Benjamin, Daan, Marco & Dyon @ E3 2013 – Dag 3: First Party Nintendo-games en meer Column | 13 juni 2013 11:00 | Auteur: Benjamin

De tweede dag van de E3-beurs bracht weer een hoop nieuwe impressies en ervaringen met zich mee. We doken weer in enkele third party-games en namen een uitgebreide kijk bij de Nintendo stand voor de nodige dosis first party-games.

Aan het randje van de eerste beursdag hadden we nog een exclusieve afspraak met Nintendo voor Pokémon X en Pokémon Y. Na een kort verhaaltje van Mr. Tsunekazu Ishihara, president van The Pokémon Company, over de geschiedenis van de reeks, verscheen Mr. Junichi Masuda, director van Game Freak, op het podium om tekst en uitleg te geven over enkele nieuwe kenmerken van deze nieuwe Pokémon-games. Over het hoe en wat, vind je meer in ons nieuwe video-item van vandaag, al kun je ook alvast een kijkje nemen in Nintendo's eigen recap-video hieronder.

46
Benjamin en Mr. Junichi Masuda


De afspraken die gepland stonden voor de tweede beursdag waren voor ons gelukkig een stuk minder hectisch. Als eerste op de agenda stond een afspraak met Warner Bros. Terwijl er honderden mensen in de rij stonden voor de opening van de tweede beursdag, snelden wij naar de stand waar Batman: Arkham Origins een belangrijk deel van uitmaakte. Helaas was de Wii U-versie niet aanwezig, maar hebben we wel uitgebreid de kans gehad om aan de slag te gaan met de Nintendo 3DS-versie van Batman: Arkham Origins – Blackgate. Na een mini-speelsessie met Scribblenauts Unmasked: A DC Comic Adventure moesten we de Warner Bros.-booth helaas alweer verlaten.Na de afspraak met Warner Bros. stond een rondleiding van Konami gepland. We kwamen al snel tot de conclusie dat Konami voorlopig niets voor Nintendo-consoles in de planning heeft staan, waardoor we besloten dat we onze tijd beter konden besteden.

Na het opnemen van nog meer video-items en het rondneuzen op de beurs, op zoek naar onontdekte pareltjes, stond onze afspraak met Nintendo op de planning. Hier kregen we uitgebreid de mogelijkheid om bijna alle Nintendo-titels voor de Wii U te onderwerpen aan een eerste test in een aparte ruimte die speciaal voor de pers was ingericht. Daarover vind je in het video-item van vandaag meer info en kun je zoals je van ons gewend bent, binnenkort de geschreven hands-ons verwachten. De Nintendo-stand zelf zag er zoals vanouds weer goed en verzorgd uit en er was daarnaast in elke hoek een speciale setting neergezet van een betreffende titel. Zo staat er een Mario Kart 8-auto waar je in plaats kunt nemen voor een foto of wend je jezelf als Mario in een echte warp pipe in een Super Mario 3D World-opstelling. Aan de andere kant kon je plaatsnemen in de King of Red Lions, de zeilboot uit The Legend of Zelda: The Wind Waker. Tot slot was er een grote stand van Donkey Kong Country Tropical Freeze aanwezig waar je plaats kon nemen in een heuse DK-barrel. De stand van Nintendo was overzichtelijk, maar ook mooi en leuk aangekleed, waardoor de sfeer er altijd goed was.

47


De laatste twee afspraken stonden gepland voor Square Enix en headsetmaker Turtle Beach. Op de stand van Turtle Beach kregen we een rondleiding langs alle nieuwe headsets, onder andere voor de Nintendo 3DS en Wii U. Met trots wist de beste man te vertellen dat deze officieel door Nintendo gelicenseerd waren, maar een echte impressie hebben we niet kunnen krijgen. Tot slot stond er een tour van de Square Enix-stand gepland, maar ook hier gold dat het aanbod voor de Nintendo-consoles minimaal was. Alleen Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut was in Wii U-vorm speelbaar, maar daarover vind je meer in het aankomende video-item. Aangezien er nog belangrijke shots gefilmd moesten worden, besloten we wederom terug te keren naar de Nintendo-stand voor een aantal belangrijke zaken.

Aan alles is te merken dat de E3 er alweer bijna op zit. De agenda wordt steeds leger en leger en hebben we daardoor steeds meer ruimte om onze eigen indeling te maken. Zo zullen we morgen uitgebreid stil staan bij de Nintendo 3DS-titels van Nintendo en nemen we nog enkele third- en first-party Wii U-titels onder de loep. Het einde nadert en deze dag is wederom voorbij gevlogen. Op naar de allerlaatste beursdag!
Next articleRetro Studios praat over de toekomst van Metroid, hun werkwijze... Previous articleSpeciale "Frog" power-up onthuld voor Super Mario 3D World

Reacties van gebruikers

Avatar
Wessel | 13 juni 2013 14:01 | #220488
Goed bezig!
Avatar
JORISGUY7XD | 13 juni 2013 14:29 | #220491
Leuke foto's!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.