Nieuwe filmpjes, screenshots en details van Donkey Kong Country: Tropical Freeze Media | 21 januari 2014 13:10 | Auteur: Erik | Bron: GotGame, GameXplain, IGN, Nintendo

Er is vandaag veel nieuwe informatie opgedoken van Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U.

De titel van Donkey Kong Country: Tropical Freeze verwijst indirect naar het plot van de game. De slechte 'Snowmads' hebben het tropische eiland van Donkey Kong en zijn familie onder een dik pak ijs bedolven. Zaak is om deze weer in al zijn glorie te herstellen. Daarom reist de familie Kong door verschillende eilanden om die Snowmads een lesje te leren.

Nintendo heeft vandaag bevestigd dat dit avontuur met 60 frames per seconde op een 'opgewaardeerde' resolutie van 1080p loopt. De originele resolutie is 720p. Ook zijn er nieuwe gamemodes naar buiten gekomen. Als je je reis voltooid hebt, speel je bijvoorbeeld de 'Hard'-modus vrij. Daarnaast kun je elk level individueel voltooien middels een Time Attack. De tijden die je hierbij haalt, worden gepost in verschillende online leaderboards.

152


Verder lijkt het spel veel geheimen te bevatten. In een van de filmpjes hieronder is bijvoorbeeld het schip van Samus in de achtergrond te zien. Ook kent Donkey Kong Country: Tropical Freeze verborgen uitgangen, bonusruimtes en munten. Daarnaast kun je met je verworven bananen voorwerpen of 'hulpjes' te kopen bij de winkel van Funky Kong. De soundtrack zal, tot slot, vooral uit nieuwe composities bestaan, maar op sommige momenten wordt er ook teruggegrepen naar de muziek uit eerdere Donkey Kong Country-titels.

Hieronder kun je drie off-screen filmpjes vinden van het spel, alsmede een hoop frisse screenshots. Deze schetsen onder andere de verschillende werelden en personages. Ook kun je een blik werpen op de winkel van Funky Kong. In de video's kun je kennismaken met de eerste twintig minuten van Tropical Freeze en een level in het mijnkarretje.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze ligt vanaf 21 februari voor de Wii U in de Europese schappen.

< >Next articleRenegade Kid onthult vrijdag een nieuwe first-person shooter... Previous articleAssassin's Creed IV: Black Flag

Reacties van gebruikers

Avatar
MartijnP | 21 januari 2014 15:13 | #230064
Game ziet er wel echt heel strak uit hoor! Zin in!
Avatar
Hoofdletter R | 21 januari 2014 15:32 | #230066
collapse
haha grappig dat Samus' spaceship daar in die bomen hangt...

Zoals het er nu naar uitziet, is het wel verbeterd in graphics en de gameplay heeft hier en daar wat nieuwe snufjes en nieuwe moves, maar het dynamische ontbreekt nog steeds naar mijn idee. Het is nog steeds van links naar rechts all the time... Ik mis dan toch wat meer de verschillende camera angles.
Avatar
ThanosReXXX | 21 januari 2014 21:52 | #230078
Reactie op post #230066 van Hoofdletter R
Dan wil je misschien eerder een vervolg op Donkey Kong 64?
De Donkey Kong serie van Retro is gewoon zoals die moet zijn en dat is zoals we weten een spirituele opvolger van de Rare games op de SNES, en die games waren ook allemaal in die vorm. Ik denk buiten dat gegeven dat het ook aan je smaak/mening ligt, want ik zie juist heel veel gameplay dynamiek en verschillende camera angles in de levels: ze draaien rond, je gaat van de voor- naar de achtergrond en weer terug, en zelfs over een 3-dimensionale as naar boven en naar beneden, dus tja, het is maar wat je "nog steeds van links naar rechts" noemt. Het is natuurlijk ook een platformer en buiten het feit dat ze met dit deel en het vorige ook de vorm van de oude Donkey Kong games eer aan wilden doen, kan je met een platformer ook maar zoveel kanten op en ze laten in ieder geval aardig wat zien.

Algemeen commentaar:
Wow, de game ziet er werkelijk prachtig uit: de lay-out van de levels en het oog voor detail in de graphics zijn indrukwekkend. En weer is er een ècht mooie game op de Wii U bij. Het komt ook via de filmpjes over als een game die echt een plezier is om te spelen, dus ik ben wel benieuwd naar een hands on wanneer deze beschikbaar is.
Avatar
nintendo23 | 21 januari 2014 17:17 | #230068
Vind hem behalve dan te weinig animal buddies op ieder punt Reurns overteffen.

Ze hebben goed geluisterd naar de kritieken van returns en daar ook echt iets meegedaan.
Avatar
DarkCaBo | 21 januari 2014 17:35 | #230069
Deze ga ik zker kopen! Nog ff snel de 3DS game uitspelen Razz
Avatar
MarioKarter | 21 januari 2014 18:44 | #230070
collapse
Dat van Samus' schip, zou dat een hint zijn richting een nieuwe Metroid-game? Zou het dan toch waar zijn, zou het Very Happy
Avatar
Martijn | 21 januari 2014 21:18 | #230076
Reactie op post #230070 van MarioKarter
We hoeven natuurlijk niet in iedere leuke verwijzing een hint naar een vervolg te zien. Zou eerder kunnen verwijzen naar Retro's eerdere werk. Bovendien, voor wie het zich nog kan herinneren: in "Donkey Kong Country Returns" zaten ook enkele hints naar andere Nintendo games.

Zo zag je in enkele tempels standbeelden en reliëfs van Donkey Kong, zoals die eruit zag in de eerste "Donkey Kong" uit 1981. In één van de fabriek-levels zag je in een stellage op de achtergrond een onderdeel, dat verdacht veel leek op de schedel van Crocomire, één van de eindbazen in "Super Metroid". Oplettende kijker kan in een fabriek-level eveneens Mr. Game & Watch in één van de achtergronden aan het werk zien. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 21 februari 2014

Screenshots