Tony Hawk pro skater 4 Review | 10 januari 2003 08:00 | Auteur: ivan

Er is weer een nieuwe Tony Hawk. Zou het als vierde deel een slap aftreksel van de vorige delen zijn, of is het een ijzersterke game zijn zoals we gewend zijn van de Tony Hawk serie.

Single player

Tony Hawk is een van de weinige series waar naar vier delen geen verslechtering te merken is. Hoewel er totaal geen sprake meer is van enige vorm van originaliteit. En er zijn ook niet noemenswaardig veel moves bijgekomen. Toch is het spel erg goed en dat komt door de nieuwe levels. De levels zijn dit maal veel groter en uitgebreider dan in de voorgaande delen, Dit komt mede doordat je nu niet meer aan een tijdslimiet gebonden bent, maar je vrij kunt rondskaten door de omgevingen. En door het level zijn dan een aantal personen verspreid waar je opdrachten kunt halen, die opdrachten verschillen dan van het halen van combo letters, tot aan een truc doen voor een foto, of het terug halen van een gestolen auto.
Wanneer je verder in het level komt dan kun je steeds meer opdrachten unlocken.
Mocht je je eigen skater helemaal beu zijn, en je wilt met een andere skater verder gaan dan is dat geen enkel probleem, en hoef je niet meer alle opdrachten af te werken die je al gehaald had maar kun je direct verder waar je gebleven was.

Image_tony hawk 4 1

De levels

In deze game zul je een negental levels aantreffen waar je in tekeer kunt gaan met je skater.
De levels zien er goed en verzorgd uit en ze zijn stukken groter dan in de vorige delen. Ook de locaties zijn goed verdeeld, zo ga je van Londen naar de dierentuin en dan weer na de kermis. In de levels zelf is ook alles goed: er staan genoeg constructies waar je op kunt skaten, en ze zijn perfect verdeeld. Verder zijn er ook veel dingen die gebeuren in de levels. Zo lopen er gewoon voetgangers rond, zijn er ook dieren in de dierentuin en rijden er auto’s rond.
En je zult een aantal minigames aantreffen. Bijvoorbeeld in het level Campus kun je tennissen of basketballen en in het level Alcatras kun je honkballen. In Londen en in de dierentuin kun je een weddenschap aangaan. Bijvoorbeeld welke neushoorn het wint in een gevecht of als twee meiden aan het vechten zijn welke van hun wint. Dus er is genoeg te doen in elk level, dat zorgt natuurlijk voor een hoge replay waarde van het spel.

Image_tony hawk 4 2

De skaters

Naar verwachting doen in dit vierde deel van de reeks weer een aantal bekende skaters mee:

Tony Hawk
Leis Steamer
Jaimie Thomas
Rodney Mullen
Eric Koston
Steve Caballero
Andrew Renolds
Rune Glifberg
Geof Rowley
Bam Margera
Kareem Cambell
Bucky Lasek
Bob Burnquist


Skatepark editor

Zoals je wel zult weten heeft elke Tony Hawk game een skatepark editor. Dus deze heeft er natuurlijk ook een. Eigelijk is het een uitgebreide versie van deel 3. Maar in deze versie is het allemaal wat groter en beter en mooier. Het was in de vorige delen al goed en in dit deel is het nog altijd goed.

thps4_gcn_ss3

Multiplayer

In dit deel is er ook weer een multiplayer aanwezig, zoals het hoord natuurlijk. Helaas kun je ook deze keer maar met maximaal twee personen spelen, wat natuurlijk een groot gemis als er vier controller aansluitingen zijn. Verder is er een stuk minder detail in de levels aanwezig als je met twee personen speelt. Maar de multiplayer is gewoon erg leuk om te doen, niks meer en niks minder.

tony hawk 4 3

Conclusie

In deze game is alles wat al goed was in de vorige delen alleen maar beter geworden.
Alleen op de grapichs na, want als je deel 3 en 4 naast elkaar legt en dan een waarde oordeel moet geven, moet ik toegeven dat het er in deel 4op het eerste gezicht allemaal wat minder uitziet maar als je beter kijkt zie je wel weer meer detail dus vind ik dat qua grapichs er weinig tot geen vooruitgang geboekt is, wat natuurlijk jammer is. Maar verder is alles dik in orde, zoals je gewend bent is er ook weer een mega vette soundtrack aanwezig.En de levels zijn zeer uitgebreid, tel daar de multiplayer bij op en je hebt weer een dijk van een game.

Punten

Graphics Ze zijn goed, maar ze hadden beter moeten zijn. 7.9

Geluid De sound effects en de muziek is super goed. 9.8

Replay Er is genoeg te doen, en de editor en multiplayer verlengen het spel alleen maar. 9.0

Gameplay Ook dit is dik in orde. 9.0

Totaal Het is een ijzersterke game. 8,9
0
N1-score
Next articleAnimal Crossing naar Europa. Previous articleNieuwe Sonic game....

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.