Disney Infinity Preview | 03 augustus 2013 15:00 | Auteur: Benjamin

De game waar Disney Interactive dit jaar al haar geld op inzet, is zonder twijfel Disney Infinity. Na het grote succes van de Skylanders-games, waarin je speelgoedfiguurtjes via een bijgeleverd portaal naar de game kon transporteren, pakt Disney dit principe op en gebruikt dat met het brede assortiment aan Disney-series. Op de E3 kregen wij de kans om de Toy Box-modus van de game van dichtbij te bekijken.

Disney Infinity wordt geleverd met een portaal en enkele speelfiguren van allerlei Disney-series. Van Pirates of the Caribbean tot Toy Story en van The Incredibles tot aan Cars. De meer klassieke Disney-reeksen zijn niet aanwezig in de game, maar de herkenning was desalniettemin groot. Naast de afzonderlijke verhalen van de verschillende Disney-series, biedt Disney Infinity ook een uitgebreide Toy Box-modus waarin je eigen creativiteit centraal staat. Wij konden alvast aan de slag met deze modus en ontdekten wat de game zoal te bieden heeft.

94


Ontploffende pompoenen
In de Toy Box-modus heb je een compleet eigen omgeving tot je beschikking die je helemaal zelf in kan richten. Zo heb je de mogelijkheid om een eigen thema te creëren, al dan niet gebaseerd op bekende Disney-series. Door een personage op het portaal te plaatsen, wordt het karakter in een rap tempo naar de game getransporteerd, waarna je verder kunt gaan met experimenteren. Zo kun je je personage uitrusten met allerlei attributen. In onze speelsessie speelden wij met kapitein Jack Sparrow, die we de jetpack van Buzz Lightyear uit Toy Story meegaven. Tevens kun je je personage allerlei wapens meegeven, zoals ontploffende pompoenen. In je eentje heb je hier niet heel veel aan omdat je dan min of meer doelloos aan het ronddwalen bent, maar als je deze mode met meerdere mensen speelt kan dit leuk uitpakken.

Vrienden die Disney Infinity ook spelen, kunnen op elk moment naar jouw omgeving transporteren, waardoor je samen allerlei spelletjes kunt spelen. Zo kun je in een stadion een voetbalspelletje spelen waar je je eigen regels aan kunt koppelen. Scoor je een doelpunt, dan wordt er op dat moment bijvoorbeeld een grote hamer gelanceerd die de bal weg slaat. Je kunt allerlei items koppelen aan allerlei verschillende acties, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Tevens kun je een potje racen op je eigen racebaan en gevechtjes houden met bijvoorbeeld de eerder genoemde ontploffende pompoenen. Voor de creatieve speler lijkt er meer dan genoeg te beleven, maar de gamer die liever een bepaald doel wil behalen in zijn of haar games, lijkt aan de Toy Box-modus niet zo heel veel plezier te kunnen beleven. Door het ontbreken van een hoofddoel en het centraal stellen van de creativiteit van de speler, is de Toy Box-modus net zo leuk als dat je het zelf maakt.

125


Power discs
Voor creatieve spelers lijkt er echter genoeg plezier te beleven, ook omdat je je eigen ontwerpen kunt uploaden naar Disney, zodat andere spelers van jouw creativiteit kunnen genieten. Daarnaast kun je je personages uitbreiden met zogenaamde power discs. Je kunt tot drie power discs op elkaar stapelen die je op het portaal dient te plaatsen, waardoor je nieuwe mogelijkheden en opties vrijspeelt. Wii U-bezitters kunnen door middel van de Wii U GamePad hun items zorgvuldiger uitkiezen middels het touchscreen, wat goed werkt. Verder moet de Wii U-versie dezelfde opties bieden, zowel online als offline, als de PlayStation 3- en Xbox 360-versies.

De grafische stijl van de game lijkt vooral goed uit te pakken bij de Pixar-series van Disney, zoals Monsters & Co. Alle personages, wapens en omgevingen worden in een cartoony stijl weergegeven, wat best even wennen is als je personages als Jack Sparrow en Davy Jones in deze stijl op je scherm ziet lopen en rennen. Van wat we konden zien zag de game er op de Wii U aardig uit, al lijkt het nergens echt spectaculair. Van het geluid en de muziek in de game hebben we nog niet genoeg gehoord om er al een oordeel over te vellen, maar met Disney moet dat haast wel goed komen.

101


Voorlopige conclusie
Met Disney Infinity probeert Disney een nieuwe rage op te zetten. Met een hoop personages uit verschillende Disney-series, zou dat ook zomaar kunnen gaan lukken. De Toy Box-modus biedt heel veel mogelijkheden voor de creatieve speler, al is het echter nog maar de vraag of de gamer die meer structuur in games wil zien hier ook van kan genieten. De andere modus van Disney Infinity hebben we helaas nog niet kunnen spelen, waardoor het nog even afwachten is hoe de game in zijn totaliteit uit gaat pakken. Desalniettemin is Disney Infinity voor Disney- en verzamelliefhebbers er eentje om in de gaten te houden, helemaal als je graag je creativiteit de vrije loop wil laten.
Next articleVele nieuwe video's van Splinter Cell: Backlist tonen spannende... Previous articleEngelse supermarkten sceptisch over de Wii U, speciaalzaken...

Reacties van gebruikers

Avatar
Koldur1 | 03 augustus 2013 15:02 | #222219
collapse
Dit kan zomaar een Wii U seller worden als het snel uitkomt. Erg gericht op de jeugd, waarbij het voor volwassenen ook leuk kan zijn. Disney leeft zo erg onder kinderen/jeugd en ook volwassenen vinden de films vaak leuk.

We gaan het zien, zo te lezen lijken ze het serieus te nemen wat een goed teken is.
Avatar
offensive | 04 augustus 2013 11:06 | #222223
Reactie op post #222219 van Koldur1
collapse
Zal wel meevallen hoor dat deze game Wii U's gaat verkopen. Deze game verschijnt bijna op alle platformen. Ouders met kids schaffen dan gewoon de Wii versie aan, lijkt mij.
Avatar
Koldur1 | 04 augustus 2013 12:30 | #222226
Reactie op post #222223 van offensive
Aha, wist niet dat het ook op de Wii wordt uitgegeven.... Dan is de kans een stuk kleiner.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Disney Infinity

Platform: Wii U
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Avalanche Software
Uitgever: Disney Interactive Studios
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 20 augustus 2013

Screenshots