Kirby: Nightmare in Dream Land Preview | 06 februari 2003 22:02 | Auteur: Onbekend

Kirby: Nightmare in Dream Land


Dat schijn kan bedriegen staat vast. Als je er nog niet van overtuigt bent kijk maaris naar Kirby. Op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan een schattig roze knuffeltje. Maar onder die hoge aaibaarheidsfactor klopt het hart van een krijger.

Kirby's vermogen om vijanden op te zuigen en hun krachten te absorberen maakt hem tot een van de meest veelzijdige spelfiguren aller tijden. Als je wel eens tegen hem hebt geknokt in Super Smash Bros. Melee, weet je dat hij geen makkelijke tegenstander is. En aangezien ik tegen iemand speel die zwaar goed is met Kirby kan ik uit ervaring vertellen dat het niet leuk is, als je als Samus ineens je eigen bal achter je aan krijgt. Mits Kirby goed gebruikt wordt, is hij (bijna) onverslaanbaar.

In Kirby: Nightmare in Dream Land, wat trouwens Kirby's debuut op de Game Boy Advance, zal het roze knuffeltje die vaardigheden hard nodig hebben. Want al snel laat zijn oude aartsvijand King Dedede zijn lelijke tronie weer eens laten zien. Dedede heeft de sterrenstaf gestolen, je weet wel de staf die garant staat voor de nachtrust van de bewoners van Dream Land. Kirby vreest natuurlijk voor een volk van droomloze chagrijnen met wallen onder hun ogen. En zoals we gewend zijn zal hij er dus alles aan doen om de sterrenstaf terug te halen.

Kirby moet maar liefst 24 verschillende vaardigheden absorberen van zijn vijanden. Voor de personen die nog nooit met Kirby hebben gespeeld, volgt hier een korte beschrijving van dit opmerkelijke fenomeen. In zijn eigen vorm kan Kirby springen en zweven door zijn lichaam vol lucht te zuigen, maar hij is nauwelijks in staat tot aanvallen of verdedigen. Als hij met zijn krachtige longen echter een vijand heeft opgezogen, kan hij deze doorslikken om de krachten van de vijand te kopiëren.

Het arsenaal aan vaardigheden dat Kirby zich eigen kan maken omvat onder andere het gebruik van laserstralen, boemerangs, vurige projectielen, puntige schilden, puike parapluutjes, noem het maar op. Regelmatig moet Kirby deze vaardigheden gebruiken om lastige obstakels te overwinnen, waarbij het natuurlijk de grote vraag is welke vaardigheid je het best kunt gebruiken om voorbij een bepaalde hindernis te komen. Sommige vaardigheden zijn trouwens eerder grappig dan functioneel, maar dat past wel bij onze Kirby.

Kirby-veteranen herinneren zich misschien Kirby's Adventure nog op de NES. Dit is min of meer hetzelfde avontuur als Kirby: Nightmare in Dream Land, maar dan met compleet vernieuwde graphics. Ook de multiplayer-opties zijn nieuw, en ze zijn goed voor eindeloze fun met je vrienden.

Als iedere speler een spelcassette van Kirby gebruikt, kun je na het koppelen van de systemen, samen het hele avontuur voltooien, waarbij je kunt samenwerken of gewoon je eigen gang kunt gaan. Je kunt zelfs een vaardigheid uitspuwen zodat je medespeler deze weer op kan zuigen. Als je met een enkele spelcassette speelt, kun je na koppeling deelnemen aan een bonte verzameling mini-games.

Of je nu al jaren Kirby-fan bent of hem pas leerde kennen in Super Smash Bros. Melee, dit fantastische Kirby-avontuur in zakformaat is iets waar iedere gamer van kan dromen.


Next articleNieuwe software sales Japan Previous articleSkies of Arcadia

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.