Top 125 beste Nintendo-spellen aller tijden: 25 - 11 Special | 29 september 2014 00:00 | Auteur: Nathan

Top 125 beste Nintendo-spellen aller tijden: 18 - 11
18.The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)
Na een dramatische eerste indruk tijdens de E3 van 2010, verscheen op 28 november 2011, in de vorm van The Legend of Zelda: Skyward Sword, eindelijk een Zelda-titel die speciaal voor de Wii was ontwikkeld. Hoewel we eerst onze bedenkingen hadden, wist het spel vrijwel direct onze harten te veroveren. Link en zijn klassieke wapengerei besturen met de Wii Remote Plus en Nunchuk bleek een geschenk uit de hemel. Nog nooit speelde een titel uit The Legend of Zelda zo soepel; zelfs de meest subtiele zwaardbewegingen werden door de controller herkend. Met veel plezier vlogen we daarom op onze Loftwing door het hemelse Skyloft, terwijl we ook nog het mysterieuze Hyrule onder de wolken verkenden. Hier waren de welbekende kerkers te vinden, waar het spel pas echt excelleerde. Wie herinnert zich niet dat briljante woestijngedeelte, waar je op ingenieuze wijze met de tijd moest spelen? Stukje bij beetje kwam je meer te weten over de ontvoering van Zelda en de oorsprong van Nintendo’s befaamde spellenserie. Skyward Sword is misschien niet de allerbeste uit de franchise, maar de game liet op vrijwel perfecte wijze zien waarom de Wii oorspronkelijk de ‘Revolution’ heette.

zelda_skyward_1021_07


17.Pokémon X/Y (Nintendo 3DS)
Pokémon X/Y brengt de zesde generatie van Pokémon eindelijk in het 3D-tijdperk. In het spel kun je kiezen uit drie mannelijke en drie vrouwelijke personages en verschillende huidtinten om je character vervolgens te kleden uit een uitgebreid in-game assortiment van kledij. Hiermee kun je jouw eigen avatar maken voor de verhaallijn, maar ook voor online gevechten en ruilsessies. Eén van de meest innovatieve functies in dit deel van de serie is het Player Search System (PSS), waaruit alle online- en multiplayeropties te starten zijn. Tevens kun je van je vrienden en kennissen zien of hen online zijn. Vanuit het PSS kun je Wonder Trades, verschillende soorten lokale en online gevechten deelnemen en zogenoemde O-Powers activeren. In Pokémon X/Y maak je voor het eerst sinds Pokémon Gold en Silver op nummer 25 in de lijst kennis met een nieuw type monster, het Fairy-type. Met Mega Evolutions en de bijhorende stenen kun je sommige Pokémon nóg sterker maken en met Pokémon-Amie bouw je een zeer hechte vriendschap met je Pokémon op. Deze band tussen jou en je Pokémon kan af en toe voor leuke voordelen zorgen in gevechten. In Pokémon X/Y zijn de systemen van IV's en Shiny Pokémon geëvolueerd. In de Friend Safari van één van je vrienden drie soorten Pokémon vinden en alleen op deze plek in het spel is de kans op een Shiny-versie vele malen groter. Betreft IV's is de kans op overdracht van IV's groter geworden door te fokken met twee Pokémon uit verschillende regio's, zoals Japan en Europa. Met al deze functies zijn het systeem van training van je Pokémon en de online functies in Pokémon X/Y flink verbeterd ten opzichte van de vorige delen in de serie. We zeiden het al aan het begin, maar we zien geen enkele reden om onszelf niet te herhalen: Pokémon en desbetreffende gevechten, in 3D!

153


16.Mario Kart DS (Nintendo DS)
Mario Kart DS verscheen in november 2005, een halfjaar na de Europese release van het Nintendo DS-systeem. Wat Mario Kart DS zo geweldig maakt ten opzichte van de andere delen? Om te beginnen is dit het enige deel waarin de eenzame speler werd verwend met een zogenaamde Mission Mode! Deze liet je muntjes verzamelen, pixelperfect driften en liet het je zelfs opnemen tegen heuse eindbazen. Daarnaast heeft Mario Kart DS een fenomenale versie van de Balloon Battle-modus en geweldige racebanen die allemaal hun eigen draai hebben. Yoshi Falls met zijn korte rondes, Waluigi Pinball met die gigantische weg door de lucht om vervolgens op je weg terug je tegenstander onder die ergerlijke of juist geweldige pinball te duwen. Maar velen beleefden met Mario Kart DS ook de allereerste keer dat zij online gehakt konden maken van zowel vrienden als onbekenden. Als Nintendo-game is Mario Kart DS revolutionair. Wie Nintendo DS zegt, zegt Mario Kart DS. Wanneer je iets als dat als game voor elkaar krijgt, dan verdien je minimaal een zestiende plek in een top 125.

