Benjamin, Daan, Marco & Dyon @ E3 2013 – Dag 1: Het prille begin Column | 11 juni 2013 13:40 | Auteur: Benjamin

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor mijn (Benjamins) reis naar de E3. Na jarenlang schrijven voor de grootste Nintendo-website van de Benelux is het moment voor mij nu eindelijk daar om, samen met Dyon, Marco en Daan, af te reizen naar Los Angeles voor de gamebeurs der gamebeurzen.

In de aanloop van de E3 loopt de agenda steeds voller. Afspraken komen erbij en onduidelijkheden worden steeds minder onduidelijk totdat er een volle agenda klaarstaat met afspraken, speelsessies, behind closed door-sessies en persconferenties. Na een prima vlucht naar Los Angeles op zondag gingen we meteen aan de slag met de eerste opdracht: het ophalen van de toegangspassen. Traditiegetrouw opent de beurshal op dinsdagochtend, maar om alles op te bouwen zijn de hoofdingang en de persruimte al op zondag vrij toegankelijk. Dat is dan ook de plek om de toegangspassen op te halen en we grepen direct de kans om onze polsbandjes voor de EA-persconferentie op te halen. Een korte wandeling door het gebouw geeft al een sneak preview van titels die er aan zitten te komen, zoals Batman: Arkham Origins en Disney Infinity. Na de lange vlucht en de eerste afspraken die voor de maandag op de planning stonden, leek het ons een goed idee om ons tijdig in onze hotelkamer terug te trekken.

37


De dag daarna begon vroeg met een onplezierige verrassing. Een paar panden van ons hotel verwijderd stond een winkelpand in lichterlaaie, waardoor al vroeg vele brandweerwagens door Santa Monica gierden. Gelukkig bleven wij ongedeerd, waardoor alle geplande activiteiten door konden gaan.

Als eerste stond de persconferentie van Microsoft op de planning die we gelukkig met een stabiele internetverbinding in de hotelkamer prima konden volgen. Hoewel we hier zijn voor de uitgebreide Nintendo-coverage is het net zo belangrijk om, waar mogelijk, de concurrentie in de gaten te houden, al dan niet uit persoonlijke interesse. Diezelfde middag vertrokken we naar de nieuwe locatie van EA waar haar grote persconferentie gepland stond. Hoewel wij er al vanuit gingen dat de Nintendo-ondersteuning van EA zich tot het absolute minimum zou beperken, was het toch een hele ervaring om tussen de joelende Amerikanen plaats te nemen. Zelfs een dribbel van een schijnbare bekende basketbalspeler kon deze Amerikanen bekoren en dat lieten zij dan ook flink merken.

Direct na afloop van EA’s persconferentie stonden enkele bussen gereed om de grote groep persleden naar de locatie van Ubisoft’s persconferentie te brengen. Net als voorgaande jaren werd deze persconferentie gehouden in LA Theatre, middenin downtown Los Angeles. Voor Nintendo hadden we hier veel meer verwachtingen, zoals Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watch_Dogs, Rayman Legends en de nieuwe Just Dance-game. Helaas was de persconferentie van Ubisoft vooral een CGI-feestje, maar dat mocht de pret niet drukken: het was opnieuw een hele ervaring om in de zaal te mogen zitten. Daarnaast werden er nog enkele nieuwe games aangekondigd, ook al is het niet altijd duidelijk of deze ook naar de Wii U zullen komen: de enige zekere titel is Just Dance 2014. De rustige dag werd afgesloten met opnames voor ons eerste video-item in de reeks die komen gaat. Dit item kun je zeer binnenkort hier op N1ntendo vinden.

38


De maandag is omgevlogen en de grote Nintendo-dinsdag komt steeds dichterbij. De dag begint vroeg voor ons, met de Nintendo Direct om zeven uur ’s ochtends. Hierna zullen Daan en ik ons snel verplaatsen naar de Nintendo-stand in de Convention Center voor de Wii U Showcase. Hier zullen wij de games die zojuist aangekondigd zijn aan een eerste test onderwerpen. Al met al was deze eerste dag redelijk druk, hoewel het echte werk nog moet beginnen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op wat er komen gaat.
Next articleLivestream en liveblog van Nintendo Direct E3 Presentation (begint... Previous articleNieuwe E3-trailer en screenshots van Watch Dogs

Reacties van gebruikers

Avatar
Duncan | 11 juni 2013 17:49 | #220254
Mooi artikel. Ik hoop dat jullie nog leuke scoops kunnen vinden op de beursvloer.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.