Top & Flop 10 van 2013 - Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo eShop Special | 29 december 2013 22:30 | Auteur: Mink

Top 10 van 2013 – Wii U
Voor gamers was 2013 een jaar om naar uit te kijken. De Wii U had een zwak begin in 2012 maar dit jaar beloofde daar toch verandering in te brengen. Van unieke third-party games zoals The Wonderful 101 tot first-party titels zoals Pikmin 3 en Super Mario 3D World. Tevens beloofde de Nintendo 3DS veel goeds met grote titels als Pokémon X en Pokémon Y. We hebben zoals ieder einde van het jaar, nu ook lijstjes met de Top en Flop van 2013. Jullie hebben dit jaar drie lijstjes van ons tegoed: de tien beste Wii U-games, de tien beste Nintendo 3DS-spellen en de tien slechtste spellen die op deze consoles zijn verschenen. De Wii U bijt het spits af en het gemiddelde van de tien beste spellen staat op een zeer nette 8,5.

39


10. The Wonderful 101 – 7,8
Op de tiende plaatst van de top 10 van de Wii U staat The Wonderful 101. Platinum Games heeft zijn best gedaan om een topper van dit spel te maken, maar met lichte ergernissen in de chaotische besturing is dat lichtelijk mislukt. Het spel heeft een unieke sfeer en dit is terug te zien in de lay-out van het spel. Daarbij is dit een spel dat zich perfect leent voor de Wii U GamePad en dat zorgt er mede voor dat dit spel zo hoog scoort.

9. Wii Fit U – 8,0
Wii Fit U is dé bewegingsgame van de Wii U en dankzij de vele nieuwe minigames en toepassingen een waardig vervolg. Jammer is dat de grafische stijl, naast de HD-upgrade, totaal niet vernieuwend is en dat de Wii Fit Meter alleen interessant is voor de serieuze speler. In totaal zijn er tachtig verschillende activiteiten waardoor het spel een aanrader is voor de nieuwkomers en voor degene met een Balance Board een absolute must.

-. Disney Infinity – 8,0
Disney Infinity was het antwoord van Disney op Activision met haar Skylanders-serie. Door het kopen van verschillende Disney-figuren kun je de speelwereld van het spel uitbreiden en vergroten. Vooral het feit dat je met de bekende figuren speelt, brengt een hoop naar boven. In de spel-modus Toy Box kun je jouw eigen wereld creëren en dit biedt veel mogelijkheden. Het spel kent helaas enkele glitches en de druk om nieuwe Play Sets te kopen is vrij groot. Desondanks is Disney Infinity een zeer leuk en uitgebreid spel.

122


-. Wii Party U – 8,0
Wii Party U is dé beste party-game uit 2013 voor de Wii U. De Wii Remotes en Wii U GamePad worden beide zeer goed gebruikt, de game-modi zijn goed uitgewerkt en het geheel weet de juiste sfeer neer te zetten. Gegarandeerd plezier voor de spelers die samen in de huiskamer een spel willen spelen. Daar zit ook meteen het grootste minpunt in verscholen; speel je dit spel geheel alleen dan leg je het door gebrek aan interesse zo weg.

8. Splinter Cell: Blacklist – 8,1
Splinter Cell: Blacklist is in vele opzichten een zeer sterk spel. Zo weet het met een ijzersterk verhaal je helemaal vast te grijpen en niet meer los te laten totdat de credits over het beeldscherm rollen. Het spel heeft wel last van de lange laadtijden en kent op de Wii U een slechtere besturing. De hoeveelheid content, hoge replay-waarde en de interessante multiplayer maken dit meer dan goed.

45


7. Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut – 8,3
In een nabije toekomst zijn prothesen niet meer weg te denken en in deze futuristische wereld van Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut is meer dan genoeg te doen. Met hoofdmissies, zijmissies en het vrij rondlopen in de wereld heb je al snel meer dan dertig uur aan content om je mee te vermaken. Toch kent het spel ook enkele minpuntjes. Zo is het wisselen van wapens niet te doen en heeft het foutief manipuleren van mensen geen consequenties. Toch is deze versie een absolute knaller met zijn unieke features zoals de prothesen en je rugzak.

6. Skylanders: Swap Force – 8,5
Skylanders Swap Force gaat door waar zijn voorgangers zijn gebleven en weet daar vele voordelen aan toe te voegen. Zo is de Wii U GamePad goed in gebruik als informatiebron en zijn er vele nieuwe uitdagingen. Het spel kent een vrijwel perfecte combinatie van puzzelen, platformen en vechten. Helaas moet je voor het spel een nieuw portaal kopen en blijft het bijkopen van figures een vervelende eigenschap van de serie.

