Top 125 beste Nintendo-spellen aller tijden: 10 - 1 Special | 30 september 2014 00:00 | Auteur: Marcel

Men zegt wel eens ‘een feestje moet je zelf maken’ en bij N1ntendo hebben we de afgelopen dagen het 125 jarig bestaan van N1ntendo gevierd met onze eigen top 125 van beste Nintendo-games. We hopen dat we jullie geïnspireerd hebben om een aantal van de top-games te proberen, maar voor je naar je consoles rent, (digitale) markten afstruint naar klassiekers of de zolder omspit, is hier het sluitstuk van onze top 125 met de tien titels die volgens ons iedere Nintendo-fan gespeeld moet hebben!

10. Super Mario Bros. 3 (Nintendo Entertainment System)
Super Mario Bros. 3 markeert een mijlpaal in de Super Mario-geschiedenis. De game verscheen op het hoogtepunt van de NES-hype en is één van de eerste spellen die middels een teaser in een speelfilm voor het eerst aan het grote publiek getoond werd. In ‘The Wizard’ konden Amerikaanse gamers zien hoe Mario voor het eerst in zijn carrière van gedaante kon veranderen. Met items, zoals een Super Leaf, kreeg Mario een staart en kon hij vliegen, terwijl het beroemde kikkerpak zijn zwemkunsten verbeterde. Mario had al zijn krachten nodig om de Koopa Kids te verslaan die samen met Bowser niet alleen het Mushroom Kingdom, maar alle bijbehorende staten veroverd hadden. Of we nu terugdenken aan de magische muziek uit de zwemwerelden, de spannende tunnels met glijbanen, de verborgen paddenstoelenhuisjes of de confrontaties met Bowser’s machtige luchtschepen. Iedere herinnering van Super Mario Bros. 3 tovert een glimlach op ons gezicht en deze game mag daarom niet ontbreken in deze top 10-lijst!
9. Super Mario World (Super Nintendo Entertainment System)
Het legendarische Super Mario Bros. 3 werd op de voet gevolgd door een game die volgens sommigen nog beter is dan de NES-hit. Super Mario World markeerde de lancering van de Super Nintendo en luidde daarmee één van de meest spraakmakende console-generaties in. Het 16-bit tijdperk opende voor Nintendo met de introductie van een nieuw personage Yoshi, dat vandaag de dag nog steeds veel populariteit geniet. Ook andere elementen van Super Mario World, zoals de verborgen uitgangen in levels, de meer interactieve wereldkaart en spannende spookhuizen, staan nog vers in het geheugen. Een klassieker is een game die meer dan tien jaar na release geen glans verloren heeft en aangezien Super Mario World nóg steeds gezien wordt als Mario’s beste 2D-avontuur ooit is het geen verrassing dat ook dit avontuur een hoge plaats in onze top 10 geniet.

