Terugblik op 2013 met wist-je-datjes Special | 30 december 2013 23:25 | Auteur: Redactie

Het wel en wee van N1ntendo.nl in 2013 - Mink
N1ntendo op technisch vlak in 2013
Op technisch vlak hebben we in 2013 een goed jaar achter de rug. Zoals we in onze terugblik van 2012 verwachtten, hebben we dit jaar sommige oude features terug kunnen brengen. Dit alles ging gepaard met voorzichtig nieuwe dingen toevoegen en verbeteren. Helaas ging dat niet altijd even goed. Zo verloren we een deel van onze inhoud omdat het script HTML-codes niet meer ondersteunde. Hierdoor zijn er enkele video’s verdwenen, welke helaas nooit meer terug zullen keren. Het was een kwestie van de beveiliging van de website en de content van de website tegen elkaar opwegen. Uiteindelijk is een mooi compromis bereikt en kunnen we gewoon weer alles plaatsen zoals jullie van ons gewend zijn. Verder is de server van N1ntendo.nl er dit jaar twee keer uitgeklapt. De eerste keer was bij de Nintendo E3 Direct door de grote hoeveelheid unieke bezoekers die tegelijkertijd op de website wilden zijn om het laatste nieuws bij te houden. De tweede keer was wat recenter en vond plaats tijdens de Nintendo Direct van 18 december, twaalf dagen geleden. Ook dit kwam door de vele unieke bezoekers. Beide storingen duurden niet langer dan een half uurtje dankzij het snelle handelen van Quint en beheerder Paul. Hoewel het nooit leuk is dat de website eruit knalt, is het wel een egostrelendegebeurtenis om te weten dat zoveel duizenden mensen de website willen volgen. Maar we zijn dan natuurlijk niet zonder reden de grootste Nintendo-website van de Benelux.

N1ntendo-redactiezaken in 2013
Op de redactie van N1ntendo is een heleboel gebeurd het afgelopen jaar. We kunnen met enige zekerheid stellen dat zoveel veranderingen nog niet eerder zijn voorgekomen in ons bestaan. In maart namen we met trots één van onze oudste bezoekers op in de redactie: Marco. Voorheen stond hij bekend als ‘Link’ maar vanaf 24 maart kwam hij bij de redactie en vanaf dat moment is hij ‘gewoon’ Marco. Eén dagje later kon ook Roland zichzelf benoemen als redacteur van N1ntendo.nl, een nieuw gezicht in vergelijking met Marco, maar desalniettemin paste ook Roland goed bij de crew.

994814_543670779003150_2060003419_n


Hoewel het intern al enkele maanden besproken werd, was op 21 april dit jaar de kogel door de kerk: Quint stopte als eind- en hoofdredacteur van N1ntendo. Na zes jaar van trouwe dienst wilde Quint niet meer op dezelfde voet verdergaan. Het bleek meer een obsessie te worden in plaats van een hobby en daarbij werd het tijd voor Quint om een fulltime baan te nemen, waardoor hij niet meer zoveel uren in de website kon steken. Dat Quint veel uren in de website stak, was meer dan duidelijk. De gehele frontpage bestond uit grotendeels zijn naam, alle grote artikelen werden door hem nagekeken en herschreven en hij was de leider van dit groepje ongeregeld. Menig traantjes werden weggepinkt maar het leed werd verzacht door het feit dat Quint wel gewoon actief met de website bezig bleef en blijft. De taak als hoofdredacteur werd overgenomen door mij, Mink, en de taak van het eindredacteurschap werd overgenomen door Kitty. Beiden waren nog geen half jaar aanwezig bij de crew en hadden een grote behoefte aan (mentale) steun. Dit werd vanaf toen gedaan door de twee Senior Redacteuren, doemdenker Marcel en presentator Benjamin. Quint is gelukkig nooit verdwenen en zijn interessante kanttekeningen worden met open armen ontvangen. We willen deze gelegenheid gebruiken om Quint nogmaals enorm te bedanken voor zijn enorme, vrijwillige toevoeging aan de website de afgelopen zes jaar.

Nog geen maand later kwam daar alweer een nieuwe redacteur bij. Deze was al enige tijd bezig als proefredacteur en wist zichzelf te bewijzen als aanwinst voor de club. Bas kon zich vanaf eind mei officieel benoemen tot redacteur. Hierna hebben we het enige tijd weten vol te houden met het gezellige groepje dat zichzelf ‘crew’ noemt. Toch bleek maar al te goed dat we mensen misten en de nieuwsstroom niet zo goed konden bijhouden als we wilden. Dit kwam mede door het wegvallen van Quint, die eerst ruim de helft van de content verzorgde. Halverwege september promoveerden we twee proefredacteuren tot officiële redacteuren. Beide komen uit de uithoeken van Nederland, Limburg en Friesland. De grootste brug die deze redacteuren moesten overbruggen was dan ook het onderlinge contact, want met woorden als “oat moan” en “Vasteloavend” was de communicatie opeens een stuk onduidelijker. Erik en Patrick waren gelukkig zeer goed in het acclimatiseren en beide heren zijn een aanwinst voor het team, zowel qua unieke content als op het gezelligheidsfront achter de schermen.

Nieuweredactiegezocht


We hebben dit jaar niet alleen afscheid moeten nemen van Quint, hoewel er van een echt afscheid geen sprake was, maar ook Evelien heeft dit jaar besloten om niet meer deel te nemen aan het actieve redacteurschap. Ze is ondertussen opgenomen bij de rest van het meubilair dat zich achter de schermen bezighoudt met onzinnig geklets. Uiteraard zullen we haar missen als actief redactielid maar we zijn verblijd met het feit dat ze graag bij ons achter de schermen wil blijven. We willen dan ook hier de gelegenheid gebruiken om haar nogmaals enorm te bedanken voor haar toevoegende waarde en haar gezelligheid in de crew.

