Adventure Time: Hey Ice King why'd you steal our garbage?!! Review | 29 maart 2014 23:37 | Auteur: Daan

Tegenwoordig zijn er niet veel tekenfilms meer die werkelijk tot de verbeelding spreken en dat is jammer. Het beleven van snelle avonturen met een groep personages valt nog zeker op prijs te stellen en dit laat Adventure Time als geen ander zien. De show, bedacht door video games-liefhebber Pendleton Ward, vertelt het verhaal van Finn en Jake die dingen gedaan proberen te krijgen in het land van Ooo. In totaal zijn er al 155 afleveringen verschenen met een duur van slechts elf minuten. Met een nieuw seizoen in aantocht, besloot D3 Publisher Europeanen te verblijden met de originele Nintendo 3DS-game. Deze was voorheen alleen in Noord-Amerika verkrijgbaar en maakt nu zijn opwachting exclusief in de Nintendo eShop. Was de titel het lange wachten waard of hadden ze ons beter over kunnen slaan?

ADTI3


De meeste gelicenseerde spellen vragen van de speler dat ze het originele materiaal kennen, maar dat blijkt met Adventure Time: Hey Ice King why'd you steal our garbage?!! totaal niet het geval. Je wordt geïntroduceerd tot de personages en het lijkt bijna alsof je een aflevering van de show binnenstapt. De bedenker, Pendleton Ward, heeft altijd de intentie gehad om verhalen te vertellen zonder dat je achtergrondkennis hoeft te hebben en de game blijft verrassend genoeg op deze golflengte. Er zijn echter vijf seizoenen aan avonturen om te ontdekken en sommige personages zullen er af en toe een referentie ingooien. Dat is echter geen probleem. Wat wel jammer is, is dat de game niet bepaald lang is en het maar ongeveer zes uur aan content kent. Het is zonde om te verklappen wat er allemaal gebeurt, omdat dat teveel verraadt en het maakt de kans dat jij hem gaat spelen kleiner. Het moet gezegd worden dat het een leuk verhaal is met een sterk oog voor detail. Het voelt als een extensie van Adventure Time in elke vorm van het woord en dat valt te prijzen.

Makkelijk maar vermakelijk
Het avontuur is maar zes uur lang, maar maakt dat de game slecht? Gelukkig is het antwoord 'nee'. Adventure Time: Hey Ice King why'd you steal our garbage?!! neemt Zelda II: The Adventure of Link regelmatig op doeltreffende wijze als een inspiratiebron. Je loopt door een overhead wereld en hier kun je gaan en staan waar je zelf wilt. Het is een vriendelijk spel, want alle belangrijke locaties staan niet ver van elkaar af en dit laat alles minder strikt aanvoelen. Zodra je de verschillende gebieden binnenstapt, verandert de game van perspectief en zul je in side-scrolling stukken verschillende taken tot uitvoering moeten brengen. Zo zul je praten met personages, door dorpen en kerkers struinen en vijanden op je pad vernietigen.

ADTI5


Tijdens je reis in de game is het belangrijk om zowel de overhead wereld en side-scrolling onderdelen goed te onderzoeken, want je zult stevig op zoek moeten naar items en vaardigheden om jezelf verder te helpen. Adventure Time bestaat voor het grootste gedeelte uit dit soort quests en het is niet zo vervelend als je wellicht zou denken. Omdat er zo'n sterke focus op dit vriendelijke aspect is, is het niet moeilijk om je weg te vinden in het land van Ooo. Dit laat de game wel hier en daar wat gemakkelijk aanvoelen, maar het wordt nooit een te slappe hap.

Gelukkig is het niet alleen ontdekking wat er bij komt kijken, want het gebruik van je vaardigheden blijkt ook vrij belangrijk. Jake de hond in het bijzonder, krijgt mogelijkheden die nieuwe deuren openen en je zullen helpen het einde van het spel te bereiken. Zo zal hij op een Princess Peach-achtige wijze kunnen zweven of veranderen in een boot om een rivier over te steken. Finn's nieuwe mogelijkheden hebben vooral betrekking op het gebruik van zijn zwaard en je begint met een zwakke zwiepslag. Zodra je meer op weg bent, zal Finn gebruik kunnen maken van onder andere een Ground Pound of een Uppercut om vijanden meer te verwonden. Voorwerpen zijn ook van de partij en de meesten hebben allemaal grappige links naar de show. Je kunt ze met gemak kiezen op het touchscreen om ze te gebruiken en sommige kunnen zelfs gecombineerd worden voor speciaal wapentuig of bijzondere gebruiksvoorwerpen. Zo zijn er ijzige shuriken die afgeschoten kunnen worden om je tegenstander op meerdere manieren te verwonden en dat brengt zonder meer een lach op het gezicht.Graphics en geluid
Adventure Time: Hey Ice King why'd you steal our garbage?!! ziet er uitstekend uit op de schermen van de Nintendo 3DS. De game is ontwikkeld door WayForward, ook bekend van de Mighty Switch Force-spellen. Wat zij als geen ander kunnen is het creëren van strakke en kleurige pixel art en de Adventure Time-titel laat dat op vele momenten zien. In het bijzonder moet een dikke pluim gegeven worden aan de overworld, die er levendig en vooral mooi uitziet. Daarnaast ondersteunt de game de 3D-effecten van de Nintendo 3DS en hiermee komt alles net iets meer tot leven. De muziek mag er daarnaast ook best wezen, gezien deze gecomponeerd is door Jake Kaufman. Jake heeft originele nummers en arrangementen opgenomen voor de game en het past uitstekend bij de stijl van de game. Een verrassend aantal nummers heeft tekst, en na een paar keer goed luisteren zing je ze gezellig mee.

Conclusie
Adventure Time: Hey Ice King why'd you steal our garbage?!! is een prima spel voor de Nintendo 3DS, maar het is aan de korte kant en soms niet zo uitdagend. De gameplay en presentatie staan echter als een huis en het is een aandoenlijke liefdesbrief in de richting van Zelda II: The Adventure of Link. Het is daarnaast een extensie van de televisieseries en de game vertelt je alles op een vriendelijke manier, zonder dat je de show werkelijk hoeft te kennen. Pendleton Ward en WayForward hebben puik werk geleverd en het is, voor de verandering, eens een goed gelicenseerd spel voor jong en oud.
7,5
N1-score
  • + Verhaal dat iedereen kan volgen
  • + Sterke liefdesbrief richting Zelda II
  • + Vermakelijke gameplay-elementen
  • + Uitmuntende presentatie
  • - Het spel is wat aan de korte kant
  • - Niet geheel uitdagend
Next articleGolf met Boo in een nieuwe off-screen gameplay-video van Mario... Previous articleTwo Brothers nog steeds onderweg naar de Wii U eShop

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Adventure Time: Hey Ice King! Why’d you steal our garbage?!

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €39,99
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: D3Publisher
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 13 februari 2014

Screenshots