Top 125 beste Nintendo-spellen aller tijden: 25 - 11 Special | 29 september 2014 00:00 | Auteur: Nathan

Top 125 beste Nintendo-spellen aller tijden: 25 - 19
We komen al behoorlijk ver in de lijst met onze favoriete Nintendo-games tot nu toe. De eerste honderd titels zijn inmiddels al voorbijgevlogen en is het tijd om ons te richten op het beste van het beste. Hieronder vind je de nummers 25 tot en met 11. Het allerbeste van het allerbeste bewaren we voor morgen. Veel leesplezier!

25.Pokémon Gold/Silver/Crystal (Game Boy Color)
Met Pokémon Red & Blue voor de Game Boy werd Pokémon een wereldhit. De eerste vervolgen op deze system sellers zijn Pokémon Gold & Silver voor de Game Boy Color. Behalve de overstap van een groen en grijs scherm naar kleur en veel mooiere graphics, waren er ook nieuwe gameplay-elementen. Zo werden de Pokémon-types Steel en Dark toegevoegd, kon je Pokémon gaan fokken en kreeg je een multifunctionele rugzak waarin je onder meer PokéBalls, Potions en TM’s in kunt bewaren. Maar het meest verslavende nieuwe element van Pokémon Gold, Silver en Crystal is die ene op 8192. Een wilde Pokémon met een andere kleurtjes: Shiny Pokémon. Deze speciale Pokémon hebben veel mensen tientallen, honderden of zelfs duizenden uren achter hun Game Boy Color laten zitten. Al met al maken deze features Pokémon Gold, Silver & Crystal een waardige titel in onze lijst en dankzij de goede RPG-elementen, nieuwe Pocket Monsters en de fun om de beste van allemaal te worden een waardige nummer 25.

4


24.Fire Emblem: Awakening (Nintendo 3DS)
Ruim vijf jaar na Fire Emblem: Radiant Dawn voor de Wii, keert deze serie van turn-based tactical RPG's terug. In Fire Emblem: Awakening wordt het koninkrijk Ylisse bedreigd door het buurland Plegia. Als speler heb jij een eigen personage in de game, die in tegenstelling tot de oude games in de serie nu ook zelf zal meevechten. Samen met prins Chrom van Ylisse, zijn zusje, de aan het koningshuis gelieerde groep The Shepherds en een hoop personages die je tijdens je reis tegenkomt, verzeil je in een boeiend maar ingewikkeld verhaal om het koninkrijk Ylisse te beschermen. De zeer verslavende factor doet het spel ook goed en dankzij de Nintendo 3DS oogt alles adembenemend. De verschillende moeilijkheidsgraden zorgen er zelfs voor dat het spel zéér toegankelijk is en voor de echte die-hard-spelers nog net zo moeilijk, dan wel niet moeilijker. Het spel biedt ruim veertig uur aan content en dankzij de vele downloadbare content pakketten, kun je daar nog vele uurtjes bij optellen. Dan zwijgen we nog over de vele keren dat dit spel opnieuw gespeeld kan worden. Een echte topper.

fe_awakening_s-33


23.Super Mario 3D World (Wii U)
Sinds de release, een paar maanden na de launch van de Nintendo 3DS, was Super Mario 3D Land een groot succes. Super Mario 3D World voor de Wii U bouwt voort op het concept van de system seller voor de Nintendo 3DS, welke op nummer 121 staat in deze lijst. In deze 3D-platformer kun je lokaal met vier spelers elk level in de game doorlopen. Je kunt kiezen uit Mario, Luigi, Peach, Toad en een nog vrij te spelen personage. Hierbij heeft ieder personage zijn eigen kracht en daarmee is het met ieder personage anders om de levels te doorkruisen. Hoewel vele fans schreeuwden om een vervolg op Mario Galaxy 2, wist Nintendo ons positief te verrassen met deze 3D-platformer. Dit deel kan individu’s en groepen van spelers een enorm plezier geven, iets wat voorgaande 3D Mario’s niet kon bieden. De magische omgevingen in HD, de fantastische muziek en de hoge replay-waarde maakte het voor ons een niet te vergeten avontuur van de bekende loodgieter.

