ATV Wild Ride 3D Preview | 11 augustus 2012 19:24 | Auteur: Daan

Renegade Kid, makers van onder andere Mutant Mudds en Bomb Monkey, hebben de Nintendo eShop inmiddels in hun hart gesloten. Na de successen met hun recentelijke titels en hun noodzaak te blijven groeien als een bedrijf, heeft de developer doen besluiten om aan nog meer projecten te werken. Ze willen de spellen die ze voorheen hebben uitgebracht aan een nieuw publiek voorstellen en ATV Wild Ride 3D is hier het eerste voorbeeld van. De originele ATV Wild Ride, die vorig jaar is uitgebracht, was een zeer populaire All Terrain Vehicle-racer onder Nintendo DS-gebruikers in Noord-Amerika, al kende het in het begin vele tegenslagen in termen van distributie. De game werd geprezen om zijn indrukwekkende besturing en zijn solide track design, iets wat niet van iedere racer op het platform gezegd kan worden. Kan ATV Wild Ride 3D de sterke punten van het origineel verbreden en een nieuw, internationaal publiek vergaren? Wij gaven de nieuwe 3D-upgrade zijn testdrive.

VROOM VROOM
Zodra je ATV Wild Ride 3D opstart, zul je direct de keuze hebben uit diverse opties in het hoofdmenu. De eerste modus heet World Tour waarin je op vier verschillende banen achter elkaar racet op quads met als doel om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. De game zal in totaal zes World Tours kennen en ze zullen allemaal zeer in moeilijkheidsgraad verschillen. Deze tournees zullen plaats vinden op bijzondere locaties als Mexico, Canada en Groot-Brittannië.

Dit klinkt wellicht als een kopie van het Mario Kart-principe, maar schijn bedriegt. Jools Watsham, de baas van Renegade Kid, wist ons te vertellen dat we niet alleen de standaard cups hoeven te verwachten. Tussen de cups door wil hij de speler laten genieten van speciale event races, die elke speler op de proef zal stellen. Met deze extra events zul je dan nog meer punten kunnen verdienen en een hogere positie op de lijst kunnen vergaren.

ATV_Wild_Ride_3D_Mexico01


Het eerste event staat bekend als Freestyle en hier gaat het erom om zo hoog mogelijk in de lucht te vliegen en punten te verdienen door trucjes uit te voeren. Wie dan de meeste punten heeft gescoord na het bereiken van de eindstreep wordt uitgeroepen tot de winnaar. Stunts voer je uit door in de lucht de L- of R-toets ingedrukt te houden en de Circle Pad of vierpuntdruktoets in verschillende richtingen te drukken. Dit levert niet alleen leuke resultaten op, maar het is ook een lust voor het oog. Het andere speciale evenement is Elimination. Hier zal de speler die aan het einde van een ronde op de laatste plaats staat, afvallen en niet meer aan de wedstrijd deelnemen. Dit zal net zo lang doorgaan totdat er een winnaar overblijft.

De events klinken veelbelovend en met de juiste tracks kunnen deze modi interessante variaties vormen op het geheel. De banen leken vooralsnog wat simpel, maar zodra je naar de moeilijkere tracks gaat, is het feest compleet. Je zult vele mogelijkheden tegenkomen om 'air' te pakken en stunts uit te voeren. Tijdens het reguliere racegeweld is dit ook cruciaal, want met de juiste timing kun je veel boost verdienen die jou een versprong in de wedstrijd kunnen bezorgen.

Vrijheid, blijheid
ATV Wild Ride 3D bestuurt zeer solide voor een titel van dit kaliber. Met een off-road racer heb je al snel dat je in de problemen komt en zonder pardon het overzicht verliest. Hier draait Wild Ride niet om en het track design helpt je letterlijk met het maken van de goede keuzes. Het spel zorgt ervoor dat je precies weet wat er op je af komt, zodat je kunt anticiperen met de volgende stap. Je bestuurt de ATV met de Circle Pad of de vierpuntdruktoets, je geeft gas met de A-knop en remt met de B-knop. Het spreekt allemaal voor zich als je Mario Kart gewend bent, maar gebruik je liever de controls van HD-racing games, dan is er de mogelijkheid om rem en gas naar de L- en R-toetsen te verplaatsen. Kies je manier zorgvuldig, want de AI van je tegenstanders liegt er hier niet om. Mocht je het echter te moeilijk hebben, dan kun je de moeilijkheidsgraad altijd lager zetten.

ATV_Wild_Ride_3D_Russia01


Naast het kiezen van een moeilijkheidsgraad kent ATV Wild Ride 3D nog veel meer opties om mee te spelen. Zo heb je de keuze uit een grote selectie personages en kun je de verscheidende banen ook apart ervaren. Dit kan dan met het standaard design van de baan, maar er zijn ook opties om de baan om te keren of een grotere versie van de al bestaande baan te spelen. Deze 'remakes' van de banen voelen absoluut anders aan en zorgen daarmee voor een nieuwe ervaring.

Multiplayer
Iets wat we niet konden testen, maar wel in het volledige spel aanwezig zal zijn, zijn lokale en online multiplayer-mogelijkheden. Het is zeer ongebruikelijk dat een Nintendo eShop-titel beide opties bevat, maar volgens de mensen van Renegade Kid valt dit makkelijk te implementeren. Hun doel is om het zowel offline en online de game op 60 frames per seconde te laten draaien, iets wat alleen Mario Kart 7 van Nintendo is gelukt tot dusver. De specifieke details van deze en diverse andere modi worden op dit moment nog geheim gehouden, maar het klinkt allemaal veelbelovend.

Graphics en geluid
ATV Wild Ride 3D ziet er aangenaam en kleurrijk uit, zeker als je bedenkt dat het hier een Nintendo eShop-titel betreft. Renegade Kid heeft er alles aangedaan om de upgrade van de Nintendo DS naar de Nintendo 3DS overtuigend te laten lijken en dit is ze zeker gelukt. Daarnaast geeft het 3D-effect een extra laag van realisme, voornamelijk omdat alle objecten in-game gerendered worden in 3D.

ATV_Wild_Ride_3D_Canada01


De soundtrack van de game bestaat uit luide rock muziek, compleet met gezang. De meeste nummers hadden sterke ondertonen en ze pasten redelijk goed bij de ervaring. Het waren geen nummers die we op onze MP3-spelers zouden gooien, maar Renegade Kid had het ook veel slechter kunnen doen.

Voorlopige conclusie
ATV Wild Ride 3D lijkt wederom een overtuigend product van de mensen van Renegade Kid te worden. Met ongeveer 24 standaard tracks en vele extra events hoopt het spel een plezierige ervaring te worden op de Nintendo eShop. In het begin leek de offroad racer vrij standaard, maar toen de mogelijkheid tot het maken van stunts om de hoek kwam kijken, bleek het spel al gauw een unieke ervaring te beloven. De presentatie liet een goede eerste indruk achter en de belofte van online multiplayer bovenop een solide singleplayer stemt ons positief. Met een verwacht prijskaartje van rond de €10,00 is de game, die tegen het einde van dit jaar in de Nintendo eShop verkrijgbaar moet zijn, zeker een titel om in de gaten te houden.
Next articleWii U GamePad en de tv kunnen verschillende audio uitzenden Previous articleAmerikaanse Wii U pre-orders starten mogelijk 13 augustus

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

ATV Wild Ride 3D

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Renegade Kid
Uitgever: Renegade Kid
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 2012

Screenshots