Top & Flop 10 van 2013 - Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo eShop Special | 29 december 2013 22:30 | Auteur: Mink

Flop 10 van 2013 - Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo eShop
De vele hoogtepunten op gamegebied van het afgelopen jaar maken ons warm van binnen en brengt leuke herinneringen met zich mee. De grootste gameblunders van het afgelopen jaar doen dat absoluut niet. Deze 'Flop van 2013' heeft een gemiddelde van een 3,7, wat absoluut als een flop is te bestempelen. De spellen die verschenen zijn in de winkels konden de Flop van 2013 niet vullen, dus daarom staat de Nintendo eShop van beide consoles ook in de lijst.

23


10. Jett Rocket II – The Wrath of Taikai – 6,0 Nintendo 3DS eShop
We starten de lijst met een voldoende. Jett Rocket II – The Wrath of Taikai is het vervolg van hoog scorende Jett Rocket voor op de WiiWare. Helaas kan dit vervolg niet voldoen aan vele fans op hadden gehoopt. Hoewel het spel grafisch absoluut een toppertje is op de Nintendo 3DS, weet het op veel andere punten niet waar te maken. Een gemiste kans.

-. Dillon’s Rolling Western: The Last Ranger – 6,0 Nintendo 3DS eShop
Ook deze voldoende heeft vrijwel dezelfde gebreken als de andere nummer tien. Een vervolg dat zijn voorganger absoluut niet kan evenaren. Zonder de toevoeging van vernieuwing weet Dillon’s Rolling Western: The Last Ranger alleen maar teleur te stellen. Het 3D-effect is interessant gebruikt, maar de rest van het beeld en geluid is verwaarloosd en herhalend. Al met al is dit een titel waarmee je jezelf redelijk kunt vermaken, maar er zijn genoeg andere titels waar dat veel meer bij kan en welke veel minder kosten.

-. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen – Sotsji 2014 – 6,0 Wii U
Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen – Sotsji 2014 is een spel waarbij je met bekende game-iconen verschillende evenementen speelt uit de Olympische Winterspelen. Het spel kent een goede prestatie, enkele goede evenementen en een online-ondersteuning. Helaas zijn er dan maar vier sporten online te spelen, is de focus volledig bij Motion Control gelegd en zijn de nieuwe, extra modi nauwelijks interessant. Duidelijke middenmoot dus.

28


9. Sing Party – 4,9 Wii U
Het tweede en laatste Wii U-spel dat in de Flop van 2013 staat is SiNG Party. Deze zangsimulatie weet alles behalve te bevredigen en alleen de Groep-modus weet geen bedorven smaak in de mond achter te laten. Het nummerrepertoire is bedroevend slecht, de Wii U GamePad wordt grotendeels overgeslagen en er zijn geen online mogelijkheden. De bijgeleverde microfoon is dan wel een goed staaltje hardware.

8. The Starship Damrey – 4,8 Nintendo 3DS eShop
The Starship Damrey is een “net niet”-titel. Het is net niet een horroravontuur, het is net niet een puzzelspel en het is net niet een vermakelijke titel. Het lijkt wel alsof zelfs de ontwikkelaars niet wisten wat voor titel ze wilden uitbrengen en dat is soms pijnlijk duidelijk. De prijs is veel te hoog voor de content die je krijgt en het einde is onbevredigend. Als je The Starship Damrey wilt spelen, doe dit dan voor het verhaal. Dit is wel boeiend terwijl de gameplay-ervaring dat jammer genoeg niet is.

7. Aqua Moto Racing – 4,5 Nintendo 3DS eShop
In Aqua Moto Racing is het de bedoeling om met je jetski verschillende races te winnen en het parkoers te voltooien. Helaas weet dit extreme sportspel ons extreem teleur te stellen. Het spel oogt vrij lelijk en zelfs dan zijn er nog framerate problemen. Het is wel duidelijk te zien dat het spel veel wil, maar helaas weinig kan waarmaken. Zo is er Download play aanwezig en StreetPass-functionaliteiten maar is er een gebrek aan online multiplayer.

the_cave-6


-. The Cave 4,5 Wii U eShop
The Cave voor de Wii U eShop was veelbelovend: een actie-avonturenspel waarbij vele personages andere verhaallijnen volgen. Het concept durfden we zelfs briljant te noemen, maar door de vele fouten was het totaalplaatje dat absoluut niet. Het donkere sfeertje en humor waren leuk vermaak. Het spel maakt echter een paar onvergeeflijke fouten. Zo moet je onnodig vaak wisselen van personage, moet je soms hele stukken terug lopen wat de snelheid uit het spel haalt en heeft het spel geen extra Wii U-features.

