DuckTales Remastered Preview | 01 augustus 2013 18:09 | Auteur: Daan

Van de vele gelicenseerde games op het Nintendo Entertainment System faalden de meesten. Er was echter één team van gamesontwikkelaars dat erg sterk was. Capcom en Disney kwamen samen en brachten de meest schitterende spellen uit als Chip 'n Dale: Rescue Rangers en The Little Mermaid. Hier bovenuit steekt DuckTales. Dit meesterwerk is nu weer uit de kast getrokken en krijgt mede dankzij WayForward een complete make-over in de Wii U eShop. We mochten kort samen met Scrooge McDuck op reis en keken of de goede herinneringen standhielden.

Tussen oud en nieuw
In DuckTales Remastered stap je wederom in de schoenen van Scrooge McDuck die de gehele wereld afreist om vijf grote schatten te verzamelen. De game is een 2D action platformer, waarin het de bedoeling is om de omgevingen te doorzoeken en de vijanden onderweg uit te schakelen. Tijdens je reizen heb je twee wapens op zak met ieder hun eigen mogelijkheden. Met de pogostick kun je op vijanden springen en gevaarlijke zones overwinnen, terwijl je met de wandelstok schatkisten openmaakt en je tegenstanders een extra pak rammel geeft. Beide zul je hard nodig hebben om de verschillende uitdagingen in de levels te overbruggen en jezelf helemaal naar de eindbazen te vechten. De moeilijkheidsgraad van deze grote jongens liegt er zeker niet om en hier heeft WayForward heel slim op ingespeeld. Je hebt in de Remastered-versie de keuze uit drie opties (easy, normal en hard), waardoor het avontuur voor iedereen geschikt is. De moeilijkheidsgraad heeft invloed op de sterkte van de vijanden en hoe makkelijk hun speciale vaardigheden te overleven zijn.

14


Besturing
De besturing van de game was goed in orde en dat is zeker noodzakelijk gezien de game om precisie draait. Het is ook een vrij simpele opzet, waar je de keuze hebt om met de vierpuntsdruktoets of control stick voort te bewegen. Daarnaast zijn er maar drie knoppen belangrijk om te onthouden. De A-knop is voor het springen, met de B-knop maak je gebruik van de pogostick en als laatste gebruik je de X-knop voor de wandelstok. Vroeger moest je vreemde knoppencombinaties uitvoeren om de pogostick te kunnen gebruiken, dus de extra knoppen maken alles meer natuurlijk. Voor de hardcore fans is er een optie om helemaal old school en deze besturing in te zetten, wat een erg leuke toevoeging is.

Dit zijn echter niet de enige veranderingen die doorgevoerd zijn in deze uitvoering, want de developers willen het ook verrassend houden voor de veteranen. Het iconische Transylvania-level was in het origineel klein en compact, hetgeen voornamelijk kwam door de limitaties van de hardware. Het nieuwe Transylvania biedt niet meer ruimte om vrij rond te lopen, maar er zijn ook wat extra uitdagingen te vinden. Zo zul je het tussendoor opnemen tegen kleinere bazen die specifiek voor de game zijn ontworpen en heb je een splinternieuw onderdeel waar je plaatsneemt in een mijnkar. De toevoegingen zijn zeer fraai. Minder fraai is het vele backtracken. Hoewel het origineel dit al in een gematigde vorm kende, was het hier meerdere keren min of meer verplicht en dit zorgde soms voor wat lichte irritatie. Om hiervoor te compenseren heeft het spel nu een mini-map die je direct kunt lezen op de Wii U GamePad. Speel je DuckTales off-TV, dan zul je eerst op de START-knop moeten drukken om een goed overzicht te krijgen.

12


Graphics en geluid
WayForward besloot DuckTales zo veel mogelijk in zijn waarde te laten en de levels precies dezelfde werelden te laten behouden. De stijl van de game heeft echter wel een complete metamorfose ondergaan en kent nu een handgetekende atmosfeer die gelijk staat aan de oude Disney-tekenfilms. Het zorgt voor een kleurrijke en vriendelijke look en de levels zijn goed gevuld met aandoenlijke details. Dit was bijvoorbeeld te merken in het Transylvania-level, waar je was omgeven door donkere kasteelmuren met overal kandelaars en harnassen.

De klassieke NES-soundtrack heeft ook een fatsoenlijk make-over gekregen, met instrumenten die meer lijken te passen bij de verschillende omgevingen. De muziek van het Transylvania-level bevatte meer donkere tonen, hetgeen zorgde voor een ongerust gevoel. Nieuw in DuckTales Remastered is voice acting en de stemmen worden gedaan door de originele cast. Dit is verbazingwekkend gezien de acteur die Scrooge speelt, Alan Young, al bijna 94 jaar oud is. Hij is zijn stem echter niet verloren en doet zijn Engelse Dagobert-impressie nog steeds bijzonder sterk. Daarnaast is er ondertiteling in de game, zodat ook spelers die geen Engels verstaan alles prima kunnen volgen. De chemie tussen Scrooge en andere personages, zoals zijn neefjes, is heel sterk en dit maakt het spel meer dan een simpele remake. De voice acting trekt je meer in het verhaal en geeft het spel charme, waardoor het erg veel toevoegt aan de beleving.Voorlopige conclusie
DuckTales Remastered lijkt een aangename Nintendo eShop titel te worden en één die niet alleen bouwt op nostalgie alleen. De beknopte Transylvania-demo liet ons snakken naar meer en we kunnen niet wachten om wederom op avontuur te gaan met Scrooge McDuck. De verschillende gameplay-elementen leken goed uitgewerkt, al konden we het vele backtracken, dat min of meer verplicht was in het spel, niet erg waarderen. Ter compensatie is daarom op de Wii U GamePad een kaart, hetgeen zeker uitkomst biedt in de moeilijke momenten. De presentatie mag er daarnaast ook zeker wezen, met de excellente toevoeging van voice acting aan het geheel. Later deze maand komen we erachter of het volledige spel de kleine probleempjes weet goed te maken, want dan is DuckTales Remastered officieel verkrijgbaar.
Next articleTwee Engelse retailers stoppen met de verkoop van Wii U-games... Previous articleNintendo Downloads - Week 31 (Cloudberry Kingdom, Harvest Moon...

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 01 augustus 2013 19:08 | #222144
collapse
Eind deze maand? De game komt toch de 15e uit..
Avatar
OniRyo | 01 augustus 2013 19:30 | #222145
Reactie op post #222144 van Banjo
13 augustus al zelfs. :> Maar dit is de Noord Amerikaanse release datum. Sinds het digitaal is neem ik aan dat wij gewoon op hetzelfde dag de game krijgen.
Avatar
Benjamin | 01 augustus 2013 20:00 | #222149
Reactie op post #222144 van Banjo
De game komt inderdaad 15 augustus uit, zoals in het informatieblok aan de rechterkant staat. Het is nu aangepast in de hands-on Smile .
Avatar
Dinalfos | 01 augustus 2013 21:12 | #222154
Als ik dit zo lees, is "Remastered" nogal een understatement. Dit is gewoon een volwaardige remake.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

DuckTales Remastered

Platform: Wii U eShop
Prijs: €14,99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 15 augustus 2013

Screenshots