The Legend of Zelda: The Wind Waker HD Review | 03 oktober 2013 08:00 | Auteur: Daan

In januari eerder dit jaar bracht een Nintendo Direct een reeks aankondigingen die allemaal betrekking hadden op de Wii U. Eén van de meest verrassende onthullingen was een HD-remake van The Legend of Zelda: The Wind Waker. Hoewel niet iedereen gelijk zat te juichen, was het een positieve verrassing te noemen. De klassieker uit 2003 heeft veel fans en daarnaast zijn er een hoop mensen die het spel nog nooit hebben aangeraakt. Beide doelgroepen krijgen nu een tweede kans om The Wind Waker te ervaren en om als Link de woeste oceanen te doorkruisen. Houdt het spel stand na vele jaren stand of gaat het hier om een gemakzuchtige port?

The Legend of Zelda-games zijn action-adventure spellen, die het beste uit verschillende werelden combineert. Als eerste zijn er de overworlds en hier vaar je, in het geval van The Wind Waker, naar de verschillende locaties om zodoende een praatje te maken met bewoners van dorpjes en andere personages en om de juiste voorwerpen op te pikken. Hier zul je ook informatie krijgen voor je vervolgstappen en die brengen onze naar tweede belangrijke aspect. De kerkers zijn de plekken waar je op onderzoek uitgaat en puzzels volbrengt om het verhaal te vervolgen. Het zijn ware dolhoven waar je vele vijanden te lijf zal moeten gaan met voornamelijk een zwaard en een schild. De vijanden varieren van kleine gelei-achtige creaturen genaamd Chuchus tot aan grotere varken-achtige Bokolins. Tijdens de reis in de dungeons word je constant geintroduceerd tot nieuwe voorwerpen, die de rit naar eindpunt op een paar etages hoger of lager makkelijker zullen maken. Je zult ze ook hard nodig hebben voor de eindbazen die zich verschuilen aan het einde van deze gangpaden. Door de kerkers te voltooien en de verhaallijnen te doorlopen, werk je langzaam maar zeker naar een eindpunt toe en het is hier waar het grote duister je in de ogen zal staren.

94


Een introductie tot The Wind Waker
Als je nog nooit The Legend of Zelda: The Wind Waker gespeeld hebt, dan staat je zeker een dijk van een avontuur te wachten. Je neemt controle over Link en reist over de Great Sea om verschillende eilanden te ontdekken. Al deze eilanden hebben hun unieke bewoners met allemaal interessante persoonlijkheden, die hun eigen ideeën erop nahouden over hoe ze de zaken runnen.

Wanneer Links zusje wordt ontvoerd, wil hij op weg om haar te redden. Om van eiland naar eiland te komen, heb je een transportmiddel nodig en dit is waar de boot de King of Red Lions om het hoekje komt kijken. Hij vertelt Link over Ganon, een duistere macht van vervlogen tijden, die nu is teruggekeerd en verschrikkelijke dingen bekokstooft. Link gaat op een groots avontuur, waar hij verschillende dungeons zal moeten doorlopen en de Pearls of the Goddesses moet vinden. Alleen met deze stenen kan hij de kracht opeisen die nodig is om Ganon te verslaan en de wereld een veiligere plek maken.

96


Snellere progressie
De gameplay in The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is niet erg veel anders dan het originele avontuur. We zien wederom Link lopend over het land bewegen en de wilde zeeën trotseren met zijn nieuwe boot. Als je in de dungeons of grotere eilanden duikt, dan zien we onze held verscheidene puzzels oplossen, voorwerpen verzamelen en proberen verschillende vijanden te verslaan. De kerkers eindigen altijd met een baasgevecht, wat voor aardig wat spanning en sensatie zal zorgen en de rit het altijd dubbel en dwars waard maakt. Een goed voorbeeld is de eerste baas genaamd Gohma, waar je met een bepaald voorwerp rotsblokken op hem moet laten vallen. Na dit een paar keer te hebben gedaan, zorg je dat Gohma de vloer rondom jouw aanvalt. Zodra hij op de grond ligt, val je zijn oog aan met wat snelle moves met je zwaard. De combinatie van logisch en snel nadenken maakt het altijd boeiend om een baas te bevechten en ze vormen de hoogtepunten in The Wind Waker. Naast zijn reguliere zwaard en schild, maakt Link ook gebruik van een rits aan andere tools. Zo zijn er bommen om obstakels uit de weg te ruimen en is er grijphaak om bepaalde stukken te overbruggen. Een interessant detail voor The Wind Waker HD is dat de animaties voor voorwerpen vele malen korter zijn dan voorheen. In het origineel kostte het altijd een paar seconden voordat je iets kon gebruiken, maar in de HD-versie is de progressie sneller dan ooit.