WiiU_SuperMario_scrn01_E3


22.Metroid Prime (Nintendo GameCube)
In 2002 verraste Nintendo en Retro Studios vriend en vijand toen het de onervaren Texaanse ontwikkelaar was gelukt om de klassieke 2D-serie om te toveren naar een 3D first-person adventure game. Het uitgestrekte Tallon IV en het bijbehorende ruimtestation dompelden de speler onder in een sfeervolle sci-fi omgeving. Samus gebruikte haar arm-cannon, morphball en andere wapens om zowel te vechten met haar aardsvijanden, de Space Pirates, als met de door Phazon geïnfecteerde flora en fauna van de planeet Tallon IV. Metroid Prime kende veel unieke eigenschappen, zoals het feit dat geen enkele gang, kamer of puzzel identiek was. Bovendien kende het spel bloedstollende hoofdbazen en een diepgaand achtergrondverhaal dat ontdekt kon worden door ieder hoekje en gaatje van de planeet te scannen. Metroid Prime wordt vaak genoemd als één van de beste games ooit gemaakt en de N1ntendo-redactie snapt deze classificatie maar al te goed.

5


21.Super Mario Galaxy 2 (Wii)
In Super Mario Galaxy 2 heeft Bowser Princess Peach gevangen genomen en het universum overgenomen met de kracht van de Power Stars. Als Mario ga je met je eigen planeetje meer dan veertig sterrenstelsels langs om uiteindelijk Bowser te verslaan en daarmee de Power Stars te herstellen en Princes Peach en het universum te redden. In tegenstelling tot deel één mixen de levels in Super Mario Galaxy 2 3D en 2D platforming. Behalve de Luma's is ook Yoshi van de partij welke ditmaal ook zelf power-ups kan gebruiken. Met de pointer van de Wii Remote bestuur je zijn tong, waarmee hij vijanden kan opeten. Ook kan de groene dino voorwerpen verschuiven die Mario niet zelf kan verplaatsen en brengt met deze vaardigheden extra diepte in het spel. Toen de redactie in 2010 dit spel mocht reviewen, waren we dolenthousiast over het resultaat en zo ook de leden. Dit fantastische spel voor de Wii is en blijft één van de beste platformers ooit.

2743-Super-Mario-Galaxy-2-Wii-26


20.Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest (SNES)
Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest was, toen hij uitkwam in 1995, voor vele kinderen en jongvolwassenen een vrijwel perfecte ervaring. Na het immense succes van Donkey Kong Country wist Rare het wederom te lukken om een geweldige 2D-platformer te creëren. Ditmaal speelde je niet met de grote, stropdasdragende aap, maar met zijn goede vriend en daarvan het vriendinnetje, respectievelijk Diddy en Dixie Kong. De indrukwekkende vele werelden, imposante Kremlins en de feilloze besturing zorgden voor een geweldige ervaring. In dit deel werden wederom vijf nieuwe dierenvriendjes geïntroduceerd en deze brachten weer een nieuwere diepgang in de game. De quest om Donkey Kong te bevrijden van Kaptain K. Rool was er eentje welke vele jeugdherinneringen beslaat. De Lost World, welke beschikbaar kwam bij het verzamelen van genoeg Kremkoins, was een geheime wereld waar menig frustraties zijn geuit en het wederom vernietigen van de kapitein was een waar genoegen.

1


19.Super Mario Bros. (NES)
Een klassieker. Dit spel verscheen in 1985 in Japan en in 1987 daarbuiten voor de NES en werd een enorm succes. In Super Mario Bros. speel je als een gewone man die een op dat moment nog naamloze prinses moet redden uit de handen van Bowser. Om bij het kasteel van Bowser te komen, moet deze loodgieter, genaamd Mario, door verschillende levels zonder gedood te worden door Bowser's handlangers. Mario heeft verschillende power-ups, zoals de Fire Flower en de Mushroom. Dit spel maakte zowel de Super Mario-serie als de NES een groot succes en wordt door velen gezien als het beste spel ooit. Tevens zien veel mensen deze game als het begin van de succesvolle loopbaan van Nintendo als game-ontwikkelaar. Super Mario Bros. was met ruim veertig miljoen verkochte exemplaren voor meer dan dertig jaar de bestverkochte game ooit, totdat Wii Sports die positie in 2006 overnam. Super Mario Bros. is in de loop der jaren meerdere keren heruitgebracht, onder andere voor de Arcade en Virtual Console. Het spel heeft meer dan tien vervolgen en meer dan dertig spin-offs en is voor ons nog altijd een genot om te spelen.

806-Super-Mario-Bros-GBA-2


Klik hier voor de nummers 18 - 11!
Next articleEiji Aonuma over de downloadbare content-pakketten van Hyrule... Previous articleGrafische kwaliteit Wii U-versie Bayonetta vergeleken met andere...

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 00:19 | #241498
collapse
Even een vraag aan de redactie. Metroid Prime op nummer 22? Hebben jullie de lijst laten opstellen door mensen die groot zijn geworden zonder de Cube en N64?

