Retro Studios verhuist naar een veel groter kantoor Nieuws | 14 oktober 2012 12:20 | Auteur: Marcel

Retro Studios verhuist naar een veel groter kantoor.

We schreven eerder dit weekend al over de grote veranderingen die Nintendo volgens diverse geruchten binnenkort doorvoert in Japan. Nintendo heeft echter ook buiten Japan diverse game-studio's, waarvan Retro Studios de meest bekende is.

Nieuwe informatie leert ons dat Retro Studios recentelijk is verhuisd naar een nieuw pand. We zijn er niet zeker van wanneer dit heeft plaatsgevonden. Nintendo heeft geen persbericht naar buiten gebracht en ook de Amerikaanse media spreekt niet over deze verandering.

Het oude adres van Retro Studios was 1835A Kramer Lane, Suite 100. Austin Texas. In dit filmpje en op de onderstaande foto kun je zien dat Retro's oude stekje vergeleken met andere game-studio's behoorlijk klein was:

RetroOld


Het nieuwe adres van Retro Studios is 12345 North Lamar Boulevard, Austin, TX 78753. Een korte zoektocht op Google Maps wijst uit dat de informatie klopt. Retro Studios heeft dit nieuwe adres bovendien toegevoegd aan haar Facebook-pagina.

RetroNew


Het nieuwe kantoor van Retro Studios is een stuk groter dan het vorige onderkomen. Het is nog steeds niet bekend waar de studio aan werkt. Nintendo en Retro Studios hebben alleen laten weten dat het een Wii U-game betreft. Het meest recente project van Retro Studios was een aantal banen voor Mario Kart 7. Daarvoor bracht men met groot succes Donkey Kong Country: Returns op de markt. Het meest geroemde product van Retro Studios is echter de Metroid Prime-trilogie. De drie first-person adventure games gaven de Metroid-franchise een nieuwe impuls.
Next articleTwaalf nieuwe screenshots van de gameplay in Fantasy Life Previous articleThe Amazing Spider-Man voor de Wii U aangekondigd met alle DLC

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 14 oktober 2012 14:38 | #212831
Als er een studio success verdient, dan is het Retro Studios. Veel plezier met jullie nieuwe gebouw!
Avatar
ThanosReXXX | 14 oktober 2012 16:26 | #212833
Exciting news indeed!
Als het geen groot project zou zijn, dan hadden ze ook geen grotere studio nodig, dus ik denk dat er een aardig aantal mensen bij gaan komen, of wellicht mensen van Nintendo zelf ivm de geplande herstructurering van Nintendo EAD...
Avatar
yjahmesio | 14 oktober 2012 19:11 | #212838
Ik voorspel dat nintendo zwaar gaat knallen met de wii u, supernes tijdperk komt terug!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.