N1ntendo's leukste Nintendo-momenten Special | 23 september 2014 21:00 | Auteur: Redactie

N1ntendo's leukste Nintendo-momenten - Benjamin, Marcel en Marco
We hebben allemaal diep in ons hart gekeken, hebben wat gelukstranen gelaten en hebben vol nostalgie teruggekeken op ons leukste / beste / imposantste Nintendo-moment.

Nintendo bestaat vandaag 125 jaar en vandaar dat we een ware special week zijn gestart. Deze bestaat voornamelijk uit onze eigen top 125 aan beste spellen voor Nintendo-consoles, waarvan je het eerste deel morgen al kunt verwachten. Toch konden we het niet laten om behalve een top te creëren, ook een persoonlijk woordje te voeren. De redactieleden hebben diep in hun hart gekeken en volgens hen het beste, leukste of imposantste Nintendo-moment op papier proberen te zetten in 125 woorden. Eén woord per jaar dat dit bedrijf oud is. Om het gevoel ten volste over te brengen, hebben we bijhorende video's opgezocht om het geschreven woord extra kracht bij te zetten. Benjamin, Marcel en Marco bijten het spits af in deze pagina. Helemaal onderaan kun je doorklikken naar de momenten van Daan, Dyon, Erik, Kitty, Michiel, Mink, Nathan, Patrick en Theun.

Benjamin's leukste Nintendo-momenten

Het openen van je nieuwe Nintendo-console. Het opstarten van de nieuwste grote Mario-game en het uitspelen van de nieuwe Zelda-game. Of het verslaan van die ene pittige eindbaas in een Metroid-game. Het zijn allemaal typische Nintendo-momenten met de nodige magie en entertainmentwaarde. Eén van mijn persoonlijke Nintendo-momenten was dan ook het uitpakken van mijn eerste eigen Nintendo-spelcomputer. De Nintendo GameCube kreeg ik in 2002 voor mijn verjaardag cadeau, samen met Super Mario Sunshine. Het behalen van de eerste Shine Sprite, nog net voordat ik naar school moest, was een magisch moment en de start van een tof avontuur. Ik kon dan ook niet wachten om weer naar huis te gaan en de game te vervolgen en Delfino Island te redden van die verdachte Shadow Mario.Marco's leukste Nintendo-moment

Het kiezen van mijn leukste Nintendo-moment is eigenlijk niet mogelijk. Er zijn zoveel magische momenten: het emotionele einde van Ocarina of Time, het behalen van alle sterren in Super Mario 64, of het uitspelen van verschillende Metroid-games. De meest hilarische momenten beleefde ik met een stel vrienden op de bank tijdens het spelen van games als GoldenEye, Super Smash Bros. Melee Mario Kart en Super Monkey Ball. Echt ontelbaar veel uren, hele zomervakanties lang, hebben we die games gespeeld. Een moment wat ik echter nooit zal vergeten is de onthulling van The Wind Waker. De torenhoge verwachting na het zien van de Space World 2000 demo, de ongeloof na het zien van het eerste screenshot en de blijdschap na het zien van de eerste trailer!Marcel's leukste Nintendo-momenten

Het leukste Nintendo-moment in 125 jaar beschrijven is een vrijwel een onmogelijke opgave. Aangezien ik zelf al 25 jaar op deze planeet rondloop en minstens 21 jaar games speel is het moeilijk om een moment te kiezen dat niet met nostalgie beladen is. Mijn mooiste Nintendo-moment stamt uit mijn middelbare school periode toen ik als GameCube-verslaafde ieder weekend met drie, vier of vijf andere gamers uren spendeerde aan Super Smash Bros. Melee. Wij konden letterlijk de hele dag honderden potjes Smash Bros. spelen, maar ook de Nintendo 64 en iedere andere Nintendo-console werd regelmatig aangesloten voor Mario Party 2, GoldenEye of Double Dragon II: The Revenge. Onze gamecollecties vormden in onze beleving het Nintendo walhalla van de 21e eeuw.Lees hier de meningen van Mink, Patrick en Theun
Next articleTest je magische vaardigheden in nieuwe beelden van Fantasy... Previous articleB Dasher kart uit Mario Kart DS komt terug in eerste DLC-pack...