Naast de snellere animaties zorgt ook de Wii U GamePad voor meer gebruiksgemak bij de voorwerpen. Je kunt op het touchscreen voorwerpen heel gemakkelijk slepen en ze naar bepaalde knoppen verplaatsen. Het onderbreekt de reguliere flow van de game totaal niet en het is effectief in gebruik. Daarnaast heb je nu ook makkelijker toegang tot je kaarten, waardoor de wegen vinden in de wereld een eitje wordt. Als je nu een voorwerp gebruikt wat veel precisie vereist, dan is het mogelijk om te richten met de bewegingssensoren en dit maakt het plaatje aardig af. Je kunt natuurlijk nog steeds de sticks gebruiken, maar het gebruik van de Wii U GamePad is wat speciaals op zich.

95


Niet alle noten juist geraakt
Een minpunt van de gameplay was het gebruik van The Wind Waker zelf. The Wind Waker is een magisch instrument dat je in staat stelt de windrichting te veranderen en de dag en nacht cyclus in het spel te beïnvloeden. Je maakt er bijzonder vaak gebruik van en het is iets wat je in de eerste paar uur hard nodig hebt om enige progressie te kunnen maken. Daarnaast is het voorwerp een essentieel onderdeel van het spel, maar we willen je natuurlijk niet al te veel daarover vertellen. In de game waar geen moeite is gespaard om dingen te verbeteren, is het raar dat er hier niet naar de problemen is gekeken. The Wind Waker vraagt nog steeds veel geduld om de muzikale combinaties goed te gebruiken en het weer te beïnvloeden, zelfs met kortere animaties. Je kunt er nu ook voor kiezen om de magische staf te bedienen met het touchscreen in plaats van een analoge stick, maar het voelt nauwelijks accuraat genoeg en het is buiten dat geen aangename methode. Net zoals met andere populaire Wii U-titels, is het mogelijk om het spel alleen maar op de Wii U GamePad te spelen. Dit werkt naar behoren, al is er één klein minpunt. Er is geen kaart op het scherm terwijl je in Off-TV Play aan het spelen en dit gaat gepaard met wat frustratie. Het is jammer dat het spel hier vaak moet worden onderbroken om zaken op orde te krijgen. Het breekt de flow zelfs nog meer dan in het origineel. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een Wii U-controller Pro. Het werkt naar behoren, maar gezien je constant naar het touchscreen moet kijken, is het slimmer om de Wii U-controller Pro lekker in de kast te laten liggen. Een combinatie tussen de televisie en de Wii U GamePad werkt het beste.

Op deze misstappen na, is The Legend of Zelda: The Wind Waker HD een sneller en vriendelijker spel geworden. Al snel krijg je de optie een Swift Sail te kopen en dit stelt je in staat om de oceaan vliegensvlug te doorkruisen. Zolang je de A-knop ingedrukt houdt, zal de verhoogde snelheid worden gebruikt en de windrichting maakt hier niets uit. Andere interessante veranderingen zijn er overal wel te vinden. Zo kun je vanaf het begin vijfhonderd rupees bij je dragen, waardoor je eerder aan je benodigde materialen komt. Ook zijn er nu meer Treasure Charts te vinden, waardoor je nog meer plezier uit het reizen op zee kunt halen. Zo zal er bij het horen van ''Triforce Quest'' bij de fans van het spel een rilling over hun rug gaan. Zonder er te veel over los te laten, kunnen we zeggen dat de quest een grote metamorfose ondergaat en dat nu spelers niets meer te vrezen hebben voor dit onderdeel. Nieuw in The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is de Hero Mode, die veteranen zal uitdagen als nooit te voren. De uitdaging is groter en je zult je gezondheidsmeter niet gemakkelijk kunnen aanvullen. Een groot voordeel is dat je op elk moment vrij kunt wisselen tussen de normale en helden-modus. De Hero Mode is ook direct voor iedereen beschikbaar, wat een welkome toevoeging is.