1397068226


8. The Legend of Zelda: The Wind Waker (Nintendo GameCube)
De historie van The Legend of Zelda: The Wind Waker is opmerkelijk. Aanvankelijk werd de game bij de aankondiging matig ontvangen, omdat de cartooneske stijl volgens velen niet bij Zelda hoorde. Kort na de lancering besefte men echter dat The Wind Waker ‘tijdloos’ was, want in tegenstelling tot veel andere games uit het GameCube-tijdperk heeft The Wind Waker niets van zijn oorspronkelijke charmes verloren. De unieke cel-shaded presentatie geeft de game een Disney-esque uiterlijk en de meer expressieve Link die speciaal voor The Wind Waker ontworpen was, beleeft een geweldige quest op de grote open oceaan. De kleine smetjes, zoals de soms wat saaie vaartochten en relatief lage moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat de game niet hoger op onze top 10-lijst is terecht gekomen. Echter is het onmiskenbare gevoel van ontdekking dat The Legend of Zelda: The Wind Waker biedt samen met de tijdloze gameplay, muziek en het meeslepende verhaal voldoende voor een achtste plek in onze ‘lijst der lijsten’. Bovendien is dit dankzij de recent verschenen remake voor de Wii U een zeer toegankelijke klassieker.
7. Super Smash Bros. Brawl (Wii)
Vanaf de aankondiging tot ver na de release wist Super Smash Bros. Brawl ons en met ons miljoenen andere gamers continu te verrassen. Of het nu de introductie was van Solid Snake, de toevoeging van Sonic of het groots opgezette singleplayer-avontuur dat de only-multiplayer vibe van de serie doorbrak. Super Smash Bros. Brawl kent zoveel content dat je je kunt afvragen of er ooit nog een game verschijnt die in de buurt komt van het aantal personages, levels, modes en unlockables, zoals stickers en trophees. De game had zoveel mogelijkheden dat je soms niet wist waar je moest beginnen. Bouw je een eigen stage om met items te experimenteren of kies je toch voor een online multiplayer potje in een Fire Emblem-kasteel? Het enige dat aan Super Smash Bros. Brawl écht ontbrak waren HD-beelden en met Super Smash Bros. for Wii U in het verschiet is dat gemis binnenkort verleden tijd. Desondanks valt het nog te bezien of de Wii U-versie van Smash Bros. kan tippen aan de grootsheid van deze moderne klassieker.
6. The Legend of Zelda: A Link to the Past (Super Nintendo Entertainment System)
Het komt zelden voor dat een game-serie succesvol van concept wisselt en weer terugkeert naar zijn roots, maar dit is precies wat er met The Legend of Zelda gebeurde. Na de side-scrolling RPG Zelda II: The Adventure of Link uit 1988 keerde Link in 1991 terug. De stijl van de game was meer in lijn met het eerste Zelda-spel uit 1986. Iedereen die The Legend of Zelda: A Link to the Past opstart, voelt direct dat dit een unieke parel is uit de game-geschiedenis. Het aantal games dat met net zoveel vakmanschap in elkaar is gezet als A Link to the Past is klein. Grafisch gezien kent de game een tijdloze pixel-art look die vandaag de dag nog steeds het niveau van veel indie-games overtreft. Bovendien is de 2D-game het voorbeeld voor iedere andere Zelda-titel die na ALTTP verschenen is. De transformaties naar dieren uit The Legend of Zelda: Twilight Princess, het reizen door de tijd uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time of de portalen en magische wapens die in iedere Zelda te pas en te onpas gebruikt zijn: werkelijk ieder element uit de moderne Zelda’s is te herleiden uit The Legend of Zelda: A Link to the Past. Als blauwdruk en game an sich is The Legend of Zelda: A Link to the Past zonder twijfel één van de beste Zelda-games, één van de beste Nintendo-games en één van de beste games ooit gemaakt.

Zelda-A-Link-to-the-Past005


5. Super Mario Galaxy (Wii)
Toen Super Mario Galaxy verscheen gebeurde er letterlijk iets magisch. Na het leuke doch weinig vernieuwende Super Mario Sunshine blies Nintendo in 2007 op een unieke manier het platformgenre broodnodig nieuw leven in. Super Mario was niet langer beperkt door grond, lucht, water en zwaartekracht, maar beleefde een tocht van formaat in de ruimte. De hommage aan Super Mario Bros. 3 middels de muziek, de oogstrelende graphics en het verhaal dat subtiel verweven was in de ervaring maakte van Super Mario Galaxy een unieke beleving. Het grootste probleem voor Nintendo was dat de lat voor wat een Nintendo-game is en moet zijn, plotseling zo hoog lag dat men twijfelde of Super Mario Galaxy een eenmalige gebeurtenis was of dat er meer games van dit hoge niveau in de koker zaten. Het antwoord op die vraag blijft moeilijk, want ondanks dat de sequel op papier en ook in de praktijk op veel vlakken ‘nog’ beter is dan Super Mario Galaxy, heeft de game een dosis Nintendo-magie die we sindsdien zelden terug hebben gezien. Sommige mensen zeggen dat perfectie niet bestaat, maar wij vragen ons af of zij Super Mario Galaxy of de vier volgende games gespeeld hebben…
4. Super Mario 64 (Nintendo 64)
Nintendo heeft in tegenstelling tot veel andere gamebedrijven lef getoond op het gebied van innovatie en vernieuwing. Met name toen de game-industrie nog ‘jong’ was zocht men constant naar de grenzen van de mogelijkheden van games. Met Super Mario 64 werden de grenzen niet alleen opgezocht, maar opnieuw getekend. Iedere 3D-game die voor Super Mario 64 in ontwikkeling was kon in principe de vuilnisbak in, want het experimentele gevoel van 3D console-games, zoals Star Fox, de eerste PlayStation-spellen en SEGA Saturn-games werd doorbroken met de release van misschien wel de meest invloedrijke game uit de geschiedenis. Samen met de Nintendo 64 controller die de eerste moderne analog-stick huisvestte, had Nintendo eindelijk een antwoord op het 3D-geweld van haar concurrenten. In Super Mario 64 hield Lakitu een dynamische camera vast die Mario perfect tijdens zijn platformacties volgde. Bovendien was een level niet meer een stage, waarin je van punt A naar B moest lopen, maar kon je binnen de kleine 3D-speeltuinen gaan en staan waar je wilde. Super Mario 64 had bovendien naast de eerste 3D-platforming in zijn soort ook een rijk assortiment aan extra uitdagingen, geheimen en een groot kasteel om te ontdekken, dat tevens fungeerde als hub-wereld waarin je de levels moest ‘zoeken’. Wie Bowser voor het eerst aan zijn staart op een mijn gooit en Mario zijn ‘V-handgebaar’ ziet maken weet het zeker: Super Mario 64 was en is een overwinning voor Nintendo en videogames in het algemeen. De man die in 1985 het 2D-platformgenre opnieuw uitvond deed dat moeiteloos opnieuw voor 3D-platformers in 1996.

