Art Academy: SketchPad Review | 10 augustus 2013 21:39 | Auteur: Daan

Als je tekenen helemaal te gek vindt, dan is er één franchise waar je dit werkelijk kunt tonen: de Art Academy-games, die op DSiWare, de Nintendo DS en Nintendo 3DS zijn uitgekomen. Nu is er een nieuwe Art Academy op komst, ditmaal voor de Wii U, wat het console-debuut voor de spellen zal zijn. Helaas zullen we voor het volledige product nog even geduld moeten hebben, maar Nintendo heeft alvast een voorproefje op de Nintendo eShop van Wii U gegooid. Is deze applicatie broodnodig of kun je €3,99 beter aan iets anders besteden?

Kunst op de GamePad
Art Academy: SketchPad is een nieuwe tekenapplicatie van Nintendo en geeft Wii U-gebruikers een voorproefje van de aankomende Art Academy-titel. De applicatie stelt je momenteel alleen maar in staat om kunstwerken te maken en voor het grootste gedeelte is dat helemaal prima. De applicatie kent echter geen duidelijke tutorials over hoe je beste een start kunt maken, hetgeen voor de beginner hier en daar was giswerk op zal leveren. De enige hulp die je krijgt is een vraagteken-knop en deze geeft je een overzicht van alle functies. Op deze manier weet je waar je moet zijn, al weet je niet zo heel goed wat je ervan kunt verwachten. Je zult heel eind komen door van alles te proberen en te zien wat werkt, maar het had op een wat meer vriendelijke manier gekund.

1


Je tekent op het scherm van de Wii U GamePad en dit voelt ongelofelijk prettig, zelfs nog meer dan de handheld-versies van Art Academy. Voordat je begint met tekenen, kun je ervoor kiezen om een plaatje als inspiratie te gebruiken, welke dan wordt getoond op de televisie. Je kunt er ook voor kiezen om volledig blanco in te stappen, dan kun je op de televisie simpel je progressie aanschouwen. Na dit alles kies je het soort doek waarop je wilt tekenen, waarbij je ook de optie hebt om de achtergrond al van een kleur te voorzien.

Teken en deel er op los
Wanneer je klaar bent voor het echte werk, heb je de keuze uit tekenpotloden, kleurpotloden en krijt. Deze opties zijn aangenaam in het gebruik en ze zijn gewoon leuk om mee te experimenteren. Iets wat belangrijk is om te onthouden, is dat wanneer je wisselt tussen de verscheidende materialen, de tekening automatisch gefixeerd wordt. Dit betekent dat de eerder geschilderde of getekende lijnen niet meer aangepast of gewist kunnen worden. Voor betere details tijdens het tekenwerk, kun je in- en uitzoomen en hiermee de broodnodige diepgang aan het kunstwerk geven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een raster over de schermen te leggen, waardoor je de juiste verhoudingen kunt bepalen voor het kunstwerk.

2


Nadat je klaar bent met schilderen, kun je je kunstwerken versturen naar Miiverse en hiermee kun je zeaan de gehele wereld tonen. Dit gebeurt in de speciale community voor de titel, welke is te aanschouwen zonder dat je de applicatie daadwerkelijk koopt. De inspiratie die je opdoet is bijzonder en het is zeker niet verkeerd om er eens in rond te neuzen. Mocht je nog bezig zijn met schilderen en moet je vervroegd de sessie eindigen, dan kun je je werk opslaan en later terugkomen om het af te maken. De schone kunst heeft geen tijdslimiet en het is fijn om gewoon een uurtje met de applicatie door te brengen.

Conclusie
Art Academy: SketchPad is een essentiële applicatie voor de Miiverse tekenaars en iets leuks om te proberen voor alle anderen. Je moet echter begrijpen dat je geen hulp zal krijgen, wat voor beginners een nadeel is. Als je echter jezelf langs dit obstakel kan worstelen, dan zul je deze applicatie zeker willen gebruiken voor al het aangename, uitgebreide tekenwerk. Voor €3,99 is het absoluut geen verkeerde keuze!
8
N1-score
  • + Goede tekenapplicatie
  • + Aardig wat gereedschap tot je beschikking
  • + Wii U GamePad is fijn om op te tekenen
  • - Geen hulp
Next articleNieuwe mega-Pokémon en soundtrack Pokémon X en Pokémon Y... Previous articleNintendo Downloads - Week 32 (Wonderful 101 Demo, SteamWorld...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Art Academy: SketchPad

Platform: Wii U eShop
Prijs: €3,99
Genre: Edutainment
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 09 augustus 2013

Screenshots