Vooruitblik E3 2014 - Deel II Special | 08 juni 2014 14:28 | Auteur: Marcel

Vooruitblik E3 2014 - Nintendo @ E3 2014
Nintendo begeeft zich momenteel in een moeilijke spagaat. Enerzijds klinken er stemmen die vinden dat men zo snel mogelijk nieuwe hardware moet releasen om de Wii U te vergeten. Anderzijds roepen journalisten dat er meer ports van third-party games gefinancierd moeten worden. Allemaal ideeën waar wat voor te zeggen is, maar voordat Nintendo besluit wat de volgende stap gaat worden heeft men volgens Nintendo-baas Satoru Iwata nog minstens twee jaar te overbruggen naar nieuwe hardware. Op de aankomende E3 gaan we de uitwerking van deze overbrugging zien in de vorm van een nieuw ‘platform’ en vooral veel games voor de fans. Hieronder belichten wij een aantal titels waar we de hoogste verwachtingen van hebben.

NFP Platform
Release: 2014 (Wii U), 2015 (Nintendo 3DS)
Ondanks dat Nintendo geen nieuwe hardware lanceert, is er wel een nieuw Nintendo platform aanwezig op de E3. Het Nintendo Figurine Platform brengt de NFC-techniek van Skylanders en Disney Infinity naar Nintendo’s eigen games. De game-ontwikkelaars in Japan hebben echter een twist toegevoegd aan het concept, want Nintendo’s figurines zullen inzetbaar zijn in verschillende games. Het overdragen van items van de ene naar de andere game via een figurine is een simpele uitwerking van de NFP-plannen, maar Nintendo slaagt er ongetwijfeld in om ook met meer complexe spelprincipes op de proppen te komen. Al met al is het doel dat menig Nintendo-fan straks een kast vol Nintendo poppetjes heeft en Nintendo de extra inkomsten van de Figurines kan gebruiken om te investeren in nog betere games en dat klinkt voor ons als een win-win situatie. Het NFP wordt nog dit jaar geïntroduceerd voor de Wii U en volgt in de eerste helft van 2015 voor de Nintendo 3DS.

2


Super Smash Bros. Wii U en 3DS
Release: Winter
Nintendo brengt de Smash Bros.-serie nog deze zomer voor het eerst naar haar handhelds met de release van Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS. De release van Super Smash Bros. Wii U volgt in de winter, maar het is nog niet bekend of de game definitief 2014 gaat halen. Alle seinen hinten wel naar een release dit jaar, want Nintendo heeft op de aankomende E3 grootse plannen met deze titel.

317

Afgezien van het Nintendo Digital Event waar we een nieuwe trailer verwachten, organiseert men een Super Smash Bros. toernooi. De beste spelers uit de Super Smash Bros.-scene nemen het tegen elkaar op in een spannende strijd. Het is voor het eerst sinds de E3 van 2013 dat we de game ‘live’ in actie gaan zien. De producer van de game Masahiro Sakurai nam het vorig jaar als Mega Man op tegen Super Mario. Ondertussen hebben we het afgelopen jaar via de officiële site en Nintendo Direct heel veel informatie gekregen over de nieuwe Super Smash Bros. . Wij verwachten echter wederom nieuwe characters, terugkerende personages en allerlei andere content van de game te zien.

Pokémon Omega Ruby / Pokémon Alpha Sapphire
Release: november
De Pokémon-serie wordt dit jaar aangevuld met twee remakes voor de Nintendo 3DS. De games Omega Ruby en Alpha Sapphire brengen de vernieuwingen van Pokémon X en Y, zoals de Mega Evolutions naar de Hoenn-regio. Daarnaast wordt de verzameling Pokémon van Ruby en Sapphire in de nieuwe 3D-engine van Pokémon X en Y vervaardigd. Of alle features van de klassiekers, zoals de mogelijkheid om je eigen Secret Base op te zetten en in te richten met meubilair en prullaria terugkeren valt nog te bezien. Op de aankomende E3 verwachten wij de eerste volledige trailer van de games te mogen aanschouwen en Nintendo brengt hoogstwaarschijnlijk ook een speelbare demo naar het evenement. Met een release in november zijn Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby naast Super Smash Bros. de belangrijkste releases voor de Nintendo 3DS van dit jaar.

