Retro Studios praat over de toekomst van Metroid, hun werkwijze en meer Nieuws | 13 juni 2013 12:29 | Auteur: Quint

Retro Studios laat nogmaals de stand van zaken weten wat betreft de keuze voor Donkey Kong Country Tropical Freeze in plaats van een nieuwe Metroid, maar praat ook over de toekomst van de Metroid-franchise.

Retro Studios' grote project bleek deze E3 Donkey Kong Country Tropical Freeze te zijn, een vervolg op Donkey Kong Country Returns. Ondanks dat een aantal mensen hier heel blij mee zijn, is er ook een aantal flink teleurgesteld. Retro Studios was eerder verantwoordelijk voor een Metroid Prime-trilogie en daarmee hoopte veel mensen op Metroid Prime 4.

Retro Studios' president Michael Kelbaugh legt nogmaals uit waarom men voor een nieuwe Donkey Kong Country-gekozen heeft en wat de stand van zaken is met betrekking tot een nieuwe Metroid (vertaald):

"We houden van Metroid. We houden van Metroid Prime en dat zullen we altijd doen. Het was een groot deel van onze studio, de cultuur van onze studio. Het grootste deel van ons team zit nog steeds bij Retro. Toen we klaar waren met Donkey Kong Country Returns hadden we nog steeds een hoop toffe ideeën. Dat in combinatie met wat de Wii U allemaal kan, wilden we daar echt mee doorgaan. Nogmaals, Retro Studios houdt van Metroid. Wellicht werken we er ooit weer aan, maar we genieten ook echt van het werken aan Donkey Kong.

We werken daarbij zo goed als aan één project per keer. We doen één game per twee of drie jaar. In het eerste jaar daarvan hebben we wat extra bandbreedte, dus soms...We hielpen bijvoorbeeld bij Mario Kart 7. We hielpen Monster Games met de Nintendo 3DS-versie. Soms hebben we een beetje bandbreedte over en helpen we andere uitingen van Nintendo. We voelen ons goed bij het helpen van Nintendo als geheel, dus als we tijd hebben, doen we dat. Hebben we de bandbreedte om twee grote projecten tegelijk te doen? Ik denk het niet. Een groot project en een klein project tegelijkertijd: dat kunnen we."


Kensuke Tanabe, Executive Officer bij Nintendo en producer van onder meer de Metroid Prime-trilogie en Donkey Kong Country Returns, heeft nu al een bepaalde visie over de toekomst van Metroid (vertaald):

"Simpelweg gezegd denk ik niet alleen aan Samus, maar hoe we het gehele Samus-universum kunnen uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan Metroid Prime Hunter. Ik denk na over dingen hoe we dat groter kunnen maken, met al die verschillende bounty hunters erin."


mph_desk_800x600-700961
Next articleN1ntendo.nl E3-TV Dag 3: De tweede beursdag met hands-ons van... Previous articleBenjamin, Daan, Marco & Dyon @ E3 2013 – Dag 3: First Party...

Reacties van gebruikers

Avatar
jorden1506 | 13 juni 2013 13:28 | #220486
Als je dan DK gaat maken maak dan een 3D DK Smile
Avatar
SpijkerJasper | 13 juni 2013 13:50 | #220487
collapse
Helemaal mee eens. Retro neemt gewoon de makkelijkste weg op dit moment terwijl ze ons op z'n minst konden verrassen met een 3D Donkey Kong. Waarom zowel Retro als Nintendo EAD denken dat ze de Wii U aan de man krijgen met twee 2D spelletjes is mij een raadsel. En ook wel ironisch eigenlijk dat we bij Mario Kart 8 (een genre waarin nooit echt veel vernieuwd kan worden) meer vernieuwing zien dan in de nieuwe 'grote' Mario.
Avatar
SMS | 13 juni 2013 14:09 | #220489
Reactie op post #220487 van SpijkerJasper
2D games kosten altijd minder moeite. Het is waarschijnlijk een soort cash-in.