804-Mario-Kart-DS-DS-32


15.Donkey Kong Country (SNES)
Donkey Kong. Deze aap debuteerde in 1981 in de gelijknamige game, waarin hij de bad guy was. In 1994 mocht hij zich van zijn goede kant laten zien in Donkey Kong Country voor de SNES. Samen met zijn vriend Diddy Kong gaat hij met een hoop 2D-platformer actie King K. Rool en zijn bende Kremlings achterna. De krokodil heeft de bananen van de Kongs gestolen en nu is het aan Donkey Kong om deze terug te veroveren. Hij wordt niet alleen bijgestaan door Diddy, maar ook door de neushoorn Rambi, de zwaardvis Enguarde, de papegaai Squawks, de struisvogel Expresso en de kikker Winky. Ook de familieleden Cranky en Funky helpen mee. De geweldige soundtrack van dit SNES-spel heeft menig harten gestolen. Daarbij was de presentatie buitengewoon goed voor een spel op deze thuisconsole. Het spel speelde vrijwel perfect weg en wist hierdoor meteen hoge ogen te gooien voor Rare. Het is dan ook niet zo gek dat dit spel twee vervolgen in twee jaar wist te krijgen, welke tevens terug te vinden zijn in deze lijst. Wij vinden dit spel echter de beste van de drie en de grondlegger van een van de beste game-series aller tijden.

1


14.GoldenEye 007 (N64)
GoldenEye 007, een game die eigenhandig het first-person shooter genre voor consoles op de kaart heeft gezet. Games als Wolfenstein 3D, Doom en Duke Nukem worden weliswaar gezien als de grondleggers van het genre, maar GoldenEye 007 pakte het concept en wist het op vrijwel alle punten te verbeteren en te perfectioneren. Daarmee heeft GoldenEye 007 een groot voorbeeld gevormd voor modernere shooters zoals Halo, Call of Duty en Battlefield. Tijdens de singleplayer speel je als James Bond en moet je een weg zien te banen door ruim 22 verschillende en gevarieerde levels, met een enorm wapenarsenaal tot je beschikking. Deze levels zijn stuk voor stuk gebaseerd op de gelijknamige film en maken van GoldenEye 007 tevens één van de beste film naar game vertalingen ooit. Het beste aan de game was absoluut de fantastische multiplayer, waar je het met maximaal vier spelers tegen elkaar kon opnemen in een all-out knalfestijn met oneindig veel mogelijkheden. Dit is een game die in geen enkele Nintendo verzameling mag ontbreken.

6


13.The Legend of Zelda: Twilight Princess (Wii / Nintendo GameCube)
De aankondiging van The Legend of Zelda: Twilight Princess is misschien wel één van de beste aankondigingen aller tijden. Nee, we overdrijven hier niet. Shigeru Miyamoto met een Master Sword en schild in zijn handen en een vrij duistere trailer. Het uiteindelijke spel bevatte vrijwel niets van de getoonde trailer, maar wist de donkere sfeer zeer goed over te brengen. Het spel speelde goed op zowel de Nintendo GameCube als op de Wii. Vooral het diepe verhaal van dit spel deed vriend en vijand van de serie verrassen. Een realistische The Legend of Zelda-game was iets waar menig fan al sinds jaar en dag over zeurde op gamewebsites en met dit deel werd deze vraag goed ingewilligd. Of het de beste The Legend of Zelda-game tot nu toe is, is te betwisten. In ieder geval verdient de game een zeer mooie plek in deze lijst.

616-The-Legend-of-Zelda-Twilight-Princess-NGC-59


12.The Legend of Zelda: Majora's Mask (Nintendo 64)
Het verhaal in The Legend of Zelda: Majora's Mask speelt zich enkele maanden af na het verhaal van The Legend of Zelda: Ocarina of Time, dat tevens voor de Nintendo 64 verscheen. In deze game moet Link Majora’s Mask zien te vinden. Dit masker heeft een aantal kwade krachten waarvan één van die krachten een apocalyps kan opwekken, waardoor de maan kan neerstorten op Termina. The Legend of Zelda: Majora's Mask doet waar de serie bekend om staat: het heeft een geweldig verhaal met een briljante puzzelfactor. Hoewel het spel weinig dungeons bevat (slechts vier), heeft het spel redelijk veel content. Dit komt door de vele side quests die in het spel zitten en de hoge replay-waarde. Fans schreeuwen al jaren om een remake van deze klassieker. Nintendo heeft er (nog) geen gehoor aan gegeven, maar het origineel zelf is al goed genoeg voor een zeer hoge notering in deze lijst.