super-mario-64-screensaver-06-700x560


3. Pokémon Red/Blue/Yellow (GameBoy)
Na een salvo aan Mario en Zelda-games is het tijd voor iets anders en dat is Pokémon. Het is haast niet voor te stellen dat het Pokémon-concept bijna verloren ging in de ontwikkelfase, want wat je ook van de franchise mag vinden, de games zijn van wereldniveau. Pokémon Red, Blue en Yellow veroverden in de rap tempo de wereld door steengoede RPG-gameplay die dusdanig uitnodigend en laagdrempelig was dat zelfs de grootse RPG-hater zichzelf betrapte op het vangen van Pokémon. De Pokémon-wereld die de eerste Pokémon-generatie introduceerde sprak tot ieders verbeelding. Met spannende tunnels, coole monsters, grote steden, gevaarlijke criminelen en het doel om de beste Pokémon-trainer ooit te worden. Getuige het feit dat veel van onze redactieleden zijn opgegroeid met Pokémon is het niet verwarrend dat wij deze serie een warm hart toedragen en in het bijzonder een zwak hebben voor deze drie titels. Wie wil er immers niet, net zoals Ash Ketchum met Pikachu op sleeptouw een weergaloos avontuur beleven? Dat is toch veel leuker dan huiswerk maken?

203263-pokemon_blue_version_gbc_screenshot1


2. Super Smash Bros. Melee (Nintendo GameCube)
Super Smash Bros. verscheen op het randje van de Nintendo 64-generatie in de winkels. De game was populair en bijna alle Nintendo-gamers die de Nintendo 64-generatie hebben meegemaakt kennen ‘de reclame’, waarin Donkey Kong, Pikachu, Yoshi en Mario elkaar rake klappen verkopen. Nintendo besloot na het onverwachte grote succes van Super Smash Bros. in 13 maanden een vervolg te ontwikkelen voor de GameCube-lancering die in 2001 plaatsvond in Japan en Amerika en in 2002 in Europa. De beslissing pakte zo goed uit dat Super Smash Bros. Melee nog altijd de bestverkochte GameCube-game is. Het is de combinatie van het party-gehalte samen met de ongekende competitieve gameplay die de game te bieden heeft, die het succes van Melee bleef voeden. Zelfs vier tot vijf jaar na release werden er nieuwe moves of mogelijkheden ontdekt door gebruik te maken van bugs of zelfs de code van de game te hacken. Wat niet meer was dan een grafische showcase om het verschil tussen de Nintendo 64 en GameCube te benadrukken, werd een fenomeen en dankzij het grote succes van Super Smash Bros. Melee en de introductie van tal van nieuwe toevoegingen, zoals extra personages in de vorm van strijders uit Fire Emblem en Falco, maken van Super Smash Bros. Melee een tijdloze klassieker. Het maakt niet uit hoeveel personages Nintendo in Super Smash Bros. for Wii U stopt of hoe geweldig soepel Super Smash Bros. for Nintendo 3DS speelt. In de ogen van veel gamers en waarschijnlijk ook bij het merendeel van onze redactie zal Super Smash Bros. Melee voor nu en altijd de beste Super Smash Bros.-game blijven. En met gezamenlijk honderden zo niet duizenden uren op de in-game klok hoeft niemand zich daarvoor te schamen.
1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64)
Noem het een verplicht nummer, noem het de beste game ooit, noem het overrated of noem het nostalgie. The Legend of Zelda: Ocarina of Time is ook door onze redactie gebombardeerd tot de beste Nintendo-game ooit. Ondanks de - wanneer je de ijzersterke Nintendo 3DS-remake even buiten beschouwing laat - verouderde graphics, niet zo heel soepele framerate en antieke besturing blijft The Legend of Zelda: Ocarina of Time een onbeschrijfelijke invloed uitoefenen op iedereen die de game nu speelt of vroeger gespeeld heeft. The Legend of Zelda: Ocarina of Time kent zoveel memorabele momenten dat de hele game te omschrijven is als een nostalgische bom. Het is één van de weinige games waarbij de speler het gevoel krijgt dat hij of zij de wereld écht kan beïnvloeden. De geniale mogelijkheid om te tijdreizen met de Ocarina of Time maakt hier deel van uit, maar ook de subtiele elementen, zoals de stervende bewaker in Hyrule Castletown, het verantwoordelijkheidsgevoel voor het welzijn van Malon op de Lon Lon Ranch en het dramatische lot van de vriendelijke Gorons die opgesloten zijn, blijven je bij. Met name het feit dat je gaat meeleven met de inwoners van Hyrule geeft je een extra motivatie om de game nog vaker, nog meer en nog beter te spelen. Voeg daarbij het feit dat het avontuur op sommige momenten het uiterste vergt van je kennis, inzichten en gaming-skills en wij kunnen na lang wikken en wegen ook geen enkele andere game verzinnen die deze prestigieuze plek meer verdient dan The Legend of Zelda: Ocarina of Time.  


