GBA Classics Deel 1 - Yoshi's Island, WarioWare Inc. en Advance Wars Special | 18 april 2014 17:25 | Auteur: Patrick

WarioWare, Inc.: Minigame Mania - Benjamin
Als er één iemand in het Mushroom Kingdom is die het schoolvoorbeeld van gierigheid is, dan is het Wario wel. De tegenhanger van Mario doet er alles aan om zoveel mogelijk centjes te bemachtigen en te winnen, ook al is het daarvoor noodzakelijk om de regels te overtreden. Eén van de eerste projecten waar hij rijk mee wilde worden, was WarioWare, Inc.: Minigame Mania voor de GBA, die sinds kort ook verkrijgbaar is voor de Wii U Virtual Console.

1


Wario trommelt zijn beste vrienden uit Diamond City op om de beste videogame ooit te maken. Hieruit kwam WarioWare, Inc.: Minigame Mania voort die in 2003 verscheen voor de Game Boy Advance. De game bracht een heel nieuw concept, want het was de bedoeling om in een sneltreinvaart ultrakorte minigames die op je af worden gegooid met een enkele handeling te volbrengen. Het uiteindelijke doel is dan ook om een zo hoog mogelijke score te halen, maar naarmate je meer minigames goed volbracht hebt, volgen de minigames zich steeds sneller op en worden ze tegelijkertijd steeds lastiger. Dit was de basis voor het verslavende concept dat WarioWare heet.

Bizar
WarioWare, Inc.: Minigame Mania bevat meer dan tweehonderd verschillende minigames waarvan de ene nog vreemder is dan de ander. Waar je in de ene minigame nog moet proberen om een vinger in een neus te doen, wordt in een andere minigame van je verlangd om een Game Boy-spelcassette juist in een Game Boy te plaatsen. De ruim tweehonderd minigames zijn ingedeeld in categorieën die bij één van de - toen nog - nieuwe personages horen. Zo weet de gestoorde Jimmy alles van sport, terwijl 9-Volt een echte Nintendo-fan is. Het opstarten van een reeks minigames wordt voorafgegaan door een bizar kort filmpje waarin een verhaaltje verteld wordt om het geheel in te leiden, maar verwacht hier vooral geen Shakespeare-achtige taferelen. Het is vooral de humor waar de game het van moet hebben, zowel in de uitstraling als de minigames.

2


Zoals eerder gezegd kun je elke minigame volbrengen met een enkele druk op de knop of een korte handeling. Dit is een essentieel onderdeel van de gehele game, aangezien je voor elke minigame maar enkele seconden de tijd hebt. Vlak voor het begin van elke minigame verschijnt een korte tekst in beeld die weggeeft wat precies de bedoeling is. Denk aan woorden als Insert en Jump, waardoor je meteen weet dat je iets ergens in moet doen of moet springen. De verslaving bij het spelen speelt al snel op, waardoor je na een Game Over-scherm geneigd bent om snel nog een highscore neer proberen te zetten. Naast de uitgebreide minigames, bevat elke categorie ook nog zogenaamde boss stages die wat langer duren en iets meer om lijf hebben, maar net zo bizar zijn. De game moet zijn charme echter hebben van de razendsnelle korte minigames. Wat toch wel jammer is, is dat je in enkele uurtjes alles wel gezien hebt, waardoor slechts het behalen van een zo hoog mogelijke score de enige optie is.

Wii U-overzetting en uitstraling
WarioWare, Inc.: Minigame Mania speelt op de Wii U heerlijk weg, aangezien je alleen maar gebruik hoeft te maken van de richtingsknop, de A- en B-knop en in enkele gevallen de schouderknoppen. In sommige minigames kan het echter makkelijker zijn om gebruik te maken van de Control Stick, waardoor ook dit een goede keuze is. De game bevat ook enkele korte tweespeler-spelletjes, zoals hordelopen , waarbij elke speler één van de schouderknoppen moet gebruiken en dit werkt meer dan prima. Aangezien de game zijn geheel eigen stijl heeft en sommige minigames een eigen look hebben, komt de game goed uit de verf op het grote scherm. Alle kleuren zijn strak weergegeven en de scherpe retro-achtige look straalt op je af. Het is daarom aan te raden om de schermfilter-optie van de Wii U Virtual Console in deze game uit te schakelen, omdat alles dan rondere vormen krijgt en juist deze unieke stijl verliest. Daarnaast ziet de game er op de Wii U GamePad prima uit en klinken alle deuntjes en muziekjes sterk.

3


Conclusie
WarioWare, Inc.: Minigame Mania is ruim tien jaar na de release nog steeds een meer dan vermakelijke en bizarre minigame-collectie die prima uit de verf komt op de Wii U Virtual Console. De game ziet er op een groot tv-scherm strak uit en klinkt goed, terwijl de game ook op het scherm van de Wii U GamePad erg goed te spelen is. De game zal snel verslavend werken, waardoor het des te jammer is dat je er wel erg snel doorheen bent. Desalniettemin is dit een prima deel in de WarioWare-serie en zeker een aanschaf waard als je dit eerste deel gemist bent of simpelweg nog nooit een WarioWare-game gespeeld hebt.

Score:
GBAScore4


Klik hier om naar de recensie van Advance Wars te gaan.
Next articleSofware-update Wii Karaoke U by Joysound laat je zingen door... Previous articleNintendo laat drie nieuwe golfbanen uit Mario Golf: World Tour...

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher2 | 18 april 2014 17:37 | #233385
DIT is tenminste een Yoshi waardige game! Yoshi's New Island is echt om te huilen vergeleken met deze parel van een game. Ik heb deze dan ook al op de SNES zelf, op de GBA, op de 3DS (via het Ambassador programma), en ik ga hem zeker weer opnieuw downloaded op de Wii U. Ik ben bang dat Yoshi wellicht nooit meer zo'n geweldige game als deze gaat krijgen, van mij krijgt deze game zeker een dikke 10/10. (Of 5/5, als we op N1ntendo's score-wijze afgaan.)

Advance Wars heb ik persoonlijk niet zo veel mee (ik vind Fire Emblem echt de betere tactische game van Intelligent Systems). WarioWare is af en toe wel leuk, maar ook niet echt baanbrekend ofzo. Misschien dat ik deze twee games wel eens koop als er een leuk prijsje aan hangt.
Avatar
Duncan | 21 april 2014 00:01 | #233432
Goede reviews! Zeker allemaal de moeite waard om te downloaden als je de games niet meer in bezit hebt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Advance Wars

Platform: Wii U Virtual Console
Virtual Console: Game Boy Advance
Prijs: €6,99
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 april 2014

WarioWare Inc.: Minigame Mania

Platform: Wii U Virtual Console
Virtual Console: Game Boy Advance
Prijs: €6,99
Genre: Minigames
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 10 april 2014

Yoshi's Island: Super Mario Advance 3

Platform: Wii U Virtual Console
Virtual Console: Game Boy Advance
Prijs: €6,99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 april 2014