97


Miiverse flessen en foto's maken
Een nieuw aspect tot The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is dat je nu berichten kunt sturen naar andere spelers via Miiverse. In de game doe je dit met een speciaal voorwerp genaamd de Tingle Bottle en hiermee teken of schrijf je over de huidige locatie. Deze flessen worden vervolgens in de Great Sea gegooid en zullen arriveren op de stranden van de andere spelers. Het is een interessant om de berichten te combineren met in-game gebeurtenissen, al hebben we dit nog niet kunnen testen. Wel hebben we gezien dat je foto's aan het geheel kunt toevoegen middels een ander voorwerp. Dit voorwerp heet de Pictobox en het stelt je in staat om foto's te maken in de game. Dit voorwerp was al aanwezig in het origineel, maar nu hebben ze er wel een bijzonder feature aan toegevoegd. Met de Pictobox kun je nu zogenaamde 'selfies' maken. Dit betekent dat je de camera op Link zelf kunt richten en hem in allerlei bizarre posities kunt plaatsen. Het leuke is dat je, door de linker stick in verschillende richtingen te wijzen, hem verschillende gezichtsuitdrukkingen kunt laten trekken. Het zorgt zeker voor grappige foto's en we weten zeker dat ze Miiverse binnenkort volledig zullen vullen.

Graphics en geluid
The Legend of Zelda: The Wind Waker zag er sprankelend uit op de Nintendo GameCube, maar de HD-versie straalt als nooit te voren. De stijl vertaalt zich zo goed naar de moderne tijd en de visuele veranderingen die de game heeft doorgemaakt zijn prachtig. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD loopt als een trein met een sterke framerate en is speelbaar in volledig 1080p, wat zeker niet verkeerd is voor een Wii U-titel. De draw distance is mijlenver van de GameCube-versie verwijderd en je kunt van ver weg de verschillende gebieden dichterbij zien komen. De verlichting en verschillende effecten zijn nu ook duidelijker aanwezig en het totaalpakket zorgt voor de meest verfrissende Wii U game in tijden.De muziek is ook niet achterwege gebleven tijdens de vernieuwingen en heeft zodoende ook grote veranderingen doorgemaakt. De klassieke tunes zijn opnieuw gecomponeerd met nieuwe instrumenten en secties die alles veel meer kleur geven. De originele charme blijft zeker intact en het is verbazingwekkend hoe sterk alle geluidseffecten aanwezig zijn. De kleine dingen maken het feest compleet met aangename klanken als je bijvoorbeeld een schatkist open trekt en de typische The Legend of Zelda-magie naar boven komt drijven.

Conclusie
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is een HD-remake die met veel liefde en zorg in elkaar is gezet. Hoewel het niet lang geleden voelt dat we het spel voor het laatst gespeeld hebben, voelt een tweede doorloop van het spel nostalgisch. De basis van de game is nog steeds ijzersterk met toffe eindbazen, goede puzzels en een magische sfeer. De ervaring heeft sterke veranderingen doorgemaakt met in het bijzonder de animaties en gameplay-elementen die het geheel sneller laten aanvoelen. Daarnaast heeft de presentatie een ware metamorfose ondergaan met beelden die reiken tot aan 1080p en verscheidene updates aan effecten. De game is niet perfect, gezien het feit dat het spelen op de Wii U GamePad niet uitstekend is en The Wind Waker zelf nog steeds niet helemaal vlekkeloos werkt. Buiten dat staat het spel zeker sterk in zijn schoenen en zal niets je ervan moeten weerhouden om dit spel aan je Wii U-collectie toe te voegen, zelfs als je het origineel voor de Nintendo GameCube al gespeeld hebt.
9
N1-score
  • + Intrigerend avontuur met Link
  • + Aangename verbeteringen voor de items
  • + Lichte maar sterke veranderingen maken de game sneller
  • + Elkaar berichten sturen via Miiverse
  • + Presentatie is geperfectioneerd
  • - Off TV-Play kent gebreken
  • - Het Wind Waker-stokje besturen is soms onhandig
Next articleEiji Aonuma betwijfelt of Zelda Wii U traditioneel moet zijn Previous articleJapanse verkoopcijfers 23/9/2013 - 29/9/2013: Monster Hunter...

