Bayonetta 2 Preview | 28 juni 2014 23:00 | Auteur: Marco

Op de E3 van vorig jaar gingen wij voor het eerst met Bayonetta 2 voor de Wii U aan de slag en schreven we daar een preview over. Dit jaar was Bayonetta wederom van de partij met een gloednieuwe demo en een speciale verrassing. Of de game er op vooruit gegaan is, lees je in deze nieuwe preview.

Net als in de demo van vorig jaar wordt er voor beginners een tutorial-level aangeboden waar je de basismoves van Bayonetta kunt oefenen. Als je Bayonetta al eerder had gespeeld, dan kon je dit overslaan en direct in de actie duiken. Een leuk detail is dat je tijdens het laadscherm gewoon met Bayonetta in een loze ruimte kunt rondrennen. Op het scherm verschijnen vervolgens knoppencombinaties, waardoor je nog even snel je vaardigheden met het uitvoeren van combo's kunt opvijzelen.

29


Combo's en nog eens Combo's
Na een kort introductiefilmpje kun je gelijk aan de slag met het verslaan van een stel demonen. Je hebt de beschikking over fysieke aanvallen die, wanneer je ze combineert met springen en ontwijken, zorgen voor een grote reeks aan verschillende combo's. Je kunt echter ook gebruikmaken van wapens waarmee je vijanden vanaf een wat langere afstand kunt bestoken. Naast haar vier kenmerkende pistolen kon Bayonetta in de demo nog andere wapens gebruiken, zoals een zeer krachtige boog. Net als de fysieke aanvallen is er bij het gebruik van wapens een groot aantal combo's mogelijk. Door op het juiste moment aanvallen te ontwijken schakel je over naar Witch Time, waarmee je heel kort extra hard kunt terugslaan. Tegelijkertijd vul je hiermee ook een speciale magiebalk waarmee gruwelijke martelaanvallen, of als het balkje helemaal vol is, de ultrasterke Umbran Climax kunnen worden uitgevoerd. Je kunt echter zelf beslissen wanneer je deze aanvallen inzet, het kan namelijk handig zijn deze aanvallen te bewaren voor de wat sterkere vijanden.

Andere nieuwe toevoegingen sinds de demo van vorig jaar zijn de mogelijkheden om kortstondig te zweven of om te veranderen in een zwarte panter. Door een dubbele sprong uit te voeren en vervolgens de springknop ingedrukt te houden groeit er op Bayonetta's rug een paar grote vlindervleugels waarmee ze over grote gaten kan zweven, of bij een diepe val zachtjes kan landen. Daarnaast maakt ook de Beast Within-modus uit het eerste deel zijn comeback. Door tweemaal te ontwijken en vervolgens de knop ingedrukt te houden transformeert Bayonetta in een zwarte panter, waarmee je op hoge snelheid door het level kan rennen. Het zweven en transformeren werkt erg goed en zorgt ervoor dat je gemakkelijk op moeilijke plekken kunt komen, of in een sneltreinvaart door kunt rennen naar het volgende gevecht, wat het tempo van de game ten goede komt.

62


Spelen met klassiekers
Als grote verrassing tijdens het Digital Event liet Nintendo ook weten dat het eerste deel van Bayonetta was overgezet naar de Wii U en dat dit deel gratis zal worden meegeleverd met de retail-versie van Bayonetta 2. Om deel 1 te laten onderscheiden van de eerder verschenen PlayStation 3- en Xbox 360-versies heeft Platinum Games in samenwerking met Nintendo ook drie nieuwe outfits toegevoegd. Zo is het mogelijk om Bayonetta in het groene tuniek van Link, de roze jurk van Peach, of het Varia Suit van Samus te hijsen.

In de demo blijkt echter dat het geheel veel meer is dan alleen een simpel outfit. Naast de outfit van Link kreeg je de beschikking over het Master Sword en de kenmerkende aanvallen die daarmee kunnen worden uitgevoerd, zoals de Spin Slash. Het was zelfs mogelijk om de Spin Slash op te laden voor een extra krachtige uitvoering. Daarnaast worden bepaalde geluidseffecten veranderd. Zo zullen er voor The Legend of Zelda-fans bekende deuntjes door de speakers klinken wanneer je een puzzel oplost, of een kistje opent. Met het Varia Suit van Samus, dat overigens gebaseerd is op de klassieke NES-versie, wordt Bayonetta uitgerust met het armkanon en een vizier. Als laatste is er de jurk van prinses Peach. Wanneer Bayonetta deze jurk draagt worden de grote demonische naaldhakken die ze normaal bij speciale aanvallen uit de lucht tovert, vervangen door de enorme klauwen van Bowser. Deze outfits zijn vrij te spelen met het verzamelen van gouden ringen die op de grond vallen wanneer je een vijand verslaat. De outfits zijn in ieder geval een erg leuke toevoeging en zorgen er voor dit eerste deel mogelijk ook interessant is voor de mensen die hem al eens op een andere console gespeeld hebben.Voorlopige conclusie
De demo die we vorig jaar op de E3 te spelen kregen liet al een zeer goede indruk achter, maar met de demo van dit jaar wordt het nogmaals bevestigd. Bayonetta 2 lijkt een erg vette game te gaan worden. Grafisch ziet alles er zeer gelikt uit, de kleuren en de razendsnelle actie spatten bijna letterlijk van het scherm af. Daarnaast lijkt er genoeg variatie in te zitten om de game geen moment saai te laten worden. Het geheel wordt helemaal compleet gemaakt door de toevoeging van het eerste deel, die voor de echte Nintendo-fans ook nog wat fanservice bevat. Wij kijken alvast heel erg uit naar deze game.
Next articleThe Legend of Korra: A New Era Begins krijgt een originele verhaallijn Previous articleNieuwe screenshots en stukjes artwork van Hyrule Warriors

