"Een enkele game kan het lot van een systeem al beïnvloeden," zegt Iwata Nieuws | 14 mei 2014 09:48 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Uit de Q&A van de investeerdersbijeenkomst is Iwata's toekomstvisie op de Wii U naar boven komen drijven.

Op dit moment verkoopt de Wii U maar matig. Een ontwikkeling die vele mensen niet aan het oog is voorbijgegaan. Geen wonder dat een investeerder zich tijdens de Q&A afvroeg of de Wii U het in zich heeft om in de toekomst vaker over de toonbank te gaan. Voor volgend jaar verwacht Nintendo bijvoorbeeld 'slechts' 3.6 miljoen stuks te verkopen. Iwata liet met zijn antwoord zijn nog altijd grote toewijding voor het apparaat zien en vertelde dat een enkel spel het tij voor de Game Boy in de jaren '90 heeft kunnen keren. Dit waren destijds Pokémon Red, Blue en Green. De Wii U kan iets vergelijkbaars ervaren als er ook zo'n sterke titel voor wordt geïntroduceerd. Daarnaast benadrukt Iwata dat ze aan de Wii U blijven werken om er een succes van te maken.

Zijn volledige antwoord op de vraag is als volgt (vertaald):

"Voor de Wii U verwachtten we afgelopen fiscale jaar negen miljoen verkochte stuks. Velen van jullie zijn je echter bewust van de uiteindelijke resultaten en hebben gezien dat de markt voor de Wii U flink naar beneden is gegaan. Om dat momentum te recreëren en jaarlijks weer vijf tot tien miljoen te verkopen, zijn er inderdaad uitdagingen die we moeten overwinnen. In het aangezicht van deze uitdagingen, zou het geven van meer optimistische statistieken voordat Mario Kart 8 en Super Smash Bros. verschijnen, niet compatibel zijn met onze originele houding om conservatieve figuren te geven. Daarom hebben we opnieuw onze verwachtingen gezet, waarbij we in het achterhoofd houden hoeveel we realistisch kunnen bereiken met onze software line-up."


163


"Het lot van een videogame systeem is vaak sterk beïnvloed door de introductie van één titel. Zoals veel van jullie je waarschijnlijk herinneren, liet de Game Boy maar een matige groei zien voordat Pokémon werd gelanceerd. Velen vroegen zich op dat moment af of dit het einde was van de Game Boy. Maar het Pokémon-spel veranderde eigenhandig het landschap van het systeem en zorgde voor de hoogste verkopen in diens levenscyclus.

Zoals ik in januari al uitgelegd had, is het waar dat we niet met een goed ondernemingsplan kunnen komen als we aannemen dat de Wii U beter gaat verkopen dan de Wii. Daarom moeten we ontzettend zorgvuldig nadenken over de balans tussen inkomsten en uitgaven en proberen te opereren door controle uit te oefenen op het totale kostenplaatje. Aan de andere kant, we geloven niet dat de verwachte 3.6 miljoen Wii U's in het komende jaar, het hoogtepunt zal zijn van zijn levenscyclus. Daarom willen we hard werken om de Wii U van een toereikend momentum te voorzien zodat we ook goede resultaten kunnen verwachten in het daaropvolgende fiscale jaar. Maar zoals ik al eerder had uitgelegd, voor dit fiscale jaar zijn de statistieken beredeneerd op vrij conservatieve verwachtingen."

Next articleAmerikaanse en Franse reclame van Mario Kart 8 tonen meer testen Previous articleIwata: "Nintendo heeft een helder beeld over de koers van zijn...

Reacties van gebruikers

Avatar
Lieve Jongen | 14 mei 2014 10:27 | #234597
collapse
Wellicht dat het gebruik van nfc het tij kan doen keren. Misschien dat het ook leuk is om Pokémon eens naar de console te brengen want ik blijf het onzin vinden dat je een game als Black & White niet op een console zou kunnen spelen. En via nfc kun je dan speciale Pokémon toevoegen en bepaalde combo's maken.
Had ook leuk geweest als je speciale voertuigen via nfc aan MK8 zou kunnen toevoegen. Zorg dat die nfc-figuren voor een redelijke prijs in de winkels liggen en je verkoopt meer games.

En breng ook eens JRPG's naar de console in plaats van alleen maar op de 3DS. Of een game als Fantasy Life.
Avatar
Echelon | 14 mei 2014 15:59 | #234608
Reactie op post #234597 van Lieve Jongen
collapse
Waar het mij vooral omgaat is dat er geen Pokemon-game op de Wii-U wordt uitgebracht zoals deze al jaren op de handheld verschijnen. Ze kunnen toch een open wereld Pokemon-RPG op de Wii-U neerzetten. Zelfde concept als op de handheld, maar dan grafisch sterker en realistischer gevechten. Zo'n game kan de Wii-U weer in kaart brengen.
Avatar
Ricardo | 14 mei 2014 16:17 | #234609
Reactie op post #234608 van Echelon
Dat zou inderdaad best gaaf zijn. Een beetje als Gale of Darkness op GC, alleen dan moeten ze hem wel veeel beter maken.
Avatar
Michiel | 14 mei 2014 12:50 | #234599
collapse
Goed zo, maken die game en ik haal een Wii U.
Avatar
offensive | 14 mei 2014 16:30 | #234610
Reactie op post #234599 van Michiel
Haha hij is al onderweg MK8 jonguh ;-)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.