Animal Crossing: New Leaf Review | 05 juni 2013 12:15 | Auteur: Daan

Animal Crossing: New Leaf verbreekt in Japan het ene verkooprecord na het andere. In het land van de rijzende zon is de Nintendo 3DS het Animal Crossing-systeem bij uitstek geworden. Het bouwen van een virtueel dorp voor je eigen virtuele alter-ego is daar ingeslagen als een bom. Vallen de grote vernieuwingen die Animal Crossing: New Leaf brengt ook in de smaak aan deze kant van de oceaan of heeft Nintendo met deze veranderingen de serie vervreemd van haar roots?

De Animal Crossing-games staan bekend als vrolijke simulatiespellen, die communicatie en unieke interactie tussen spelers en met verschillende Non Playable Characters hoog in het vaandel hebben staan. De serie begon zijn leven in 2001 op de Nintendo 64 onder de naam Animal Forest, maar verscheen niet buiten Japan. De game bleek echter een grote hit en kreeg daarom ook internationale aantrekkingskracht. Animal Forest werd voor de westerse markt geport naar de Nintendo GameCube en kreeg de naam Animal Crossing mee. Dit bleek een goede zet, want de game is tot op heden één van de best verkochte Nintendo GameCube-spellen aller tijden. Na dit deel zijn Animal Crossing: Wild Word en Animal Crossing: Let's Go to the City nog verschenen voor respectievelijk de Nintendo DS en de Wii, ieder met hun eigen vernieuwingen en aanpassingen. Echter, het meest recentelijke deel, het Wii-deel, werd niet door elke fan van de reeks even goed ontvangen en daarom werd de hoop gevestigd op het Nintendo 3DS-deel: Animal Crossing: New Leaf.

320314


Animal Crossing: New Leaf speelt zich net als de voorgaande delen voornamelijk af in een dorp, waar het de bedoeling is om vanaf het prille begin iets moois op te bouwen. Het dorp wordt bewoond door verschillende dieren die ieder een eigen persoonlijkheid kennen. Je kunt met ze praten op een dagelijkse basis en ieder dier kent zijn eigen routines die hij of zij aanhoudt. Je bouwt zo samen met hen een bestaan op, waardoor je het idee krijgt dat je echt leeft in een alternatieve wereld. In de spelomgeving kun je dan ook zo goed als doen en laten wat je wil binnen de grenzen van de mogelijkheden, maar aan een duidelijk doel ontbreekt het. Waar je je mee bezig houdt, is aan jou. Dit kan het bouwen van bepaalde projecten zijn, je leefomgeving uitbreiden, simpelweg praten met andere bewoners of spelers, insecten of bloemen verzamelen, minigames spelen en ga zo maar door. Het leven in Animal Crossing: New Leaf is vredig en het is volledig aan jou of je liever een bezig bijtje bent of een luiwammes: het aantal opties binnen deze dimensies is haast eindeloos.

Een nieuwe introductie
In Animal Crossing: New Leaf ga je meteen op weg naar een nieuw dorp. Tijdens de treinreis ontmoet je een nieuwsgierige kat genaamd Rover die er probeert achter te komen wie je bent en waar je reis naartoe gaat. In eerste instantie heb je zelf geen idee waar de trein je aflevert, maar al snel biedt Rover een helpende hand. Na de eerste kennismaking gaat hij op zoek naar een plattegrond van een dorp en legt hij hem aan je voor. Bij de vorige Animal Crossing-games kon je niets anders doen dan de lay-out van het dorp aanvaarden, maar nu zie je een ''Nope!''-optie op het touchscreen verschijnen waarmee je dit aanbod kunt afwijzen. Rover komt na iedere afwijzing met een nieuwe lay-out op de proppen en zo kun je hem net zo lang bouwplannen laten voorleggen voor een nieuw dorp totdat je tevreden bent. De trein levert je uiteindelijk veilig af in je nieuwe dorp. De mogelijkheid om een lay-out voor je virtuele woonplaats te kiezen, is een goede verandering, omdat het de grotere keuzevrijheid die Animal Crossing: New Leaf biedt, onderstreept.

Warm welkom...?!
Na aankomst is het hele dorp uitgelopen om je te ontvangen in je nieuwe thuishaven. Je wordt door het nieuwe personage Isabelle als burgemeester aangesproken en vraagt je verbaasd af over wie zij het heeft. Al snel blijkt dat jij de nieuwe burgemeester van dit pittoreske dorpje bent. De eerste paar minuten voelen hiermee inhoudelijk anders dan de vorige Animal Crossing-games. Isabelle is je secretaresse en helpt met het uitvogelen van het werk dat gedaan moet worden.