-. Pokémon Rumble U – 4,5 Wii U eShop
In Pokémon Rumble U speel je speelgoedmonstertjes die hun terugweg zoeken naar de speelgoedwinkel waar ze vandaan komen. Ondertussen moet je veel vechten en is het beeldscherm soms wel gevuld met meer dan honderd Pokémon. Deze gevechten spelen zich dan af in een arena en daar ga je nooit uit. Dit is jammer en doet afbreuk aan de ervaring. Verder kent het spel voor de verandering een veel te hoge moeilijkheidsgraad en moet je poppetjes kopen om bepaalde dingen te voltooien.

6. Cut the Rope – 4,4 Nintendo 3DS eShop
Cut the Rope verscheen voor het eerst voor de mobiele markt en bleek een enorm succes. Het spel is gratis of tegen een klein bedrag te downloaden en had een hoge verslavingsfactor. De Nintendo 3DS eShop-versie is echter een stuk duurder en mist bovendien een hoop aan prestatie. Zo is het spel slechter dan de telefoon-variant. De besturing is niet accuraat, het geheel oogt te flets en de content/prijs-verhouding is alles behalve terecht. Wel terecht is de plek van deze titel in de Flop 2013.

3


5. AiRace Speed 3,5 Nintendo 3DS eShop
AiRace Speed is een futuristische race-game, een genre waar vele fans om roepen sinds de verdwijning van F-Zero. AiRace Speed heeft online leaderboards en geeft je een echt gevoel van snelheid. Verder doet de game het op geen enkel front goed: het 3D-effect brengt framedrops met zich mee, je hebt geen tegenstanders op de baan, het geheel is veel te simpel en de banen en wagens kennen vrijwel geen variatie. Al met al een titel om met hoge snelheid voorbij te scrollen.

4. Real Heroes: Firefighter 3D – 3,0 Nintendo 3DS eShop
Real Heroes: Firefighter verscheen oorspronkelijk voor de Wii. De titel werd goed ontvangen door critici maar de verkoopcijfers waren niet om over naar huis te schrijven. De ontwikkelaars deden wat niemand verwachte en besloten om het spel een remake te geven voor de Nintendo 3DS eShop. Jammer genoeg haalden de ontwikkelaars ook al het goede uit het spel en maakten ze het vooral slechter. Zo is de besturing slecht, lopen de computergeanimeerde spelers in de weg en ziet het geheel er slecht uit.

1


3. Disney Infinity – 3,0 Nintendo 3DS
Hoewel Disney Infinity in onze Top 10 van 2013 – Wii U staat, staat de Nintendo 3DS-versie in de Flop van 2013. Deze versie is een soort Mario Party maar dan zonder al het goede van de bekende reeks. Zo heb je vijftig saaie minigames, speelborden die te langdradig zijn en duurt het ontiegelijk lang voordat er ook maar iets geladen is. Zelfs het portaal, waar Disney Infinity grotendeels om draait, is verwaarloosd en kent totaal geen toevoegende waarde.

2. LEGO Marvel Super Heroes: Universe in Peril – 2,9 Nintendo 3DS
LEGO Marvel Super Heroes: Universe in Peril is een actie-avonturenspel waarbij je met heel het Marvel-universum kunt spelen. Uiteraard is alles gedoopt in een LEGO-sausje en ook de LEGO-humor is aanwezig. Daarmee is dan ook grotendeels al het positieve mee gezegd want het kernwoord van deze versie is “verschrikkelijk”. Het spel kent een verschrikkelijke besturing, verschrikkelijke graphics en verschrikkelijke laadtijden. Als StreetPass dan ook nog eens niet in het spel is meegenomen, is het duidelijk dat dit spel nergens anders thuishoort dan in de Flop-lijst.

10


1. Swords & Soldiers 3D – 2,0 Nintendo 3DS eShop
De grootste flop van het afgelopen jaar is zonder twijfel Swords & Soldiers 3D. Het origineel kwam uit op de WiiWare en was een immens succes. Het was zelfs zo’n groot succes dat het een PlayStation 3- en PC-versie kreeg. Dit jaar kreeg het spel ook een Nintendo 3DS eShop-versie en deze variant is duidelijk de slechtste ooit. De campaign is aanwezig en daarmee zijn alle interessante onderdelen genoemd. De besturing, het touchscreen-gebruik en de framerate zijn slecht. Er zit geen enkele vorm van multiplayer in en tijdens de dialogen gaat de “actie” gewoon door. Probeer deze titel dus te allen tijde te ontwijken.
Next articleHackers laten glimps zien van het verbinden van de PC en Wii... Previous articleDesign side-kick "Call" onthuld met eerste stukjes artwork uit...

