Miyamoto overweegt mecha's in Star Fox Wii U te doen Nieuws | 14 juni 2014 15:23 | Auteur: Nathan | Bron: Entertainment Weekly

Shigeru Miyamoto is nog lang niet klaar met nadenken over features voor in zijn games, die op de E3 zijn aangekondigd.

Zo sluit de Super Mario-bekender bijvoorbeeld niet uit dat Star Fox Wii U mecha's zal bevatten. Mecha's zijn gigantische, bemande robots die vooral in science-fiction films worden gebruikt. Ook andere toevoegingen worden niet uitgesloten.

Toen Miyamoto door het tijdschrift Entertainment Weekly werd gevraagd of Project Guard een zelfstandige game was of een onderdeel van iets groters had hij geen duidelijk antwoord paraat (vertaald):
"Het is je misschien opgevallen dat er op de camera's uit Project Guard een Star Fox-logo te vinden was. Ik heb verschillende ideeën waarvoor ik het project kan gebruiken, maar ik heb nog niets uitgewerkt."


Voor Star Fox Wii U heeft Miyamoto grootse plannen. Echter, ook voor deze game is de man er nog niet helemaal uit (vertaald):
"Een idee voor Star Fox Wii U is iets wat erg op de Amerikaanse televisieserie Thunderbirds lijkt, waarin ze allemaal verschillende voertuigen en mecha's hebben die ze kunnen gebruiken. Ik ben nog niet zeker, maar waar ik erg over nadenk is om, in plaats van een avontuur dat gebaseerd is op een ruimteschip zoals in vorige Star Fox-games, verschillende mecha's, voertuigen en dingen te gebruiken. En misschien daarin de stijl van Project Guard als gameplay te gebruiken, als één element van een groter geheel.

Een andere analogie die ik en mijn team hebben gebruikt, is dat de Star Fox-games zoals we die gemaakt hebben eigenlijk één groot dramatisch avontuur bevatten, als in een film. En dat de nieuwe game met onze huidige focus meer een soort tv-serie wordt. Dus misschien is Project Guard wel de tv-serie die 's nachts worden uitgezonden, terwijl de belangrijke missies van Star Fox een tv-serie zijn die primetime worden uitgezonden."


Tegelijkertijd meldt Wired dat het prototype voor Star Fox Wii U volledig door Nintendo zelf is gemaakt en dat het bedrijf nu op zoek zou zijn naar een externe ontwikkelaar om het project over te nemen, terwijl Nintendo een oogje in het zeil blijft houden.

Star Fox Wii U staat gepland voor een release in 2015.
Next articleBenjamin, Quint, Daan & Marco @ E3 2014 - Dag 2: De eerste beursdag Previous articleAonuma wil het oplossen van puzzels anders uitwerken in The...

Reacties van gebruikers

Avatar
offensive | 14 juni 2014 15:44 | #236635
Kan me niet voorstellen dat deze game in 2015 klaar is.
Avatar
nintendo23 | 14 juni 2014 15:57 | #236639
Ik hoop dat Retro studio's het project overneemt.
Avatar
IJsbeer | 14 juni 2014 18:48 | #236651
Ik heb nog nooit een Star Fox game gespeeld, maar alsjeblieft laat mecha's eruit. Ik wil weten hoe het voelt om in een Arwing te vliegen.
Avatar
Kawa79 | 15 juni 2014 00:12 | #236661
Maar ... Thunderbirds is brits.

Althans: Ik hoop niet dat dhr. Miyamoto de Amerikaanse versie bedoelt: Dat was een gedrocht namelijk.

Mecha's waren er trouwens al als vijand, althans, zo zien ze er wel uit. Volgens mij was dat de eindbaas van het Y-Zone level in Lylatwars. Zo'n aapje schreeuwt nog hij doodgaat:

"Aaaaahhhhh!!!!"

In other news: Starfox Adventures was ontwikkeld door Retro Studios en Starfox Assault was ontwikkeld door Namco. Dat ze dus door een andere studio ontwikkeld worden wil dus niet het einde betekenen.

Daarbij was Adventures totaal geen Starfox game als daarvoor. Zo werd het ook ervaren door de meeste volgens mij: Meer een Legend of Zelda à la Starfox. Maar wel vermakelijk.

Assault was nogal dramatesque, maar dat stoorde nog niet erg.

Het enige deel dat ik niet kon uitstaan was Starfox Command. Daarbij draaiden ze door.

En daarom hoop ik dat ze het gewoon lekker simpel laten: Fox gewoon in de Arwing dingen opblazen en stoer doen, Falco die hem probeert af te troeven om stoer over te komen, Slippy die strontvervelend is, Peppy die zijn hoofd schudt bij alles wat Slippy uithaalt, R.O.B. die de Great Fox bestuurt en Krystal die in de keuken staat te koken ofzo. Zodat ze niet in het spel verschijnt en dat verpest.

Kort verhaal lang gemaakt:
Joepie nieuwe Starfox. Hopelijk geen Amerikaanse versie van Thunderbirds.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Star Fox Guard

Platform: Wii U
Genre: Action Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo / PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 22 april 2016

Star Fox Zero

Platform: Wii U
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 april 2016