Metroid prime is in mijn ogen met Zelda Oot en Mario Galaxy 1 en 2 de meest briljante Nintendo game ever.

Dan Galaxy 1 boven 2 zetten kan maar ik vond dat deel 2 de boel juist perfectioneerde.

Dkc2 is veel beter dan dkc 1 qua sfeer qua muziek qua gameplay dus ook die keuze vind ik raar.

Dat jullie Zelda Skyward Sword en Mario 3D world zo hoog zetten blijkt weer dat jullie redactie uit heel veel mensen bestaan die geen oude consoles hebben gehad. Die games horen er voor mij absoluut in maar wel een plaats of 20 lager.

Maar goed ieder zijn mening.

En oh ja Windwaker hoe tof die game ook is. Een game die niet af in de winkel lag hoort in mijn ogen geen top 10 notering te krijgen. Want de tempel is eruit gesloopt en de triforce quest voelde incompleet aan.
Avatar
Elm | 29 september 2014 00:33 | #241500
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
En oh ja Windwaker hoe tof die game ook is. Een game die niet af in de winkel lag hoort in mijn ogen geen top 10 notering te krijgen. Want de tempel is eruit gesloopt en de triforce quest voelde incompleet aan.


Hilarious In zo'n beetje elk spel worden er dingen geschrapt omdat ze niet haalbaar zijn.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 00:43 | #241501
Reactie op post #241500 van Elm
Ja maar meestal merk je daar niets van. Maar the Windwaker was het schappen van die tempels de reden dat we een oersaaie triforce quest moesten doen. Het maakte de game zwakker.
Avatar
Weegee | 29 september 2014 00:58 | #241502
Reactie op post #241498 van nintendo23
Ik ben het helemaal met je eens over DKC2. Ik heb de sfeer van DKC1 altijd een beetje saai gevonden terwijl ik de sfeer van DKC2 echt geweldig vind.

Jammer dat Paper Mario 2 net niet in de top 10 staat Crying
Avatar
bitar | 29 september 2014 02:08 | #241503
Reactie op post #241498 van nintendo23
Ik ben het volledig met je eens. Oot, en mario galaxy 1 en 2 horen minstens in de top 5 beste nintendo games ever (mijn mening). Ik heb alleen metroid prime 3 gespeeld. Dus vandaar.

Een vraagje: vind je twillight princess dan niet beter dan oot. Zeker omdat hij bijna op alle gebieden oot verslaat. Ik vind oot wel beter vanwege het feit wat ze gedaan hebben toen hij uitkwam. Het gevoel dat ik kreeg heb ik niet meer gehad bij welke zelda dan ook.
Avatar
Mink | 29 september 2014 06:10 | #241504
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
De lijst is opgesteld door de huidige redactie plus enkele ex-redacteuren. Vrijwel 90% van de mensen die aan de lijst hebben meegewerkt, zijn opgegroeid met de SNES / N64.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 11:21 | #241523
Reactie op post #241504 van Mink
collapse
Jullie lijst is dan echt niet meer serieus te nemen. Ik denk serieus als je vraagt aan 1000 mensen noem 10 beste Nintendo games ooit gemaakt. Dat er meer dan 900 Metroid Prime noemen in die lijst. En waarschijnlijk staan in de top 10. Super Mario World, Mario 64, Zelda Windwaker, Zelda Oot, Mario Galaxy. Daarmee laten jullie ook zien dat de meeste van jullie volgens mij alleen in Zelda en Mario geïnteresseerd zijn.
Avatar
Mink | 29 september 2014 13:06 | #241531
Reactie op post #241523 van nintendo23
collapse
Het gaat hier om opinies en jij onderbouwt de jouwe door verzonnen "feiten". Je mag een dergelijk onderzoek wel starten, maar dat is niet de opzet van deze special. Sterker nog, onze opzet betreft onze mening. Iets waar we veel vraag naar hebben gehad en bij deze hebben gedaan. Het zijn onze meningen gecombineerd tot één ultieme lijst van N1ntendo.nl. Je kan het er mee eens zijn of niet, je kan ons serieus nemen of niet. Maar we hebben het nooit gepresenteerd als een onderzoek met dit als uitkomst, dus dat moet je er dan ook niet van verwachten. Wink
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 13:15 | #241533
Reactie op post #241531 van Mink
collapse
Dus jullie hebben serieus helder om de tafel gezeten. En gezegd Mario Strikers charged was een geweldige party sportgame die plaatsen we boven Banjo Tooie?. En toen is niemand op gestaan en heeft gezegd is dat miscchien niet een beetje raar om een party sport game boven een van de beste 3d platformers te plaatsen? En toen jullie zeiden Banjo Kazooie zei niemand van jullie dat is minimaal top 20 of top 10 Materiaal?


