Tristan en Daan @ E3 2012 - Dag 3 Column | 07 juni 2012 22:13 | Auteur: Tristan

E3 2012 – Dag 3: Op de Nintendo booth en een magische afsluiting van de dag

Opstaan wordt iedere dag zwaarder met dank aan het slopende beursritme. Terwijl Daan zijn Twitter-account bijvult, vertoef ik in de ochtendzon om onder het genot van de eerste ochtendstralen een simpel ontbijtje te nuttigen. Terugkijkend naar de afgelopen dagen is er al zoveel gebeurd en hebben we zo'n enorme stapels games gespeeld dat het allemaal moeilijk te behappen is. Gaat de Wii U het redden met deze line-up? Wordt het een GameCube-disaster of blijkt Nintendo wederom iedereen af te troeven zoals dat ook met de Nintendo DS en de Wii het geval was? Ik word ruw gewekt uit mijn gedachten door Daan, die me erop attendeert dat we over een uur al de eerste afspraak hebben staan. Op weg maar weer!

P1000611_1296x1728


We beginnen ons dagje op de beursvloer met een korte sessie met Renegade Kid. De maker van het succesvolle Mutant Muds toont ons twee nieuwe games waarover Daan later meer zal schrijven hier op N1ntendo.nl. Daarna haasten we ons naar de Natsume booth in de hoop een glimp te kunnen opvangen van de vers aangekondigde Nintendo 3DS-titel, Project Happiness. Helaas komen we van een koude kermis thuis als blijkt dat alle “behind-the-scenes' sessies al gehouden zijn en het sowieso niet mogelijk was geweest om daarbij aanwezig te zijn zonder strikte uitnodiging vooraf. Schrale troost is dat er tijdens de aparte sessies geen nieuwe beelden getoond zijn. De trailer die gisteren vrijgegeven werd, is dan ook de enige informatie die Natsume nu vrij wil geven. Deze titel ziet er in ieder geval zeer veelbelovend uit. Hetgeen nog niet gezegd kan worden van de nieuwe Harvest Moon-titel voor de Nintendo 3DS, die een magere eerste indruk maakt.

P1000612_1728x1296


Na een korte tussenstop bij het geweldige Retro City Rampage van D3 Publishing, die later dit jaar voor WiiWare verschijnt, en het zeer indrukwekkende Scribblenauts Unlimited van Warner Bros., trekken we een sprint naar de booth van Nintendo. Het grote werk kan beginnen! Achter de schermen hebben we uitgebreid de tijd om Nintendo Land te spelen, samen met Frederic Michaux (Marketing Manager) en Bertus de Jong (Algemeen Directeur) van Nintendo Benelux. Al snel blijkt dat Nintendo Land veel meer is dan een mini-games compilatie. De spellen hebben een dusdanige diepgang in strategie en kunde dat je niet meer van “mini' kunt spreken. Met deze game gaan vele avonden samen met vrienden en familie gevuld worden. Lees er later alles over in onze hands-on die binnenkort verschijnt!

New Super Mario U lijkt vooral meer van hetzelfde te gaan brengen met wat grappige gimmicks via de nieuwe Wii U GamePad zoals het plaatsen van blokjes en het irriteren van vijanden. Het speelt in ieder geval allemaal heerlijk soepel en nog nooit zag een 2D-Mario game er zo strak uit. Nadat Daan een hernia heeft opgedaan bij Wii Fit U (ook hier zijn beelden van!) mogen we snel door naar Ubisoft voor Assassin's Creed 3.

P1000616_1728x1296


In een kleine ruimte worden we exclusief rondgeleid door het “Naval' level in de game. De kracht van de Wii U komt tot uiting bij deze game. In een bizar overweldigend zeegevecht vliegen de spetters je om de oren en hoor je de wind om je hoofd huilen. Alles ziet er extreem indrukwekkend uit en met een goede kans dat deze game de launch haalt, is dit gegarandeerd één van de must-haves als de Wii U in de winkels ligt. Onze camera is ook volledig overdonderd door het gamegeweld en geeft bij deze sessie de geest waarop we besluiten om morgen onze quest voor de laatste Ubisoft-games te hervatten. Een lange dag op de beursvloer zit erop!

P1000617_1728x1296De Nintendo booth op E3 2012


Dan moet het toetje nog beginnen. Terwijl Daan zich ophoudt bij de Nintendo Software Showcase over nieuwe Nintendo 3DS-games, waarover jullie hebben kunnen lezen in onze liveblog, begeef ik me terug naar het hostel om een fiets te scoren. Amerikanen en fietsen... dat is een combinatie die je niet veel ziet en dat is ook te merken aan het barrel dat ik meekrijg. Zwoegend en puffend werk ik me door de heuvels van Hollywood op weg naar The Greek Theatre. In een prachtig openlucht theater droom ik daar weg bij de wonderlijke klanken van het The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses orkest. De zwoele avond en de ligging in het bos doen je denken dat je in Kokiri Forest zelf bent beland! Een prachtige afsluiter van een mooie derde dag. Morgen de laatste stappen op de beursvloer: E3 2012 zal zijn laatste geheimen prijs gaan geven aan ons.

P1000646_1728x1296
Next articleSkiën, boogschieten en fruitdieven in nieuwe Game & Wario-beelden Previous articleGoudkoorts in New Super Mario Bros. 2 gameplay-footage

Reacties van gebruikers

Avatar
Duncan | 07 juni 2012 23:16 | #209481
Leuk geschreven!

Laten we hopen dat Nintendo een paar verrassingen in petto heeft op de laatste dag. Smile
Avatar
Zapp-x | 08 juni 2012 08:54 | #209491
Jullie stukjes zijn het enige positieve aan deze E3. Ben benieuwd naar het eindverslag incl de foto's Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.