320319


Na Isabelle haar uitleg is het tijd om een huis aan te schaffen waarbij je hulp krijgt van een bekend gezicht uit de vorige delen: Tom Nook. Hij beheert geen supermarkten meer, maar heeft zijn handen vol aan vastgoedbeheer. Hij verkoopt voornamelijk huizen aan nieuwe inwoners en kan eventueel de huizen opfleuren voor wat extra geld.

Nadat je een locatie voor je eigen stulpje hebt uitgekozen, zul je je eerste dagen moeten slijten in een tent. Vroeger stond er direct een huis voor je klaar en kon je gelijk in bed duiken, maar dat zit er nu niet in. Je zult je huis eerst moeten verdienen om hem vol te stoppen met bijvoorbeeld meubels, maar de tent heeft ook zo zijn voordelen. Zo kun je het kamp opzetten waar je maar wilt en zo bijvoorbeeld in de tuin van je buren bivakkeren. Toch wil je als nieuwe burgemeester wat aanzien en daarmee een huis voor jezelf, maar daarvoor zul je eerst 10.000 bells aan Tom Nook moeten betalen. Je zult daarnaast het vertrouwen van de inwoners moeten winnen en dit gaat anders dan in de vorige Animal Crossing-games. Enkele voorbeelden zijn het klussen bij andere dorpsbewoners of het schrijven van brieven. Ook socializen door simpelweg een praatje te maken, werkt in de wereld van Animal Crossing, want al snel ben je een graag geziene gast in het dorp. Het is wellicht even wennen, omdat je in de vorige games vooral een vast traject moest afleggen om iedereen te vriend te houden. Deze extra vrijheid is echter een goede toevoeging die de game gevarieerder en leuker maakt. De simpliciteit in de besturing komt hierbij goed te pas: het is niet meer dan een kwestie van rondlopen met de Circle Pad en een actie uitvoeren met de A-knop.

Het museum van Blathers
Naast de dagelijkse gesprekken met je nieuwe dierenvrienden zijn er nog genoeg andere bezigheden te vinden om jezelf mee te vermaken. Zo kun je vissen of insecten vangen op tal van locaties in en rond het dorp. Hierdoor kun je een encyclopedie aanvullen en zodoende meer te weten komen over je vangsten. Je kunt de gevonden beestjes tentoonstellen in je huis, ze verkopen voor wat extra bells of ze naar het museum brengen. De uil Blathers heeft een museum opgericht en hier worden ze in een natuurlijke omgeving gepresenteerd. Naast het vangen van insecten en vissen kun je met een schep op zoek gaan naar fossielen en op jacht gaan naar waardevolle schilderijen. Ook voor deze schilderijen maakt Blathers graag ruimte in zijn museum. Nieuw in het museum is de optionele tweede etage. Op deze nieuwe verdieping kun je je eigen collecties aan spelers tonen die eventueel in je dorp belanden. Het biedt een unieke mogelijkheid voor mensen die al ver in het spel gevorderd zijn en niet precies weten waar ze hun creativiteit moeten laten.

320315


Main Street
Na wat bells te hebben verdiend, wordt het al snel tijd om wat uit te geven en dit kan op de nieuwe Main Street. In het begin heb je nog maar weinig winkels tot je beschikking en moet je het doen met een eenvoudige supermarkt en een kledingzaak. Naarmate de dagen vorderen, zul je echter merken dat nieuwe winkels hun deuren openen en dat oude winkels juist uitbreiden. Zo verschijnt na de eerste paar dagen een tuincentrum waar nieuwe bloemen gekocht kunnen worden en een schoenenwinkel waar je je schoenencollectie kunt uitbreiden. Dankzij het vernieuwde, vergrote uiterlijk van de personage zijn kledingstukken zoals broeken, schoenen en shirts van elkaar te onderscheiden. Dit zorgt voor meer variatie tussen spelers en maakt het mogelijk om meer van elkaar te verschillen. Meer variatie is ook mogelijk door eigen kleding te ontwerpen en hiervoor zijn de gereedschappen grondig uitgebreid. Voor de kleding en andere objecten die je maakt, kan nu een groter kleurenpalet worden gebruikt en het is mogelijk om alles meerdere lagen te geven. Dit biedt leuke mogelijkheden voor de creatieve geesten onder ons.

