Benjamin, Quint, Daan & Marco @ E3 2014 - Dag 1: Persconferenties Column | 12 juni 2014 09:40 | Auteur: Benjamin

Voordat de E3-beurs echt losbarst, hebben de grootste uitgevers van de industrie hun eigen persconferenties ingepland. Hoewel wij als Nintendo-website vandaag de dag (helaas) weinig te maken hebben met deze uitgevers zijn we bij alle persconferenties aanwezig geweest dankzij een combinatie van netwerken, slim handelen en een tikkeltje bijdehand gedrag.

Microsoft
De zonnige dag in Los Angeles ging ’s ochtends vroeg van start met de persconferentie van Microsoft. Quint had via zijn werk een officiële uitnodiging weten te bemachtigen, maar Marco, Daan en ik moesten het op een andere manier aanpakken. Gezien het feit dat de gehele industrie daar naar op weg was en wijzelf op dat moment niets gepland hadden, besloten we met de meute mee te gaan en ons op officiële wijze last-minute te laten registreren. Tot onze grote verbazing kostte het bijzonder weinig moeite om toegang te verkrijgen tot de eerste persconferentie van de dag, gezien we zeer warm onthaald werden door de dames bij de incheck-balie. We hadden zelfs het idee dat ieder willekeurig persoon van de straat met enige inspanning toegang kon verkrijgen tot Microsoft’s feestje. Aldaar werden we getrakteerd op een aantal toffe titels in een coole setting. Wat vooral opviel was dat Microsoft de toon voor de E3 zette: games, games en nog eens games. Geen gepraat over accessoires, diensten die toch nooit buiten Amerika beschikbaar zouden komen of ander geneuzel over niet-gamegerelateerde onderwerpen.

10423935_715501375153422_7891997562494592775_n


Electronic Arts
Gezien de tweede persconferentie van de dag bij Microsoft om de hoek was, besloten we unaniem om ook daar een gokje te wagen. Uit ervaring van vorig jaar wisten we dat Electronic Arts wat strenger was wat betreft het toelaten van nog niet-geregistreerde journalisten, waardoor we ons twijfelend naar de entree begaven. Met een vlotte babbel en een semi-officiële binnenkomst van Quint is echter weer bewezen dat je ver kunt komen, want ook hier stonden we voor we het in de gaten hadden met zijn vieren in de lobby van de zaal waar het allemaal plaats zou vinden. Of we hier achteraf gezien blij mee waren was de vraag, want in de dinershow-achtige setting, wat deed denken aan een buurtfeest, kwamen de games van EA niet echt tot hun recht. Op een enkele uitzondering na was het gamesaanbod tevens niet bijzonder indrukwekkend, maar gelukkig stonden er donuts klaar om ons mee te vermaken.

10458876_715548148482078_6292798941663311169_n


Ubisoft
Na Electronic Arts stond de persconferentie van Europa’s grootste uitgever op het programma: Ubisoft. We hadden al vernomen dat onze goede vriend Leon Winkler, voorheen verantwoordelijk voor de PR van Ubisoft Nederland, een grote rol zou spelen bij de pre-show van Ubisofts persconferentie. Wij wilden hier daarom zeer graag bij aanwezig zijn, maar Daan was de enige met een officiële uitnodiging. Gelukkig is het alsnog wederom gelukt. Naast de strakke presentatie van Leon, schotelde Ubisoft ons ook een aantal toffe games voor, zoals Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4 en de nieuwste Rainbow Six. We spotten zelfs het allereerste Wii U-logo van de dag bij de aankondiging van Just Dance 2015, waardoor wij ons hier het meeste thuis voelden. Om de dag goed af te sluiten, gingen we met goede moed met de gezamenlijke bus naar de laatste persconferentie van de dag.

10458370_715613575142202_1110850511499578520_n


Sony
Gezien we lekker bezig waren met het bestormen van verschillende persconferenties, hadden we er ook het volste vertrouwen in om binnen te komen bij de grote show van Sony. Daan en ik hadden al officieel toegang weten te verkrijgen, maar Quint en Marco moesten nog even wat uitvogelen. En met succes, want ook hier kwamen we binnen, al dan niet met wat meer moeite. Het grote feest van Sony was verreweg het beste geregeld van allemaal, gezien er al vanaf vier uur ’s middags een enorm parkeerterrein afgesloten was waar iedereen gratis en voor niets kon genieten van diverse hapjes en (alcoholische) drankjes. Met het Los Angeles-zonnetje boven ons genoten we uiterst van deze afsluiting van de dag. De persconferentie van Sony had zo zijn hoogte- en dieptepunten, maar mede dankzij de gezelligheid van een grote Nederlandse delegatie op de bühne, was het goed vertoeven. De show begon groots met diverse nieuwe titels, maar halverwege kakte het behoorlijk in en zagen we zelfs enkele knikkebollende mensen. Gelukkig werden we aan het einde van de presentatie nog verblijd met een teaser trailer van Uncharted 4, waardoor de presentatie van Sony uiteindelijk goed te pruimen was.

10360690_715735095130050_2661080750321108972_n


Al met al was de allereerste dag in Los Angeles voor ons meer dan geslaagd. Tegen alle verwachtingen in zijn we zonder problemen bij alle persconferenties binnengekomen, waardoor we met een voldaan gevoel ons bed in doken en uitkeken naar de online presentatie van Nintendo en de allereerste beursdag.
Next articleNintendo brengt Fossil Fighters: Frontier voor de Nintendo 3DS... Previous articleWORLDEXCLUSIVE: Harvest Moon: The Lost Valley bevat geen homohuwelijken

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 12 juni 2014 10:12 | #236444
Leuk stukje! E3 was geweldig!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.