Reacties van gebruikers

Avatar
Michiel | 23 september 2014 21:09 | #241257
OoT. Punt.
Avatar
Rico B. | 23 september 2014 21:34 | #241258
Geweldig! Ik zal ook maar mijn geschiedenis van mijn Nintendo ervaring omschrijven in 125 woorden.

Eigenlijk was ik niet zo van gamen, meer van kijken hoe anderen het doen. Toen ik 5 was kreeg ik een Gameboy Advance waardoor alles veranderde. Ik herinner me nog hoe ik daar Mario Kart op speelde. Het was magisch. Later nam ik het op tegen Bowser in NSMB voor de DS. Het denderende gevoel van door op iemands hoofd staan en die laatste ster te pakken te krijgen, dat is Nintendo. Alleen Nintendo kan dit.
Ik ben sinds mijn 5e alleen maar meer van Nintendo gaan houden. Mijn vader vind dat ik nu een 'grote mensen' console moet gebruiken en geen Nintendo stuff. Hier heb ik uitgebreide discussie met hem gehad en nu zelfs hij is fan van Nintendo geworden na 39 jaar. Magisch!
Avatar
JORISGUY7XD | 23 september 2014 21:45 | #241259
Allemaal gelezen! Mijn nostalgie is alleen maar N64 en GCN!
Avatar
ThanosReXXX | 23 september 2014 22:24 | #241262
Mooi artikel en leuk leesvoer, alle stukjes.
Zelf kan ik geen definitieve keuze maken: te veel mooie games en ook mijn ervaringen komen erg overheen met die van de redactieleden: 4 player N64 games zoals Goldeneye en Smash Bros, maar ook hebben we helemaal in een deuk gelegen met de Pacman vs game op de GameCube die je bij R Racing Revolution op de GameCube kreeg. Daarnaast ook in mijn eentje zoveel toffe Zelda en Mario momenten gekend, naast alle andere niet te kiezen momenten van zowel nieuwe games (1080, Wave Race, Pikmin) als nieuwe hardware. Ik ben ook nog steeds erg tevreden met mijn DS/3DS collectie.

Maar als ik één ding zou moeten noemen dat ik het allertofste vind, dan is het dat ik alles samen met Nintendo live mee heb mogen maken. Op alle consoles en alle handhelds heb ik kunnen spelen op het moment dat ze uitgekomen waren, dus heb ik bijvoorbeeld niet in het GameCube tijdperk nog even een NES of SNES hoeven kopen om mee te kunnen maken waar de fans van die consoles het nu eigenlijk over hadden. En ik heb er nu nog steeds plezier in, en krijg ook nog steeds die brede grijns op mijn gezicht als ik weer op een nieuwe console of handheld van Nintendo mag spelen vanwege de pure fun factor die alléén Nintendo biedt...

Inmiddels is de Wii U langzaam maar zeker ook aan de beterende hand en verder hoop ik dat ik nog vele mooie momenten en consoles/handhelds mag mee maken.
Avatar
nintendo23 | 23 september 2014 22:32 | #241263
Qua E3 momenten de aankondigingen van Zelda Twilight princes en Dkcr. Dat zijn momenten dat ik gek werd. Als je zulke aankondigen ziet mis is ik de liveshows wel van Nintendo.

Qua game momenten het eerste stapje in de wereld van Metroid Prime betreden wat was dat episch. Voor het eerst Dkc2 in het Bramble blast level inkomen en die muziek horen. Mario Galaxy opstarten en denken wauw. En ook Zelda Twilight princes voor het eerst spelen. Mario kart 64 eerst aanraken. Er zijn zoveel epische momenten.
Avatar
Duncan | 23 september 2014 22:47 | #241265
Leuke feature! Kijk uit naar die top 125 beste games!