Meubels kopen en verkopen
Naast het vormgeven van je personage is het inrichten van het huis ook bijzonder belangrijk. In de winkel van de Nookling-broertjes kun je elke dag andere voorwerpen aanschaffen waarmee je je leefruimte kunt opvrolijken. Dit is echter niet de enige plaats om meubilair te vergaren, want door buurtbewoners te helpen of objecten bij ze aan te schaffen, kom je ook een heel eind. Daarnaast is er een nieuwe winkel genaamd Re-Tail, waar jij en anderen voorwerpen kunnen uitstallen die niet meer nodig zijn. Deze items kun je dan in deze tweehandswinkel aanschaffen of verkopen voor een lagere prijs. In Re-Tail is het ook mogelijk om meubels van een nieuw likje verf te voorzien, waardoor het voorwerp meerwaarde krijgt. Deze aangepaste voorwerpen kunnen niet overgekocht worden van een catalogus, waardoor je je eigen collector's items kunt fabriceren. Je krijgt dan niet alleen een sterkere verzameldrang, het laat je ook creatiever omgaan met je huis.

Spelen voor burgemeester met Public Works
Nadat je je eerste huis hebt gekocht, is het tijd om de rol van burgemeester aan te nemen. Als burgemeester krijg je de mogelijkheid om verscheidene gebouwen en objecten te plaatsen in je dorp. Deze projecten heten Public Works waar de game een heleboel opties voor biedt. Het begint allemaal vrij standaard met bruggen of een bank, maar later kun je een café of zelfs een vuurtoren in het dorp plaatsen. Het aanschaffen van het café stelt je in staat om te genieten van een lekker bakje koffie en je kunt er ook nog eens als part-timer aan de slag. Hiermee kun je extra geld verdienen en weer op een andere manier een bijdrage leveren aan het dorp. Je moet dan voor bezoekers verschillende drankjes mixen en dit heeft een plezierig minigame-gehalte. De bezoekers liegen er niet om aangezien bekende gezichten, zoals K.K. Slider, graag iets komen nuttigen.

320318


Wat voor Public Works je precies zult plaatsen, hangt af van de ideeën die naar voren worden gebracht door de inwoners zelf. Zo kan het zijn dat een bewoner een grote klok voorstelt, terwijl de ander liever zonnepanelen in het dorp ziet verschijnen. Je hebt niet alle ruimte van het dorp tot je beschikking, waardoor je keuzes zult moeten maken hoe je het dorp wilt ontwikkelen. De Public Works geven ook meer doelen om naar toe te werken, gezien je ze moet afbetalen op dezelfde wijze als dat je je huis moet afbetalen. De bewoners dragen hier en daar een steentje bij, maar de financiering rust vooral op jouw schouders. De implementatie van dit alles is uiterst solide en het geeft de speler een zekere controle. Dit is iets wat niet eerder in een Animal Crossing-game is voorgekomen en zorgt ervoor dat het speelplezier niet te snel afzwakt, in tegenstelling tot in bijvoorbeeld Animal Crossing: Let's Go to the City.

Regeltjes
Als burgemeester heb je ook de mogelijkheid om de regels in je stadje aan te passen. In de Animal Crossing-games loopt de klok gelijk met die uit het echte leven en dit kon vroeger veel irritatie opwekken. Winkels bleven maar een bepaalde tijd open en wekelijkse evenementen konden gemakkelijk gemist worden. Met de opties voor aangepaste grondregels is het nu mogelijk om de winkels langer open te houden of om een met plezier gevulde dag eerder te laten beginnen. Een andere mogelijkheid is om het dorp schoon te maken, waardoor je bijvoorbeeld minder onkruid en kale plekken tegenkomt. Daarnaast blijven bloemen langer bestaan, ongeacht of je ze water geeft met de gieter. Je kunt tevens voor een meer zelfzuchtige aanpak gaan en besluiten om gemakkelijker meer geld te verdienen. Het verkopen van voorwerpen is dan veel verstandiger en winkels zullen in een hoger tempo uitbreiden. Elke grondregel kent zijn voor- en nadelen, waardoor het handig is om er mee te experimenteren. Het is echter wel zo dat het invoeren van een grondregel 20.000 bells kost en dat je er maar één tegelijkertijd actief kunt hebben. Toch is het de moeite waard om het toe te passen, omdat de impact van een dusdanige regel op het dorp en zijn inwoners uiterst boeiend is: alles zorgt voor een unieke reactie.