Vernieuwingen in 2014
Zoals we in 2012 hoopten en zelfs beloofden is het jaar 2013 goed geweest voor de video-items. Deze zijn in aantal exponentieel gegroeid en de reacties waren stuk voor stuk lovend. We hebben er nog steeds enorm veel zin in en beginnen zelfs steeds meer redenen te bedenken om de camera en microfoon uit de kast te halen. Hoewel we vorig jaar dachten aan video-reviews, zijn deze (nog) niet verschenen. We zijn steeds meer bezig met nieuwe ideeën tot werkelijkheid te maken en daar zit vaak een video-item bij. We hopen in 2014 meer unieke video’s te kunnen brengen en met alle koppies bij elkaar, moet dat wel goed komen.

De E3 van 2014 is misschien nog ver weg, maar onze eerste plannen zijn al een tijdje gemaakt. Zo kunnen we met redelijk wat zekerheid zeggen dat er een team naar de andere kant van de wereld zal reizen om de expo bij te wonen. Wie dit zullen zijn en met hoeveel man we zijn, kunnen we helaas nog niet met zekerheid zeggen. We hopen een nog betere, completere en vollere frontpage te leveren en met ons enthousiaste en toegewijde team moet dit gaan lukken.

37


Vorig jaar hoopten we meer unieke content voor de website te kunnen verzorgen. Dat is niet helemaal gelukt. Toch heeft 2013 redelijk wat unieke specials gehad en interessante columns. We willen deze stijgende lijn van unieke content graag doorzetten in 2014. We hebben dan ook vaak sessies waarbij we samen denken over nieuwe content. Dit verzinnen en uitwerken kost tijd, maar we zullen in 2014 weer genoeg unieke content op de site kunnen zetten.

Na het terugkijken op 2013 hebben we bij de N1ntendo-redactie alleen maar meer zin gekregen in 2014. We hopen dat jullie dat ook doen want er staat nog een hoop op de planning speciaal voor jullie. Als we dan kijken naar de Wist-je-datjes dan weten we zeker dat het wederom een spannend en leuk jaar gaat worden…
Next articleKamiya: "In 2014 wordt er een nieuw project volledig opgestart" Previous articleHackers laten glimps zien van het verbinden van de PC en Wii...

Reacties van gebruikers

Avatar
Hoofdletter R | 30 december 2013 23:40 | #229043
ach, wie kijkt er uberhaubt wél tevreden terug op 2013? Het was echt een rotjaar voor mij... Ik hoor echt veel mensen roepen dat 2013 een slecht jaar was (en niet alleen op games gebeid).

Ik hoop echt dat 2014 meer awesomeheid gaat bieden en ook een nieuwe baan voor mij...
Avatar
DenniSundaY | 31 december 2013 00:04 | #229044
Omg deze ga ik niet allemaal lezen haha! Wat een lijst! Ging helemaal stuk toen ik deze las:

Een Utrechtse kroegganger dacht dat de N1-redactie bestond uit LARPers?

Zo zie ik ze ook voor me Razz
Avatar
Wessel | 31 december 2013 00:36 | #229046
Wist je da sommige wist-je-datjes eindigen met een vraagteken en sommige met een punt?
Avatar
Mangamusicfan | 31 december 2013 09:43 | #229048
leuk artikel!
Avatar
Lietje | 31 december 2013 09:59 | #229052
collapse
Patrick nog altijd hoopt op een vervolg op Golden Sun: Dark Dawn?

Helemaal mee eens Very Happy
Avatar
Patrick | 31 december 2013 17:44 | #229077
Reactie op post #229052 van Lietje
collapse
Wist je dat..

Patrick er helemaal geen vertrouwen in heeft dat dit vervolg ooit gaat komen?

De reboot met Dark Dawn heeft ongeveer 50% van de totale verkopen(rond de 700.00) van Golden Sun: The Lost Age gehaald en dat lijkt mij toch echt te weinig om nog een vierde te maken. Ach wie weet over 6 jaar weer Razz
Avatar
Lietje | 02 januari 2014 10:56 | #229124
Reactie op post #229077 van Patrick
Maar daarom kunnen we nog steeds wel hopen op een nieuw deel (A)
Avatar
W00tstock | 31 december 2013 10:26 | #229055
collapse
leuk artikel. het klinkt als een leuke boel op redactie.

waarom is op een site over Nintendo, Nintendo aps het 9e bedrijf dat bedankt wordt bij de 'speciale dank'? hebben de andere meer gepresteerd?
Avatar
Quint | 31 december 2013 11:14 | #229057
Reactie op post #229055 van W00tstock
Nee, die lijst is volledig willekeurig Smile .
Avatar
The Iron Ghoul | 31 december 2013 12:33 | #229067
ik hoop dat nintendo het lukt om een second coming van de wiiU te doen net zoals bij de 3ds. het moet denk wel lukken doordat er zeker 12 games in 2014 mij en veel andere gamers aanspreken plus het feit dat de xbone en ps4 geen interesante spellen krijgen die niet op de ps360 komen
Avatar
Nathan | 01 januari 2014 01:34 | #229095
Die wist-je-datjes zijn geniaal!
Avatar
Sjakmachien | 02 januari 2014 00:21 | #229121
Weer leuk^^

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.