En toen gingen jullie naar Metroid Prime en toen zei niemand Metroid prime op 22. Dat is minimaal 12 plaatsen te laag. Dat heeft niemand gezegt?


Dan vind ik het wel eigenaardig hoor. Ik ben benieuwd welke 10 games jullie de beste vinden. En als ik Wii sports daar in staat want die heb ik nog niet voor bij zien komen dan breekt mijn klomp. Om straks Wii Sports een leuke Wii game boven Metroid Prime te plaatsen.
Avatar
Calandan | 29 september 2014 13:18 | #241534
Reactie op post #241533 van nintendo23
Ik ga nu echt sterk aan je twijfelen.
Snap je nu echt niet de tekst eigen mening?
Avatar
CyberMonkey | 29 september 2014 14:11 | #241540
Reactie op post #241533 van nintendo23
collapse
Ga even normaal doen. Ik ken genoeg mensen waaronder ik zelf die Mario Strikers Charged een heel leuk spel vinden. Ik respecteer je mening maar het is duidelijk dat nostalgie bij jou een veel te grote rol speelt, vrijwel alle N64 spellen zijn tegenwoordig onspeelbaar geworden door verouderde gameplay en graphics. Natuurlijk zijn historisch belang en nostalgie belangrijk maar je moet niet doen alsof Banjo & Kazooie, Metroid Prime en Ocarina of Time de beste games ooit zijn, want daar zijn maar weinig mensen het mee eens.
Avatar
jochem | 29 september 2014 21:30 | #241585
Reactie op post #241540 van CyberMonkey
lol weinig? Ik zal dat even aanpassen voor jou. VEEL mensen zijn het er mee eens dat die games tot de beste games ooit behoren.
Avatar
Lieve Jongen | 29 september 2014 14:18 | #241541
Reactie op post #241531 van Mink
collapse
Welke game op welke plaats staat boeit me niet zo want het blijft een persoonlijke voorkeur. Maar als jullie zeggen het er mee eens te zijn dat Metroid Prime een van de beste games ooit is snap ik niet dat de game niet eens bij de beste twintig staat.
Avatar
Mink | 29 september 2014 19:13 | #241570
Reactie op post #241541 van Lieve Jongen
Het is altijd lastig om bepaalde knopen door te hakken. We hebben rekening gehouden met veel factoren maar uiteindelijk gaat het om de mening van ieder individu in onze crew en deze samen hebben de lijst vorm gegeven. Er valt niet over te twisten dat Metroid Prime een prima spel is en zeker een van de beste betreffende de Nintendo GameCube. Echter, er zijn meerdere consoles en handhelds van Nintendo met in totaal misschien wel duizenden spellen. Persoonlijk vind ik dan een spel op nummer 22 (wat net buiten de top twintig valt) een zeer geslaagde prestatie waar Nintendo maar al te trots op kan zijn. We kunnen helaas niet dertig spellen op nummer één zetten en zelfs als dat wel zou kunnen, zouden we het niet doen Wink .
Avatar
Nathan | 29 september 2014 20:30 | #241579
Reactie op post #241541 van Lieve Jongen
Eigenlijk zouden alle 125 games in de lijst en zelfs nog veel meer andere games in de top 20 moeten staan. Maar ja, Nintendo-platforms hebben nou eenmaal teveel goede spellen om ze allemaal in de top 20 te kunnen proppen.
Avatar
Pietertje | 29 september 2014 07:58 | #241508
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
Ik denk dat Metroid Prime 2 nog wel eens in de top 10 kon staan. Of heb ik al over MP2 heen gelezen?
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 11:22 | #241524
Reactie op post #241508 van Pietertje
Die is al geweest. En gelukkig maar. Want die is vele malen minder als deel 1.
Avatar
Yosher2 | 29 september 2014 06:31 | #241505
collapse
Fun fact: Peach heette 'Cantharel' in de Nederlandse handleiding van Super Mario Bros. Very Happy
Avatar
Martijn | 29 september 2014 13:08 | #241532
Reactie op post #241505 van Yosher2
Haha klopt. Buzzy Beetle was toen vertaald als Bromkever. Smile
Avatar
supermario-honkbal. | 29 september 2014 06:49 | #241506
collapse
3D world 'boven' Sunshine? Apparte keuze, maar ieder zijn smaak.
Avatar
Yosher2 | 29 september 2014 06:51 | #241507
Reactie op post #241506 van supermario-honkbal.
Een mening die ik persoonlijk ook deel, eerlijk gezegd. Maar het zijn natuurlijk beide heerlijke platform games. Smile Ik zou wel een Sunshine 2 willen zien!
Avatar
Zach | 29 september 2014 08:19 | #241509
collapse
Ik probeer mij in te houden, maar ik word telkens verrast! Awakening zo hoog? Fire Emblem op de GBA is zo veel beter. Awakening is nergens zo spannend als FE op de GBA of Path of Radiance op de Cube.
Avatar
Calandan | 29 september 2014 12:16 | #241530
Reactie op post #241509 van Zach
Ben nu de VC versie van Fire Emblem aan het spelen. Wat een heerlijke goede game is dat. Zo blij dat ik die heb gedownload. Voor 6,99 mag je die echt niet laten liggen als je van dit genre houdt.
Avatar
offensive | 29 september 2014 09:25 | #241513
collapse
19.Super Mario Bros. (NES)