2

Afgezien van Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby zijn er de hardnekkige ‘Pokkén’-geruchten. Toen The Pokémon Company een filmpje die alle Pokémon-games belicht afsloot met Lucario in een vechthouding tegenover een andere Pokemon wisten de fans haast al zeker dat Pokkén een echt project is en alsof dat nog niet genoeg hints waren heeft Nintendo ook diverse handelsmerken voor Pokkén geregistreerd. Of men ook Pokkén aansluit op het NFP is niet zeker, maar een goede Pokemon-fighting game kan zomaar de doorbraak betekenen voor het NFP. Aangezien de release van Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby al vast staat voor november verwachten wij dat Pokkén verschijnt in de eerste helft van 2015.

The Legend of Zelda Wii U
Release: onbekend
Hyrule Warriors verschijnt in de zomer in Japan en Nintendo heeft ondertussen een vaste stroom van media op gang gebracht. Wij rekenen op een trailer van de actievolle spin-off van Tecmo Koei, maar dat is wat ons betreft niet de grootste aankondiging op Zelda-gebied. Zelda-producer Eiji Aonuma heeft al meerdere malen gezegd dat hij Link’s volgende grote console avontuur gaat onthullen op de aankomende E3. Een Zelda-onthulling kan in allerlei vormen verschijnen. Zo toonde Nintendo van The Legend of Zelda: Skyward Sword slechts een enkele artwork bij de eerste aankondiging, maar werd de bombastische eerste trailer van Twilight Princess met een staande ovatie ontvangen.

ZeldaWiiU
De tech-demo uit 2011

Nintendo heeft er met de meest recente Zelda-games voor gekozen om het spel binnen een half jaar na de aankondiging te lanceren. Vorig jaar werd in januari The Legend of Zelda: The Wind Waker HD aangekondigd en de game verscheen in oktober. De aankondiging van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds volgde in april met een release in november. Wij hopen dat Nintendo deze trend voortzet en bekend gaat maken dat The Legend of Zelda Wii U nog dit jaar verschijnt. Wanneer de game 2014 toch niet haalt verlaten we de E3 ongetwijfeld met een goed gevoel, want zoals N1ntendo-redactielid Dyon al in het verleden heeft mogen meemaken is de aankondiging van een nieuwe Zelda-game al een historische gebeurtenis op zich:
”Ik ben vooral benieuwd wat Nintendo in petto heeft voor de presentatie van de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U. Aangezien Nintendo geen persconferentie geeft zal een reactie zoals tien jaar terug bij de allereerste trailer van The Legend of Zelda: Twilight Princess nooit geëvenaard of zelfs verbeterd worden, maar toch hoop ik dat ze een toffe cinematische en verhalende trailer in elkaar zetten voor het Nintendo Digital Event. Welke dan ter ondersteuning zou dienen van een gameplay-demo die hopelijk speelbaar is op de beursvloer. Ook hoop ik dat deze nieuwe Zelda-titel teruggrijpt op het Twilight Princess-stijltje en dus grafisch lijkt op de tech-demo van de E3 van 2011. Ik verwacht dat Nintendo voor deze titel de Wii U GamePad op een juiste manier weet te integreren zonder dat het een gimmick wordt, want een écht originele Wii U-titel bestaat nog niet en het The Legend of Zelda-team leent zich perfect voor deze opgave.”


Mario extravaganza
Release: onbekend
Nintendo hecht de laatste jaren steeds meer waarde aan Mario-games. Van New Super Mario Bros. U tot Super Mario 3D World, vrijwel ieder jaar is er een Mario-game uitgebracht. Het blijft giswerk of Nintendo dit jaar al een Mario-game op stapel heeft staan. Uit een gelekte foto van de E3 beursvloer is al ‘Mario Maker’ opgedoken, maar in het Photoshop-tijdperk is het mogelijk allemaal nep. Wat we wel weten is dat Nintendo al eerder de wens heeft uitgesproken om Super Mario Galaxy terug te brengen. Daarnaast is Rosalina ondertussen een vaste aanvulling geworden aan de line-up van de personages voor Mario Kart en andere spin-offs en mag ze zelfs meevechten in Super Smash Bros. . Wij verwachten over niet al te lange tijd de derde episode van Mario’s ruimteavonturen te zien.