Reacties van gebruikers

Avatar
Wesleye98 | 03 oktober 2013 11:57 | #224871
Mooi cijfer, mooie review. Dit maakt mijn twijfel nog groter, ik neigde naar een nee, maar dit brengt het weer naar een ja. Lastig...
Avatar
Stevendek | 03 oktober 2013 12:16 | #224872
collapse
Ik ga vanavond de antwerpse multymedia-winkels af om hem al te zoeken. Hij komt pas morgen uit, maar je weet maar nooit Wink
Avatar
Linkplayer | 03 oktober 2013 13:06 | #224874
Reactie op post #224872 van Stevendek
collapse
Gamemania (hier in Limburg in ieder geval) verkoopt ze al. Kreeg net een sms dat ik mijn pre-order kon ophalen.
Avatar
Stevendek | 04 oktober 2013 08:47 | #224924
Reactie op post #224874 van Linkplayer
Merci!!!!! heb hem gisteren gevonden in de game mania in antwerpen Razz
Avatar
Lucas | 03 oktober 2013 12:28 | #224873
collapse
Kun je met die bundel vandaag Wind Waker HD eigenlijk al downloaden?
Avatar
Quint | 03 oktober 2013 13:08 | #224875
Reactie op post #224873 van Lucas
collapse
Jazeker, al enige tijd zelfs Smile .
Avatar
Lucas | 03 oktober 2013 15:07 | #224882
Reactie op post #224875 van Quint
Niemand thuis toen het pakketje kwam. Handtekening was weer verplicht dus dat word morgen! Nooooo!
Avatar
Martijn | 03 oktober 2013 13:57 | #224878
Heb mijn Gamecube hier nog gewoon aangesloten staan. Daarom even een korte vergelijking:

De kleuren zijn veel frisser en helderder in de HD versie. Het is een beetje alsof je eerst in een muffe wachtkamer zit en dan naar buiten mag. Het voelt wat groter en frisser daar. Wegens het HD zijn er geen kartelrandjes meer en alles is stevig gepolijst. De textures zijn scherper. Op moderne TV's is de beeldkwaliteit van de gamecube uiteraard wat korrelig en wazig. Het beeld moet immers vergroot worden van de originele resolutie naar die van nu. Met de HD versie heb je daar gelukkig geen last meer van.
Nintendo heeft de muziek ook wat gepolijst, waardoor het soms een stuk helderder klinkt. De instrumenten komen scherper over dan voorheen. Sommige lijken nu ook meer op instrumenten dan elektrische geluiden, al moet je soms wel goed luisteren om enig verschil te horen.

Nadelen? Het origineel had wel wat vollere kleuren. Het lijkt alsof de 3D models niet veel zijn aangepast. In feite zien ze er nog goed uit, al is bijv. een cilindervorm 8-hoekig, niet rond. Textures zetten dit grotendeels recht, maar wanneer dichterbij wordt gekeken valt het enigszins op. De slagschaduwen in de omgeving zijn ook flink toegenomen. Een goede toevoeging, al hebben ze soms een wat vreemde vorm. Dan ontgaat niet het idee dat we toch een vorm van pixelvorming zien, al is alles pixelvrij. Dit zijn echter maar beperkte dingetjes, die het spelplezier niet verminderen. Het is een HD remake, geen compleet nieuw spel. Als je kijkt naar de moeite die doorgaans voor HD remakes wordt gedaan, heeft "The Wind Waker" een hele grote, verbeterende poetsbeurt ondergaan, die het spel zeker van 2002 naar 2013 weet te tillen.

