N1ntendo's E3 Roundtable 2014 Special | 22 juni 2014 00:15 | Auteur: Mink

Lees hier de mening van Benjamin
De Electronic Entertainment Expo is alweer afgelopen en wij geven in deze special onze mening over de expo-dagen.

De E3 wordt jaarlijks traditiegetrouw in Los Angeles gehouden en tijdens deze expo kunnen alle gameontwikkelaars en uitgevers hun zegje doen over de toekomstige games. Net zoals vorig jaar, het jaar daarvoor en het jaar daarvoor plaatsen wij ook dit jaar onze mening over het gamewalhalla. We beantwoorden ieder vijf verschillende vragen welke ieder een deel van de E3 onder de spreekwoordelijke loep zet. Wat had Nintendo veel beter moeten doen? Naar welke games kijkt de redactie het meeste uit? Wat was Nintendo's grootste verrassing? Je leest het allemaal in deze special en onze enige echte Benjamin mag het spits afbijten.

131


Benjamin
1. Deze E3 was het tweede jaar dat Nintendo geen persconferentie gaf maar een Nintendo Digital Event. Is het gebrek van een live-persconferentie een groot gemis, of heeft Nintendo dit juist goed aangepakt?

De Nintendo Digital Event van dit jaar is een enorme vooruitgang op de Nintendo Direct op de E3 van vorig jaar. Waar dat toen vooral aanvoelde als een standaard presentatie, heeft Nintendo nu meer moeite gestoken in het maken van een goede, maar ook een zeer grappige presentatie. Daarnaast ging het bij Nintendo meer om games dan bij elke andere persconferentie, wat alleen maar als positief aspect gezien kan worden. Voor de aanwezigen op de beursvloer in Los Angeles blijft een grote persconferentie echter een gemis, maar dat was dit jaar gelukkig minder het geval dan vorig jaar.

2. Nintendo Treehouse is in het leven geroepen zodat de mensen thuis zich toch nog op de beursvloer achtten, met nieuwe aankondigingen, gesprekken met ontwikkelaars en nieuwe bewegende beelden is er veel te zien geweest. Was Nintendo Treehouse een succes, en zo ja/nee waarom?

Als aanwezige op de beurs in Los Angeles, heb ik helemaal niets meegekregen van de Nintendo Treehouse. Ik heb ze uiteraard wel zien staan op de Nintendo-stand en heb gezien dat ze met een uitzending bezig waren, maar er was op de stand genoeg te zien om daar echt aandacht aan te besteden. Voor de thuisblijvers was de Nintendo Treehouse vast een goede aanvulling, maar voor de mensen die zelf aanwezig zijn is het van weinig toegevoegde waarde.

3. Welk spel heeft jou deze E3 omver geblazen en waarom?

Splatoon is zonder twijfel dé Nintendo-game die mij deze E3 heeft verrast. Terwijl de game er in eerste instantie uit ziet als een simpel spelletje dat leuk is voor eventjes, is het tegendeel waar. Splatoon gaat veel dieper dan op het eerste gezicht lijkt en is bijzonder verslavend. Mede hierdoor, en het feit dat we eindelijk weer eens een gloednieuwe Nintendo-game krijgen zonder bestaande franchises, is Splatoon voor mij de titel die mij omver heeft geblazen.

1


4. Wat viel het ergste tegen deze E3 betreft Nintendo en wat had je graag anders gewild?

Dat The Legend of Zelda niet speelbaar was, vond ik meer dan jammer. Dat er echter niet eens een fatsoenlijke trailer getoond werd maar slechts een korte teaser, neem ik Nintendo zeer kwalijk. Ik kan mij haast niet voorstellen dat Nintendo nog niet ver genoeg gevorderd was met de ontwikkeling van dit nieuwe deel om een trailer in elkaar te zetten die wat meer onthult dan alleen de grafische stijl van de game. Daarover gesproken: een gemiste kans dat ze gekozen hebben voor een evolutie van de Skyward Sword-stijl in plaats van de stijl die ze gebruikt hadden in de tech-demo op de E3 van 2011.

5. Wat was Nintendo's grootste troef tijdens de E3 dit jaar en waarom heb je dat zo ervaren?

Voor de thuisblijvers zal de Nintendo Treehouse de grootste troef geweest zijn, omdat spelers zo de meeste officiële informatie tot zich konden nemen, gedurende de hele E3. Voor degene die aanwezig waren, waren denk ik de constante gevechten op de vele Super Smash Bros.-stands de grote troef, inclusief de speelsessies op het grote scherm. Het was daardoor altijd goed druk op de Nintendo-stand en zorgde voor een competitieve maar gezellige sfeer.

Lees hier de mening van Dyon
Next articleAbe schittert in nieuwe screenshots van Oddworld: Abe's Oddysee... Previous articleKit en Krysta kijken terug op de E3 in nieuwe Nintendo Minute