Zoveel mooie momenten heb ik met Nintendo gehad. Dat kippenvel moment wanneer die kikker bij Chrono Trigger die berg doorklieft incl. meeste epische muziek ooit. Of die uitdagende secret levels bij Donkey Kong Country 2. Wat ook veel indruk op mij had gemaakt als jochie van 10 was de timeskip bij Ocarina of Time. Ik schrok me dood van de zombies en een verwoest Hyrule Market. Games met een dergelijke emotionele impact zijn tegenwoordig zooo zeldzaam. Of zou het aan mijn leeftijd liggen? Geen idee, maar zo ervaar ik het nu met veel games.
Avatar
Ruben91lp | 23 september 2014 23:14 | #241266
Geweldig om zoveel herkenbare, nostalgische momenten te lezen.

Ook ik mocht ik ook nooit een console van mn ouders. Bij familie mocht ik wel eens op "de Nintendo"(N64), en speelde dan t liefst Mario 64, Pokemon Stadium of Donkey Kong Country 64.

M'n eerste Nintendo product dat ik mocht kopen was de Gameboy Advance, in combinatie met Mario Kart: Super Circuit. Maar toen ik Pokemon Blue mocht lenen van een vriend, was ik helemaal niet meer achter die Gameboy weg te slaan. Als 9-jarig jochie kon ik nog geen Engels, dus moeizaam, maar met plezier heb ik me door de game geworsteld.
Ik weet nog dat ik destijds niet wist hoe ik onder andere een HM moest gebruiken of de volgorde van m'n team moest veranderen. Hierdoor zat ik vaak vast, wat resulteerde in doelloos rondjes lopen en veel trainen in de grasveldjes. Ik had dan ook al een Blastoise van over level 40 terwijl ik nog vast zat in Cerulean City (3e stad).

De Gamecube was m'n eerste console, waar ik ook veel goede herinneringen aan heb. Mario Sunshine was ook mijn eerste console-game. Toen Super Smash Bros. Melee, waarin ik super veel multiplayer potjes heb gespeeld, en zelfs nu op gameavonden nog regelmatig speel. Hierna kocht ik Zelda WW, wat tevens m'n eerste Zelda-ervaring was.

Ook ik ben helemaal opgegaan in de hype van Zelda Twilight Princess, en rond de aankondiging van deze game in 2004, begon ik steeds meer het gamenieuws te volgen. Mn schoolmap en agenda stonden vol met tekeningen en plaatjes van deze game, en ik kon maar geen genoeg krijgen van de indrukwekkende trailers. Deze hele hype zelf is al een memorabele Nintendo ervaring op zichzelf.

Al deze eerste ervaringen met de verschillende game-series zijn me het beste bijgebleven, en hebben ervoor gezorgd dat ik altijd een zwak zal houden voor deze franchises en Nintendo.
Avatar
Snader | 24 september 2014 10:47 | #241272
Mijn meest memorabele Nintendo moment is in Metroid Prime, wanneer Thardus verschijnt. Ik zal verder niks verklappen, voor als iemand hier het nog willen spelen Wink

A close second is de eerste keer dat ik een baas versloeg in Secret of Mana voor de SNES.
http://youtu.be/kErg6rs7QCI
De animatie van de sprite die dan getoond wordt, waarbij een golf van geel, oranje en rood over de baas heen vloeit, terwijl er overal ontploffingen plaatsvinden vond ik rond '94/'95 heel indrukwekkend.
Avatar
Joost | 24 september 2014 12:49 | #241273
Eerste jaren GameCube. Smile
Avatar
Pietertje | 24 september 2014 16:30 | #241277
Luigi's Mansion. Worship
Absoluut mijn favoriete game ooit. Ik speelde hem waarschijnlijk op mijn tiende voor het eerst (toen de Wii al een aantal jaar uit was) en daaaayuuumn, dat spel was beter dan elke Wii-game die ik ooit heb gespeeld (subjectief gezien dan XD). En dan dat moment dat 'ik' (aka mijn vriend die het spel ook had en die me ging helpen) na een belachelijk aantal pogingen de derde eindbaas versloeg was absoluut magisch. ^^

Verder The Legend of Zelda: Spirit Tracks, mijn eerste Zelda. Die game is zwaar underrated (de soundtrack is echt geweldig) en ik heb hem destijds op vakantie in Duitsland zwaar stukgespeeld dus ik kan ST (en zijn fantastische soundtrack) nooit meer van Duitsland onderscheiden. Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.