Benjamin, Daan, Marco & Dyon @ E3 2013 – Dag 4: De laatste dag Column | 14 juni 2013 13:29 | Auteur: Marco

De derde en jammer genoeg laatste dag van de E3-beurs zit er alweer op. In de ochtend kregen we de kans om op ons gemak nog wat Nintendo-games te spelen. Dit werd opgevolgd door een kijkje over de rest van de beurs, het opnemen van de laatste video-items en een heel speciaal interview. We sloten de dag gezamenlijk af met onze laatste afspraak bij Electronic Arts.

De laatste dag begon een stuk rustiger dan voorgaande dagen, mede doordat er slechts één afspraak aan het einde van de middag stond ingepland. Hierdoor konden we mooi van de gelegenheid gebruik maken om voor het eerst deze week iets langer in bed te blijven liggen, maar om half negen was het toch echt tijd om op te staan. Daan en ik hadden besloten om netjes rond 10:00 op de beursvloer aanwezig te zijn om zo op ons gemak nog een aantal Nintendo 3DS- en Wii U-games te spelen. Benjamin en Dyon volgden niet veel later om de laatste serie aan video items te kunnen opnemen. Na een aantal hilarische en interessante speelsessies van onder andere Wii Party U en Yoshi's New Island besloot ik om eens een kijkje te gaan nemen bij de overige stands van de beurs. Mijn tour bracht mij als eerste bij de Sony stand, die zich naast die van Nintendo bevond. Iets wat mij meteen opviel was de indeling. Alle consoles waren in lange rijen naast elkaar gepositioneerd met hier en daar wat aankleding, maar het geheel zag er hierdoor toch wat onpersoonlijk uit. Dit gold ook voor Microsoft, die een soortgelijke indeling had als Sony. Nintendo daarentegen straalde met zijn open indeling en gezellige aankleding een bijzondere sfeer uit.

48


Mijn tour vervolgde zich langzaam via verschillende stands naar de West-Hall waar de stands van Capcom, Square-Enix, Ubisoft, Disney en Electronic Arts zich bevonden. Hier heb ik een aantal impressies opgedaan van onder andere Final Fantasy 14: A Realm Reborn en Southpark: The Stick of Truth. Ondertussen nam Daan zijn tijd om een betere indruk te krijgen van de Nintendo-games en namen Benjamin en Dyon een speciaal interview af met niemand minder dan Charles Martinet, de stem van Mario.

Aan het eind van de middag kwamen Benjamin, Dyon en ik bijeen voor onze allerlaatste afspraak bij Electronic Arts. Na het afhalen van onze VIP badges kregen we een korte demo van de EA Sports games te zien, waarna we werden meegenomen naar een speelruimte. Dyon ging hier aan de slag met FIFA 2014 terwijl Benjamin en ik rustig toekeken. Het was dan ook een hele verrassing toen Reggie Fils-Aime ineens door de kamer kwam wandelen. Helaas had hij haast en kregen we niet de kans om een gesprek met hem aan te gaan.

Onze EA tour vervolgde zich naar een korte demo van Plants vs. Zombies: Garden Warfare en werd afgesloten door een speelsessie van Battlefield 4. Na afloop liepen we ook Eiji Aonuma, de huidige director van The Legend of Zelda games, tegen het lijf. Helaas had ook hij het te druk om ons even te woord te staan.

49


Inmiddels was de E3 beurs teneinde en stroomde het merendeel van de bezoekers naar buiten. De beursvloer sloot zijn deuren vandaag een uur eerder dan de gebruikelijke tijd van 18:00. Ook het afbreken van alle stands en het verwijderen van het promotie materiaal was inmiddels in volle gang. Zo waren bij buitenkomst het grote PlayStation-spandoek van de South Hall en het Battlefield 4-spandoek van de West Hall al van het gebouw verwijderd en was het personeel druk in de weer met het verslepen en opbergen van allerlei materiaal.

Het was voor Benjamin, Dyon en mijzelf de allereerste keer dat wij de E3-beurs bezochten, terwijl Daan ditmaal voor het tweede maal aanwezig was. Het was een periode van lange dagen en weinig slaap, maar we hebben met zijn alle enorm veel plezier beleefd. Het was een geweldige ervaring die wij voor geen goud hadden willen missen. Op naar volgend jaar!

50
Next articleYves Guillemot: "Ubisoft werkt aan drie Assassin's Creed-titels" Previous articleJapanse promotie-pagina hint naar nog meer Luigi-games

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 15 juni 2013 11:24 | #220602
Mooi
Avatar
SMS | 15 juni 2013 14:49 | #220604
Klinkt alsof die laatste dag nogal antiklimatisch was.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.