Al bij al is het een mooie remake, van een klassiek spel. Gisteren weer vol plezier begonnen, op hero-mode en zin om dit avontuur weer eens geheel te doorlopen. Very Happy
Avatar
dutchguy | 03 oktober 2013 16:02 | #224888
kon hem vandaag ook al ophalen, maar moet tot zaterdag wachten, heb dan pas tijd Crying
Avatar
Captain-Retardo | 03 oktober 2013 16:19 | #224889
collapse
Ik mis alleen het nadeel ''veel te duur voor een HD remake''
Avatar
ThanosReXXX | 03 oktober 2013 17:20 | #224893
Reactie op post #224889 van Captain-Retardo
collapse
Als je dat als serieuze klacht mee zou nemen, dan was het nog steeds een dikke 8,5 en dus nog steeds een must-buy. Maar met alle respect: het is niet serieus te nemen want er is, zoals wederom aangetoond in deze review, aanzienlijk meer tijd en moeite in deze remake gestoken dan in andere zogenaamde HD remakes op andere consoles, die meestal alleen ge-upscaled worden en vervolgens een texture filter erin gesmeten krijgen om het nog wat verder op te poetsen. Ik heb het sterke vermoeden dat N1 gerust de prijs wel ergens hadden vermeld als zij zelf het gevoel hadden dat deze game dat niet waard was.
Ik vrees dat het dus meer jouw mening is en geen feit of daadwerkelijk punt...
Avatar
Captain-Retardo | 03 oktober 2013 18:36 | #224899
Reactie op post #224893 van ThanosReXXX
collapse
Het kost alsnog maar een fractie van wat de ontwikkeling van een nieuwe Zelda kost, ondanks dat er meer tijd in gestoken is dan de gemiddelde andere HD remake.

Ben maar al te blij dat deze game slecht verkoopt in Japan, na jarenlang makkelijke SNES poorts op de GBA voor de volle prijs verkopen en de veels te dure Virtual Console games toch een beetje gerechtigheid. Hopelijk is de volgende HD remake rond de 30 Euro want dat is tenminste een redelijke prijs.

De game verdient die 9 alsnog denk ik, kan hem nog niet spelen want hij is hier nog niet binnen dus kan alleen maar oordelen over de ervaringen met het origineel. Maar vind het wel degelijk een nadeel, helemaal als je hem op de Gamecube hebt gespeeld.
Avatar
ThanosReXXX | 03 oktober 2013 19:26 | #224903
Reactie op post #224899 van Captain-Retardo
collapse
"Ben maar al te blij dat deze game slecht verkoopt in Japan... "

Okayyy.... dat vind ik toch wel erg bedroevend. Het is NOOIT goed als het slecht met iets of iemand gaat. Daar hebben noch wij noch Nintendo iets aan.
Voor veel mensen is dit ook sowieso een nieuwe game aangezien ze Wind Waker nooit gespeeld hebben, dus die zien dit ook gewoon als een nieuwe game en daarnaast moet je ook rekening houden met alle dingen die toegevoegd zijn, waaronder natuurlijk ook de GamePad integratie. En ik had het niet over de gemiddelde HD remake, maar over iedere andere, want voor zover mij bekend is er geen enkele remake die zo ver gaat in het aanpassen van graphics, muziek en toevoegingen maar ik ben natuurlijk ook maar een mens en ik bezit niet elke console of elke PC game, dus ik kan me vergissen.

Ik denk ook dat je niet te veel moet verwachten van de prijs van een eventuele andere remake, want die zal naar alle waarschijnlijkheid gelijk zijn.

Natuurlijk had ik ook gewild dat de game wat goedkoper was, wie niet?
Neemt niet weg dat termen als veel goedkoper er eerder op lijken alsof de game het helemaal niet waard is om gekocht te worden en is ook erg ondankbaar richting de mensen die toch aardig hun best hebben gedaan om dit de ultieme Windwaker ervaring te maken.

Ik denk dat als we de game straks allemaal aan het spelen zijn, dat we dan met een grote grijns op de bank zitten te genieten en dan weten we ook gelijk weer waar het eigenlijk om gaat... Wink
Avatar
iemand | 03 oktober 2013 22:16 | #224917
Reactie op post #224903 van ThanosReXXX
collapse
Het is NOOIT goed als het slecht met iets of iemand gaat.

Ik zou me toch zorgen maken als alle mensen in de gevangenis de tijd van hun leven hadden.
Neemt niet weg dat termen als veel goedkoper er eerder op lijken alsof de game het helemaal niet waard is om gekocht te worden en is ook erg ondankbaar richting de mensen die toch aardig hun best hebben gedaan om dit de ultieme Windwaker ervaring te maken.

