N1ntendo's eervolle vermeldingen van 2014 Special | 14 januari 2014 20:00 | Auteur: Patrick

Naast N1ntendo’s top 10 van 2014 hebben we ook weer een lijst met eervolle vermeldingen. In deze lijst vind je dit jaar vijf games terug die de top 10 net niet gehaald hebben en twee titels die we graag in onze stemronde hadden meegenomen maar die we pas in 2015 verwachten.

In N1ntendo’s top 10 van 2014 vind je absolute topgames terug. Er zijn echter nog vele games die ook genomineerd waren door onze redactie, maar uiteindelijk niet voldoende punten wisten te halen om in de top 10 te komen. In deze eervolle vermeldingen komen nog zeven extra titels terug waar we graag kort even bij stil willen staan.

Wat je misschien is opgevallen is dat er tot nu toe geen Nintendo eShop-titels voorbij zijn gekomen. Het belooft echter een mooi jaar te worden wat betreft Nintendo eShop-games, want er zijn er veel op komst en veel van deze titels waren ook genomineerd door verschillende redactieleden. Zo zijn er onder andere stemmen uitgebracht op Scram Kitty and his Buddy on Rails, Pier Solar HD, Treasurenauts en A Hat in Time. Toch was er maar één Nintendo eShop-titel waar meerdere redactieleden warm voor lopen en deze is dan ook opgenomen in de eervolle vermeldingen. Laat het echter duidelijk zijn dat er vele Nintendo eShop-games aankomen waardoor het vooruitzicht van 2014 alleen maar beter wordt!

eShopNintendo


Watch_Dogs (Wii U)
Binnen de redactie waren we het er eigenlijk allemaal wel over eens dat Watch_Dogs een must have is voor 2014. Het spel speelt zich af in een grote open stad die gecontroleerd wordt door CTOS, het Central Operation System. Dit systeem controleert alle elektronische apparaten en machines. Bedrijven weten hierdoor precies waar je bent, wat je interessant vindt, wat je koopgedrag is en hoe je denkt. Je speelt in de game als Aiden Pearce en bent in staat om bijna alles om je heen te hacken om de stad als je wapen in te zetten. Watch_Dogs haalde op een paar punten na de top tien niet. Dit komt omdat enkele redactieleden meer verwachten van het spel op andere platformen dan op de Wii U. Redenen voor deze verwachting zijn dat er nog niet bekend is wat de Wii U voor speciale gameplay-elementen gaat bieden en dat Ubisoft heeft aangegeven dat de game grafisch tussen current-gen en next-gen in zit. Ben je echter niet in het bezit van een Xbox One of een PS4, laat Watch_Dogs dan zeker niet links liggen maar wacht eerst ons oordeel af.

Watchdogs_May10_4


The Legend of Zelda (Wii U)
Link schitterde vorig jaar in een gloednieuw kunstzinnig avontuur met The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. De aankomende maanden vervolgt Link zijn weg met diverse optredens. Zo schittert Hyrule's koene held samen met Princess Zelda in Super Smash Bros. Wii U en 3DS en herontdekken we Hyrule op een nieuwe manier in de spin-off Hyrule Warriors. Wat 2014 perfect af zou kunnen sluiten is een nieuw groots Zelda-avontuur voor de Wii U. Eiji Aonuma liet in 2011 al een tech-demo zien van hoe een 'next-gen' Zelda mogelijkerwijs vormgegeven zou kunnen worden. De Zelda HD-experience was destijds het paradepaardje voor de Wii U, maar die grafische stijl zal de game niet kennen. De grootmeester van Zelda heeft al meerdere keren een unieke grafische stijl genoemd die niet cartoony of realistisch is. Ook hoopt Eiji Aonuma dat deze Zelda de verwachtingen van de fans zal overtreffen. De conventies en regels van de The Legend of Zelda-serie opnieuw uitvinden is het motto dat hij in 2012 heeft vastgesteld. Eigenlijk was het plan om de game al op de E3 van 2013 uit de doeken te doen, maar Shigeru Miyamoto vond dat de game nog niet klaar was voor primetime en we eerst The Legend of Zelda: The Wind Waker HD moesten uitspelen. Aonuma beloofde de pers vorig jaar dat we op de aankomende E3 van 2014 wél beelden gaan zien van de nieuwe mysterieuze Zelda-game. Een release in 2014 is daarmee niet uitgesloten, maar allesbehalve zeker.