rosalina1


Metroid of Star Fox
Release: onbekend
Satoru Iwata wil meer gebruik gaan maken van Nintendo’s waardevolle IP’s door in te zetten op figurines, samenwerkingsverbanden en andere mogelijkheden tot licensering. Een tweetal series die daarmee een terugkeer kunnen maken zijn Metroid en Star Fox. Nintendo heeft de afgelopen jaren sterk gehint naar nieuwe delen voor beide series. Van de verschijning van Peppy in Steel Diver: Submarine Wars tot een pinnetje op het jasje van Nintendo of America’s Reggie Fils-Aime. Shigeru Miyamoto vond de games persoonlijk het beste aansluiten op de Wii U Game Pad van vrijwel alle Nintendo franchises. Daarnaast is de link met het NFP en de veelzijdige cast van Star Fox snel gemaakt. Het hangt af van de gekozen developers en platforms voor de projecten welke game we het eerste gaan zien.Ondertussen droomt N1ntendo-redactielid Marco verder over de terugkeer van Samus:


2741-Metroid-Other-M-Wii-98

“Stiekem hoop ik toch op een nieuwe aankondiging in de vorm van een Metroid-game. In deze titel lijkt het mij heel erg interessant om eens terug te keren naar het verleden van Samus zoals dat in de officiële Metroid manga's beschreven staat. Het zou dan gaaf zijn om te spelen in verschillende tijdsperiodes zodat je geleidelijk aan leert wat er met Samus haar ouders gebeurt is, hoe ze is opgevoed door de Chozo, hoe de Metroids ontstaan zijn en hoe ze uiteindelijk is uitgegroeid tot premiejager. De voorkeur gaat dan uit naar een Wii U-titel, maar met een Nintendo 3DS-game ben ik net zo tevreden. De kans dat er ook daadwerkelijk een nieuwe Metroid-game wordt aangekondigd, is aan de kleine kant en zo ook mijn verwachtingen. Gelukkig kan ik nog terugvallen op de nieuwe The Legend of Zelda-game, het is alleen hopen dat Nintendo wel voldoet aan de verwachtingen die gezet zijn door de tech-demo uit 2011.”


Fire Emblem (x Shin Megami Tensei) vs. Advance Wars
Release: onbekend
Fire Emblem x Shin Megami Tensei is een project in limbo. Toen Nintendo de game samen met Atlus aankondigde was het volgens hen ontstaan uit de wens om een Pegasus van een wolkenkrabber te laten springen. Die droom kon verwezenlijkt worden door de moderne-setting van SMT te combineren met het middeleeuwse-gevoel van Fire Emblem. Na de aankondiging ging de eigenaar van Atlus echter failliet en werd de ontwikkelaar doorverkocht aan SEGA. Sindsdien hebben SEGA, Nintendo en of Atlus niets meer laten horen over het project.Nee, niet de status van Fire Emblem x Shin Megami Tensei, maar de vraag of de volgende handheld-strategy game Fire Emblem: Awakening ‘2’ of Advance Wars 3DS gaat worden is waar wij een antwoord op willen en verwachten. Intelligent Systems heeft in de meest cryptische bewoordingen Advance Wars vorig jaar al behandeld. De plannen voor een nieuwe Advance Wars waren volgens de producer ‘geheim’. Daaruit kun je concluderen dat je plannen alleen ‘geheim’ kunt houden als er plannen zijn. Voor wie die filosofie te ingewikkeld is blijft het grote verkoopsucces van Fire Emblem: Awakening nadreunen en is men ongetwijfeld van plan om ook die serie voort te zetten. Al is het alleen maar om de characters tijdens de battles van tot nog toe ontbrekende voeten te voorzien. Toch legt N1ntendo-redactielid Patrick nog één keer uit waarom Advance Wars zijn voorkeur heeft:
“De game die ik het liefste zie op de E3 dit jaar is een vervolg op Golden Sun: Dark Dawn. Helaas zal dat waarschijnlijk nooit gebeuren waardoor mijn keuze gevallen is op een nieuwe Advance Wars-game. De Advance Wars-serie is een unieke serie op de Nintendo-handhelds die ik altijd met erg veel plezier gespeeld heb. Een vervolg voor de Nintendo 3DS lijkt mij geen onrealistische verwachting en het laatste deel stamt alweer uit 2008. Het is hoog tijd voor een nieuw deel in deze glorieuze oorlogsserie. Op schaakachtige wijze oorlogvoeren met je tegenstanders is gewoon een concept dat niet alleen leuk is, maar ook nog eens je tactische vaardigheden test en verbeterd. De Advance Wars-serie ontbreekt nu aan het brede scala aan games voor de Nintendo 3DS en zou het aanbod voor de Nintendo 3DS net even een stukje completer maken.”


