Disney Infinity 2.0 Preview | 21 juli 2014 19:43 | Auteur: Daan

Disney verbaasde vorig jaar iedereen door een eigen toys-to-life project de wereld in te sturen. Onder de naam 'Disney Infinity' werden diverse speelsets ontworpen en werden verschillende personages uitgenodigd om een kijkje te nemen. We konden gein trappen op de Monster University, op avontuur gaan met de Pirates of the Caribbean en de wereld redden met The Incredibles. Het basispakket bracht ons vele uren aan speelplezier en met de extra sets ging de pret nog even door. Nu wordt met het vervolg een splinternieuwe dimensie toegevoegd en kunnen we personages uit het Marvel-universum verwelkomen. Onder het motto van Disney Infinity 2.0 kunnen we meer speelsets, nieuwe gezichten en een groot aantal missies verwachten waarmee jong en oud zich mee kan vermaken. Wij onderwierpen deze 2.0-variant aan een korte test!

4


The Avengers meet Play Sets
Disney Infinity 2.0 introduceert de Play Set van The Avengers, die bij de lancering beschikbaar zal zijn. Deze Play Sets zijn diverse grotere werelden om te ontdekken in avontuurlijke 3D-omgevingen. Het spel wordt geleverd met diverse werelden met ieder zijn eigen bijzondere eigenschappen. De speelset van de demo vond plaats in Marvel Manhattan en is vier keer zo groot als The Incredibles set van het origineel. De missies in The Avengers draaiden om het verslaan van vijanden en het beschermen van de bevolking. Deze taken waren niet erg ingewikkeld, want je moest bijvoorbeeld vijanden verslaan op een brug zodat een bus veilig en wel kon oversteken. Ze waren op zich nog wel vermakelijk en de personages gaven goede context voor het hoe en waarom. Deze personages werden omlijst door goede Engelse voice acting en veel meer dan in het origineel ooit aanwezig was.

Tijdens onze reis hadden we de optie om met bekende namen te spelen als Black Widow, Iron Man en Captain America. Ieder kende zijn eigen trekjes en dat maakte het spelen met de personages o zo vermakelijk. Black Widow maakte gebruik van haar wapens, terwijl Captain America meer zijn vuisten bij het gevecht betrok. Om de wereld zo goed mogelijk te ontdekken, kon je op speciale plekken een motor tevoorschijn toveren en hiermee het gebied verkennen. Je kon echter ook wisselen naar Iron Man, want met hem kun je vliegen en van gepaste afstand het gevaar overzien. Het helpt hierbij dat de besturing vlekkeloos werkte en het niet lang duurde voordat je dit onder de knie kreeg.

2


Net als in het origineel, kun je het spel ook met vrienden lokaal en online spelen. Voorheen was het zo dat je personages uit diverse werelden niet kon mixen, maar gelukkig is dat met Disney Infinity 2.0 niet meer het geval. Iron Man en Spider-Man liepen in precies dezelfde wereld en het spel gaf geen kik. Bijzonder fraai.

Terugkeer van de Toy Box
Net als in de originele Disney Infinity, laat de Toy Box de missies achter zich en stelt je in staat om te maken wat jij wilt. Met een groot scala aan mogelijkheden en opties kun je je eigen spellen en ideeën tot leven brengen. Zaken als achtergronden, gebouwen, objecten en zelfs muziekstukken kunnen worden verdiend door de Play Sets te doorlopen, waar ze als gekleurde Disney Infinity-bollen de omgevingen extra kleur geven. Alles wat je vrij hebt gespeeld in het origineel, maakt de overstap naar 2.0 en dat zorgt voor een stevig pakket. Dit zou het moeilijker maken om zaken te vinden, maar de interface is opgepoetst en hiermee wordt het vinden van objecten een koud kunstje. Mocht je niet weten hoe je wilt beginnen met bouwen, dan is het mogelijk om in 2.0 speciale bouwers aan het werk te zetten. Deze vrolijke vrienden werken in een bepaald thema en zullen thematisch het level dat je bouwt sfeer geven. Het is bijzonder handig voor de jongere spelers die geen zin hebben om wat kleinere details toe te voegen. We weten helaas niet hoe de nieuwe Toy Box op de Wii U zal spelen, want we kregen alleen builds van de andere consoles voorgeschoteld. Je kon in het origineel gebruikmaken van de Wii U GamePad om te scrollen tussen voorwerpen, wat de televisie vrij liet om de progressie te aanschouwen. Hopelijk is dat hier ook het geval!Presentatie
Disney Infinity 2.0 is een kleurrijk geheel, maar het lijkt geen hoge ogen te gooien als het om de details gaat. Het past bij de tekenfilmstijl die is gekozen voor de game en het is aangenaam om naar te kijken. De framerate leek nog niet helemaal in orde en het gaf alles een naar randje. Dit valt er gemakkelijk uit te vissen en het is te hopen dat Disney Interactive Studios dit ook zal doen.

Voorlopige conclusie
Disney Infinity 2.0 lijkt een prima vervolg te geven aan de fundering die het origineel heeft opgebouwd. The Avengers set liet een goede indruk achter met een grote wereld om je in voort te bewegen. De missies waren wat gemakkelijk, maar de stijl en voice acting maakten een hoop goed. De framerate kan echter wel een opknapbeurt gebruiken en we zullen dit najaar moeten zien hoe de Play Sets uitpakken. Het belooft weer pret voor iedereen en op sommige punten stiekem toch meer dan Skylanders. We wachten het af!
Next articleTetris Ultimate komt ook naar de Nintendo 3DS, krijgt exclusief... Previous articleHori komt opdagen met Nintendo 3DS-accessoire voor Monster Hunter...

Reacties van gebruikers

Avatar
Gary Oak | 21 juli 2014 20:46 | #238022
Zeer leuke preview! Geeft me zin om het spel te kopen. Het origineel heb ik een maand geleden in huis gehaald en ik heb hier al veel plezier aan beleefd.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

Platform: Wii U
Genre: Actie
Ontwikkelaar: Avalanche Software
Uitgever: Disney Interactive Studios
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 23 september 2014

Screenshots