Next articleSysteemsoftware versie 5.2.0 voor Wii U verschenen: folders,... Previous articleFAST Racing Neo draait op 720p en 60 fps

Reacties van gebruikers

Avatar
nintendo23 | 30 september 2014 00:18 | #241606
collapse
Nou de top 10 valt me reuze mee maar het is wel erg veel Mario. Even wat mijn mening is.

10 Mario Bros vind ik erg hoog. Had daar zelf voor Banjo Tooie gekozen
9 Super Mario World Daarin de plaats had Yoshi's island gezet was een veel grotere stap voorwaards
8 The Windwaker was duidelijk niet klaar en was door de saaie triforce quest geen top 10 notering waard. Daarvoor zou ik DKCTRF zetten.
7 Brawl kan ik me in vinden.
6 The legend of Zelda a Link to the past vind ik persoonlijk helemaal niets. Daarvoor zou ik Majora's Mask zetten
5 Mario Galaxy zou ik omruilen met deel 2
4 Super Mario 64 zou ik omruilen met Banjo Kazooie hoe goed Mario 64 ook is Rare maakte grotere stappen.
3 Zou ik Pokemon eruit gooien omdat ik niks met Pokemon heb. En daarvoor zou ik Zelda Twilight Princes zetten
2 Super Smash Mellee zou ik vervangen voor het geniale Dkc 2
En Zelda oot zou ik van nummer 1 halen en daarvoor zou ik Metroid Prime 1 zetten.

Maar waarom staat Donkey Kong Country Tropical Freeze niet bij de beste 125 Nintendo games. Als Mario 3D world er staat. Dan hoort Tropical freeze er ook zeker in. Beetje raar
Avatar
HylianEmiel | 30 september 2014 00:25 | #241607
Reactie op post #241606 van nintendo23
collapse
Jij bent echt een irritatiefactor hier op N1.
Avatar
nintendo23 | 30 september 2014 00:39 | #241611
Reactie op post #241607 van HylianEmiel
Ik geef duidelijk aan dat ik de top 10 mee vind vallen. En ik zeg er duidelijk bij wat voor games ik er voor in de plaats zou zetten. Dus niet komen met je domme woorden Irritatiefactor. Want het slaat nergens op want ik geef nu gewoon een hele keurige reactie. En je beledigd mij nu zonder reden en dat accepteer ik niet.
Avatar
JORISGUY7XD | 30 september 2014 13:12 | #241633
Reactie op post #241607 van HylianEmiel
Deal with it Cool : Opinions!
Avatar
Martijn | 30 september 2014 08:35 | #241619
Reactie op post #241606 van nintendo23
collapse
Wat was jouw eerste systeem? Eind van de Super Nintendo, rond 1996? Volgens mij vooral fanatiek geworden bij N64, klopt dat? Gewoon benieuwd. Merk het aan jouw keuzes. Smile
Avatar
nintendo23 | 30 september 2014 12:00 | #241628
Reactie op post #241619 van Martijn
Mijn allereerste game was Super Mario World en de eerste Dkc. Ik moet wel zeggen dat ik weinig snes games heb gespeeld, alleen de Dkc games en Super Mario World en Yoshi Island. En de Power rangers haha. De N64 heb ik echt alle toppers gespeeld.
Avatar
Gohma | 30 september 2014 00:26 | #241608
collapse
Ik vraag me af wat jij ^ al hebt met Donkey Kong en Banjo (Geweldige games, niks tegen te zeggen).

