AiRace Xeno Review | 05 augustus 2014 14:30 | Auteur: Mink

AiRace Xeno is het vervolg van AiRace Speed, tevens een spel dat in de Nintendo 3DS eShop te downloaden is. Het eerste deel vonden wij niet zo denderend en gaven wij een zeer matige 3,5 in onze review. AiRace Xeno gaat door op dezelfde voet als het origineel en is ook een futuristische tunnel-racer. Heeft QubicGames de minpunten uit het vorige deel weten weg te poetsen, of is dit spel, net als haar voorganger, een flop?

3


In AiRace Xeno bestuur je een futuristische wagen welke enorme snelheden kan behalen. Terwijl je obstakels ontwijkt, moet je zo snel mogelijk en met zo min mogelijk crashes de finishlijn behalen. Iedere crash die je maakt veroorzaakt een straftijd van drie seconden en laat je weer starten bij je laatste checkpoint. Een concept dat goed werkt omdat skills worden beloond en fouten niet te erg bestraft.

The Race
AiRace Xeno speel je in je eentje en kent geen enkele mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen. Zelfs computergestuurde personages ontbreken volledig en dit is zeer jammer. Hierdoor is een online leaderboard de enige vorm van competitie die het spel rijk is. Je kunt ook tegen jezelf racen, door je eigen records te verbreken. Iets wat de titel goed bijhoudt en overzichtelijk te zien is.

Helaas kent het spel slechts negen verschillende parkoersen en drie verschillende voertuigen. Dit voelt vrij schaars aan en dat is het ook. Tevens laat de game laat je niet kiezen welke wagen je wilt gebruiken; ieder parkoers kent een verplichte wagen. Dit is vrij jammerlijk en een keuze had voor meer variatie gezorgd. Daarbij had het voor een betere diepgang gezorgd, je zou per parkoers iedere wagen kunnen pakken om te kijken met welke je het snelste of beste het level kon halen. Verder zijn de verschillende races verdeeld in twee: degene waarbij je laps moet halen en degene waarbij je eindeloos door kunt gaan. Zeker de tweede, waarbij de snelheid steeds hoger komt, is zeer verslavend en leuk.

1


AiRace Xeno heeft in totaal 21 verschillende achievements, welke leuk zijn om te verzamelen. Het spel beloont je jammer genoeg niet voor het vergaren van deze achievements. Hierdoor zullen alleen de echte verzamelaars de zoektocht starten en deze toevoeging leuk vinden.

Presentatie
AiRace Xeno ziet er grafisch zeer gelikt uit en stukken beter dan haar voorganger. De omgevingen zijn veel dynamischer en in 3D spat de actie van je beeldscherm af. Hoewel in AiRace Speed de 3D-feature voor grote framedrops zorgde, is dat bij het vervolg niet meer aan de orde.

De geluiden uit dit Nintendo eShop-spel zijn zeer goed verwerkt. De achtergrondmuziek is tijdens de races enorm 'up tempo' en komt daardoor ten goede van de speelervaring. De crashes zorgen voor de nodige bombarie en boosten zorgt ervoor dat de muziek nog net iets sneller gaat. Er is duidelijk goed nagedacht over welke muziek en met welk tempo er afgespeeld zou worden en dit is het spel enorm ten goede gekomen.Conclusie
AiRace Xeno doet het op veel punten beter dan haar voorganger, zo past het geluid en de muziek nagenoeg perfect bij het spel en is het grafisch een stuk gedetailleerder en zelfs in 3D goed te bewonderen. Het is wel nog steeds jammer dat je geen vorm van multiplayer aanwezig is en je niet tegen computergestuurde personages speelt. Al met al is dit een zeer vermakelijke en verslavend spel welke iedere cent van de €2,49 waard is.
7,3
N1-score
  • + Grafisch zeer strak
  • + Muziek past perfect bij de races
  • + Speelt soepel weg
  • + Verslavend
  • - Geen enkele vorm van multiplayer
  • - Computergestuurde spelers ontbreken
Next articleHet slangenmonster Najarala uit Monster Hunter 4 Ultimate in... Previous articleDan Adelman: "De Wii U verkoopt niet zoveel als de console verdient"

Reacties van gebruikers

Avatar
Aeruon | 07 augustus 2014 23:07 | #238687
Dit is een toffe game voor zo weinig geld. Het is wel extreem snel Very Happy
Avatar
Volleybaas | 10 augustus 2014 12:51 | #238759
wat is 'soepel weg spelen'?
verdwijnt je game dan?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

AiRace Xeno

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €2,49
Genre: Tunnel racer
Ontwikkelaar: QubicGames
Uitgever: QubicGames
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 12 juni 2014

Screenshots