111.Paper Mario: The Thousand-Year Door (Nintendo GameCube)
Paper Mario: The Thousand-Year Door is het tweede deel in de Paper Mario-serie. Ditmaal maakt de papieren held een reis door een vervloekt eiland. Mario en Peach hebben een schatkaart gevonden en zijn op zoek naar een verloren stad, die duizend jaar geleden de zee in verdween. Met de hulp van Goombella en Professor Frankly komt Mario erachter dat de schatkaart misschien kan leiden naar de plek waar de zeven legendarische Crystal Stars verborgen zijn. Deze Crystal Stars kunnen de Thousand-Year Door openen. Het een leidt vanzelfsprekend tot een ander en Mario en consorten gaan op zoek naar deze kristallen sterren. Waarom we zoveel aandacht besteden aan het verhaal? Omdat dit een van dé paradepaardjes is van deze Paper Mario. Het spel zit vol humor, geweldige personages en gewoonweg heerlijk geschreven dialogen. De turn-based gevechten speelden zich af op een toneel, waarbij het publiek je zelfs lastig ging vallen als je niet zo goed je best deed. Het goed timen van je aanvallen was essentieel als je met een staande ovatie als winnaar uit de strijd wilde komen. De wereld van papier gaf het spel talloze leukigheden en als je de relatief lange verhaallijn van dertig uur erop had zitten, kon je nog uren aan je GameCube gekluisterd zitten door de talloze side quests. Zonder twijfel de beste RPG waarin die besnorde loodgieter de hoofdrol speelt.

620-Paper-Mario-2-NGC-69
Next articleEiji Aonuma over de downloadbare content-pakketten van Hyrule... Previous articleGrafische kwaliteit Wii U-versie Bayonetta vergeleken met andere...

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 00:19 | #241498
collapse
Even een vraag aan de redactie. Metroid Prime op nummer 22? Hebben jullie de lijst laten opstellen door mensen die groot zijn geworden zonder de Cube en N64?

Metroid prime is in mijn ogen met Zelda Oot en Mario Galaxy 1 en 2 de meest briljante Nintendo game ever.

Dan Galaxy 1 boven 2 zetten kan maar ik vond dat deel 2 de boel juist perfectioneerde.

Dkc2 is veel beter dan dkc 1 qua sfeer qua muziek qua gameplay dus ook die keuze vind ik raar.

Dat jullie Zelda Skyward Sword en Mario 3D world zo hoog zetten blijkt weer dat jullie redactie uit heel veel mensen bestaan die geen oude consoles hebben gehad. Die games horen er voor mij absoluut in maar wel een plaats of 20 lager.

Maar goed ieder zijn mening.

En oh ja Windwaker hoe tof die game ook is. Een game die niet af in de winkel lag hoort in mijn ogen geen top 10 notering te krijgen. Want de tempel is eruit gesloopt en de triforce quest voelde incompleet aan.
Avatar
Elm | 29 september 2014 00:33 | #241500
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
En oh ja Windwaker hoe tof die game ook is. Een game die niet af in de winkel lag hoort in mijn ogen geen top 10 notering te krijgen. Want de tempel is eruit gesloopt en de triforce quest voelde incompleet aan.


Hilarious In zo'n beetje elk spel worden er dingen geschrapt omdat ze niet haalbaar zijn.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 00:43 | #241501
Reactie op post #241500 van Elm
Ja maar meestal merk je daar niets van. Maar the Windwaker was het schappen van die tempels de reden dat we een oersaaie triforce quest moesten doen. Het maakte de game zwakker.
Avatar
Weegee | 29 september 2014 00:58 | #241502
Reactie op post #241498 van nintendo23
Ik ben het helemaal met je eens over DKC2. Ik heb de sfeer van DKC1 altijd een beetje saai gevonden terwijl ik de sfeer van DKC2 echt geweldig vind.

Jammer dat Paper Mario 2 net niet in de top 10 staat Crying
Avatar
bitar | 29 september 2014 02:08 | #241503
Reactie op post #241498 van nintendo23
Ik ben het volledig met je eens. Oot, en mario galaxy 1 en 2 horen minstens in de top 5 beste nintendo games ever (mijn mening). Ik heb alleen metroid prime 3 gespeeld. Dus vandaar.