Animal Crossing U
Release: onbekend
Een nieuwe Animal Crossing voor de Wii U is door het succes van Animal Crossing: New Leaf een no-brainer. Ondanks dat rekenden wij niet op een E3-debuut totdat Animal Crossing-producer Eguchi opdook in de meest recente editie van de Nintendo Minute en opvallend genoeg had hij ook co-producer Aya Kyogoku bij zich. De twee begeven zich vrijwel alleen buiten Japan voor Animal Crossing perstrips. Bovendien heeft Nintendo al Animal Crossing Plaza gelanceerd om de fans een voorproefje te geven van hoe mooi een Animal Crossing voor de Wii U uitgewerkt kan worden. Wij verwachten dat Animal Crossing U dit jaar niet gaat halen, maar een release in de zomer van 2015 is zeker mogelijk.

'X'
Release: 2014 (Japan)
Nu Square Enix er gemiddeld vijf tot zes jaar over doet om een RPG voor consoles te bouwen lijken de fans van Japanse RPG’s overgeleverd aan Monolith Software, maar dit is zeker geen straf. Met Xenoblade Chronicles bewees het team dat men de ongekende ambitie dankzij het geld en geduld van Nintendo kon inzetten om een legendarisch spel te bouwen. Grafisch was de grote open wereld voor Wii-begrippen oogstrelend en qua gameplay dynamisch en actievol. Stel nu dat je die ingrediënten pakt, daar Mechs aan toevoegt, levendige steden bouwt en alles naar HD tilt. Eigenlijk hoef je dat niet te fantaseren, want dat is exact wat Monolith Software met X lijkt te gaan doen. Voeg daar de stille hints aan toe dat het mogelijk multiplayer-features kent en duim met ons mee dat de game nog dit jaar gaat verschijnen.

1


En er is meer
Samengevat heeft Nintendo nu al 'te veel' games om op te noemen en dit is nog niet eens de volledige line-up. Ook Bayonetta 2 is wederom van de partij. Het is nog niet duidelijk of eerder verdwenen titels, zoals Yarn Yoshi een opwachting maken, maar dat Nintendo voor ieder wat wils in ontwikkeling heeft staat vast. Tijdens het Nintendo Digital Event op aanstaande dinsdag vanaf 18:00 kun je alle ontwikkelingen op N1ntendo live volgen.

Nintendo is echter niet alleen van de partij. Ook de third-party uitgevers grijpen de kans om nieuw materiaal te vertonen. Klik hier om naar de tweede pagina te gaan om erachter te komen wat je daarvan kunt verwachten.
Next articleNintendo dient in Japan handelsmerk in voor verbinding tussen... Previous articleNicalis wil na 2,5 jaar Cave Story 3D naar de Nintendo eShop...

Reacties van gebruikers

Avatar
KWOWW | 08 juni 2014 14:41 | #235819
Alleen het lezen van de vooruitblik geeft mij alleen maar nog meer nieuwsgierigheid naar het digital event wat over 2 dagen begint heb er zin in!!!! Very Happy
Avatar
jochem | 08 juni 2014 15:08 | #235820
Ik raak steeds meer gehyped over de E3 die morgen al begint, maar ik ben vooral gehyped voor Nintendo over 2 dagen!
Avatar
Rico B. | 08 juni 2014 15:32 | #235821
Dat stukje over een mogelijke Super Mario Galaxy 3 zie ik wel zitten. Als alleen die game en Zelda U gepresenteerd gaat worden ben ik al happy.

Natuurlijk wens ik nog veel meer, meer is altijd beter qua goede games. Ik kijk erg uit naar de E3 en ik hoop en weet dat Nintendo z'n lesje heeft geleerd (blijkbaar wel want Iwata is thuis) van de eerdere jaren blunders.

Kortom, ik kan niet slapen van het gehype...!
Avatar
Nintendofan | 08 juni 2014 16:37 | #235825
PLEASE NINTENDO ANIMAL CROSSING U!!!! Very Happy
Avatar
The Iron Ghoul | 08 juni 2014 16:54 | #235826
de titel had beter kunnen zijn 'over 2dagen is het weer sinterklaas'. voel me nu net zo opgewonden als toen ik kind was en ik hoopte dat de sint een zak games door de schoorsteen gooide.


het fijne van nintendo is dat zei ook echt niks vertellen over wat er gaat komen. bij mirco weet je nu al dat gears en halo komen omdat ze al heel flauw zijn aangekondigd.
Avatar
Jmaster | 08 juni 2014 18:50 | #235831
NFP platform? Als in 'NFC Featured Platform platform' of 'Nintendo Figurine Platform platform?' Dat is net zoiets als dat je APK-keuring zegt of RIP in peace!
Sorry, maar ik kan daar echt niet tegen!
Avatar
SuperX | 08 juni 2014 18:56 | #235832
Kan niet wachten tot het eindelijk begint! Hoop dat Nintendo wat release data vrijgeeft van games als Hyrule warriors en 'x'.
Avatar
Taken NL | 08 juni 2014 20:17 | #235834
Waar ik niemand over hoor en waar ik zelf niet eerder aan gedacht heb is een nieuwe Paper Mario!