ZeldaWiiU


Mario Golf: World Tour (Nintendo 3DS)
Dit jaar kunnen we weer de golfbaan op met Mario en zijn vrienden in Mario Golf: World Tour. De titel stond eerder gepland voor een release in de zomer van 2013 maar die periode ging zonder enkel nieuws voorbij. Wat de reden van het uitstel was is tot nu toe niet bekend. Ontwikkelaar Camelot, bekend van diverse Mario-sporttitels, gaat ons deze ervaring nu brengen in 2014. Naast traditionele golfbanen worden ook op Mario geïnspireerde golfbanen toegevoegd aan de game, hetgeen voor een aangename afwisseling moet gaan zorgen. Camelot voegt vele online mogelijkheden toe waardoor een grootschalige online golfcompetitie zal ontstaan. Ook deze titel viel net buiten de boot en vind je daarom terug in deze lijst. We kijken er erg naar uit om onze golfclubs weer op te pakken en te proberen de wereldranglijst te domineren.

1


Shin Megami Tensei X Fire Emblem (Wii U)
Tijdens de Nintendo Direct van 23 januari 2013 kondigde Nintendo een cross-over aan van de Shin Megami Tensei- en Fire Emblem-franchises. Ontwikkelaars Atlus en Intelligent Systems bundelen hun krachten om ons een nieuwe ervaring te brengen op de Wii U. De cross-over wordt een role playing game maar we verwachten dat het strategische niveau van Fire Emblem niet zal ontbreken. Verder heeft Hitoshi Yamagami, game designer van Nintendo en manager van de Fire Emblem-serie, onthuld dat het verhaal zich zal afspelen in de moderne wereld. We zijn erg benieuwd hoe de “middeleeuwse setting” van Fire Emblem in een modern jasje gegoten gaat worden en hoe dit uit de verf komt. Sinds de onthulling van Yamagami is het echter erg stil omtrent deze samenwerking. Dit is waarschijnlijk in verband met de overname van Atlus door SEGA. Daarom hebben we de game nog niet opgenomen in onze stemronde voor de top 10 van 2014.
Hometown Story (Nintendo 3DS)
In 2014 wil Yasuhiro Wada, bedenker van Harvest Moon, ons van het platteland afhalen en verplaatsen naar je eigen winkel in het pittoreske Hometown. In Hometown Story is het jouw taak om de winkel van je onlangs overleden grootmoeder opnieuw op te bouwen. Helaas gaat het niet goed met de winkel en is het een flinke uitdaging om er voor te zorgen dat jouw artikelen weer als warme broodjes over de toonbank gaan. Je kunt in het dorpje rondlopen en zo relaties opbouwen met de meer dan honderd inwoners die ieder hun unieke persoonlijkheid hebben. Hometown Story viel net buiten de top tien maar wij kunnen haast niet wachten om de uitdaging aan te gaan om het winkeltje in al haar glorie te herstellen.