Een vraagje: vind je twillight princess dan niet beter dan oot. Zeker omdat hij bijna op alle gebieden oot verslaat. Ik vind oot wel beter vanwege het feit wat ze gedaan hebben toen hij uitkwam. Het gevoel dat ik kreeg heb ik niet meer gehad bij welke zelda dan ook.
Avatar
Mink | 29 september 2014 06:10 | #241504
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
De lijst is opgesteld door de huidige redactie plus enkele ex-redacteuren. Vrijwel 90% van de mensen die aan de lijst hebben meegewerkt, zijn opgegroeid met de SNES / N64.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 11:21 | #241523
Reactie op post #241504 van Mink
collapse
Jullie lijst is dan echt niet meer serieus te nemen. Ik denk serieus als je vraagt aan 1000 mensen noem 10 beste Nintendo games ooit gemaakt. Dat er meer dan 900 Metroid Prime noemen in die lijst. En waarschijnlijk staan in de top 10. Super Mario World, Mario 64, Zelda Windwaker, Zelda Oot, Mario Galaxy. Daarmee laten jullie ook zien dat de meeste van jullie volgens mij alleen in Zelda en Mario geïnteresseerd zijn.
Avatar
Mink | 29 september 2014 13:06 | #241531
Reactie op post #241523 van nintendo23
collapse
Het gaat hier om opinies en jij onderbouwt de jouwe door verzonnen "feiten". Je mag een dergelijk onderzoek wel starten, maar dat is niet de opzet van deze special. Sterker nog, onze opzet betreft onze mening. Iets waar we veel vraag naar hebben gehad en bij deze hebben gedaan. Het zijn onze meningen gecombineerd tot één ultieme lijst van N1ntendo.nl. Je kan het er mee eens zijn of niet, je kan ons serieus nemen of niet. Maar we hebben het nooit gepresenteerd als een onderzoek met dit als uitkomst, dus dat moet je er dan ook niet van verwachten. Wink
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 13:15 | #241533
Reactie op post #241531 van Mink
collapse
Dus jullie hebben serieus helder om de tafel gezeten. En gezegd Mario Strikers charged was een geweldige party sportgame die plaatsen we boven Banjo Tooie?. En toen is niemand op gestaan en heeft gezegd is dat miscchien niet een beetje raar om een party sport game boven een van de beste 3d platformers te plaatsen? En toen jullie zeiden Banjo Kazooie zei niemand van jullie dat is minimaal top 20 of top 10 Materiaal?


En toen gingen jullie naar Metroid Prime en toen zei niemand Metroid prime op 22. Dat is minimaal 12 plaatsen te laag. Dat heeft niemand gezegt?


Dan vind ik het wel eigenaardig hoor. Ik ben benieuwd welke 10 games jullie de beste vinden. En als ik Wii sports daar in staat want die heb ik nog niet voor bij zien komen dan breekt mijn klomp. Om straks Wii Sports een leuke Wii game boven Metroid Prime te plaatsen.
Avatar
Calandan | 29 september 2014 13:18 | #241534
Reactie op post #241533 van nintendo23
Ik ga nu echt sterk aan je twijfelen.
Snap je nu echt niet de tekst eigen mening?
Avatar
CyberMonkey | 29 september 2014 14:11 | #241540
Reactie op post #241533 van nintendo23
collapse
Ga even normaal doen. Ik ken genoeg mensen waaronder ik zelf die Mario Strikers Charged een heel leuk spel vinden. Ik respecteer je mening maar het is duidelijk dat nostalgie bij jou een veel te grote rol speelt, vrijwel alle N64 spellen zijn tegenwoordig onspeelbaar geworden door verouderde gameplay en graphics. Natuurlijk zijn historisch belang en nostalgie belangrijk maar je moet niet doen alsof Banjo & Kazooie, Metroid Prime en Ocarina of Time de beste games ooit zijn, want daar zijn maar weinig mensen het mee eens.
Avatar
jochem | 29 september 2014 21:30 | #241585
Reactie op post #241540 van CyberMonkey
lol weinig? Ik zal dat even aanpassen voor jou. VEEL mensen zijn het er mee eens dat die games tot de beste games ooit behoren.
Avatar
Lieve Jongen | 29 september 2014 14:18 | #241541
Reactie op post #241531 van Mink
collapse
Welke game op welke plaats staat boeit me niet zo want het blijft een persoonlijke voorkeur. Maar als jullie zeggen het er mee eens te zijn dat Metroid Prime een van de beste games ooit is snap ik niet dat de game niet eens bij de beste twintig staat.
Avatar
Mink | 29 september 2014 19:13 | #241570
Reactie op post #241541 van Lieve Jongen
Het is altijd lastig om bepaalde knopen door te hakken. We hebben rekening gehouden met veel factoren maar uiteindelijk gaat het om de mening van ieder individu in onze crew en deze samen hebben de lijst vorm gegeven. Er valt niet over te twisten dat Metroid Prime een prima spel is en zeker een van de beste betreffende de Nintendo GameCube. Echter, er zijn meerdere consoles en handhelds van Nintendo met in totaal misschien wel duizenden spellen. Persoonlijk vind ik dan een spel op nummer 22 (wat net buiten de top twintig valt) een zeer geslaagde prestatie waar Nintendo maar al te trots op kan zijn. We kunnen helaas niet dertig spellen op nummer één zetten en zelfs als dat wel zou kunnen, zouden we het niet doen Wink .
Avatar
Nathan | 29 september 2014 20:30 | #241579
Reactie op post #241541 van Lieve Jongen
Eigenlijk zouden alle 125 games in de lijst en zelfs nog veel meer andere games in de top 20 moeten staan. Maar ja, Nintendo-platforms hebben nou eenmaal teveel goede spellen om ze allemaal in de top 20 te kunnen proppen.
Avatar
Pietertje | 29 september 2014 07:58 | #241508
Reactie op post #241498 van nintendo23
collapse
Ik denk dat Metroid Prime 2 nog wel eens in de top 10 kon staan. Of heb ik al over MP2 heen gelezen?
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 11:22 | #241524
Reactie op post #241508 van Pietertje
Die is al geweest. En gelukkig maar. Want die is vele malen minder als deel 1.
Avatar
Yosher2 | 29 september 2014 06:31 | #241505
collapse
Fun fact: Peach heette 'Cantharel' in de Nederlandse handleiding van Super Mario Bros. Very Happy
Avatar
Martijn | 29 september 2014 13:08 | #241532
Reactie op post #241505 van Yosher2
Haha klopt. Buzzy Beetle was toen vertaald als Bromkever. Smile
Avatar
supermario-honkbal. | 29 september 2014 06:49 | #241506
collapse
3D world 'boven' Sunshine? Apparte keuze, maar ieder zijn smaak.
Avatar
Yosher2 | 29 september 2014 06:51 | #241507
Reactie op post #241506 van supermario-honkbal.
Een mening die ik persoonlijk ook deel, eerlijk gezegd. Maar het zijn natuurlijk beide heerlijke platform games. Smile Ik zou wel een Sunshine 2 willen zien!
Avatar
Zach | 29 september 2014 08:19 | #241509
collapse
Ik probeer mij in te houden, maar ik word telkens verrast! Awakening zo hoog? Fire Emblem op de GBA is zo veel beter. Awakening is nergens zo spannend als FE op de GBA of Path of Radiance op de Cube.
Avatar
Calandan | 29 september 2014 12:16 | #241530
Reactie op post #241509 van Zach
Ben nu de VC versie van Fire Emblem aan het spelen. Wat een heerlijke goede game is dat. Zo blij dat ik die heb gedownload. Voor 6,99 mag je die echt niet laten liggen als je van dit genre houdt.
Avatar
offensive | 29 september 2014 09:25 | #241513
collapse
19.Super Mario Bros. (NES)