[on-topic]
Oot als eerste, wie had dat nou verwacht? Surprised
Avatar
Michiel | 30 september 2014 00:30 | #241609
Reactie op post #241608 van Gohma
collapse
Ik heb gedreigd met het legen van de database, een fatale DDoS-aanval en leeghalen van de ftp-server als OoT niet op 1 zou staan.
Avatar
Goomba_Killer | 30 september 2014 06:41 | #241613
Reactie op post #241609 van Michiel
Ah, anders was OoT niet op 1 gekomen.
Avatar
Monokuma | 30 september 2014 07:31 | #241614
Reactie op post #241608 van Gohma
collapse
Altijd als ze een "BEST VIDEO GAMES EVER LIST " gaan maken is Zelda OOT altijd voorspelbaar als nummer 1.
Avatar
jochem | 30 september 2014 08:19 | #241617
Reactie op post #241614 van Monokuma
En verdient. Very Happy Het is alleen mijn nummer 2 MM staat bij mij op nummero uno.
Avatar
HylianEmiel | 30 september 2014 00:34 | #241610
Mooie lijst! Ik ben opgegroeit met The Legend of Zelda: Ocarina of Tine. Ik heb vroege, toen ik een jaar of 5/6 was, de game van mijn zus verwijderd omdat mijn engels niet echt optimaal was. Oeps...
Ik was erg blij met de remake op de 3DS, die ik ondertussen 255+ uren heb gespeelt.. XD

Ik heb mij dus erg vermaakt met Zelda OoT. <3
Avatar
The Iron Ghoul | 30 september 2014 07:44 | #241615
had stiekem nog hoop dat snowboardkids in de lijst zou komen
Avatar
Volleybaas | 30 september 2014 07:57 | #241616
melee > OOT
maar ieder zn mening.

vind het een goeie top 10, behalve dat brawl zo hoog staat... brawl was zo'n tegenvaller vanwege de engine
Avatar
Jerone | 30 september 2014 08:51 | #241620
Nette lijst! Van de top 10 vind ik alleen Brawl er niet in thuishoren (mede door het waar-de-loze online), maar ik begrijp wel waarom hij erin staat.

Oh en Majora's Mask >> Ocarina of Time, knoop dat in jullie oren!
Avatar
Stevendek | 30 september 2014 10:06 | #241623
collapse
Mogen wij ook onze top 10's posten? Ben nog wel benieuwd naar die van anderen.
De mijne zijn:

10. Donkey Kong Country (GBC versie)
Dit was mijn allereerste eigen game die ik kreeg en zal dus altijd een speciale plek in mijn hartje hebben

9. Mario Kart DS
Ik weet neit precies waarom, maar van alle MK games voelde deze het lekkerst aan.

8. Super Mario Galaxy 2
zie reactie plaats 5

7. Pokemon Ruby/Sapphire
Tot nu toe vind ik dit de mooiste stijl hebben tot nu toe. Ik hield van de mooie kleuren en graphics, maar ik hield er ook van dat de "dambord-vakjes" nog duidelijk zichtbaar waren.

6. Super Smash Bros. Meelee
Uren dat ik dit gespeeld heb, toen ik 10 was.

5. Super mario Galaxy
Mooie kleuren, nieuwe dimenties en een vlotte gameplay. Wat wil je nog meer?

4. Pokemon Gold/Silver
Wat doe je als kind dat geen engels verstaat en dus constant vast zitten omdat je niet meer verdeer geraakt? rondlopen, ontdekken en dagen later toch verder geraken. Wat mis ik deze tijden.