Ik dacht zelf ook al "maak het dan een 3D game" toen Iwata ons aan het plagen was met mooie camera angles, en hoe alles eruit zou zien in 3D.

Ik hoop dat iemand anders dan aan Metroid begint. En het hoeft niet persé een Metroid Prime te zijn. Gewoon een Metroid. 2D, 3D, First Person....het maakt me niet uit, het is allemaal fantastisch.
Avatar
Krotekoker | 13 juni 2013 14:30 | #220492
collapse
Eerlijk gezegd ben ik wel blij met een nieuwe Donkey Kong op de Wii U. Donkey Kong Country Returns staat samen met Super smash brothers brawl, The Legend of Zelda: skyward sword, Metroid Prime Trilogy en Super Mario Galaxy 2 in mijn top 5 wii games.

Toegegeven had ik uiteraard ook graag een full HD metroid game willen hebben maar als Retro dezelfde moeilijkheidsgraad, grafisch design, boss battles en platforming kan terug brengen met welkome aanvullingen wrijf ik mijn handen alvast!

Bovendien werkt dit ook goed om de Wii U beter te verkopen, Donkey Kong country trok zowel hardcore als casual speler aan. Metroid is terecht meer op de hardcore video gamer gericht, Donkey Kong kan echter zowel hardcore als casual speler overtuigen om een Wii U aan te schaffen waardoor op den duur ook meer third party support zal gaan komen.
Avatar
SpijkerJasper | 13 juni 2013 16:12 | #220499
Reactie op post #220492 van Krotekoker
Kleine kans dat mensen speciaal een nieuwe console in huis halen voor een 2D spelletje. Retro kan wel een mooi verhaal ophangen maar feit is: de Wii U zat in een grote dip en met een 2D Donkey Kong als E3 verrassing en zogenaamde system seller verandert er vrij weinig aan deze situatie. Leuk hoor al die 'nieuwe' ideën die je hebt voor DK, Retro...maar trek eerst effe die Wii U eens uit het slop met een epische game die de fans verwachten op hun stofhappende Wii U. En daarna komen die leuke 2D spellekes wel weer.
Avatar
offensive | 13 juni 2013 14:31 | #220493
2D DK leuke game maar niet op dit moment. Dit had een leuke titel voor volgend jaar zomer geweest ofzo. Ik had echt gedacht dat Retro met een grote epische game zou komen.
Avatar
yjahmesio | 13 juni 2013 18:30 | #220509
collapse
Ik geloof hier niks van, als jij mensen van nighty dog en andere grote studio's huurt voor donkey Kong Hmmmm. .ik denk nog steeds dat zij met twee projecten bezig zijn.
Avatar
HooksinVincent | 14 juni 2013 00:33 | #220535
Reactie op post #220509 van yjahmesio
Dat gevoel heb ik ook. Ze zijn pas verhuisd naar een groter gebouw. Lijkt mij vrij onlogisch als er dan maar aan een project wordt gewerkt. Uitbreiding in personeel en ruimte lijkt mij dat er dan aan meerdere games gewerkt kan worden.

Overigens raak ik wel enthousiaster over deze DKC. Ziet er erg netjes uit.
Avatar
Hoofdletter R | 14 juni 2013 12:50 | #220550
Haha, de reden die ze nu geven is gewoon een mooi-weer reden... Tuurlijk is dit goedkoper en meer geliefd bij de casualgamer... Dit is duidelijk gewoon een cash-in. Natuurlijk gaan ze dit niet zo verwoorden, dus geven ze een alternatieve/acceptabele reden om zich zo in te dekken tegen alle metroidlovers...

Eerlijk gezegd lijkt Tropical Freeze me echt tof, hoewel ik ook liever een metroid had zien verschijnen. Maargoed, als iets van retro in ontwikkeling is, kijk ik er naar uit om het te spelen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 21 februari 2014

Metroid Prime Trilogy

Platform: Wii
Genre: FPS
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 september 2009

Metroid Prime: Hunters

Platform: Nintendo DS
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 06 mei 2006