Deze zou voor mij persoonlijk op nr1 staan niet omdat het de beste game is. Maar is voor mij wel de game waar voor mij het Nintendo gamen echt begonnen is. Daarvoor gamende ik wel al op de commodore 64 boven op mijn kamertje. mijn broers en zussen gaven niks om gamen, Ik kreeg toen de NES deze mocht ik beneden op de TV aansluiten en heel de familie deed mee met Mario en Duck Hunt, leuke tijd.

op nr2 zou ik zetten Resident Evil4 wat is epische game is dat, de sfeer in die game is geweldig en speelt heerlijk weg. Speel zulk soort zelden 2 keer uit maar deze heb ik 3 keer uitgespeeld.
Avatar
Martijn | 29 september 2014 13:20 | #241535
Reactie op post #241513 van offensive
collapse
Het is altijd tof om andermans ervaringen met bepaalde bekende games te lezen. Uiteraard was de "Super Mario Bros./ Duck Hunt" cartridge ook mijn eerste game, op de Nes.

Bij de buren hadden ze sinds kort een Gameboy (die was toen gloednieuw) en dat vond ik tof. Soms mocht ik die lenen. Op een ochtend genoeg geld gespaard en redelijk onverwacht met broer en pa naar de plaatselijke Bart Smit gereden, om ook zo'n apparaat te kopen. Het probleem was dat je eigenlijk niet goed samen kon spelen met zo'n apparaat. Je kon het groengele beeld niet eens goed zien. Aanvankelijk was ik niet blij dat we met z'n drie samen de Nes kochten, in plaats van de Gameboy.

Er ging een enorme doos mee naar huis, die snel van de verpakking werd ontdaan. Ik had nog niet veel op met ons nieuwe Entertainment System, maar het was de eerste computer hier in huis. Het apparaat werd onder de TV geplaatst en al snel was voor het eerst het bekende opstartscherm te zien. In kleur en voor meerdere spelers op TV!

Dan begin je te spelen, zeer onwennig. Mijn broer als Mario, ik als Luigi. In die tijd wilde je echter Mario zijn, want dan mocht je als eerste. Met die eerste goomba was je natuurlijk meteen een leven kwijt. De uitdaging was gestart en wij waren verkocht. Alle tijd werd doorgebracht achter de TV, soms met controller en soms per Zapper. Zelfs tijdens het eten werd doorgespeeld, al gingen daardoor de eerste controllers niet zo lang mee.

Intussen zijn we vele jaren verder. De Nes bracht een grote verandering in huis. Het apparaat werkt nog steeds en wordt met regelmaat nog bespeeld. Anderhalf jaar terug leek de Nes even het leven te laten (de games gingen zichzelf spelen, eng!), maar al snel werkte het weer naar behoren.