3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Spreekt geloof ik vanzelf hé

2. The Legend of Zelda: Twilight prinsess
Hè? TP boven OoT? ja een beetje vreemt ik weet het, maar ik ben nu eenmaal van mening dat klassiekers te kloppen zijn. Hoe goed ze ook zijn. En TP heeft dit in mijn ogen gedaan.

1. Xenoblade Chronicles
"Wat? dit is geen klassieker!" Inderdaad. maar toch vind ik dit de beste game die ik ooit heb gespeeld. Een battle-system dat lekker en veelzijdig werkt, een geweldig getekende en gigantische wereld, een fantastisch consept (mensen leven op 2 reuzen ipv op een planeet. verzin dit maar eens). En dan nog het verhaal: ik heb geel games gespeeld, films gekeken en boeken gelezen maar ik heb nog nooit zo een geweldig verhaal met veel humor, emotie en de meest onverwachte twists gezien.


Nog aan de redactie:
Bedankt voor de vele moeite om deze mooie lijst te maken. Alle games (buiten Xenoblade dan Hahaha ) hebben een mooie, welverdiende plaats gekregen. Ik heb met veel plezier de eerlijke en ware artikkels gelezen.

Bedankt N1! Biertje?
Avatar
Calandan | 30 september 2014 14:14 | #241635
Reactie op post #241623 van Stevendek
collapse
1. Final Fantasy Tactics A2 (NDS)
2. Fire Emblem (GBA)
3. Skies of Arcadia (NGC)
4. Super Mario 3D World (WiiU)
5. Paper Mario: Thousand Year Door (NGC)
6. Killer Instinct 1 (SNES)
7. Super Mario 3D (N64)
8. Donkey Kong Country 1 (SNES)
9. Mario Party 4 (NGC)
10. Mario Kart 8 (WiiU)
Avatar
Michiel | 30 september 2014 14:34 | #241637
Reactie op post #241635 van Calandan
collapse
Skies of Arcadia Legends was inderdaadn fantastisch. Helaas denk ik dat maar weinigen die game gespeeld hebben.
Avatar
Calandan | 30 september 2014 15:29 | #241639
Reactie op post #241637 van Michiel
Skies stiekem uitgespeeld op de Sega dreamcast, maar omdat die geport is naar de NGC moest die er gewoon tussen Smile
Avatar
Martijn | 01 oktober 2014 11:18 | #241702
Reactie op post #241637 van Michiel
Ben onlangs begonnen op de Gamecube, maar momenteel geen tijd om door te spelen. Ben benieuwd, want ik hoor altijd goede verhalen over "Skies of Arcadia Legends".

Zijn wel meer titels die ik in de top 125 zou zetten, zoals "Beyond Good & Evil", "MegaMan X", "Super Street Fighter II", "Killer Instinct", "Viewtiful Joe", "Batman Arkham City" en vele anderen. Misschien niet allemaal in de top 10, maar wel hoog geplaatst bij mij.

Iedereen heeft wel favorieten die buiten dit soort lijsten vallen. Je hebt toch de meningen van meerdere personen binnen de redactie. Meeste stemmen gelden. Smile
Avatar
NintendoJeroen | 30 september 2014 17:01 | #241647
Reactie op post #241623 van Stevendek
Kudos voor je lijst, Steven!
Avatar
Zwennes | 30 september 2014 10:09 | #241625
Dit soort lijstjes zijn altijd erg leuk om te lezen, vooral omdat je nog wel eens een paar spellen vergeten bent. Ik weet ook dat het heel erg lastig is om dit te maken. Dus erg leuk gedaan heren!

Zelf heb ik nog wel de nodige aanmerkingen over de keuzes, maar dat zal iedereen wel hebben, dus laat ik dat maar achterwege. Wel vond ik het grappig om te zien dat ik jullie beoordelingen van de Mario Kart spellen nagenoeg volledig andersom zou hebben gezet.

Double Dash was in mijn mening veruit de slechtste en de N64 versie de beste. Zal er wel mee te maken hebben dat ik in het N64 tijdperk bijna dagelijks met vrienden op de bank zat te gamen. Daarom ook mijn favo console ooit!
Avatar
Proda44 | 30 september 2014 11:36 | #241626
collapse
Er staan helemaal geen virtualboy games in de top 125, dat vondt ik nou juist de leukste nintendo games Wink
Avatar
Stevendek | 30 september 2014 12:15 | #241629
Reactie op post #241626 van Proda44
... was dat sarcastisch bedoeld? Hahaha
Avatar
Nmaster | 30 september 2014 13:11 | #241632
collapse
Bros. 3 > World voor mij, maar ik neem aan dat jullie die discussie wel gevoerd hebben en je kunt erover discussiëren.

