Captain Toad: Treasure Tracker Preview | 25 juni 2014 20:21 | Auteur: Benjamin

In het verlengde van de Toad-levels uit Super Mario 3D World, komt Nintendo eind dit jaar met een titel die volledig gewijd is aan de platformavonturen van Captain Toad. In Captain Toad: Treasure Tracker gaat de dappere kapitein op zoek naar verborgen schatten. Wij speelden de beschikbare levels van de E3-demo.

De Toad-baas-levels in Super Mario 3D World boden een totaal andere speelervaring dan de rest van het spel. De levels bestonden uit kleine vierkante gebieden waar je rond kon wandelen, op zoek naar de aanwezige ster. Het platformen gaat een stuk trager, gezien Toad-baas langzaam loopt en niet kan springen. De gameplay heeft dan ook meer weg van een puzzelspelletje dan van een typische platformer. Deze basis is hetzelfde in Captain Toad: Treasure Tracker en de game bouwt hier verder op voort.

2


Draaiende platformen
Het eerste level uit de demo had erg veel weg van de levels uit eerdergenoemde Super Mario 3D World. In een simpel ogend level, waar je toch verrast wordt door een onverwachte val in het water, is het de bedoeling om alle muntjes en diamanten te verzamelen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Met het veroveren van de ster aan het einde van het level, is het level voorbij. In dit eerste level kom je bijvoorbeeld draaiende platformen tegen, waardoor je door een simpele misstap in het water terecht kunt komen en weer opnieuw naar boven moet klimmen. Dit eerste level is al leuk om te spelen, al voelt het wel meteen te herkenbaar. De vernieuwing komt echter in het tweede level al tevoorschijn.

Mijnkarretje
In dit tweede level bevindt de Toad-baas zich in een mijnkarretje, waarin je automatisch door het level heen raast. De actie verplaatst zich dan van het televisiescherm naar de Wii U GamePad, aangezien je op dit secundaire scherm vanuit het eerstepersoonsperspectief van de Toad-baas kijkt. Door met de Wii U GamePad te draaien, kijkt de Toad-baas om zich heen. De bedoeling is hier om met de bekende groentes uit Super Mario Bros. 2 te gooien, om zo vijanden uit te schakelen en diamanten te pakken. Dit werkt erg goed en is zeer leuk om te spelen en het is te hopen dat de volledige versie meer van dit soort levels zal krijgen.

3


Draak
Het derde level in de game is een heuse eindbaas. Terwijl de Toad-baas zich begeeft in een vulkaan, wordt hij aangevallen door een grote vuurspuwende draak. Terwijl je zijn vuurballen probeert te ontwijken door achter muurtjes te schuilen, klim je omhoog en verzamel je alle muntjes en diamanten die je tegenkomt. Al puzzelend en klimmend kom je bovenin de vulkaan terecht, waarna de draak met een filmpje verslagen wordt. Helaas hoef je hier zelf niets voor te doen, waardoor het wel iets te makkelijk is. Door de beperkte mogelijkheden van de Toad-baas kan dat ook niet anders, maar het is wel te hopen dat de uiteindelijke versie eindbazen krijgt waar meer voor nodig is dan alleen naar boven klimmen. Desalniettemin is dit level zeer de moeite waard en zorgt het voor de nodige afwisseling.

Spookhuis
Het laatste level in de demo deed weer meer denken aan de standaard gameplay uit eenzelfde soort levels in Super Mario 3D World. In dit duistere level omgeven door Boo’s, moet je middels het touchscreen van de Wii U GamePad deurtjes verplaatsen, zodat je je weg in het level kan vervolgen. Dit level toont de potentiele puzzelactie die de game te bieden heeft en het smaakt alleen maar naar meer. Daarnaast komt ook het trek-principe veelvuldig tevoorschijn. Toad-baas heeft de mogelijkheid om plantjes uit de grond te trekken, waar schatten uit verschijnen die je score verder verhogen. Terwijl je dit doet, ben je echter wel extra kwetsbaar voor de aanwezige Boo’s, waardoor je tactischer te werk moet gaan.

4


Presentatie
Captain Toad: Treasure Tracker heeft exact dezelfde stijl als Super Mario 3D World, waardoor het uiterlijk weinig verrassend is. Dat neemt echter niet weg dat de game er mooi en grappig uitziet, maar we werden nog niet heel erg weggeblazen door de algehele presentatie. Qua geluid was het de standaard Mario-muziek zonder noemenswaardige klassiekers, maar het draagt wel bij aan de sfeer van de game.

Voorlopige conclusie
Captain Toad: Treasure Tracker lijkt een leuke platformer te worden die voortborduurt op de gameplay die neergezet is in de speciale Toad-baas-levels in Super Mario 3D World. In de eerste levels zagen we al meer variatie, maar het blijft nog even afwachten hoe gevarieerd het geheel zal zijn. Toch hebben we ons al uiterst vermaakt met de eerste vier levels van deze nieuwe Wii U-titel en kijken we ernaar uit om verder op avontuur te gaan met de Toad-baas.
Next articleNintendo Downloads - Week 26 (Wii Sports Club, Blok Drop U,... Previous articleUpdate van Miiverse brengt minder Ja's, uitzetten van Ja's in...

Reacties van gebruikers

Avatar
Chocoprins | 25 juni 2014 20:26 | #237063
Nogmaals: Dit vind ik er echt super leuk uitzien. Op de wii U levels was het al te gek! Heb er zin in! Mario
Avatar
Rico B. | 25 juni 2014 21:43 | #237066
collapse
En het komt al redelijk snel vergeleken met de andere games waarvan je sommigen zelfs Q4 2015 kan verwachten. Ziet er heel leuk uit. Het was inderdaad zeer jammer in SM3DW dat deze levels niet uitgebreid aanbod kwamen, de levels die er waren waren dan wel zeer vermakelijk.
Avatar
The Iron Ghoul | 25 juni 2014 21:51 | #237067
Reactie op post #237066 van Rico B.
inderdaad. ik heb met vrienden bekant moeten vechten over wie de toad-levels mocht doen. ik heb me er enorm mee vermaakt hoop wel dat het rond de €20 blijft of €40 met een amiibo treasure-toad
Avatar
nintendo23 | 26 juni 2014 04:18 | #237071
collapse
moet gewoon 20 euro zijn. Maar hoe of deze game ook gaat zijn. De Nintendo Wii u heeft meer behoefte aan wat volwassenen uitziende games. Als een Metroid Prime 4. Kid Icarus of F Zero. Kiddy uitziende games en vooral die met platformen te maken hebben daar aan is een overkill op de Wii u
Avatar
SMS | 26 juni 2014 05:52 | #237072
Reactie op post #237071 van nintendo23
^ Dit absoluut mee eens.

Dit voelt aan als WEER z'n filler spel waar niemand het systeem voor koopt. We hebben meer grote games nodig. Weird
Avatar
MartijnP | 26 juni 2014 10:05 | #237073
Deze game, Hyrule Warriors... games die geen consoles verkopen en in ieder geval voor mij de volle mep absoluut niet waard zijn.

Ik wil diepe games waarbij ik niet kan stopppen met spelen, niet dit soort minigames waar ze nu dus een volledige game van gaan maken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Captain Toad: Treasure Tracker

Platform: Wii U
Genre: Mini-Maze Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 02 januari 2015

Screenshots