Tropisch genieten op een eiland
Een ander nieuw onderdeel van Animal Crossing: New Leaf is het tropische eiland waar je al in een vroeg stadium toegang tot krijgt. Tortimer, de voormalige burgemeester van Animal Crossing, is hier de baas en slijt daar zijn oude dagen met heel wat pit. Op het eiland is het onder meer mogelijk om te vissen en insecten te vangen, maar je kunt ook genieten van een gloednieuwe manier van verzamelen. Al deze informatie vind je dan terug op je touchscreen, die naast een inventaris ook fungeert als encyclopedie voor al je verzamelde spulletjes.

320317


Volledig nieuw in Animal Crossing: New Leaf is dat je kunt zwemmen en dit kun je doen rond de plassen van het eiland. Door te duiken kun je allerlei onderwaterleven naar boven halen zoals een octopus of bijzondere schelpdieren. Het is mogelijk om dit in het dorp te doen, maar dit zul je moeten verdienen middels de eilandexcursies. Met de eilandexcursies kun je allerlei minigames spelen en de selectie hiervan verandert elke dag. Zo kun je een duikuitdaging krijgen, moet je proberen om twee gelijkwaardige voorwerpen te vinden en probeer je ballonnen uit de lucht te schieten. Door minigames te winnen, verdien je medailles die ingewisseld kunnen worden voor een zwempak om te kunnen duiken of speciale meubels die alleen op dit eiland te verkrijgen zijn. De variatie in deze eilandexcursies is uitstekend en de moeilijkheidsgraad zal groeien met de progressie die je in het spel maakt, waardoor het je lang niet altijd gemakkelijk af zal gaan.

Lokale en online multiplayer
Dankzij de draadloze communciatie-mogelijkheden van de Nintendo 3DS is het in Animal Crossing: New Leaf mogelijk om elkaars dorpen te bezoeken. Door lokaal of via het internet twee Nintendo 3DS-systemen met elkaar te verbinden, sta je in een paar minuten bij iemand anders op de deurmat. Je kunt dan genieten van de mogelijkheden die het dorp biedt, zoals voorwerpen uitwisselen, de museumhallen doorlopen en zelfs met elkaar naar het tropische eiland gaan. De game maakt ook actiever gebruik van het feit dat er andere plaatsen zijn om te ontdekken. Zo zullen er speciale personages verschijnen die graag de overstap zouden willen maken naar een nieuwe locatie. Dieren in het dorp zullen je bijvoorbeeld ook vragen om naar verschillende dorpen af te reizen om enquêtes te laten invullen of voorwerpen in het andere dorp te delen.

320236


Het online samenspelen werkt allemaal prima, maar het vinden van elkaar is nogal omslachtig. De Nintendo 3DS-vriendenlijst laat niet weten of iemand de stadspoorten open heeft staan en zonder enige communicatie is het niet mogelijk om elkaar spontaan te bezoeken. Daarnaast is het niet mogelijk via voice-chat elkaar aan te spreken, zoals wel het geval was met de Wii-versie. Je hebt wel een touchscreen-toetsenbord tot je beschikking om allerlei berichten te typen en dit werkt uitermate fijn. Er is ook een optie om elkaar als beste vrienden aan te merken en dit geeft je wat extra opties. Zo kun je chatten zonder dat je in hetzelfde dorp bent en kun je op een vermakelijke manier naar elkaars progressie vragen. Het grote probleem is dat de optie maar vier personen toelaat en dat is veel te weinig om goed en actief gebruik te kunnen maken van de functie. Het was fijn geweest als alle gebruikers beste vrienden zouden kunnen worden.