Uiteindelijk maken ze toch wel dikke winst met de game. En wie hebben de cacaobonen voor jouw chocola staan plukken? Hardwerkende broodmagere slechtbetaalde Afrikanen. Ben daar dan eerst maar eens dankbaar voor.
Avatar
ThanosReXXX | 03 oktober 2013 22:29 | #224918
Reactie op post #224917 van iemand
Verdraai mijn woorden aub niet.
Wat jij zegt slaat nergens op, ik bedoelde uiteraard in relatie tot het onderwerp, NIET betreffende criminelen.
En Nintendo moet het juist hebben van die winst op de games, dus ook die opmerking is een beetje vreemd. Iedereen die over van alles en nog wat klaagt moet ook bedenken dat als je een partij niet steunt, dat ze dan ook niet kunnen blijven doen wat ze doen.
En wat heeft het harde werk van mensen aan een game die je eventueel wil kopen nu weer te maken met Afrikaanse cacao boeren?
En wie zegt dat ik chocola eet? Aannames, aannames...

Ik gaf gewoon een normale en onderbouwde reactie op Captain Retardo's punt, en dan kom jij met een waarschijnlijk komisch bedoelde reactie met een hoop negativiteit erin. Als je niets nuttigs te zeggen hebt, dan kan je het beter aan de daadwerkelijk geadresseerde over laten; die kan tenminste een normaal antwoord geven.
Avatar
Captain-Retardo | 04 oktober 2013 08:27 | #224921
Reactie op post #224903 van ThanosReXXX
collapse
Ik ga ook echt wel plezier aan deze game krijgen, dat weet ik nu al. Vind ik het de prijs van de game waard ? Nee, maar ik wil hem toch graag spelen door nostalgische gevoelens.

En Nintendo staat best bekend om simpele poorts voor hoge prijzen te verkopen, de enige manier hoe ze leren niet meer zulke hoge prijzen te vragen voor hun producten is misschien door slechte verkoopcijfers. Deze remake heeft misschien wel meer werk aandacht gekregen als de gemiddelde SNES poort op de GBA, maar ben het alsnog niet eens met de huidige prijs.
Avatar
ThanosReXXX | 04 oktober 2013 14:56 | #224926
Reactie op post #224921 van Captain-Retardo
Goed om te horen. Denk dat we het ook grotendeels wel eens zijn, zeker als we het gaan hebben over de VC games e.d. alleen kom ik betreffende Windwaker niet over de classificatie 'simpele port' heen, want gezien het aanzienlijk meer uitvoerige werk dat er aan verricht is, zou ik het nooit zo kunnen noemen. Metal Gear Solid was een simpele port, en zo'n beetje alles met 'HD' erachter dat via Xbox Live Arcade/PS Network te downloaden is. Dit zijn EXACT dezelfde spellen met betere graphics maar verder niets extras (online scores en achievements niet meegerekend want dat is slechts een simpel high score lijstje verbonden aan je online profiel terwijl voor bijvoorbeeld de Tingle Bottle compleet nieuwe animaties en programma elementen toegevoegd moeten worden) En bovendien zijn de meeste van die spellen remakes van 16 bit classics en dus 2D. Nieuwere classics komen op Xbox Live in ieder geval grotendeels van Sega (Dreamcast) en zijn ook alleen maar ge-upscaled maar verder niets.

Maar goed, dat is mijn mening en al lijkt het door deze (wederom uitvoerige) uitleg niet zo, ik respecteer de jouwe ook, dus dan moeten we het op dat punt maar eens zijn om het oneens te zijn... Wink Biertje?
Avatar
Martijn | 03 oktober 2013 20:02 | #224911
Reactie op post #224899 van Captain-Retardo
collapse
@ Captain R.,

Je vindt de prijs te duur, maar hij is niet binnen, dus je hebt m' toch maar gekocht? Dan was ie toch niet te duur, anders had je m' wel laten liggen. Blijkbaar vindt je het dus toch de moeite en het geld waard. Wink

In dat geval geef ik je gelijk, want "Wind Waker' is en blijft een tof spel! Ik weet zeker dat je er wederom uren plezier mee kunt hebben. Je herbeleefd als het ware het hele avontuur opnieuw in betere graphics in een mooi opgepoetste versie. Kan haast niet tegenvallen, toch? Je weet tenminste zeker dat je een goede titel koopt. Smile