Deze zou voor mij persoonlijk op nr1 staan niet omdat het de beste game is. Maar is voor mij wel de game waar voor mij het Nintendo gamen echt begonnen is. Daarvoor gamende ik wel al op de commodore 64 boven op mijn kamertje. mijn broers en zussen gaven niks om gamen, Ik kreeg toen de NES deze mocht ik beneden op de TV aansluiten en heel de familie deed mee met Mario en Duck Hunt, leuke tijd.

op nr2 zou ik zetten Resident Evil4 wat is epische game is dat, de sfeer in die game is geweldig en speelt heerlijk weg. Speel zulk soort zelden 2 keer uit maar deze heb ik 3 keer uitgespeeld.
Avatar
Martijn | 29 september 2014 13:20 | #241535
Reactie op post #241513 van offensive
collapse
Het is altijd tof om andermans ervaringen met bepaalde bekende games te lezen. Uiteraard was de "Super Mario Bros./ Duck Hunt" cartridge ook mijn eerste game, op de Nes.

Bij de buren hadden ze sinds kort een Gameboy (die was toen gloednieuw) en dat vond ik tof. Soms mocht ik die lenen. Op een ochtend genoeg geld gespaard en redelijk onverwacht met broer en pa naar de plaatselijke Bart Smit gereden, om ook zo'n apparaat te kopen. Het probleem was dat je eigenlijk niet goed samen kon spelen met zo'n apparaat. Je kon het groengele beeld niet eens goed zien. Aanvankelijk was ik niet blij dat we met z'n drie samen de Nes kochten, in plaats van de Gameboy.

Er ging een enorme doos mee naar huis, die snel van de verpakking werd ontdaan. Ik had nog niet veel op met ons nieuwe Entertainment System, maar het was de eerste computer hier in huis. Het apparaat werd onder de TV geplaatst en al snel was voor het eerst het bekende opstartscherm te zien. In kleur en voor meerdere spelers op TV!

Dan begin je te spelen, zeer onwennig. Mijn broer als Mario, ik als Luigi. In die tijd wilde je echter Mario zijn, want dan mocht je als eerste. Met die eerste goomba was je natuurlijk meteen een leven kwijt. De uitdaging was gestart en wij waren verkocht. Alle tijd werd doorgebracht achter de TV, soms met controller en soms per Zapper. Zelfs tijdens het eten werd doorgespeeld, al gingen daardoor de eerste controllers niet zo lang mee.

Intussen zijn we vele jaren verder. De Nes bracht een grote verandering in huis. Het apparaat werkt nog steeds en wordt met regelmaat nog bespeeld. Anderhalf jaar terug leek de Nes even het leven te laten (de games gingen zichzelf spelen, eng!), maar al snel werkte het weer naar behoren.

Zou het verschrikkelijk hebben gevonden als hij kapot was gegaan, dat oude grijze blok. Komen af en toe nog steeds titels bij. In 1990/1991 had ik nooit kunnen verwachten dat ik in 2014 nog steeds met de Nes zou spelen en intussen ook vele andere systemen en games heb verzameld tot een uitgebreide collectie. Vreemd genoeg zijn er nooit handhelds bij gekomen, al was dat ooit het allereerste plan.