Reacties van gebruikers

Avatar
yjahmesio | 28 juni 2014 23:27 | #237195
Ik kan niet wachten, kom maar op kom maar op, hier ga ik echt veel plezier aan beleven......
Avatar
Ruben91lp | 29 juni 2014 00:22 | #237197
collapse
"...die voor de echte Nintendo-fans ook nog wat fanservice bevat."

Bayonetta 1 bevat zeker fanservice, maar ben bang dat je de term hier verkeerd gebruikt.
Avatar
jochem | 29 juni 2014 00:31 | #237198
Reactie op post #237197 van Ruben91lp
collapse
Nee, het word bedoelt als in Nintendo costumes.
Avatar
Ruben91lp | 03 juli 2014 19:50 | #237361
Reactie op post #237198 van jochem
"Fanservice (in het Japans ook wel aangeduid als ファンサービス fansābisu of サービス sābisu) is een algemene term die voornamelijk betrekking heeft op anime en manga waarbij wordt gedoeld op elementen die niet noodzakelijk zijn voor het verhaal. Fanservice refereert uitsluitend naar seksueel getint beeldmateriaal bedoeld om het publiek te amuseren dan wel op te winden."

Ik snap wel wat er mee bedoelt wordt, daar had ik het ook niet over. Ik had het over het correct gebruik vd term.
Dus JA, het woord 'fanservice' wordt wel degelijk verkeerd gebruikt.
Avatar
Ruban | 29 juni 2014 11:24 | #237203
Ik ga deze kopen doordat deel 1 erbij zit. Heb 't eerste deel nooit gespeeld.
Dus een goede beslissing van de ontwikkelaars Wink
Avatar
nintendo23 | 29 juni 2014 13:40 | #237211
collapse
Jammer van die kostuums hoorde er niet in. Want dat doe afbreuk aan de game. Een game die trouwens geweldig wordt.
Avatar
Linkplayer | 29 juni 2014 13:42 | #237212
Reactie op post #237211 van nintendo23
collapse
Pro tip: gebruik de kostuums dan niet als het je niet bevalt in plaats van erover te lopen zeuren.
Avatar
nintendo23 | 29 juni 2014 15:26 | #237214
Reactie op post #237212 van Linkplayer
collapse
Ik geef iets aan wat ik niet zo leuk vind aan een voor de rest geweldige game. Dat is mijn mening geven. Niets meer dan dat.
Avatar
Linkplayer | 29 juni 2014 16:06 | #237215
Reactie op post #237214 van nintendo23
Ik zie je op zo'n beetje elk artikel hier wel klagen over iets dus als mijn geklaag over jou je niet bevalt dan Razz

En mijn punt staat dat klagen over iets dat je makkelijk kunt negeren (zoals ik deed met de originele kostuums die ik allemaal niks vond toendertijd behalve de standaard story mode versie) gewoon zoeken is naar iets om te kunnen lopen zeiken.
Avatar
SMS | 29 juni 2014 16:13 | #237217
Reactie op post #237211 van nintendo23
...wat...wat heb jij tegen opties?
Avatar
yjahmesio | 29 juni 2014 21:23 | #237222
Reactie op post #237211 van nintendo23
Jij vindt altijd wel iets negatief hahahaha, zooooo leuk!!!
Avatar
Ricardo | 30 juni 2014 00:05 | #237224
Reactie op post #237211 van nintendo23
En daar gaan we weer...
Avatar
nintendo23 | 30 juni 2014 08:42 | #237229
collapse
Nou nee hoor. Ik vind het niet bij deze game passen. Voor de rest ben ik zeer tevreden over deze game
Avatar
Ricardo | 30 juni 2014 09:06 | #237230
Reactie op post #237229 van nintendo23
Het is een mogelijkheid/optie. Als je het niet leuk vindt, dan gebruik je het toch gewoon niet...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bayonetta 2

Platform: Wii U
Genre: Action
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 24 oktober 2014

Screenshots