MercurySteam's David Cox: "Ik zou heel graag met Nintendo willen samenwerken aan Zelda" Nieuws | 13 februari 2013 13:57 | Auteur: Quint

In ons interview met de producer van Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, David Cox, laat hij weten dat hij het wel ziet zitten om aan The Legend of Zelda te werken.

Onlangs hielden wij een interview met de producer van Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, David Cox, welke je zeer binnenkort online zult zien. Dit interview heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want het heeft ons onder meer een uitleg opgeleverd waarom Castlevania: Lords of Shadow 2 niet op de Wii U komt en het heeft bevestigd dat, ondanks de geruchten, er geen HD-versie van Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate komt.

Vandaag willen we een ander interessant weetje uit dit interview met jullie delen. In de recente investeerdersbijeenkomst van Nintendo liet Nintendo-president Satoru Iwata weten dat men bij Nintendo steeds meer zal samenwerken met andere teams om zo meer games te kunnen leveren. Metroid: Other M op de Wii was hier al een goed voorbeeld van, maar nu zien we dat bijvoorbeeld ook gebeuren met een Wii U-game als Shin Megami Tensei x Fire Emblem. Wij vroegen David Cox dan ook aan welke franchise hij het liefst zou werken met Nintendo en hoe hij deze zou moderniseren zoals hij dat deed met de Castlevania-reeks. Hij zei hierop het volgende (vertaald):

"Dat is een erg lastige vraag, haha. Ik ben een grote fan van Zelda en ik zou erg graag aan een Zelda-game werken, dat zou erg tof zijn. Ik zou alleen niet helemaal weten hoe ik de serie zou veranderen. Ik denk dat ik de game meer zo zou maken als Ocarina of Time, want dat is het type spel dat ik echt, echt heel leuk vind. Het verkennen van van de gehele wereld die aanvoelde als één groot geheel was fantastisch. Daar zou ik heel graag aan willen werken.

Het is wel een erg lastige vraag om te beantwoorden, maar als Iwata-san luistert: ja, ik zou maar al te graag aan Zelda willen werken.
"
Next articleVolledige Pokémon-afleveringen en meer in officiële Pokémon... Previous articleNieuwe scan van Game & Wario toont nieuwe, zesde minigame

Reacties van gebruikers

Avatar
Linkplayer | 13 februari 2013 14:16 | #216631
Sorry Cox, de enigste die ik vertrouw om mee te helpen aan Zelda is toch Retro Studios en niemand anders...
Avatar
yjahmesio | 13 februari 2013 14:59 | #216633
Ik vind retro studios beste van allemaal, wat zijn zij gruwelijk zeg...ik zou alle games door hun kunnen laten maken!
Avatar
Twan | 13 februari 2013 18:18 | #216661
Meer studio's deze kans geven lijkt me nog geen slecht idee. Vernieuwing is een belangrijk aspect in een gamereeks en andere studio's kunnen de game weer net iets anders maken. Natuurlijk blijft Nintendo wel controleren of het hart van de game echt een Zelda game is. En hoe meer bedrijven er aan werken, des te groter of vaker ze de Zelda games kunnen maken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action
Ontwikkelaar: MercurySteam
Uitgever: Konami
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 08 maart 2013

Screenshots