In plaats van dat zure gezeur over te dure ports en tegenvallende verkoopcijfers, wat maar negatief is, wens ik je veel plezier toe wanneer jouw exemplaar van "Wind waker" binnen is. Een heel wat positievere reactie. Have fun, Captain R.! Smile
Avatar
Captain-Retardo | 04 oktober 2013 08:28 | #224922
Reactie op post #224911 van Martijn
Dank je wel. Ik heb hem inderdaad gekocht, omdat ik toch een Nintendo fan benen daarnaast is naast Mario de enige exclusieve Wii U titel die de moeite waard is voor het 4e kwartaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel zin heb in de game, aangezien het lang geleden is dat ik deze gespeeld heb.
Avatar
Lieve Jongen | 03 oktober 2013 18:46 | #224901
Reactie op post #224889 van Captain-Retardo
Ben het met je eens. Het is een remake en die zou niet zo duur moeten zijn. Hopelijk verlaagt Nintendo de prijzen van de remakes want meer dan 30 euro mag een game als deze niet kosten. Ik wacht in ieder geval op een vette prijsverlaging.
Avatar
Stevendek | 03 oktober 2013 20:48 | #224913
Reactie op post #224889 van Captain-Retardo
collapse
Heb de game nu al een paar uur gespeeld en ik moet zeggen dat hij echt aanvoelt als een nieuwe game
Moest ik nog nooit van het originel gehoord hebben zou ik nog niet eens gezien hebben dat dit een remake is. En dat is iets dat ik niet van veel remakes kan zeggen. Het is heel duidelijk dat er in deze remake meer werk in is gestoken dan in de gemiddelde remakes.

Het zou een gloednieuwe game kunnen zijn en daarom vind ik hem zeker de volle 60 euro waard.
Avatar
Captain-Retardo | 04 oktober 2013 08:29 | #224923
Reactie op post #224913 van Stevendek
Maar het is geen nieuwe game, want de content is grotendeels hetzelfde op enkele tweaks na.
Avatar
DarkCaBo | 03 oktober 2013 17:26 | #224895
Morgen krijg ik hem binnen Wink
Avatar
Volleybaas | 03 oktober 2013 19:40 | #224907
collapse
Het werkt zeker naar behoren, maar gezien je constant naar het touchscreen moeten duiken is slimmer om de Wii U-controller Pro lekker in de kast te laten liggen.
===
nalezen ftw?
Avatar
*D4rKy* | 03 oktober 2013 19:49 | #224909
Reactie op post #224907 van Volleybaas
Wat een onzin zeg ik zelf gebruik juist alleen maar de pro controller omdat ik de gamepad zo groot lomp en onhandig vindt, plus de linker en de rechterkant daar zit teveel tussenruimte tussen niet fijn met dat ding, dat is 1 ding wat zeker is.

Pro controller is 10x fijner spelen na mijn mening, en je hebt je gamepad helemaal niet nodig.

Echte pro,s spelen op Hero-mode met de Pro controller xD
Avatar
Mdz79 | 05 oktober 2013 00:54 | #224971
Dat is lang geleden dat ik the wind waker had gespeeld.
Ik heb het sinds gisteren gehaald incl de batterij voor de gamepad.
Ik had wel twijfels of ik twwHD zou halen of niet, uiteindelijk heb ik hem gehaald.
Het is nog steeds leuk en het voelt fris aan.
Het is al 8 jaar dat ik het spel voor het eerst uitspeelde.

Helaas the wind waker aan mijn neef gegeven.

Ik speel morgen of overmorgen het.
IK ben zo moe dat ik nu bij de forsaken fortress ben.
Avatar
Notor!ousG | 06 oktober 2013 18:57 | #225008
Ik heb hier nu al enkele keren gelezen in de discussies dat deze titel hard geflopt is in Japan.

Ik zou toch graag even benadrukken dat The Legend of Zelda nooit echt heel populair geweest is in Japan.

30.000 in de eerste week is eigenlijk binnen de verwachtingen in Japan.
Is het een flop? Misschien wel, maar het heeft niets te maken met de Wind Waker HD, Japan loopt gewoon niet even warm voor Zelda als wij Westerlingen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Platform: Wii U
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 04 oktober 2013

Screenshots