Allemaal door het eerste begin: "Super Mario Bros.". Zou bij mij ook hoog staan in een lijst. De nummer 1 positie is echter waarschijnlijk voor die andere grote Mario game, "Super Mario Bros. 3"!
Avatar
Jerone | 29 september 2014 14:54 | #241544
Reactie op post #241535 van Martijn
collapse
Was heel dat verhaal persé nodig? Yummy
Avatar
Martijn | 29 september 2014 15:35 | #241550
Reactie op post #241544 van Jerone
collapse
Welnee, maar ik dacht: laat ik ook eens iets leuks schrijven. Beter dan discussiëren wat goed of slecht is aan de lijst, zoals bijna de helft van alle reacties. Een persoonlijker verhaaltje over "Super Mario Bros.".

Maar als je het niet leuk vindt, lees je het maar niet. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 17:08 | #241559
Reactie op post #241550 van Martijn
Mijn waardering voor je stukje jeugdsentiment heb je in ieder geval wel. Ben zelfs met terugwerkende kracht een beetje jaloers want bij ons moest de spelcomputer tijdens het eten gewoon uit, en datzelfde gold negen van de tien keer ook voor de TV... Wink
Avatar
Jerone | 29 september 2014 09:40 | #241515
Lol dat de schrijver van het Mario Kart DS-stukje n1ntendo omschrijft als een random nintendo website Yummy .

Overigens ben ik het ook niet overal mee eens, maar dat zul je altijd hebben met 'top-zoveel' lijstjes. Zeker bij zo'n groot thema als Nintendo.
Avatar
Timmerito | 29 september 2014 10:03 | #241516
Hopelijk staat professor layton dan in de top 10 of ik heb hem gewoon over het hoofd gezien.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 14:47 | #241543
collapse
mensen ik snap dat het om meningen gaat. Bem het met hun meningen duidelijk oneens.
Avatar
Jerone | 29 september 2014 15:17 | #241546
Reactie op post #241543 van nintendo23
Vertel, waar ben je het mee oneens? Ik vind het een prima lijst.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 16:11 | #241551
collapse
Skyward sword op nummer 18 is belachelijk hoog
Mario 3D world de in mijn ogen zwakste 3d mario op plaats 22 is een plaats of 30 te hoog
Mario Strikers Charged boven Banjo Tooie zetten
Banjo kazooie niet in de top 20.
Nintendoland hoger dan plaats 125
Dkc 1 boven boven Dkc 2
Mario Galaxy 2 onder 1
Metroid Prime op plaats nummer 22 dat doet mij het meeste pijn.

voor de rest kijk ik uit naar de top 10.
Avatar
Ricardo | 29 september 2014 16:28 | #241555
Reactie op post #241551 van nintendo23
collapse
voor de rest kijk ik uit naar de top 10.


Zodat je nog meer kan zeuren, of wat?
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 16:33 | #241556
Reactie op post #241555 van Ricardo
Zeuren sowieso want er staan daar bij waarschijnlijk titels in die daar niet thuis horen. Maar dat is mijn mening
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 17:02 | #241557
Reactie op post #241551 van nintendo23
collapse
Probeer het eens objectief te bekijken: een aantal van de games die jij noemt als minder hebben wel een trend gezet of zoals dat heet "de revolutie ontketent" waar de andere delen op gevolgd zijn. Daarom is Donkey Kong Country, al is het misschien qua game minder uitgebreid dan deel 2, toch een hoger scorende game omdat de impact daarvan vele malen groter is dan het vervolg. Ik weet nog goed dat ik echt helemaal verrast was dat de SNES zulke "3D" graphics kon weergeven en hoe tof deze platformer was om te spelen.

Deel twee was ook tof, maar inmiddels waren we al bekend met het 3D foefje dus was de impact in het algemeen minder. Datzelfde geldt ook voor Mario Galaxy en in het geval van Nintendo Land gaat het er niet om hoe mooi of hoe lelijk de game is, het gaat erom wat Nintendo ermee probeerde te laten zien en ongeacht of dit nu helemaal gelukt is of niet is het toch een redelijk goede verzameling van party games die een brede variëteit laten zien van het gebruik van de GamePad.

En Banjo Kazooie is een game waar ook ik heel veel plezier aan beleefd heb en naar mijn persoonlijke mening was het zelfs een betere game dan Mario 64, maar net als met Donkey Kong Country waren we inmiddels al meer gewend aan 3D graphics en dus was de impact kleiner. Daarbij komt nog dat zo een titel op moet boksen tegen alle figuurtjes van Nintendo zelf, waarmee je al makkelijk een top 20 kan vullen, dus is het lastig (maar niet onmogelijk) voor een andere ontwikkelaar om daar tussen te komen.
Ben het in ieder geval wel met je eens dat Metroid Prime een hogere score had verdiend, maar goed: het is niet mijn top 125, maar die van N1.