Zou het verschrikkelijk hebben gevonden als hij kapot was gegaan, dat oude grijze blok. Komen af en toe nog steeds titels bij. In 1990/1991 had ik nooit kunnen verwachten dat ik in 2014 nog steeds met de Nes zou spelen en intussen ook vele andere systemen en games heb verzameld tot een uitgebreide collectie. Vreemd genoeg zijn er nooit handhelds bij gekomen, al was dat ooit het allereerste plan.

Allemaal door het eerste begin: "Super Mario Bros.". Zou bij mij ook hoog staan in een lijst. De nummer 1 positie is echter waarschijnlijk voor die andere grote Mario game, "Super Mario Bros. 3"!
Avatar
Jerone | 29 september 2014 14:54 | #241544
Reactie op post #241535 van Martijn
collapse
Was heel dat verhaal persé nodig? Yummy
Avatar
Martijn | 29 september 2014 15:35 | #241550
Reactie op post #241544 van Jerone
collapse
Welnee, maar ik dacht: laat ik ook eens iets leuks schrijven. Beter dan discussiëren wat goed of slecht is aan de lijst, zoals bijna de helft van alle reacties. Een persoonlijker verhaaltje over "Super Mario Bros.".

Maar als je het niet leuk vindt, lees je het maar niet. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 17:08 | #241559
Reactie op post #241550 van Martijn
Mijn waardering voor je stukje jeugdsentiment heb je in ieder geval wel. Ben zelfs met terugwerkende kracht een beetje jaloers want bij ons moest de spelcomputer tijdens het eten gewoon uit, en datzelfde gold negen van de tien keer ook voor de TV... Wink
Avatar
Jerone | 29 september 2014 09:40 | #241515
Lol dat de schrijver van het Mario Kart DS-stukje n1ntendo omschrijft als een random nintendo website Yummy .

Overigens ben ik het ook niet overal mee eens, maar dat zul je altijd hebben met 'top-zoveel' lijstjes. Zeker bij zo'n groot thema als Nintendo.
Avatar
Timmerito | 29 september 2014 10:03 | #241516
Hopelijk staat professor layton dan in de top 10 of ik heb hem gewoon over het hoofd gezien.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 14:47 | #241543
collapse
mensen ik snap dat het om meningen gaat. Bem het met hun meningen duidelijk oneens.
Avatar
Jerone | 29 september 2014 15:17 | #241546
Reactie op post #241543 van nintendo23
Vertel, waar ben je het mee oneens? Ik vind het een prima lijst.
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 16:11 | #241551
collapse
Skyward sword op nummer 18 is belachelijk hoog
Mario 3D world de in mijn ogen zwakste 3d mario op plaats 22 is een plaats of 30 te hoog
Mario Strikers Charged boven Banjo Tooie zetten
Banjo kazooie niet in de top 20.
Nintendoland hoger dan plaats 125
Dkc 1 boven boven Dkc 2
Mario Galaxy 2 onder 1
Metroid Prime op plaats nummer 22 dat doet mij het meeste pijn.

voor de rest kijk ik uit naar de top 10.
Avatar
Ricardo | 29 september 2014 16:28 | #241555
Reactie op post #241551 van nintendo23
collapse
voor de rest kijk ik uit naar de top 10.


Zodat je nog meer kan zeuren, of wat?
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 16:33 | #241556
Reactie op post #241555 van Ricardo
Zeuren sowieso want er staan daar bij waarschijnlijk titels in die daar niet thuis horen. Maar dat is mijn mening
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 17:02 | #241557
Reactie op post #241551 van nintendo23
collapse
Probeer het eens objectief te bekijken: een aantal van de games die jij noemt als minder hebben wel een trend gezet of zoals dat heet "de revolutie ontketent" waar de andere delen op gevolgd zijn. Daarom is Donkey Kong Country, al is het misschien qua game minder uitgebreid dan deel 2, toch een hoger scorende game omdat de impact daarvan vele malen groter is dan het vervolg. Ik weet nog goed dat ik echt helemaal verrast was dat de SNES zulke "3D" graphics kon weergeven en hoe tof deze platformer was om te spelen.

Deel twee was ook tof, maar inmiddels waren we al bekend met het 3D foefje dus was de impact in het algemeen minder. Datzelfde geldt ook voor Mario Galaxy en in het geval van Nintendo Land gaat het er niet om hoe mooi of hoe lelijk de game is, het gaat erom wat Nintendo ermee probeerde te laten zien en ongeacht of dit nu helemaal gelukt is of niet is het toch een redelijk goede verzameling van party games die een brede variëteit laten zien van het gebruik van de GamePad.

