Nintendo zal geen grote persconferentie houden tijdens de E3 van 2013 Nieuws | 25 april 2013 15:48 | Auteur: Mink | Bron: Nintendo

De president van Nintendo, Satoru Iwata, heeft vandaag gemeld dat er geen grote persconferentie gehouden zal worden tijdens de E3 van dit jaar.

Satoru Iwata heeft een zeer opmerkelijke uitspraak gedaan. In het financieel eindrapport van het fiscale jaar van 2013 zei hij over de E3 (vertaald):

"We hebben besloten om geen grootschalige presentatie te houden zoals we dat voorgaande jaren wel hebben gedaan. In plaats daarvan, bij de E3-show van dit jaar, hebben we plannen om een kleinere persconferentie te geven voor de Amerikaanse markt. We zullen nog een persconferentie houden voor de Amerikaanse distributiecentrums en we zullen een persconferentie geven voor de westerse markt.

In het verleden hadden we veel partners die langskwamen bij onze grootschalige presentaties. We gebruikten de E3 als een vorm van communicatie waarbij we presentaties hielden voor op het internet om zo iedereen te bereiken. Tegenwoordig gebruiken we daar de Nintendo Direct voor waarbij we rekening kunnen houden met het publiek."


Verder vertelde Iwata welke informatie ze wél zullen verschaffen op de E3 van dit jaar (vertaald):

"Op de E3 dit jaar gaan we ons vooral bezighouden met het aankondigen van nieuwe software en mensen laten experimenteren met deze software. Vele mensen zullen het interessant vinden om meer te leren over Wii U-titels die we gaan aankondigen. We zullen de E3 gebruiken als de ideale kans om in de details te treden van de komende Wii U-games. We zullen proberen deze titels voor de Wii U ook speelbaar te maken op de E3 zelf. We zien het als een uitdaging om de E3 heel anders aan te pakken."
Next articleReggie spreekt over het succes van de Nintendo 3DS met digitale... Previous articleInformatie over nieuwe Digimon en nieuw gebied uit Digimon World...

Reacties van gebruikers

Avatar
MYVGW | 25 april 2013 16:37 | #218722
ik hoop niet dat het definitief is.
Avatar
hsBoy1 | 25 april 2013 17:09 | #218723
Hmm, keek toch wel erg uit naar deze E3, vooral omdat ik hoopte/verwachte dat Ninty hierop ging knallen met grootse aankondigingen voor de Wii U. Nu dit niet gaat gebeuren ben ik wel lichtelijk teleurgesteld, maar gelukkig hebben we inderdaad de Nintendo Directs nog. Echter heeft de E3 altijd iets magisch waar je als gameliefhebber toch altijd weer naar uitkijkt en waar je hoopt dat de beste dingen langskomen. Hoop in ieder geval op meer info over de nieuwe Super Smash.
Avatar
Dennix | 25 april 2013 17:22 | #218726
Ik vind het heel jammer dat hetgeen waar ik altijd enorm naar uitkijk niet gaat gebeuren dit jaar.
Echter denk ik dat de Nintendo Directs nog wel eens een stuk leuker kunnen worden om naar te kijken dan de verkoopstatistieken en marketing praatjes die noodgedwongen ook altijd in de conferentie verwerkt worden.
Avatar
Masterswordish | 25 april 2013 17:24 | #218727
Goede beslissing. Nintendo was er ook gewoon niet goed in, dus laat ze maar doen waar ze goed in zijn. Nintendo Direct werkt en daar moet je niet mee rotzooien wat mij betreft. Daarnaast is het een stuk leuker om zo af en toe een verrassende klapper te maken die je niet aan ziet komen dan dat alles weken van tevoren al bekend is voor een E3
Avatar
wiijordends | 25 april 2013 19:14 | #218733
Ook logisch!
Andere keren kwamen ze met iets groots zoals een nieuwe console en handheld ( Wii U en 3DS).
Nu hebben ze maar een paar games. Rond een paar games kan je nu niet eenmaal zo'n grote show geven dan over een compleet nieuw toestel.
Avatar
Jannie2 | 25 april 2013 21:22 | #218738
Wat belangrijk is voor de toekomst van Nintendo is de manier waarop zij hun strategie gaan voortzetten. Betekent het dat de fans nimmer meer een grote persconferentie voorgeschoteld krijgen? Zou kunnen, maar het hoeft niet gelijk een ramp te zijn. Fans zijn al zo lang gewend (of verwend), hoe je het maar wilt bekijken, aan grote spektakels van Nintendo tijdens de E3, dat het gewoon moeilijk is om te schakelen naar kleinere, maar alsnog spannende info voor de fans.

Wat zij doen is eigenlijk het nieuws wat anders te zien is in één grote persconferentie verspreiden over meerdere live streams. Je krijgt dus alsnog alle informatie die je graag wilt, maar dan telkens in een notedop. Zie het als een schatkist uit de Legend of Zelda; telkens als je er één opent komt er een verrassing uit de kist met het welbekende deuntje. Je hoeft nu ook niet meer te luisteren naar die saaie analyses over hoeveel Nintendo verdiend heeft het afgelopen jaar. Als zij allemaal Nintendo Directs laten zien kun je er in elk geval op rekenen dat het puur om aangekondige games gaat of misschien alle info over nieuwe releases.
Avatar
Hoofdletter R | 25 april 2013 22:08 | #218746
"Op de E3 dit jaar gaan we ons vooral bezighouden met het aankondigen van nieuwe software en mensen laten experimenteren met deze software"

Dat hoor ik graag! Moar games!! Give us smash bros trailers, footage, artwork etc! En speelbaal pl0x!


"We zien het als een uitdaging om de E3 heel anders aan te pakken."

Hahaha
Avatar
Martijn | 25 april 2013 23:42 | #218751
Er gebeurd met de E3 vast wel iets. Misschien in een andere vorm, maar als Nintendo denkt dat het beter werkt, dan is dat misschien ook wel zo. In ieder geval zal de nodige hoeveelheid nieuws wel verschijnen. We hebben de laatste E3 persconferenties van Nintendo gezien en daar werd ook nogal negatief op gereageerd dor veel mensen. Misschien was het dan ook wel tijd om het eens helemaal anders te doen.

Zou dit betekenen dat Reggie in 2013 geen befaamde oneliner gaat doen?
"My body is ready!"
"I'm about kicking ass, I'm about taking names, and we're about making games!"
"I feel just like a purple Pikmin!"

We zien het wel als het zover is. Die titels zullen komen, met of zonder E3 persconferentie. Een nieuwe vorm is OK, als het beter zou werken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.