-. Need for Speed: Most Wanted U – 8,5
De snelle actie van Need for Speed: Most Wanted U is absoluut de beste versie verkrijgbaar. Grafisch is het spel zelfs mooier dan de concurrerende versies. De grote vrijheid van de steden en de politieachtervolgingen zijn daarbij leuke eigenschappen van het spel. Jammer genoeg loopt de Wii U soms vast wanneer Need for Speed: Most Wanted U in de console zit en is er geen downloadbare content voor het spel beschikbaar gekomen. Al met al een absolute aanrader voor de race-fan.

7


-. Monster Hunter 3 Ultimate – 8,5
Monster Hunter 3 Ultimate voor de Wii U is een titel die vele jagers enthousiast heeft gemaakt. Dit actie-avonturenspel weet op vele fronten te verbeteren. Zo kent het spel twee keer zoveel content als zijn voorganger wat voor twee keer zoveel plezier zorgt. Daarbij kent het spel een unieke cross-play ondersteuning met de Nintendo 3DS-versie. De Wii U-versie stelt grafisch teleur en weet in het begin je interesse niet vast te houden. Dit valt gelukkig in het niet met vele uren plezier die het spel biedt.

5. NBA 2K13 – 8,6
NBA 2K13 biedt bij uitstek de beste sportervaring op de Wii U. Het realistische basketballen is niet voor iedereen weggelegd en omdat je zomaar in het diepe wordt gegooid, is het voor beginners haast niet te doen. Dat gezegd hebbende, is de rest van het spel alleen maar met lof te bestempelen. De geweldige, realistische besturing is een verademing ten opzichte van rivaliserende sportgames. Verder kent het spel genoeg modi om je uren zoet mee te houden en weet het spel de adrenaline en spanning vast te houden tijdens iedere wedstrijd.

80


4. LEGO City Undercover – 8,8
LEGO City Undercover is één van de drie LEGO-spellen die verschenen is voor de Wii U en duidelijk de beste. Het spel heeft een grote open wereld, is een grote hoeveelheid aan content rijk, kent humoristische momenten en heeft een sterk arsenaal aan personages. Jammer genoeg kent het spel geen vernieuwing in gameplay, zijn de laadtijden belachelijk lang en is de moeilijkheidsgraad wel erg laag. Gelukkig maakt de rest van dit goede spel dat meer dan goed. Zelfs de Nederlandse vertaling is goed verzorgd.

3. Pikmin 3 – 9,0
Pikmin 3 was eigenlijk bedoeld als launchgame voor de Wii U, maar dankzij wat vertraging kwam het spel uiteindelijk pas eind juli in de winkelschappen te liggen. De vertraging was niet gewenst door het gebrek aan Nintendo-titels in begin 2013, maar het eindproduct is absoluut een pareltje. Het verhaal is zeer interessant en leuk, de verschillende gamemodi zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat te doen is en de vele hoeveelheid downloadbare content zorgen voor blijvend plezier. Hiermee laat Nintendo zien dat ze precies weten wat ze doen en waarom ze dat doen.

158


-. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD – 9,0
Eén van de grootste verrassingen dit jaar was toch wel The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. In januari werd het spel aangekondigd en begin oktober was het spel al te koop. Deze HD-remake van het Nintendo GameCube-spel heeft enkele vernieuwingen ingebracht zoals bijvoorbeeld Miiverse. Verder zijn sommige items verbeterd ten opzichte van het origineel, is het spel sneller gemaakt en is de prestatie geperfectioneerd. Het gehele spel is een lust voor het oog en een genot voor zowel bekende als nieuwe spelers.

2. Rayman Legends – 9,2
Rayman Legends was oorspronkelijk een Wii U-exclusieve titel maar werd ook naar rivaliserende platformen gebracht wegens te lage verkoopcijfers van de Wii U. Vervolgens wist het spel nog een half jaar vertraging op te lopen maar het eindproduct mag er dan ook wel wezen. Het spel is helaas wel zeer gemakkelijk, maar dat is dan ook het enige echte minpunt van het spel. Het spel kent vele originele en tot de verbeelding sprekende levels met nieuwe gameplay-elementen. Tevens is er een leuke multiplayer-modus in verwerkt en is de Kung Foot-minigame zeer vermakelijk. Al met al een absolute topper en een verdiende nummer twee.

114


1. Super Mario 3D World – 9,3
De absolute topper van 2013 voor de Wii U is Super Mario 3D World. Niet alleen is dit het beste spel van 2013, maar ook het beste spel van de Wii U op dit moment. Geen enkel ander spel kan tippen aan de ervaring die Super Mario 3D World biedt. Het spel is echter ook te simpel tot de credits en wordt pas daarna echt leuk en ingewikkeld. De game straalt in HD en weet samen met de prachtig gecomponeerde muziek een warme sfeer neer te zetten. Het geheel is met vier personen te spelen en dit maakt het nóg leuker. De kleine minpuntjes, zoals de verplichte gimmick besturing, vervagen wanneer je aan het genieten bent van de nieuwe 3D-Mario.