Hoe dan ook ik verwacht een hoop van Nintendo dit jaar op de E3.
Avatar
Martijn | 08 juni 2014 20:37 | #235836
Verwachtingen. Geen idee wat ik zozeer verwacht deze keer. Een nieuwe Zelda (niet "Hyrule Warriors" ) staat wel bij mijn verwachtingen, maar verder probeer ik mezelf wijs te maken dat het toch niet te raden is.

Liefst zou ik willen zien dat Nintendo meer variatie aanbrengt in het aanbod en daarmee aantoont dat de Wii U van meer markten thuis is, dan nu steeds wordt aangenomen. Mogelijkerwijs trekt het een ruimer publiek aan, waaronder meer 3rd Party developers.

Hoewel niet echt mijn favoriete soort games, lijkt de tijd me rijp voor een nieuwe StarFox. Met de grafische mogelijkheden en opties binnen de Wii U kan dat een prachtig spel opleveren, indien juist gedaan. Na "Other M" verwacht ik geen grote Metroid titel op korte termijn, al zou het onderhand wel tijd worden. Mario en Donkey Kong zullen naar mijn idee dit jaar nog niet stralen in een nieuwe grote game. Daarvoor is het nog te vroeg na "3D World" en "Tropical Freeze". Met het hoge Rosalina gehalte van de laatste tijd, zou je haast verwachten dat Nintendo ook iets met haar van plan is.

Het wordt zowat een cliché voor de jaarlijkse E3, maar ik ga liever echt op avontuur in games, dan dat ik op de Wii U dingen van thuis of de sportschool ga doen. Het zijn games. Alles is mogelijk. Ik snap het doel achter de Mii games, maar ik maak liever iets mee dat in het echte leven wat moeilijker gaat. Ook hoop ik op niet teveel aandacht voor kleinschalige games, zoals de Nes remixes.

Iets compleet nieuws dat geen vervolg of spin-off is van iets eerders verwachten gaat best ver. Het zou Nintendo sieren om iets te introduceren. Bij voorkeur een ouderwets avontuur dat in het lijstje Mario, Zelda, Metroid, etc. past. We zullen zien of er op safe wordt gespeeld, maar iets nieuws is zeer welkom.

Tot nu toe kan het nog vele kanten opgaan. Ik hoop op een aantal verrassingen, juist omdat Nintendo zich opvallend stil heeft gehouden de afgelopen tijd. Als er 1 moment is om te knallen, zo vlak na de "Mario Kart 8" opleving, is het nu wel. Voor Nintendo zou de E3 nu precies op het juiste moment moeten komen. Als Nintendo juist reageert op de impact van dat spel, is er nog veel mogelijk.
Avatar
Ricardo | 08 juni 2014 21:27 | #235838
laten we hopen dat onze wensen worden vervuld... En zelfs nog meer! Smile

Ik kijk het meeste uit naar Zelda, nog maar 2 dagen wachten!
Avatar
Taken NL | 08 juni 2014 21:37 | #235839
lijkt de tijd me rijp voor een nieuwe StarFox. Met de grafische mogelijkheden en opties binnen de Wii U kan dat een prachtig spel opleveren, indien juist gedaan. Na "Other M" verwacht ik geen grote Metroid titel op korte termijn,Een nieuwe Starfox (adventure) zie ik wel zitten, maar mijn keus gaat toch uit naar een Metroid Prime achtige Metroid.
Starfox als NFP Platform zie ik totaal niet zitten dan val ik buiten de doelgroep, wel leuk voor mijn zoontje van zeven jaar oud.
Avatar
nintendo23 | 08 juni 2014 23:26 | #235845
Ik hoop gewoon wanneer er een star Fox game in ontwikkeling is dat Platinum daar mee bezig is. Metroid door Retro. En Zelda door Nintendo zelf
Avatar
Jordy B. | 09 juni 2014 14:04 | #235883
Wat heeft iedereen met platinum en starfox?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.