Op een gegeven moment moet je gewoon beseffen dat iedereen een andere mening heeft en die heb je maar te respecteren, zeker als je wil dat andere mensen datzelfde respect ook aan jou geven. Als je dat beseft dan heeft het ook geen zin om iedere keer maar weer overal zo fel tegenin te gaan. Je hebt zelfs Mink al zover gekregen dat hij niet meer op je reageert terwijl hij toch heel duidelijk heeft uitgelegd hoe ze tot hun besluit zijn gekomen. De moeite en tijd alleen al die de N1 crew heeft genomen om deze lange lijst samen te stellen verdient waardering en respect, los van hun mening en de vrij uitgebreide manier over het hoe en waarom dat bij iedere game wordt geschreven: dat is een hoop werk en dat doen ze niet voor de lol, dus is het erg jammer als al die moeite dan zo neergesabeld wordt...
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 17:21 | #241561
Reactie op post #241557 van ThanosReXXX
collapse
Ik snap dat iedereen een andere mening heeft en dat mag ook. Maar we zijn vrij om er kritiek op te leveren. Als iemand een andere mening heeft. En qua je eerste punt ben ik het met gedeeldelijk met je eens. Maar je moet ook kijken naar de kwaliteit. RARE werkte met Dkc 2 De game serie verder uit en ook qua die graphics gingen zei een stap verder. Mario 64 zette de eerste stap maar RARE zetten met Banjo Kazooie en Tooie 3 stappen vooruit in het 3D platform genre. Ik snap by the way nog steeds niet waarom Microsoft ze niet een Hd remake op de xbox one geeft zoals Nintendo deed met the Windwaker zou echt gruwelijk goed verkopen.

Galaxy 1 deed echt wat nieuws maar ook hier vind ik deel 2 perfectioneerde deel 1.

Zo zie ik het ook met Dkctrf die eigenlijk de minpunten van Returns weg werkte. En dat Metroid Prime zo laag staat doet mijn Nintendo hart pijn. Die game was zo episch en was echt weer de oldskool Nintendo kwaliteit. Dus dat deze game zo laag staat doet me werkelijk pijn.

En over Nintendoland game was qua launch game niet wat Wii sports voor de Wii was, Dus vandaar dat ik die hoge notering niet snap.
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 18:04 | #241565
Reactie op post #241561 van nintendo23
Nou, in ieder geval bedankt voor je normale reactie. Hieruit blijkt dat je niet per sé altijd zo heftig hoeft te reageren als je meestal doet. En natuurlijk ben je vrij om kritiek te leveren, maar niet iedere keer en ook niet iedere keer op zo'n manier dat je zoveel anti-reacties krijgt. Lijkt me voor jou zelf toch ook niet echt al te leuk.

daarom zei ik ook dat jij (en wij allemaal) op een gegeven moment maar moet berusten in een mening, zeker als die persoon daar de nodige tijd en moeite in heeft gestoken, dus is die mening, hoe oneens je het er ook mee bent, wel ergens op gebaseerd. Zij hebben voor zover ik het bij aanvang van deze top 125 artikelen heb begrepen, zo goed als al deze games weer opnieuw bekeken en gespeeld en als ik dan bijvoorbeeld mezelf neem heb ik alleen maar terug gedacht aan wat ik van die games vond. Ik heb niet even mijn SNES of mijn N64 van zolder gehaald om erop te spelen en te zien of ik het met ze eens ben of niet.

wat Nintendo Land betreft: dat was nu eenmaal de eerste game die liet zien wat voor verschillende dingen je met de GamePad kon doen en daarin zijn ze toch ten dele geslaagd. Ik vond zelf in Wii Sports ook lang niet alles even goed werken, dus is het ook hier maar net hoe je er tegenaan kijkt.

En wat betreft Donkey Kong op de SNES: in plaats van een game kan je ook denken aan revolutionaire films zoals bijvoorbeeld Jurassic Park of The Matrix. Misschien niet jouw soort films maar je snapt denk ik wel dat van beide films de eerste de meest revolutionaire was vanwege de special effects en hoe het verhaal in elkaar zat. Al zijn de critici het erover eens dat de vervolg films voor beide series sowieso minder waren, kan je los daarvan zeggen dat die delen ook nooit een eerlijke kans hadden om mensen net zo hard weg te blazen als de eerste delen, want we waren al inmiddels al lang en breed gewend aan levensechte dinosauriërs en Keanu Reeves zijn bullet-time special moves...
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 18:16 | #241567
Reactie op post #241551 van nintendo23
Persoonlijk vond ik MP2 de beste. Maar daarom kraak ik niet de hele lijst af. Ben al lang blij dat die er in staat.
Avatar
Nmaster | 29 september 2014 16:12 | #241552
Goh, een top-zoveel is per definitie een subjectieve lijst. Je hebt veel factoren waarmee je rekening kunt houden, zoals historische impact en amusementswaarde. Ik ben het zeker niet eens met een aantal keuzes maar ik zie ook spellen waarvan ik zeg dat ze precies op hun plek staan. Als ik deze lijst vergelijk met andere lijsten, vallen sommige keuzes op, maar zolang ze dat goed onderbouwen, maakt het mij niet uit.

