Free-roaming platformer Hover: Revolt of Gamers aangekondigd middels Kickstarter Nieuws | 21 april 2014 13:19 | Auteur: Erik | Bron: Kickstarter

Er is een nieuw Kickstarterproject in het leven geroepen. Deze gaat onder de naam Hover: Revolt of Gamers en bij genoeg 'backers' verschijnt dit spel ook op de Wii U.

Hover: Revolt of Gamers is opgezet door Midgar Studio. De game is een free-roaming platformer en moet aanvoelen als een verfrissende combinatie tussen Mirror's Edge en Jet Set Radio. De bedoeling is om zoveel mogelijk acrobatische toeren uit te halen, terwijl je op grote hoogtes aan het spelen bent.

Het verhaal achter Hover: Revolt of Gamers speelt zich af in een grote, futuristische metropolis. Hier is een kwade burgemeester aan de macht die het spelen van videogames en andere vrijetijdsactiviteiten verbiedt. Drones en allerlei ander gespuis dwalen vervolgens rond de stad om alle consoles in beslag te nemen. Een aantal toegewijde gamers accepteert dit niet en besluit de straten op te gaan om de burgemeester en haar volgelingen een koekje van eigen deeg te geven.

18


Als speler neem je vervolgens de controle over een van deze rebellen, die berust met speciale 'hover'-technologieën de stad onveilig gaat maken. Je kunt in alle vrijheid door de stad sprinten, grinden, tegen muren aanlopen en gigantische sprongen maken. Door dit slim te combineren kun je combo's creeëren en een hoop punten binnenhalen. Verschillende missies staan ook in het teken van deze punten, andere laten je echter ook racen of inwoners redden. Nagenoeg iedere missie kan tevens ook op ieder moment online en coöperatief of competitief voltooid worden. Als je de missies succesvol voltooid, verkrijg je ervaring en kun je verschillende attributen van je personage verbeteren. Zo kun je je personage sneller maken en beter laten springen.

Na één dag heeft het spel al 13.000 dollar op weten te halen. Bij $38.000 verschijnt het spel op de Playstation 4, Xbox One en de PC. Mocht er echter $100.000 worden opgehaald, dan krijgt de Wii U haar compleet eigen versie met een 'asymmetrische' gameplaymodus en lokale multiplayer. Dit zal niet in de andere versies zitten. Het project is hier te steunen.

Bekijk hieronder het filmpje en de afbeeldingen om een beter beeld te krijgen van Hover: Revolt of Gamers. Wanneer en of het spel uit gaat komen op de Wii U, is nog niet bekend.15

2< >
Next articleNieuwe trailer Monster Hunter 4 Ultimate toont woestijngebied... Previous articleUbisoft geeft de verkoopcijfers van hun franchises vrij

Reacties van gebruikers

Avatar
wessel7 | 21 april 2014 14:14 | #233437
Ziet er leuk uit.
En in de eerste regel staat 'pgezet'. Ik denk dat daar 'opgezet' moet staan Wink
Avatar
IJsbeer | 21 april 2014 14:17 | #233438
Dit ziet er best nice uit, moet ik zeggen. Zelfs al zou het een E-shop game gaan worden, zou ik het wellicht kopen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Hover

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Sandbox
Ontwikkelaar: Fusty Games
Uitgever: Midgar Studio
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 2018

Screenshots