Naast de reguliere manier van bezoeken afleggen, is er nu ook de optie van de Dream Suite. Door het dorp naar de servers van Nintendo te uploaden, kan iedereen een kijkje nemen in het dorp zonder dat ze het kunnen veranderen. Andere spelers kunnen wel designs mee naar huis nemen, maar er verdwijnt dan niets uit jouw dorp. Je kunt ervoor kiezen om een specifieke code in te voeren, per land op zoek te gaan naar locaties of jezelf te laten verrassen. Het zorgt voor een unieke manier van communicatie tussen spelers en het helpt zeker om wat inspiratie op te doen. Je kunt ook de prikborden van andere spelers bekijken, brieven lezen en kleine weetjes over de burgemeester te weten komen. Het is zelfs mogelijk om unieke evenementen per land te bezoeken, die wellicht helemaal niet voorkomen in je eigen spel. Denk hierbij aan druivenetende bewoners bij het Spaanse nieuwjaar of aan sushi-etende Japanners bij hun nieuwjaar. Als spelers bij jou op bezoek zijn geweest en ze gesproken hebben met de dieren, dan zullen zij deze dromen voor de geest proberen te halen en de namen van bezoekers prijsgeven. Het is in zijn gehele een zeer bijzondere ervaring die erg goed is uitgewerkt.

320316


StreetPass en SpotPass
Met StreetPass en SpotPass in Animal Crossing: New Leaf kun je de woningen van andere spelers verkrijgen. In deze woningen kun je rondkijken en zien wat ze met hun vormgeving gedaan hebben. Een uniek aspect is dat je voorwerpen die in huizen staan kunt kopen, maar hier is de prijs wel iets hoger dan de normale winkelwaarde. Daar staat dan wel tegenover dat de kans op een kostbaar voorwerp flink vergroot wordt en dat is zeker niet iets wat je uit je handen wil laten glippen. StreetPass en SpotPass worden hiermee actief deel van de ervaring en dat is een bijzondere prestatie. Met SpotPass is het tevens dankzij de Happy Home Showcase mogelijk om cadeaus van Nintendo te ontvangen, waarna je deze in je huis kunt plaatsen. Al met al genoeg leuke bezigheden om van beide functionaliteiten gebruk te maken.

Graphics en geluid
Animal Crossing: New Leaf ziet er prachtig uit op de schermen van de Nintendo 3DS en het doet zeker niet onder voor andere toptitels op het systeem. De ontwikkelaars hebben serieus nagedacht over hoe ze de stijl konden verbeteren en ze doen dit op zeer sterke wijze. De dieren hebben meer textures op het lichaam en de lichteffecten zijn veel meer aanwezig dan in de vorige Animal Crossing-spellen. De grafische verbeteringen zijn doorgevoerd om de 3D-effecten op een positieve manier toe te passen en dit is zeer duidelijk te merken. Elk aspect heeft een beter gevoel van diepte dan voorheen en het voegt alleen maar meer charme toe aan de wereld van Animal Crossing.

De soundtrack heeft ook een upgrade gekregen. Wat voor soort muziek je hoort, ligt voornamelijk aan het dagdeel waarin je rondloopt. Overdag zijn de geluiden vrolijk en gevuld met opwinding voor een nieuwe dag, terwijl in de avond de melodieën kalm en rustgevend zijn. Er zijn ook speciale versies van elk muziekstuk voor wanneer het sneeuwt of regent, waar de noten hoger en zachter zullen worden gespeeld. Daarnaast is er nog muziek in verschillende winkels en de muziek die wordt verzorgd door K.K. Slider. De soundtrack kent een zeer grote variatie met alles van klassiek, rock, opbeurende melodieën en alles wat er tussenin zit. Er is daardoor voor ieder een favoriet te vinden.Geen Nederlandse taal
Animal Crossing: New Leaf kent geen ondersteuning voor de Nederlandse taal en dat is jammer, zeker gezien Duits, Frans en Spaans bijvoorbeeld wel ondersteund worden. Vooral voor de wat jongere gamers onder ons is het een groot gemis, want nu is een goede kennis van de Engelse taal een must. Gezien je ongetwijfeld de meeste tijd zult spenderen aan het praten met je dierlijke dorpsbewoners, is het cruciaal dat je meekrijgt wat ze zeggen. Een wat dieper begrip van het Engels zorgt er dan voor dat je ook kunt genieten van hun typische persoonlijkheidstrekjes, want elk dialoog zit tot de nok toe gevuld met grappige woordspelingen en specifieke persoonlijkheidsuitingen. Zo is er een muis die volledig in de termen van videospellen spreekt , terwijl een arend je constant ''dude'' en ''bro'' noemt.

