Benjamin, Quint, Daan & Marco @ E3 2014 - Dag 4: Het einde Column | 18 juni 2014 11:31 | Auteur: Benjamin

Na drie drukke dagen met persconferenties, roundtables en boothtours, stond de derde dag van de E3 in het teken van het spelen van de laatste Nintendo-games. Zo kregen wij nog net even de kans om dieper op de Nintendo-materie in te gaan.

Super Smash Bros.
De laatste dag van de E3 staat doorgaans in het teken van het spelen van gemiste titels en het langswippen bij enkele uitgevers om andere grote titels uit te proberen. Toch was het weer de Nintendo-stand waar ik als eerste aan de slag ging met nog een paar extra potjes Super Smash Bros. for Wii U. Ik besloot het tevens op te nemen tegen de beste Nintendo-spelers op het grote scherm om zo een unieke Super Smash Bros.-medaille te bemachtigen. Maar eerst enkele oefenpotjes op de normale stands om mijn skills met Pikachu te finetunen. Om überhaupt in de rij te mogen staan, moest je eerst aan de mensen van Nintendo of America laten zien dat je een grote Nintendo-fan bent. Met mijn Wii Fit U Meter aan mijn riem en Wii U-tas om mijn schouder en het feit dat ik al zes en een half jaar redacteur ben bij de grootste Nintendo-site van de Benelux, werd ik zonder pardon toegelaten. Na een langere wachttijd dan ik gehoopt had, was het moment dan eindelijk daar. Met mijn maatje Pikachu wist ik de tegenstanders als Mega Man en Zero Suit Samus te verslaan en daardoor de enige echte Super Smash Bros. for Wii U-medaille te bemachtigen. Ook Quint en Marco hebben in afzonderlijke potjes deze medaille veroverd met respectievelijk Little Mac en Link als personage.

129


Laatste bezoekjes
Terwijl ik druk bezig was met Super Smash Bros. for Wii U, hadden Quint, Marco en Daan nog enkele afspraken staan met onder andere Ubisoft, Disney en Konami. Hier werden zij rondgeleid langs de beschikbare demo’s, zoals Assassin’s Creed: Unity van Ubisoft en Disney Infinity 2.0 van Disney, waar tevens speciale poppetjes uitgedeeld werden die te gebruiken zijn in het nieuwste deel. Ook Bethesda werd verblijd met een bezoekje van Quint, terwijl ik samen met Daan nog een rondje ben gaan wandelen langs onder andere de Sony-stand. Hier hebben wij een nog een korte blik geworpen op de speelbare demo van LittleBigPlanet 3, waar we tot de conclusie kwamen dat wij een stuk beter waren in deze game dan de dame bij de Sony-persconferentie.

Het was op de laatste dag van de E3 echter nog steeds ontzettend druk op de Nintendo-stand, waardoor ik besloten had om in het persgedeelte van Nintendo nóg dieper in te gaan op de vele beschikbare demo’s. Hier heb ik nog vele potjes Super Smash Bros. for Wii U tegen de computer kunnen spelen, met alle nieuwe beschikbare personages. Ook de laatste levels van Kirby and the Rainbow Curse en Yoshi’s Woolly World werden aangedaan. Tevens speelde ik mijn eerste momenten Hyrule Warriors, wat ik leuker vond dan ik van tevoren gedacht had. Als klap op de vuurpijl heb ik nog een spannend potje Splatoon tegen onder andere onze eigen Daan en Sarah van Nintendo Benelux gespeeld, die ik uiteraard grandioos afgemaakt heb.

131


Helaas was het na deze laatste speelsessie snel afgelopen, want om 17:00 werd de beurs alweer gesloten. Op stipt 17:00 gingen alle schermen op alle stands op zwart en werden we vriendelijk, doch op Amerikaanse wijze, verzocht de beurshal te verlaten. Na het scoren van een T-shirt dat ik toch nooit zal dragen en een praatje gemaakt te hebben met enkele buitenlandse collega’s, was het E3 avontuur van dit jaar toch echt voorbij. Met een voldaan gevoel gingen we op weg naar ons laatste avondmaal in Los Angeles.
Next articleGuillemot: "Als Nintendo niet presteert dit jaar, komen er minder... Previous articleGameplay-video's Pokémon Art Academy tonen begin van verhaal...

Reacties van gebruikers

Avatar
MarioKarter | 18 juni 2014 17:44 | #236799
Hopelijk hebben jullie het leuk gehad (zal wel)... Stiekem zou ik dit ook wel willen!
Avatar
Duncan | 18 juni 2014 21:33 | #236812
Knap hoor zo'n medaille Biertje?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.