Batman: Arkham Origins Blackgate Preview | 19 juli 2013 13:00 | Auteur: Benjamin

De Batman-games zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Eind dit jaar komt Batman wederom naar je favoriete spelcomputer en zal voor het eerst ook naar de Nintendo 3DS komen. Op de E3 kregen wij de kans om het eerste level van Batman: Arkham Origins Blackgate te spelen.

Batman: Arkham Origins Blackgate vertelt het verhaal van onder andere de eerste ontmoeting van Batman met Catwoman. Verdere details over het verhaal zijn nog niet vrijgegeven, maar de demo gaf al enige informatie prijs over het verloop van deze eerste ontmoeting met Catwoman. De demo opende met een cutscene waar met stilstaande beelden de introductie van de game volgde. Deze getekende beelden deden sterk denken aan de ouderwetse stripboeken, waardoor we met veel enthousiasme aan het gameplay-gedeelte van de demo begonnen.

5


Achtervolging
De game is een 2,5D action-platform-game, waardoor het merendeel van de actie in een zijaanzicht weergegeven wordt. We werden direct in de actie gegooid, toen we bovenop een gebouw in Gotham City tegen de eerste vier vijanden moesten vechten. Dit vechten gaat min of meer hetzelfde als in de eerdere Batman-games voor consoles: verschillende knoppencombinaties resulteerden in verschillende aanvallen en door op het juiste moment op de counterknop te drukken, ontwijk je een aanval van je tegenstander om hem twee keer zo hard terug te pakken. De genadeslag werd traditiegetrouw in slow-motion weergegeven, wat een lekker gevoel geeft aan het einde van een gevecht. Al snel daarna ging Catwoman op de vlucht, wat resulteerde in een heuse achtervolging.

Gedurende deze achtervolging kwamen er verschillende gameplay-elementen aan te pas. Na het nodige springwerk moesten we gebruik maken van Batman’s eerste gadget: de grapplehook. Hiermee werd Batman naar hoger gelegen gebieden gelanceerd, zoals dat ook het geval is bij de andere Batman-titels. Deze gadget werd ook gebruikt om je naar gebouwen in de achtergrond te verplaatsen, wat een dynamisch gevoel geeft en de game grootser doet lijken dan hij in essentie is. Naast het gebruikmaken van de grapplehook moest Batman ook gliden, dit werkte meer dan prima en kwam op de Nintendo 3DS goed uit de verf.

3


Stealth-actie
De stealth-actie uit de console-versies was ook in deze Nintendo 3DS-game aanwezig en dit werkte prima. Door op het touchscreen te drukken activeer je de Detective Mode waardoor je de vijanden af kunt luisteren. Door van pilaar naar pilaar te slingeren, kun je je exact boven een vijand begeven om deze ongezien en geruisloos uit te schakelen, zodat de vijanden in de nabije omgeving je aanwezigheid niet opmerken. Dit was nog lastiger dan in eerste instantie gedacht, waardoor we meerdere pogingen nodig hadden om langs deze vijanden te komen. Het was hierbij noodzaak om de looproute van de vijanden te analyseren, zodat je op precies het juiste moment toe kon slaan. Na nog meer klim- en klauterwerk en het verslaan van enkele vijanden die je in je weg naar boven tegenkomt, volgde een lastig gevecht met Catwoman waar je gebruik moest maken van je cape om haar te verblinden. Timede je dit goed, kon je haar met een aantal rake klappen alle hoeken van de spreekwoordelijke kamer laten zien.

De presentatie van de demo was op de Nintendo 3DS tiptop in orde. Hoewel de voornaamste actie vanaf een zijaanzicht weergegeven wordt, beweegt de camera in bepaalde delen om Batman heen zodat je een ander perspectief van het level voorgeschoteld krijgt. Ook het 3D-effect kwam erg goed naar voren, wat mede komt doordat je je meermaals naar de achtergrond van het level begeeft middels de gadgets van Batman. Het geheel oogde daardoor erg dynamisch, waardoor je meer bij de game betrokken werd. Alle animaties kwamen vloeiend over, wat het geheel tot een prettige ervaring brengt. Het geluid in de game was ook goed verzorgd met spannende deuntjes en sterke voice-acting van Batman en Catwoman.

4


Conclusie
Batman: Arkham Origins Blackgate voor de Nintendo 3DS is misschien wel dé E3-verrassing voor de Nintendo 3DS van dit jaar. De gameplay lijkt op die van de eerdere consolegames, maar wordt door het nieuwe zijaanzicht en meer vaste cameraposities op een nieuwe manier gepresenteerd, wat prima uit de verf komt op het draagbare spelsysteem. Ook de actie zat goed in elkaar en het vechten werd in de demo goed afgewisseld met het betere klimwerk. Het is nog even afwachten hoeveel variatie de rest van de game te bieden heeft, maar voor nu kunnen we niet anders dan positief zijn over deze nieuwe Nintendo 3DS-titel.
Next articleSatoru Iwata: "Meer The Legend of Zelda Wii U aankondigingen... Previous articleTwintig minuten aan off-screen videobeelden van The Wonderful...

Reacties van gebruikers

Avatar
iemand | 19 juli 2013 15:48 | #221712
collapse
Die plaatjes komen van de Vita.
Avatar
Pietertje | 19 juli 2013 16:41 | #221716
Reactie op post #221712 van iemand
Ik vond het er al zo goed uitzien... Mad

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Batman: Arkham Origins Blackgate

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Action
Ontwikkelaar: Armature Studio
Uitgever: Warner Bros.
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 08 november 2013

Screenshots