20


Teslagrad (Wii U eShop)
Teslagrad is de eerste en enige Nintendo eShop-game die dit jaar is opgenomen in de top 10-lijst en deze eervolle vermeldingen. Met drie nominaties binnen de redactie is dit de hoogst genoteerde eShop-game. Teslagrad is een 2D puzzel-platformer waarbij alles draait om elektriciteit en magnetisme. De eerste beelden tonen ons een uitdagende en unieke spelervaring die we graag tot ons willen nemen. Met de geweldige technologieën van de Teslamancers willen wij graag zo snel mogelijk de Tesla Tower gaan beklimmen. Wat ons daarnaast erg aanspreekt is dat de ontwikkelaar het verhaal volledig wil vertellen door middel van visuele stukjes en zodoende hoeven we niets te lezen. Teslagrad verschijnt binnenkort voor de Wii U eShop en wij kijken ernaar uit om deze schokkende uitdaging aan te gaan.Project CARS (Wii U)
Met Project CARS wil Slightly Mad Studios de meest realistische race-game aller tijden uitbrengen en gelukkig komt de game ook naar de Wii U. Project CARS is tussen al het Nintendo-geweld nogal een vreemde eend in de bijt maar dat kunnen we alleen maar toejuichen. Een soortgelijke game verwachten we niet snel op de Wii U. De ontwikkelaar heeft voor de Wii U enkele unieke gameplay-elementen in petto. Zo zal het mogelijk zijn om de Wii U GamePad te gebruiken als achteruitkijkspiegel, kaartscherm of telemetriescherm. Het is bovendien mogelijk om de gyroscoop van de controller te gebruiken om te sturen en het controllerscherm te transformeren tot een virtueel stuur met allerlei switches. Ook heeft Slighty Mad Studios al laten weten dat ze met Project CARS de ware kracht van de Wii U gaan laten zien en daar kunnen wij alleen maar naar uitkijken. We zijn benieuwd hoe de Wii U-versie zich staande gaat houden tegenover de andere versies maar als de beloften waargemaakt worden is de Wii U eind 2014 een toptitel rijker.

ProjectCars_14
Next articleRenegade Kid lijft "Moon" weer in en licenseert de naam "Moon... Previous articleVideo toont verbeterde grafische kwaliteit en nieuwe wapens...

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 15 januari 2014 07:21 | #229764
ik ben erg benieuwd naar die fire emblem cross-over
Avatar
Hoofdletter R | 15 januari 2014 11:47 | #229767
collapse
Al mijn interesse gaat naar die nieuwe Zelda. Ik kan alleen maar hopen dat ze de stijl niet verkrachten. Ik snap echt niet waarom ze zo nodig een unieke grafische stijl moeten hebben... Als ze de reacties lezen op de tech-demo dan zegt dat toch al genoeg? Maarja, naar de fans luisteren, he Nintendo?
Avatar
Fl@ppy2 | 15 januari 2014 13:29 | #229768
Reactie op post #229767 van Hoofdletter R
collapse
Ik ben benieuwd naar welke stijl het dan wel wordt. Met de Gamecube deden ze destijds hetzelfde. Een techdemo van een realistische zelda en vervolgens de cartoony windwaker uitbrengen. Zolang het maar niet skyward sword stijl is vind ik het prima. Er is trouwens ook nog niet bevestigd dat het een 3D game wordt, dus misschien krijgen we wel 2D?!
Avatar
*D4rKy* | 15 januari 2014 15:15 | #229771
Reactie op post #229768 van Fl@ppy2
Ik vind alles best zolang het juist niet de cell shaded kiddy look wordt zoals wind waker hd, het was een leuke game, maar zeker niet beter als twilight princess of skyward sword na mijn mening.
Avatar
The Iron Ghoul | 15 januari 2014 19:05 | #229778
nintendo moet flamen met zeldaU. 3D, openwereld rpg, +50uur gameplay, van alles wat je kan bedenken. ze moeten hem tig keer beter maken dan the elders srolls en meer hypen dan gta5( beter zijn dan gta5 is niet moeilijk)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Hometown Story

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Toybox
Uitgever: Rising Star Games
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 02 mei 2014

Mario Golf: World Tour

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Camelot
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 02 mei 2014

Project CARS

Platform: Wii U
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios
Uitgever: Bandai Namco
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Teslagrad

Platform: Wii U eShop
Prijs: €14,99
Genre: Puzzle Platformer
Ontwikkelaar: Rain Games
Uitgever: SOEDESCO Benelux
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 11 september 2014

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Wii U
Genre: Open-Air Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

Tokyo Mirage Sessions #FE

Platform: Wii U
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 juni 2016

Watch Dogs

Platform: Wii U
Genre: Sandbox
Ontwikkelaar: Ubisoft Bucharest
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 november 2014