Eurocom sluit definitief haar deuren Nieuws | 08 december 2012 20:00 | Auteur: Marcel | Bron: Eurogamer

De ontwikkelaar van een groot aantal James Bond games is genoodzaakt de deuren te sluiten.

Na het floppen van 007 Legends en Harry Potter for Kinect moest Eurocom meer dan 150 werknemers op straat zetten. Met die actie hoopte men vorige maand met een kleinere groep van 50 ontwikkelaars te blijven bestaan.

Dit weekend is echter gebleken dat ook dit laatste redmiddel Eurocom niet meer kan helpen. Na 25 jaar sluit de Engelse ontwikkelaar haar deuren, omdat men er niet in is geslaagd om na het wegvallen van Activision een nieuwe geldschieter te vinden. Ook enkele andere lopende projecten van Eurocom werden afgeblazen.

Eurocom treedt daarmee in de voetsporen van Bizarre Creations en Sony Liverpool en enkele andere Engelse ontwikkelaars die eerder al de deuren moesten sluiten. Eurocom was in 1988 opgericht en ging specifiek games voor de NES maken. Na de snelle start werkte de studio aan ports en games voor talloze uitgevers, zoals Disney, Electronic Arts en Activision. De studio is voornamelijk bekend geworden dankzij een groot aantal James Bond titels, zoals The World is not Enough voor de Nintendo 64, James Bond: Nightfire voor de GameCube en 007 GoldenEye voor de Wii. Ook de Dead Space spin-off Dead Space: Extraction werd door Eurocom ontwikkeld.

Het is onduidelijk of de Europese Wii U-versie van 007 Legends ooit nog het levenslicht ziet. Activision maakte eerder bekend dat de game niet in Australië zal verschijnen.
Next articleNieuwe screenshots Dragon Quest VII tonen gevechten en meer Previous articleBioWare: "Zeg nooit nooit voor Mass Effect Trilogy op de Wii...

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 09 december 2012 07:56 | #214836
awhh stomme crisis! laatst ook al 1 de deuren gesloten Mad
Avatar
DarkCaBo | 09 december 2012 11:38 | #214840
Jammer ja, ze waren best goed in Wii games maken... Ik had wel wat voor de WiiU van ze willen zien...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.