Satoru Iwata: "Het is onze schuld dat de Wii U niet goed verkoopt" Nieuws | 21 juni 2013 22:03 | Auteur: Roland | Bron: CNBC

Satoru Iwata, de president van Nintendo, heeft in een interview aangegeven dat de lage verkoopcijfers en het gebrek aan ondersteuning van derde partijen aan Nintendo zelf is te danken.

De Wii U verkoopt niet zoals Nintendo hoopte dat het zou verkopen, waardoor de ondersteuning van derde partijen steeds minder wordt. Volgens Nintendo's president, Satoru Iwata, ligt dit helemaal aan Nintendo zelf. Iwata heeft in een interview met CNBC aangegeven dat de consumenten de Wii U niet goed genoeg begrijpen. Hierdoor blijven de verkopen van het systeem en uiteindelijk ook de ondersteuning van de derde partijen minimaal. Volgens Iwata ligt hiervoor de volledige verantwoordelijkheid bij Nintendo zelf (vertaald):

"Het is onze schuld. We hebben te rustig aangedaan met de marketing, waardoor de consumenten nog steeds niet begrijpen wat er zo goed en uniek is aan de Wii U. Aangezien wij altijd proberen om uniek te zijn, kost het veel energie van onze kant om mensen te laten begrijpen wat wij aan het doen zijn.

We hebben tot nu toe nog geen specifieke software kunnen uitbrengen dat uitlegt waarom de Wii U echt anders is. Zolang mensen de Wii U zelf kunnen ervaren, kunnen ze de waarde van de Wii U waarderen, maar aangezien er nog geen software is die zo simpel en logisch is voor mensen als Wii Sports voor de Wii, zullen potentiële kopers geen behoefte hebben om de Wii U uit te proberen. Onze uitdaging ligt nu bij de software line-up die we hebben geïntroduceerd. We moeten allereerst mensen aanzetten om de Wii U uit te proberen.

Ik denk niet dat we te pessimistisch moeten zijn over de huidige situatie van de Wii U. Ik denk dat we die tijd en energie in de ontwikkeling van onze games moeten steken, waardoor we uiteindelijk third-party ontwikkelaars en uitgevers kunnen aanzetten om Nintendo te ondersteunen."
Next articleKattige platformactie in nieuwe off-screen gameplay-beelden... Previous articleNieuwe stukjes artwork en screenshots van Youkai Watch tonen...

Reacties van gebruikers

Avatar
HooksinVincent | 21 juni 2013 22:20 | #220859
Mooie reflectie. Volgende stap is handelen, zoals reclames uitzenden!
Avatar
djdadream | 21 juni 2013 22:41 | #220860
'Iwata heeft in een interview met CNBC aangegeven dat de consumenten de Wii U niet goed genoeg begrijpen.'

Juist ja, maak het eens duidelijk aan iedereen dat het een nieuwe console waar alle vette Nintendo titels op uitkomen. En haal oude titels als F-Zero uit het stof.

Ze roepen dat ze niet voor alle spellen nieuwe ideeën hebben, waarom zo moeilijk doen. F-Zero U in HD, 15 spelers online modus en 24 gave HD banen en een keuze uit 36 voertuigen. En ik ben meer dan tevreden.

Ook zou ik graag een nieuwe Lego City Undercover krijgen voor geschoteld. Een nieuwe Secret of Mana game, mag van boven af view zijn, geen probleem.

Maar vooral maak de teams voor de games groter en sluit een deal met Sega dat die veel games gaan ontwikkelen zoals een race game en voetbal game alleen voor de Wii U! Wil je multiplatform of shooter games dan koop een XBOX ONE of PS4 erbij, naast de Wii U!
Avatar
offensive | 21 juni 2013 23:11 | #220861
heeft zojuist


Paar dagen terug bedoel je.
Avatar
Martijn | 22 juni 2013 00:04 | #220862
collapse
Tja, dat zagen we al langer aankomen natuurlijk. De titel van dit artikel klinkt toch eigenlijk te droevig voor woorden, niet?!