Conclusie
Als je op vernieuwing hoopt in de Animal Crossing-reeks, dan ben je met Animal Crossing: New Leaf absoluut aan het goede adres. De verscheidene, creatieve elementen maken het een vrijere ervaring en dat is een aangename nieuwe insteek. Daarnaast zijn er verschillende projecten die je kunt bouwen als burgemeester om het speelplezier te verhogen. De opties om elkaars dorpen te bezoeken, hadden echter beter gekund en het is jammer dat de chat alleen kan via een toetsenbord. Daarnaast is het zonde dat de beste vrienden-optie nogal een ondergeschoven kindje is en is het een groot gemiste kans dat het spel niet in het Nederlands speelbaar is. Gelukkig maken de Dream Suite en StreetPass- en SpotPass-mogelijkheden een hoop goed, want deze functionaliteiten zijn dusdanig goed uitgewerkt, dat je letterlijk honderden uren in de game kunt stoppen. Daarnaast is de presentatie nog nooit zo goed geweest en dat verdient een zeer grote pluim. Ondanks alle vernieuwingen heeft Animal Crossing: New Leaf zijn verleden niet verloochend en komen vele ideeën samen voor het beste deel tot nu toe. Animal Crossing: New Leaf is een absolute must-have voor Nintendo 3DS-bezitters.
9
N1-score
  • + Meest complete Animal Crossing-ervaring
  • + Verfrissende introductie als burgemeester
  • + Meer creatieve mogelijkheden
  • + Honderden uren speelplezier
  • + Optimaal gebruik van SpotPass en StreetPass
  • + Uitstekende presentatie
  • - Online communicatie en afspreekmogelijkheden zijn omslachtig
  • - Geen Nederlandse taaloptie
Next articleHarvest Moon: A New Beginning officieel aangekondigd voor Europa Previous articleShadow of the Eternals crowdfunding-campagne tijdelijk gestaakt

Reacties van gebruikers

Avatar
supermario-honkbal. | 05 juni 2013 13:39 | #219888
collapse
Is geen Nederlandse taaloptie een minpunt?
Avatar
Monkey | 05 juni 2013 13:54 | #219890
Reactie op post #219888 van supermario-honkbal.
collapse
Er staat een min teken voor, dus ja.
Ik snap niet dat gezeur over Nederlandse taaloptie niet. Ok, als het spel vervolgens alleen in het Nederlands te spelen valt, dan kan dat als een minpunt opgevat worden. Maar als het een optie is, is dat alleen maar gunstig voor de jongere gamers onder ons en de rest kiest gewoon de Engelse optie.
Dus niet onterecht dat het ontbreken van een optie als minpunt wordt bestempeld. En ja, als je zoals de meeste gamers het liefst toch al in het Engels speelt kan je dat minpunt lekker negeren.
Avatar
jochem | 05 juni 2013 15:23 | #219893
Reactie op post #219890 van Monkey
collapse
Het is wel een minpunt aangezien het een OPTIE is zoals je net zegt. Denk logisch na.
Avatar
Monkey | 05 juni 2013 15:30 | #219894
Reactie op post #219893 van jochem
collapse
Zei ik wat anders dan? Weird
Avatar
jochem | 05 juni 2013 15:51 | #219896
Reactie op post #219894 van Monkey
Oeps sorry. Na de eerste zin leek het wel of je zo dacht, die zin was ook een beetje krom.
Avatar
Banjo | 05 juni 2013 15:11 | #219891
Nog anderhalve week wachten!! Mad
Avatar
Elm | 05 juni 2013 15:15 | #219892
Vet hoog cijfer trouwens, ik heb Wild World ook kapot gespeeld totdat ik probeerde te cheaten met tijd. Ik dacht ik zet mijn klok x jaar vooruit voor de rente maar toen ik erachter kwam dat alles onder de onkruid zat heb ik het spel nooit meer aangeraakt... Razz
Avatar
IJsbeer | 06 juni 2013 19:42 | #219958
Daan, wanneer zet je je Dream Suite code neer voor ons? Razz

Overigens een uiterst mooi cijfer, ik ga hem zeker halen!
Avatar
Xander R | 14 juni 2013 14:31 | #220560
Deze recensie is trouwens geciteerd in de Nintendo's e-mail-nieuwsbrief van vandaag. Smile
Avatar
PasQ | 05 juli 2013 14:27 | #221301
Ik vind de game geweldig, en persoonlijk in het Engels prettig spelen. Maar kan me voorstellen dat dit voor kinderen een minpunt kan zijn. Ik heb overigens nog steeds geen nieuwe winkels, en ben al vanaf de release aan het spelen. Wanneer krijg je deze?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Leaf

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 14 juni 2013

Screenshots