Director Tomonobu Itagaki over hoe Nintendo betrokken raakte bij ontwikkeling Devil's Third Nieuws | 12 juni 2014 10:39 | Auteur: Nathan | Bron: Joystiq

Tomonobu Itagaki, de director van Devil's Third voor de Wii U, heeft verteld hoe Nintendo bij de ontwikkeling van zijn nieuwste project betrokken raakte. Ook spreekt hij over zijn gedachtes achter de game.

Devil's Third is een actiegame voor de Wii U en werd dinsdag aangekondigd ter gelegenheid van de E3. Echter, Devil's Third zou oorspronkelijk worden uitgegeven door THQ, voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Echter, in 2012 ging THQ failliet en zat de director van onder andere Ninja Gaiden, zonder geldschieter. De director van de game, Itagaki, vertelde hoe hij met zijn project in aanraking kwam met Nintendo. Tevens vertelt hij zijn doel met de game (vertaald):

"We hebben de game voor uitgever THQ ontwikkeld, tot een vroege speelbare versie aan toe. Maar toen was daar het ongelukkige moment toen THQ failliet ging. Toen zijn we gaan zoeken naar partners en we kwamen uit bij Nintendo, die mijn visie steunt. Om eerlijk te zijn, denk ik dat dit tien jaar geleden niet zou zijn gebeurd, maar ik heb een lange relatie met Nintendo die terug gaat naar de tijd van de NES en de SNES. Toen ik zelfstandig ging werken, kwam ik nog vaak bij Nintendo.

Ik zie mijzelf als een strijder. Er zullen altijd ongelukken zijn op het slagveld en je moet je er doorheen worstelen en jezelf aanpassen. De wereld is de laatste jaren in een financiële crisis, maar toch hebben we allemaal manieren gevonden om erdoorheen te komen. Eén ding dat nu anders is dan bij mijn vorige baan, is mijn verhouding met de mensen waarmee ik werk. Voorheen was ik niet per se verantwoordelijk voor het inhuren en onderhouden van iedereen, maar mijn positie is nu anders en ik voel een grote verantwoordelijkheid voor mijn ploeg.

Ik ben niet iemand die op zoek gaat naar gevechten in steegjes, ik zoek ze op de grote weg. Daarom heb ik geprobeerd het meest grote genre die ik kon bedenken te betreden, de moderne shooter. Als mensen dit spel spelen, wil ik dat ze denken 'Wat betekent het om te leven?'. Ik wil dat mensen denken over het leven. Wat betekent het om levend te zijn? Wat doet iemand geloven in een wereld als deze? We zijn allemaal burgers in een kwetsbare wereldorde. Alsof het een glas is, dat elk moment kan breken."


Devil's Third zal exclusief uitkomen voor de Wii U. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.
Next articleAonuma: "Het personage in de teaser is wel Link, mijn opmerking... Previous articleNintendo brengt Fossil Fighters: Frontier voor de Nintendo 3DS...

Reacties van gebruikers

Avatar
offensive | 12 juni 2014 16:00 | #236471
Jammer dat Nintendo deze game niet wat aandacht heeft gegeven in het Digitale Event. Ziet eruit als een leuke fun hardcore game met een leuke multiplayer. Mogen best meer van dit soort games op de Wii U komen naast de Mario's games, Zelda's Yoshi's

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Devil's Third

Platform: Wii U
Genre: Action
Ontwikkelaar: Valhalla Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 16
Releasedatum: 28 augustus 2015

Screenshots