Tristan en Daan @ E3 2012 - Dag 2 Column | 06 juni 2012 17:52 | Auteur: Tristan

E3 2012 – Dag 2: Nintendo persconferentie, de eerste stappen en de roundtable

Vanochtend werd er vroeg opgestaan. Door alle opwinding hadden we beiden maar weinig ogen dicht gedaan en met een wekkertijd van 06:00 was er ook geen mogelijkheid tot uitslapen. De ochtend zou beginnen met de Nintendo conferentie, hét moment van deze E3 2012 waar iedereen naar uitgekeken had. De grote presentatie van de Wii U en dan vooral de games die naar het nieuwe paradepaardje van Nintendo zouden komen.

Het Nokia theater glansde in de felle ochtendzon. De eerste stralen van de dag beloofden een mooi dagje voor Nintendo-gamers. In tegenstelling tot de eerdere conferenties van EA en Ubisoft die we bezochten, was er bij Nintendo een zeer strikt beveiligingsbeleid. Detectorpoortjes, fouilleren en tascontrole werden allemaal ingezet om een mogelijk gefrustreerde gamer met terroristische neigingen buiten te houden. Deze horde werd glansrijk overwonnen waarop we een mooi plekje in de rijen konden veroveren. Klaar voor al het spektakel dat los zou gaan barsten.

P1000585_1728x1296


Een ruim uur later overheersten gemixte gevoelens. Niks geen nieuwe third party support en weinig verrassende nieuwe titels van Nintendo. Het lijkt erop dat Nintendo met de Wii U dezelfde weg in wil slaan als destijds met de Wii, al wilde het bedrijf bij de Developers Discussion een andere indruk scheppen. De grote focus op het nieuwe Nintendo Land laat denken dat Nintendo het graag wil houden bij het imago van een spelcomputer voor het hele gezin. De gamers die gehoopt hadden op wat meer “hardcore' aanbod bleven hierdoor ontevreden achter. Opvallend was ook de totale afwezigheid van online features in games en het ontbreken van EA-games, een publisher die vorig jaar nog met grote woorden zijn steun aan Nintendo uitsprak. In de praktijk bleek de support van third parties zeer beperkt te zijn.Op de beursvloer brak de echte gekte om exact 12:00 los met een bestorming van de beursvloer door duizenden game fanatici. Daan stortte zich op de eerste games van Nintendo terwijl ik me bezighield met Heroes of Ruin, Epic Mickey 2: The Power of Two en nieuwe, niet aan Nintendo-gerelateerde, Activision-games waaronder Call of Duty: Black Ops II en een merkwaardige sandbox game van Family Guy. Op de Nintendo stand vielen ZombiU, Games & Wario en Trine 2: Director's Cut in positieve zin op, terwijl een titel als Tank! Tank! Tank! een minder florisant beeld bood. De komende dagen zullen we ons volop storten op alle andere, nieuwe games die voor de Wii U en Nintendo 3DS zijn aangekondigd. Verwacht een stroom van hands-on artikelen over deze games in de komende weken!

P1000601_1728x1296


In de avond organiseerde Nintendo het gezellig theekransje, de "Wii U Developers Discussion". Producers Eguchi (Nintendo Land) en Tezuka (New Super Mario Bros. U) brachten in ontspannen sfeer meer details van beide titels waarover jullie inmiddels meer hebben kunnen lezen in onze liveblog! Beide games zien er erg goed uit in HD. De vele mogelijkheden van Nintendo Land in combinatie met Miiverse zouden wel eens erg goed kunnen uitpakken. De kans lijkt daarbij te bestaan dat Nintendo deze game standaard bij de Wii U gaat leveren. Nintendo-fans zullen het spel niet willen missen, omdat deze een gegarandeerde multiplayer hit lijkt te gaan worden.

De Developers Discussion was een uniek event om bij te wonen. Het is één van de weinige momenten waarop de mysterieuze sluier over Nintendo een tipje opgelicht wordt en er wat meer zichtbaar wordt van de mensen die werken bij het bedrijf. Opvallend was de openheid waarmee vragen uit de zaal beantwoord werden. Jammer dat het evenement te kort was om het vragenrondje wat langer te maken, want de Japanners zelf leken er ook veel lol mee te hebben. Dichter bij direct contact met de mensen van Nintendo kun je niet komen. Geweldig om mee te maken!

P1000606_1728x1296


De nacht valt over Los Angeles. Het was een zeer enerverende dag! Morgen gaan we de Nintendo- en Ubisoft-games van dichterbij bekijken en daarbij nieuwe video-beelden schieten. Er is nog genoeg moois te ontdekken!

P1000594_1728x1296
Next articleVeel gameplay-beelden met developer's commentaar Scribblenauts... Previous articleMeer dan vijf minuten aan Wii U gameplay-beelden van Assassin's...

Reacties van gebruikers

Avatar
waliwal | 06 juni 2012 18:05 | #209305
De nacht valt over Los Angeles.
'de nacht viel over Los Angeles.' maybe???
Avatar
Elm | 06 juni 2012 18:37 | #209307
Leuk stukje. Dat 3de plaatje is dat de F-Zero van Nintendoland? Ziet er nog best goed uit.
Avatar
jochem | 06 juni 2012 22:00 | #209346
Lijkt me echt zo vet om daar ooit eens te mogen zijn. Ookal hebben ze dan een mindere presentatie zoals dit jaar.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.