In 2013 nog geen reclame voor de Wii u gezien op TV. Voorbeeld: Nu heb je van "Lego City Undercover" zowel een 3DS als Wii U versie. Waarvoor wordt reclame gemaakt op TV? Inderdaad, alleen de 3Ds versie...

Op een andere website werd aangehaald hoe Iwata bij ieder systeem zijn excuses maakt en namens Nintendo beloofd het beter te doen. Vervolgens gebeurd ongeveer hetzelfde, vroeg of laat. Dat is al sinds de Gamecube, al begon het al meteen na de Super Nintendo! Bijna altijd gaat het om kraters in de line-up, die in geval van 3DS en Wii U meteen aan het begin van de console al te zien zijn. Daar scoor je natuurlijk geen punten mee, zeker niet als de gaten steeds groter lijken te worden en games steeds meer op elkaar gaan lijken (op safe spelen met sequels).

In de Nintendo Direct bood Iwata ook al zijn excuses aan voor het gebrek aan nieuwe Wii U titels in de maanden januari en februari, vooral van Nintendo zelf. Welke maand is het nu? Juni! Intussen zijn er nog steeds weinig nieuwe uitgekomen. Er wordt steeds om geduld gevraagd om vervolgens om meer geduld te vragen. Niet iedereen heeft geduld...

Maak reclame, vooral voor games die dan wel wat laten zien van de unieke eigenschappen van de Wii U. onlangs kwamen "Monster Hunter 3 Ultimate" en "Lego City Undercover" uit, die met wat meer stimulans een veel grotere impact hadden kunnen hebben. Maak mensen duidelijk wat het apparaat kan, hoe het werkt en vooral: het is géén onderdeel van de gewone Wii!
Ook: zorg ervoor dat winkels duidelijkheid scheppen. Bij veel winkels staan de Wii U titels in een verdomhoekje of gewoon tussen titels van de gewone Wii. Wie koopt die duurdere blauwe doosjes, als er een hele berg iets goedkopere witte omheen staan? Zelfde apparaat, toch?

Ook: Maak duidelijk dat de Wii afgelopen is en Wii U de plaats daarvan in moet nemen. dat bereik je niet met reclame voor de Wii mini. Ook niet door Wii spellen even duur te houden. Het tijdperk is voorbij, maar soms lijkt het alsof Nintendo erg veel moeite heeft om dit los te laten en verder te gaan.

Nogmaals: het is tijd voor actie. Dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Helaas zullen we weer geduldig moeten afwachten. Het wordt tijd voor iets bijzonders. Nintendo moet zich wat minder terughoudend en voorzichtig opstellen: de Wii U is een goed apparaat! Communiceer dat dan ook!
Avatar
Lieve Jongen | 24 juni 2013 13:55 | #220914
Reactie op post #220862 van Martijn
Het management moet eens stevig opgeschud worden want ze blijven dezelfde fouten maken. Dan deug je gewoon niet voor je vak.
Avatar
1990irock | 22 juni 2013 00:17 | #220863
ze moeten de WiiU gamepad uitleggen als een verlengstuk van de console. Plus er is inderdaad software nodig die de mogelijkheden kan uitleggen.

In het begin zag ik de gamepad dan ook als een uitbreiding van het hoofdscherm zoals ze met die golfdemo bij de introductie van de WiiU lieten zien. Daar moeten ze meer gebruik van maken
Avatar
monsternon | 22 juni 2013 00:18 | #220864
collapse
Waar heeft Nintendo de laste tijd last van. ze laten Niets meer zien dat hun de legendarisch Nintendo zijn die al jaren console,s maakt. Nintendo laat zien wie je bent wij weten het maat veel mensen niet.
Avatar
SpijkerJasper | 22 juni 2013 13:57 | #220880
Reactie op post #220864 van monsternon
Oftewel: Nintendo doet het niet zo best meer en ze gaan er hopelijk wat aan doen Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.