Veel nieuwe details en twee video's van Mario and Donkey Kong: Minis on the Move Nieuws | 19 april 2013 12:40 | Auteur: Bas | Bron: IGN

Vandaag verschenen veel nieuwe details van Mario and Donkey Kong: Minis on the move voor de Nintendo 3DS.

Mario and Donkey Kong: Minis on the Move speelt zich af in de speelhal die Pauline en Donkey Kong samen runnen. De game telt in totaal 180 levels, verdeeld over vier verschillende modi. Daarnaast kent de game nog vier verschillende minigames. In de game bestuur je vijf verschillende stukken speelgoed: Mini Mario, Mini Peach, Mini Toad, Mini Pauline en Mini Donkey Kong. Ook is het mogelijk om met de level editor je eigen levels te bouwen en te delen met de wereld.

Gisteren werd de officiële releasedatum van Mario and Donkey Kong: Minis on the Move bekend gemaakt. Vandaag publiceren we de nieuwste details van de game.

De bedoeling van Mario and Donkey Kong: Minis on the Move is het bouwen van een parcours om te voorkomen dat de Mini de afgrond in stort. Je maakt gebruik van het touchscreen van je Nintendo 3DS om de vierkante platen te plaatsen, terwijl de Mini stug doorloopt. Op het bovenste scherm zie je het parcours in 3D. De Mini moet bij het eindpunt aankomen, aangegeven als een gele ster. Ook kunnen drie medailles verzameld worden, dit is optioneel. Als je te laat bent of het parcours sluit niet goed aan, stort de Mini de diepte in en moet je het level opnieuw beginnen.

Spelmodi
Mario and Donkey Kong: Minis on the Move bestaat uit vier kernmodi en een minigame-modus. De eerste kernmodus is "Mario's Main Event". Deze modus wordt omschreven als de kern van de game. In deze modus bouw je een parcours, zoals beschreven, met stukken die via een pijp worden aangeleverd in een race tegen de klok. Soms zitten er bommen tussen, waarmee je een bestaand pad kunt vernietigen, en sleutels, waarmee je afgesloten paden kunt openstellen. Als de aanvoerpijp vol is of het tijdslimiet is bereikt, is het game over en moet je het level opnieuw starten.

9

De "Mario's Main Event" modus.


"Puzzle Palace" is de tweede modus en wordt beschreven als een schuifpuzzel. Het is de bedoeling dat je de vooraf geplaatste paden herschikt zodat er voor de Mini een pad ontstaat dat naar het eindpunt leidt. Bij "Many Mini Mayhem" worden je vaardigheden getest. Je moet, door bepaalde paden rond te draaien, ervoor zorgen dat de grote hoeveelheid Mini's op het speelveld hun einddoel bereikt. Bij "Giant Jungle" moet je meerdere Mini's naar het eindpunt begeleiden in een gigantisch level dat niet volledig op het scherm van je Nintendo 3DS past. In deze modus is het mogelijk om de Mini's zelf te kiezen. Je hebt de keuze uit Mario, Donkey Kong, Peach, Toad en Pauline. Ook kun je sterren en stopwatches verzamelen. Deze stopwatches verhogen de tijdslimiet die je hebt tijdens het level.

Minigames
Mario and Donkey Kong: Minis on the Move bevat ook vier minigames. Deze minigames worden bestuurd met behulp van het touchscreen. Het beeld van de minigames loopt door in het bovenste scherm. De bedoeling van de eerste minigame is het lanceren van Mini's op een grote kubus. Deze kubus valt uit elkaar op het moment dat de Mini de kubus raakt. Het is de bedoeling om de hele kubus leeg te spelen. Bij de tweede minigame bekogel je shy guy-munten met de Mini's. De derde minigame is een spel waarbij je een platform met daarop een Mini hoger en lager beweegt, om zo munten te verzamelen en Bullet-Bill te ontwijken. Bij de laatste minigame vuur je een soort torpedo af op Shy Guy's, om ze vervolgens als bij een vishengel binnen te halen.

Mario and Donkey Kong: Minis on the Move zal 9 mei 2013 beschikbaar zijn in de Europese Nintendo 3DS eShop.
Next articleBespring bananen in nieuwe off-screen beelden van Donkey Kong... Previous articleNBA 2K13

Reacties van gebruikers

Avatar
MYVGW | 19 april 2013 14:10 | #218554
geinig.
Avatar
fock1999 | 19 april 2013 19:16 | #218564
heb 1 2 en 3 nu 4

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario and Donkey Kong: Minis on the Move

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €9,99
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 09 mei 2013

Screenshots