En Banjo Kazooie is een game waar ook ik heel veel plezier aan beleefd heb en naar mijn persoonlijke mening was het zelfs een betere game dan Mario 64, maar net als met Donkey Kong Country waren we inmiddels al meer gewend aan 3D graphics en dus was de impact kleiner. Daarbij komt nog dat zo een titel op moet boksen tegen alle figuurtjes van Nintendo zelf, waarmee je al makkelijk een top 20 kan vullen, dus is het lastig (maar niet onmogelijk) voor een andere ontwikkelaar om daar tussen te komen.
Ben het in ieder geval wel met je eens dat Metroid Prime een hogere score had verdiend, maar goed: het is niet mijn top 125, maar die van N1.

Op een gegeven moment moet je gewoon beseffen dat iedereen een andere mening heeft en die heb je maar te respecteren, zeker als je wil dat andere mensen datzelfde respect ook aan jou geven. Als je dat beseft dan heeft het ook geen zin om iedere keer maar weer overal zo fel tegenin te gaan. Je hebt zelfs Mink al zover gekregen dat hij niet meer op je reageert terwijl hij toch heel duidelijk heeft uitgelegd hoe ze tot hun besluit zijn gekomen. De moeite en tijd alleen al die de N1 crew heeft genomen om deze lange lijst samen te stellen verdient waardering en respect, los van hun mening en de vrij uitgebreide manier over het hoe en waarom dat bij iedere game wordt geschreven: dat is een hoop werk en dat doen ze niet voor de lol, dus is het erg jammer als al die moeite dan zo neergesabeld wordt...
Avatar
nintendo23 | 29 september 2014 17:21 | #241561
Reactie op post #241557 van ThanosReXXX
collapse
Ik snap dat iedereen een andere mening heeft en dat mag ook. Maar we zijn vrij om er kritiek op te leveren. Als iemand een andere mening heeft. En qua je eerste punt ben ik het met gedeeldelijk met je eens. Maar je moet ook kijken naar de kwaliteit. RARE werkte met Dkc 2 De game serie verder uit en ook qua die graphics gingen zei een stap verder. Mario 64 zette de eerste stap maar RARE zetten met Banjo Kazooie en Tooie 3 stappen vooruit in het 3D platform genre. Ik snap by the way nog steeds niet waarom Microsoft ze niet een Hd remake op de xbox one geeft zoals Nintendo deed met the Windwaker zou echt gruwelijk goed verkopen.

Galaxy 1 deed echt wat nieuws maar ook hier vind ik deel 2 perfectioneerde deel 1.

Zo zie ik het ook met Dkctrf die eigenlijk de minpunten van Returns weg werkte. En dat Metroid Prime zo laag staat doet mijn Nintendo hart pijn. Die game was zo episch en was echt weer de oldskool Nintendo kwaliteit. Dus dat deze game zo laag staat doet me werkelijk pijn.

En over Nintendoland game was qua launch game niet wat Wii sports voor de Wii was, Dus vandaar dat ik die hoge notering niet snap.
Avatar
ThanosReXXX | 29 september 2014 18:04 | #241565
Reactie op post #241561 van nintendo23
Nou, in ieder geval bedankt voor je normale reactie. Hieruit blijkt dat je niet per sé altijd zo heftig hoeft te reageren als je meestal doet. En natuurlijk ben je vrij om kritiek te leveren, maar niet iedere keer en ook niet iedere keer op zo'n manier dat je zoveel anti-reacties krijgt. Lijkt me voor jou zelf toch ook niet echt al te leuk.

daarom zei ik ook dat jij (en wij allemaal) op een gegeven moment maar moet berusten in een mening, zeker als die persoon daar de nodige tijd en moeite in heeft gestoken, dus is die mening, hoe oneens je het er ook mee bent, wel ergens op gebaseerd. Zij hebben voor zover ik het bij aanvang van deze top 125 artikelen heb begrepen, zo goed als al deze games weer opnieuw bekeken en gespeeld en als ik dan bijvoorbeeld mezelf neem heb ik alleen maar terug gedacht aan wat ik van die games vond. Ik heb niet even mijn SNES of mijn N64 van zolder gehaald om erop te spelen en te zien of ik het met ze eens ben of niet.

wat Nintendo Land betreft: dat was nu eenmaal de eerste game die liet zien wat voor verschillende dingen je met de GamePad kon doen en daarin zijn ze toch ten dele geslaagd. Ik vond zelf in Wii Sports ook lang niet alles even goed werken, dus is het ook hier maar net hoe je er tegenaan kijkt.