Reacties van gebruikers

Avatar
WALUIGI96 | 29 december 2013 23:11 | #229022
collapse
Mooi artikel, complimenten!
Avatar
Duncan | 30 december 2013 07:25 | #229023
Reactie op post #229022 van WALUIGI96
Vind ik ook. Smile
Avatar
djdadream | 30 december 2013 10:37 | #229025
collapse
Voor mij persoonlijk is LEGO City Undercover de game van de Wii U van dit jaar en op de 3DS/2DS Zelda: a link between worlds. Ik hoop dat snel een LEGO City Undercover II word aangekondigd, liefst al voor eind 2014. Maargoed het is Nintendo.

Nintendo moet eens gaan snappen dat we niet alleen vernieuwingen in games willen, alleen al een F-Zero met 16 a 20 nieuwe tracks, in HD en 32 voertuigen is toch genoeg vernieuwing. Als Nintendo dat niet wil inzien, moet er snel iets aan de top veranderen. Luister eens naar de gamer Nintendo (te vergeefs).
Avatar
The Iron Ghoul | 30 december 2013 11:24 | #229026
Reactie op post #229025 van djdadream
collapse
nintendo is een van de zeer weinige ontwikkelaars die echt tijd neemt voor zijn spellen. 3-5 jaar ontwikkeling is daar normaal en als het dan nog niet goed is stellen ze het gewoon uit. heeft ooit iemand eigenlijk een glitch of bug gezien in een nintendo spel?

dit kan je niet zeggen van bijv ea,activision,epic,take two. om erzo maar een paar te noemen. deze ontwikkelaars brengen nieuwe delen sneller uit dan dat het ontwikkeld wordt. ubisoft heeft dah nog een goede naam met hun assasins creed weten te behouden, maar AC zal nooit 25jaar worden net zoals zelda. want AC is nu al uitgemelkt en aan het doodbloeden.

dat nintendo naar zijn fans moet luisteren daar ben ik het eens mee. ik wil namelijk een nieuwe starfox, maar ze moeten het niet gaan rushen.
Avatar
djdadream | 30 december 2013 15:08 | #229034
Reactie op post #229026 van The Iron Ghoul
Ja maar als er alleen Nintendo games op uit komen, moeten er meer games uit komen per jaar van Nintendo. En ze zien niets in games waar gamers om vragen. Dus zijn het koppige wezens. Heb jij al Pokemon X of Y gespeeld of zelda's, daar zijn genoeg fouten in te ontdekken. Maar daar gaat het niet om. Nintendo moet nu massaal games gaan ontwikkelen en out of hun box gaan denken.
Avatar
Elm | 30 december 2013 12:05 | #229027
Mooi artikel, leuk om te lezen. de 3DS heeft echt goeie spellen trouwens. Smile
Avatar
wiijordends | 30 december 2013 13:07 | #229030
collapse
Leuk.
Zeker over de top 3 ben ik het eens.


Ik kan niet wachen voor de top& flop 10 2013 van de Nintendo 3DS!
Avatar
Quint | 30 december 2013 13:09 | #229031
Reactie op post #229030 van wiijordends
collapse
Die staat op de tweede pagina van dit artikel Smile .
Avatar
wiijordends | 31 december 2013 12:19 | #229065
Reactie op post #229031 van Quint
Daar had ik snel over gekeken Smile

Over de top 3 ben ik het min of meer eens.
Fire Emblem Awakening moest op 1 staan, gevolgd door Zelda: a Link Between Worlds en dan Animal Crossing.

Luigi's mansion is een spel die snel saai wordt na het uitspelen.
Avatar
Mangamusicfan | 30 december 2013 21:01 | #229040
Prima stukje tekst!
Avatar
Banjo | 30 december 2013 23:28 | #229042
Grappig dat Luigi's Mansion 2 op één staat. Ik heb de game bij de release gehaald, twee dagen gespeeld en sindsdien niet meer aangeraakt. Ik weet niet hoe het komt, ik kon er gewoon niet inkomen.. Erg jammer
Avatar
KeviNinja | 04 januari 2014 20:09 | #229182
Wat ook wel in de Flop 10 kon zijn de prijzen van Angry Birds en Doodle Jump op 3DS...
Konden ze net zo goed voor een euro of 3-4 op de Eshop zetten.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.