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 22 juni 2014 05:17 | #236922
collapse
Nintendo vergat deze E3 de beste te zijn. Want de presentatie was leuk in elkaar gezet. Maar ze hadden met een Star Fox trailer. En een 3 minuten lange Zelda trailer. En een teaser van de nieuwe Retro studio game. De E3 kunnen winnen. Nu waren de nieuwe aankondigingen niet meer dan aardig
Avatar
wessel7 | 22 juni 2014 08:33 | #236923
Reactie op post #236922 van nintendo23
collapse
Dus jij bent niet tevreden met een teaser van de niewe TLoZ game, we nu zeker weten dat er een Star Fox komt, en een nieuw IP waar je steeds over begon te zeiken?
Avatar
nintendo23 | 22 juni 2014 08:38 | #236924
Reactie op post #236923 van wessel7
collapse
Nee ik vind dat ze meer hadden moeten tonen. Toon tenminste een lange trailer Over Star Fox heel leuk dat hij eraan komt. Waar zijn de gameplay beelden. En Splatoon ik vond het nergens op slaan.
Avatar
Rico B. | 22 juni 2014 08:59 | #236925
Reactie op post #236924 van nintendo23
collapse
Jij bent nooit tevreden, hé? Ga later zelf maar een succesvolle game bedrijf runnen. Dat kan je niet dus zeur ook niet!
Avatar
nintendo23 | 22 juni 2014 09:09 | #236926
Reactie op post #236925 van Rico B.
collapse
Waarom mag ik niet mijn mening hier plaatsen. Ja de presentatie was leuk Maar de echte nieuwe aankondigen waren niet meer dan aardig. En Zelda is zeer tof maar daar hebben we veel te weinig van gezien. En Star Fox had gewoon met een trailer getoond moeten worden.
Avatar
Linkplayer | 22 juni 2014 11:45 | #236928
Reactie op post #236926 van nintendo23
*puts up a sign saying "please don't feed the troll"*
Avatar
Gohma | 22 juni 2014 12:05 | #236929
Reactie op post #236926 van nintendo23
collapse
Ik denk dat een trailer van Star fox nog niet echt mogelijk was want hoe ik het zie hebben ze alleen nog maar een demo(arcade) versie, meer om te laten zien dat ze er mee bezig zijn maar het nog ver van klaar is.
Avatar
nintendo23 | 22 juni 2014 12:32 | #236930
Reactie op post #236929 van Gohma
collapse
Dan moeten ze het niet laten weten dat de game eraan komt. En Zelda als ze nog maar zo weinig af hebben dat een trailer nog niet eens mogelijk is. Dan hebben we een probleem.
Avatar
Gohma | 22 juni 2014 12:47 | #236933
Reactie op post #236930 van nintendo23
Zelda duurt nog erg lang tot de release, waarschijnlijk eind 2015- begin 2016. Als ze nu al te veel laten zien dan word de hype direct al erg groot en kan het alleen maar afnemen door de lange tijd tot de release. Weird
Avatar
Ricardo | 22 juni 2014 11:33 | #236927
Reactie op post #236922 van nintendo23
Ik snap die onzin over E3 winnen niet echt. Welk bedrijf het beste is/was op de E3 verschilt namelijk per persoon en is een mening... Als Microsoft bijvoorbeeld alleen maar met shooters komt, dan zullen er vast mensen zijn die het helemaal geweldig vinden, maar ook mensen die er niets aan vinden... Kortom: Onzin.
Daarnaast, we hebben wel de aankondigingen gehad (behalve de nieuwe Retro Studio-game), dus de trailers hebben we nog tegoed.
Vergeet niet dat ze dingen die nog niet klaar zijn om te laten zien, niet kunnen laten zien. Wink
Avatar
HylianEmiel | 22 juni 2014 15:39 | #236945
Reactie op post #236922 van nintendo23
jeetje wat type jij irritant met al die puntjes
Avatar
Mdz79 | 22 juni 2014 12:55 | #236936
Daar ben ik mee eens.

Ik wil liever games zien van the big three dan het gezeik van ooh microsoft is beter, sony is beter, nintendo is beter al dat fanboy gedrag ben ik er niet aan toe.

Het zijn allemaal goeie systemen maar hebeen zowel voordelen als nadelen.

De wii u 90% geen third party support maar wel een vet system met nintendo exclusives jammer dat ze weinig support hebben.

PS4 leuk dat ze third party support krijgen en een goed systeem maar weinig vette exclusives die je alleen voor de PS4 kan halen Weird .

Xbone heeft veel fouten gemaakt met hun system het zou net zo krachtig zijn als de ps4 maar daar hebben ze vorige jaar verprutst jammer anders zou ik hem nu halen.
De games daar van zoals scalebound, sunset overdrive,etc. zijn games die je als bezitter van een Xbone zeker wilt halen.


+ Super smash bros U day one.

+Bayonetta 2 Day one.

+Devil's third Day one.

+Yoshi's wooly world Day one.

+/- Kirby and the rainbow curse kijk eerst naar de gameplay beelden en reviews.

+/- Toad's treasure trackers lees eerst de reviews of het waard is om te halen anders budgetbak.

Games die ik geen interesse heb:

- Hyrule warriors een dynasty warriors game met een zelda mod.

-Sonic boom geen interesse.

- Mario party 10 nooit gespeeld dus geen interesse.

Games die ik volgende E3 wil zien:

+Zelda U met gameplay beelden en een officiele release datum.

+Star fox U gameplay beelden en een officiele release datum.

+ Metroid U gameplay beelden + trailer en een release datum.

+Ik hoop op Paper mario U of wel Paper mario 3 niet als super paper mario of sticker star maar een echte RPG gevoel.

+/- F zero ik denk dat ze dat niet gaan doen jammer Mad

+Nieuwe 3D mario sinds de makers van galaxy, 3D land/World een nieuwe mario game maken met meer gebruik van de gamepad hoop ik op Galaxy 3.

+ Kirby 3D of wel net als 64 zou wel tof zijn.
+/- Shin megami tensei X fire emblem

Over zelda U en star fox U denk ik dat het zeker wordt.
Maar voor de rest is de kans klein dat het echt onthuld worden Mad en denk ik dat het alleen maar nieuwe IP's worden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.