En wat betreft Donkey Kong op de SNES: in plaats van een game kan je ook denken aan revolutionaire films zoals bijvoorbeeld Jurassic Park of The Matrix. Misschien niet jouw soort films maar je snapt denk ik wel dat van beide films de eerste de meest revolutionaire was vanwege de special effects en hoe het verhaal in elkaar zat. Al zijn de critici het erover eens dat de vervolg films voor beide series sowieso minder waren, kan je los daarvan zeggen dat die delen ook nooit een eerlijke kans hadden om mensen net zo hard weg te blazen als de eerste delen, want we waren al inmiddels al lang en breed gewend aan levensechte dinosauriërs en Keanu Reeves zijn bullet-time special moves...
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 18:16 | #241567
Reactie op post #241551 van nintendo23
Persoonlijk vond ik MP2 de beste. Maar daarom kraak ik niet de hele lijst af. Ben al lang blij dat die er in staat.
Avatar
Nmaster | 29 september 2014 16:12 | #241552
Goh, een top-zoveel is per definitie een subjectieve lijst. Je hebt veel factoren waarmee je rekening kunt houden, zoals historische impact en amusementswaarde. Ik ben het zeker niet eens met een aantal keuzes maar ik zie ook spellen waarvan ik zeg dat ze precies op hun plek staan. Als ik deze lijst vergelijk met andere lijsten, vallen sommige keuzes op, maar zolang ze dat goed onderbouwen, maakt het mij niet uit.

Voor mij zou ik soms een spel uit een serie soms kiezen als vertegenwoordiger, zodat er wat meer afwisseling in de lijst zit. Mario Kart is hiervoor misschien het beste voorbeeld. Geen enkele MK is echt slecht, maar ik zou hooguit 2 spellen uit deze serie in de lijst zetten (voor mij zijn dat Super Mario Kart en Mario Kart DS). Zelf ben ik meer een SSBB-fan dan dat ik Melee gespeeld heb, maar ik moet erkennen dat die laatste game superieur is en dus ook eerder een plek in de lijst verdient dan Brawl.

Zelf zou ik Blaster Master ergens een plekje geven in de lijst. En ook Advance Wars is een spel dat vaak onterecht vergeten wordt. Maar het valt langs de andere kant ook te begrijpen dat die spellen er niet instaan.

Mijn enige opmerking is maar dat Ace Attorney Trials and Tribulations voor mij veruit het beste deel is in de serie terwijl ik hem niet op de lijst zag staan. Dat is dan weer jammer voor mij persoonlijk :/
Avatar
Ac Rowan | 29 september 2014 17:39 | #241562
Ok, Pokemon Gold and Silver is beter dan de remakes.
Wat
Avatar
HylianEmiel | 29 september 2014 17:55 | #241563
collapse
Mooie lijst!

Off-topic: Sommige mensen... Weird
Avatar
Vyle | 29 september 2014 18:11 | #241566
Reactie op post #241563 van HylianEmiel
Phoe, gelukkig nog iemand die niet loopt te zeuren
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 18:16 | #241568
Ik kan me hier nog steeds in vinden. Klassiekers gemengd met goede spellen. Top.
Avatar
Pietertje | 29 september 2014 19:39 | #241571
Nette lijst hoor!
Maar gewoon omdat ik discussie leuk vind moet ik het toch even met twee dingen oneens zijn:
Waarom staat Nintendo Land hoger dan plaats 1778? Mad Heb die game altijd redelijk slecht gevonden, staat voor mij een soort van synoniem aan de tegenvallende beginperiode van de Wii U.
Verder ben ik nooit een fan geweest van Mario Kart DS, heb ook nooit de appeal ervan zo gesnapt. Vond de tracks niet al te boeiend, graphics afschuwelijk (al is het uiteraard DS-kwaliteit) en de gameplay in het algemeen niet al te boeiend (snaken...).
Verder hoop ik nog dat Luigi's Mansion ergens in de lijst staat, maar dat is zeker vergeefse hoop? Holy

Overigens probeer ik hier niet provocerend te zijn of discussies te starten. Vind het gewoon fijn om te zeggen wat ik zelf zou veranderen ^^.
Avatar
Alfredo | 29 september 2014 21:33 | #241586
collapse
Heb ik draqonquest,final fantasy,lufia en secret of evermore onverwacht het hoofd gezien?
Avatar
Elm | 29 september 2014 22:30 | #241589
Reactie op post #241586 van Alfredo
Er zijn veel delen van Dragonquest en Final Fantasy op andere consoles uitgekomen, over welke heb je het precies?
Avatar
Duncan | 29 september 2014 22:35 | #241591
collapse
TheRealThanos slaat de spijker op zijn kop Wink

@ Redactie
Goed leesvoer, ga zo door met dit soort lijstjes en niets aantrekken van gastjes als nintendo23. Genoeg mensen hier die jullie stukjes wel waarderen Smile
Avatar
Jordy B. | 29 september 2014 23:04 | #241601
Reactie op post #241591 van Duncan
Zo is dat, ik geniet er wel van, nostalgie ophalen ook vooral. Was genoeg spellen alweer lichtjes vergeten.
Avatar
Mink | 29 september 2014 23:10 | #241603
Reactie op post #241591 van Duncan
Altijd goed om te lezen!
Avatar
ThanosReXXX | 30 september 2014 02:06 | #241612
Reactie op post #241591 van Duncan
Dank u, dank u... Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.