Characters en krachten uit The Wonderful 101 Special | 20 augustus 2013 23:12 | Auteur: Mink

De wereld van The Wonderful-101 bestaat uit meer dan één tot onze fantasie sprekende wezens: buitenaards leven en superhelden. In The Wonderful 101 staan ze recht tegenover elkaar. Gelukkig heeft onze vredelievende planeet een superteam samengesteld om de wereld te beschermen tegen kwaadaardige buitenaardse wezens. In totaal mogen honderdenéén gekleurde supermannen en –vrouwen het gevecht vechten wat de gewone mens nooit zou kunnen winnen. Maar wie zijn deze helden en heldinnen en wat maakt ze zo speciaal?

74


Colorful Heroes
The Wonderful 101 is een chemische mix tussen chaos en strategie waarbij je geen van beide elementen uit het oog mag verliezen. Je speelt met veel superhelden tegen veel vijanden en het is de bedoeling zo snel mogelijk zo veel mogelijk vijanden te verslaan om uiteindelijk de planeet te zuiveren van dit kwaad. Deze superhelden zijn te herkennen aan hun kleur en aan hun speciale aanvallen. De gekleurde superhelden kunnen een Unite Morph uitvoeren, een aanval waarbij de helden zich omsmelten tot een bepaald wapen, dat krachtig genoeg is om vijand te verslaan en tevens te gebruiken is om puzzels op te lossen of om onbereikbare plekken te bezoeken.

William Wedgewood staat sinds jaar en dag voor groepen kinderen en heeft een voorbeeldfunctie. Deze leraar ziet er, met zijn colbert, stropdas en bril, wellicht zeer normaal uit maar kent ook een hele andere kant. Wanneer hij het kwaad in de ogen kijkt zal hij veranderen in Wonder Red, de leider van het groepje superhelden. Met zijn krachtige aanval Unite Fist, een grote, rode vuist, zal hij de GEATHJERK, de buitenaardse wezens, een pak rammel verkopen, omgevingen vrijmaken en puzzels moeten oplossen. Verder heeft William een groot eergevoel, voelt hij zich verantwoordelijk voor de andere superhelden, is hij een typisch leidersfiguur en is zijn bijnaam “The Crimson Fist”.

56


Eliot Hooker werkt overdag in een blauw politie-uniform en is voor niemand bang. Eliot is een man van de wet en werkt het liefst alleen. Dit komt mede doordat hij een heethoofd is, waarbij ruzie met anderen vaak het gevolg is. Wanneer de GEATHJERK in beeld zijn, staat de politieagent bekend als Wonder Blue. Eliot is net zo snel aangebrand als zijn alter-ego, waardoor hij vaak ruzie maakt met Wonder Red. Zijn speciale aanval maakt menig vijand een kopje kleiner maar kan tevens fungeren als brug en ladder. Hiermee kun je op eerder onbereikbare plekken komen. De Unite Sword werkt steeds langer en is sterker naarmate er meer superhelden meedoen, wat Eliot het liefste niet wil. De Unite Sword is een immens, blauw zwaard dat gecreëerd wordt door de superhelden. Zijn bijnaam is "The Supersonic Blade".

Ivan Esgenikoff is een Russische, verlegen man. Zijn groot gebouwde lichaam staat daarmee in contrast met zijn eigenschappen. De wodka drinkende Rus kent weinig vrienden maar weet zich goed in de groep te mengen. Hij verandert in een Wonder Yellow, een gele krachtpatser welke het liefst vijanden een kopje kleiner maakt. Met zijn aanval Unite Hammer, welke eerder neigt naar een sledgehammer dan een gewone hamer, is niemand veilig. Niet alleen de vijanden zullen klappen vangen, de omgeving kan in sommige gevallen tevens geheel vernietigd worden. Zijn bijnaam doet zowel zijn wapen als zijn afkomst eer aan, "The Hammering Russkie".

103


Momoe Byakouin is net zoals zijn naam vrijwel niet te zien. Deze ware ninja heeft zijn snelheid en kracht in Japan onder de knie gekregen en is daar ook een vertegenwoordiger van The Wonderful 101. Mamoe is niet alleen heer en meester van zijn aanvallen maar tevens van de rust. Wonder White is verzot op rustgevende thee en verliefd op bonsai boompjes. Deze onzichtbare man weet snel en doelbewust de vijand uit te schakelen met zijn speciale aanval Unite Claws. Deze klauwen des doods zijn de oorzaak van zijn bijnaam in de groep, "The Claws of Calamity".

De enige Wonder wiens identiteit onbekend is, is de student Wonder Black. Deze kleine man komt uit New Delhi India en weet goed om te gaan met gadgets zoals een koptelefoon en een Nintendo 3DS. Black is het stille type uit de groep en zegt bijna niets. Wanneer de beste man besluit zijn mening te uiten, is dit niet meer dan een fluistering. Stille wateren hebben echter diepe gronden, zo ook bij Wonder Black. Hij kan de speciale aanval Unite Bomb, welke niet alleen grote schade aanricht bij omliggende vijanden of gebouwen maar ook de tijd licht vertraagt. Zijn bijnaam is afgeleid van zijn liefde voor technologie, "The 8-Bit Enchanter".

4


Jean-Sebastian Renaud is van Franse afkomst en zit in de verkoophandel. Zijn gezette lijf verraadt dat hij een goede verkoper is en met zijn snelle tong zelfs een koelkast aan een ijsbeer zou kunnen verkopen. Wonder Green heeft met zijn Unite Gun een groot bereik en naarmate je meer helden bij je hebt zal dit geweer steeds groter worden, van een simpel handgeweer naar een waar machinegeweer. Let wel, de ammunitie van deze wapens zijn de superhelden en met ieder schot zal je er eentje kwijtraken. Jean is een waar groentje omdat hij slechts enkele weken bij The Wonderful 100 is. Aangezien Wonder Green de enige is met een langeafstandswapen, is zijn bijnaam "Le Sniper Supérieur”.

Mariana Cristescu is in de The Wonderful 101-wereld een bekende vrouw. Ze speelt op Olympisch hoog niveau. Ze is afkomstig uit Transsylvanië en heeft een behoorlijk kort lontje. Ze is kortaf en vindt het sociale aspect uit een groep overbodig en nutteloos. Mariana gebruikt een zweep, de zogenaamde Unite Whip, om de vijanden op een afstand te houden of om ze te verwonden. Verder kan deze aanval worden gebruikt om obstakels van grotere afstand naar haar toe te trekken. De zweep is meer oncontroleerbaar dan de andere wapens. Haar bijnaam is ontstaan door haar korte temperament en luidt "Queen of Rage".

29


Hiermee beëindigen we de introductie van de leden van The Wonderful 101. De gekleurde helden hebben stuk voor stuk hun eigen Unite Morph en met deze speciale kracht is er toch licht aan de horizon voor de mensheid. Of de mensheid daadwerkelijk zal overleven en The Wonderful 101 zullen gaan zegevieren is nog maar de vraag. Het zal in ieder geval niet aan de Wonders liggen, die ondanks hun verschillen en onenigheden er samen alles aan zullen doen om de Aarde te redden.
Next articleNintendo Downloads - Week 34 (Wonderful 101, Splinter Cell,... Previous articleNieuwe trailer van Splinter Cell: Blacklist toont verschillende...

Reacties van gebruikers

Avatar
MtiM | 22 augustus 2013 17:13 | #223016
Leuk artikel! Laat mooi zien wat voor verschillende karakters in dit spel zitten.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Wonderful 101

Platform: Wii U
Genre: Mass-Hero Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 23 augustus 2013

Screenshots