Klik hieronder om naar de volgende pagina van het artikel te gaan.
Next articleHackers laten glimps zien van het verbinden van de PC en Wii... Previous articleDesign side-kick "Call" onthuld met eerste stukjes artwork uit...

Reacties van gebruikers

Avatar
WALUIGI96 | 29 december 2013 23:11 | #229022
collapse
Mooi artikel, complimenten!
Avatar
Duncan | 30 december 2013 07:25 | #229023
Reactie op post #229022 van WALUIGI96
Vind ik ook. Smile
Avatar
djdadream | 30 december 2013 10:37 | #229025
collapse
Voor mij persoonlijk is LEGO City Undercover de game van de Wii U van dit jaar en op de 3DS/2DS Zelda: a link between worlds. Ik hoop dat snel een LEGO City Undercover II word aangekondigd, liefst al voor eind 2014. Maargoed het is Nintendo.

Nintendo moet eens gaan snappen dat we niet alleen vernieuwingen in games willen, alleen al een F-Zero met 16 a 20 nieuwe tracks, in HD en 32 voertuigen is toch genoeg vernieuwing. Als Nintendo dat niet wil inzien, moet er snel iets aan de top veranderen. Luister eens naar de gamer Nintendo (te vergeefs).
Avatar
The Iron Ghoul | 30 december 2013 11:24 | #229026
Reactie op post #229025 van djdadream
collapse
nintendo is een van de zeer weinige ontwikkelaars die echt tijd neemt voor zijn spellen. 3-5 jaar ontwikkeling is daar normaal en als het dan nog niet goed is stellen ze het gewoon uit. heeft ooit iemand eigenlijk een glitch of bug gezien in een nintendo spel?

dit kan je niet zeggen van bijv ea,activision,epic,take two. om erzo maar een paar te noemen. deze ontwikkelaars brengen nieuwe delen sneller uit dan dat het ontwikkeld wordt. ubisoft heeft dah nog een goede naam met hun assasins creed weten te behouden, maar AC zal nooit 25jaar worden net zoals zelda. want AC is nu al uitgemelkt en aan het doodbloeden.

dat nintendo naar zijn fans moet luisteren daar ben ik het eens mee. ik wil namelijk een nieuwe starfox, maar ze moeten het niet gaan rushen.
Avatar
djdadream | 30 december 2013 15:08 | #229034
Reactie op post #229026 van The Iron Ghoul
Ja maar als er alleen Nintendo games op uit komen, moeten er meer games uit komen per jaar van Nintendo. En ze zien niets in games waar gamers om vragen. Dus zijn het koppige wezens. Heb jij al Pokemon X of Y gespeeld of zelda's, daar zijn genoeg fouten in te ontdekken. Maar daar gaat het niet om. Nintendo moet nu massaal games gaan ontwikkelen en out of hun box gaan denken.
Avatar
Elm | 30 december 2013 12:05 | #229027
Mooi artikel, leuk om te lezen. de 3DS heeft echt goeie spellen trouwens. Smile
Avatar
wiijordends | 30 december 2013 13:07 | #229030
collapse
Leuk.
Zeker over de top 3 ben ik het eens.


Ik kan niet wachen voor de top& flop 10 2013 van de Nintendo 3DS!
Avatar
Quint | 30 december 2013 13:09 | #229031
Reactie op post #229030 van wiijordends
collapse
Die staat op de tweede pagina van dit artikel Smile .
Avatar
wiijordends | 31 december 2013 12:19 | #229065
Reactie op post #229031 van Quint
Daar had ik snel over gekeken Smile

Over de top 3 ben ik het min of meer eens.
Fire Emblem Awakening moest op 1 staan, gevolgd door Zelda: a Link Between Worlds en dan Animal Crossing.

Luigi's mansion is een spel die snel saai wordt na het uitspelen.
Avatar
Mangamusicfan | 30 december 2013 21:01 | #229040
Prima stukje tekst!
Avatar
Banjo | 30 december 2013 23:28 | #229042
Grappig dat Luigi's Mansion 2 op één staat. Ik heb de game bij de release gehaald, twee dagen gespeeld en sindsdien niet meer aangeraakt. Ik weet niet hoe het komt, ik kon er gewoon niet inkomen.. Erg jammer
Avatar
KeviNinja | 04 januari 2014 20:09 | #229182
Wat ook wel in de Flop 10 kon zijn de prijzen van Angry Birds en Doodle Jump op 3DS...
Konden ze net zo goed voor een euro of 3-4 op de Eshop zetten.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.