Voor mij zou ik soms een spel uit een serie soms kiezen als vertegenwoordiger, zodat er wat meer afwisseling in de lijst zit. Mario Kart is hiervoor misschien het beste voorbeeld. Geen enkele MK is echt slecht, maar ik zou hooguit 2 spellen uit deze serie in de lijst zetten (voor mij zijn dat Super Mario Kart en Mario Kart DS). Zelf ben ik meer een SSBB-fan dan dat ik Melee gespeeld heb, maar ik moet erkennen dat die laatste game superieur is en dus ook eerder een plek in de lijst verdient dan Brawl.

Zelf zou ik Blaster Master ergens een plekje geven in de lijst. En ook Advance Wars is een spel dat vaak onterecht vergeten wordt. Maar het valt langs de andere kant ook te begrijpen dat die spellen er niet instaan.

Mijn enige opmerking is maar dat Ace Attorney Trials and Tribulations voor mij veruit het beste deel is in de serie terwijl ik hem niet op de lijst zag staan. Dat is dan weer jammer voor mij persoonlijk :/
Avatar
Ac Rowan | 29 september 2014 17:39 | #241562
Ok, Pokemon Gold and Silver is beter dan de remakes.
Wat
Avatar
HylianEmiel | 29 september 2014 17:55 | #241563
collapse
Mooie lijst!

Off-topic: Sommige mensen... Weird
Avatar
Vyle | 29 september 2014 18:11 | #241566
Reactie op post #241563 van HylianEmiel
Phoe, gelukkig nog iemand die niet loopt te zeuren
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 18:16 | #241568
Ik kan me hier nog steeds in vinden. Klassiekers gemengd met goede spellen. Top.
Avatar
Pietertje | 29 september 2014 19:39 | #241571
Nette lijst hoor!
Maar gewoon omdat ik discussie leuk vind moet ik het toch even met twee dingen oneens zijn:
Waarom staat Nintendo Land hoger dan plaats 1778? Mad Heb die game altijd redelijk slecht gevonden, staat voor mij een soort van synoniem aan de tegenvallende beginperiode van de Wii U.
Verder ben ik nooit een fan geweest van Mario Kart DS, heb ook nooit de appeal ervan zo gesnapt. Vond de tracks niet al te boeiend, graphics afschuwelijk (al is het uiteraard DS-kwaliteit) en de gameplay in het algemeen niet al te boeiend (snaken...).
Verder hoop ik nog dat Luigi's Mansion ergens in de lijst staat, maar dat is zeker vergeefse hoop? Holy

Overigens probeer ik hier niet provocerend te zijn of discussies te starten. Vind het gewoon fijn om te zeggen wat ik zelf zou veranderen ^^.
Avatar
Alfredo | 29 september 2014 21:33 | #241586
collapse
Heb ik draqonquest,final fantasy,lufia en secret of evermore onverwacht het hoofd gezien?
Avatar
Elm | 29 september 2014 22:30 | #241589
Reactie op post #241586 van Alfredo
Er zijn veel delen van Dragonquest en Final Fantasy op andere consoles uitgekomen, over welke heb je het precies?
Avatar
Duncan | 29 september 2014 22:35 | #241591
collapse
TheRealThanos slaat de spijker op zijn kop Wink

@ Redactie
Goed leesvoer, ga zo door met dit soort lijstjes en niets aantrekken van gastjes als nintendo23. Genoeg mensen hier die jullie stukjes wel waarderen Smile
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 23:04 | #241601
Reactie op post #241591 van Duncan
Zo is dat, ik geniet er wel van, nostalgie ophalen ook vooral. Was genoeg spellen alweer lichtjes vergeten.
Avatar
Mink | 29 september 2014 23:10 | #241603
Reactie op post #241591 van Duncan
Altijd goed om te lezen!
Avatar
ThanosReXXX | 30 september 2014 02:06 | #241612
Reactie op post #241591 van Duncan
Dank u, dank u... Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.