Mijn top-10 zou er licht anders uitzien, maar in de meeste keuzes kan ik me wel vinden. Interessante lijst in het algemeen en meer verrassingen dan op de meeste lijsten. Al ben ik het wel niet met elke keuze eens.
Avatar
Martijn | 30 september 2014 14:40 | #241638
Reactie op post #241632 van Nmaster
Er zijn altijd een paar games waarbij je wat moeite hebt ze in een lijstje te plaatsen. "Super Mario Bros. 3" en "Super Mario World" scoren altijd hoog, maar welke het hoogst eindigt wisselt vaak. Voor mij is het "Super Mario Bros. 3".

Beide games doen niet onder voor elkaar en "Super Mario World" liet een heel nieuw soort game zien, dat op de Nes niet mogelijk was. Toch was de basis gelegd in "Super Mario Bros. 3", welke zeker voor Nes begrippen een erg hoogstaand spel was.

Er zijn er wel meer. Mensen weten ook nooit welke "Super Mario Galaxy" bovenaan zou moeten, "Donkey Kong Country" en "Diddy's Kong Quest", hoe je "Melee" en "Brawl" tegenover elkaar zet en of "Ocarina of Time" nog steeds op 1 hoort of niet. Het zijn juist die keuzes die variatie in de lijst brengen, waardoor hij anders wordt dan andere soortgelijke lijsten. Er is niet één ultieme lijst en dat is juist het interessante: hoe verhoudt je eigen mening tegenover anderen en waarom.

Vond het leuk door de lijst heen te bladeren en al die games weer eens te zien. Uiteraard zou mijn persoonlijke lijst er anders uitzien, maar dat hoort zo. Very Happy
Avatar
JORISGUY7XD | 30 september 2014 13:22 | #241634
Toen ik op nummer 2 SSB Melee zag staan dacht ik: Sh*t, Ocarina of Time staat weer eens op nummer 1! *scrollt naar beneden* Joepie (dus niet)! OoT is geweldig maar niet de beste! Wat is de beste hoor ik je vragen?! Nou... geen eigenlijk, het ligt toch echt aan wat voor mening je hebt en wat voor persoon je bent (games zoals Superman 64 niet dus, die kwaliteit is gewoon veel te laag)! Ik vind dat Banjo Tooie op 1 moet, maar dat komt waarschijnlijk door nostalgie!
Avatar
Mr. Awesome | 30 september 2014 16:16 | #241640
collapse
https://www.youtube.com/watch?v=XOC3vixnj_0&list=PLu5a9-aw8CA_6RJeT3wDa3ibGhqmfh1de
Avatar
JORISGUY7XD | 30 september 2014 22:49 | #241691
Reactie op post #241640 van Mr. Awesome
Had m' al gezien, erg grappig! POOPY CASTLE!
Avatar
Banjo | 30 september 2014 16:23 | #241641
Extreem voorspelbare top 10. Dat dacht ik al.. Maar nogmaals, ik excuseer me voor mijn vorige reacties. Het is jullie top 125 en niet die van mij Wink .
De enige in deze top tien die ik NIET heb gespeeld is Zelda: A Link to the Past. Aanrader? Vond Link Between Worlds erg tof.

Hier is mijn persoonlijke top 10 Nintendo games.
1 - Donkey Kong Country: Tropical Freeze
2 - Donkey Kong Country 2
3 - Super Mario 64
4 - Super Mario World
5 - The Legend of Zelda: Skyward Sword
6 - The Legend of Zelda: Twilight Princess
7 - Donkey Kong 64
8 - Banjo Kazooie / Tooie
9 - Kid Icarus Uprising
10 - Mario Party 2
Avatar
Yosher2 | 30 september 2014 16:55 | #241643
Mooie lijst. Ik had alleen toch Brawl en Melee omgedraaid hoor. Ik ben één van die personen die Brawl liever heeft dan Melee, en Yoshi's Island had hier ook zeker in de top 10 gestaan als ik deze lijst had gemaakt. Maar goed, het blijft nog altijd een mening. Smile
Avatar
NintendoJeroen | 30 september 2014 16:59 | #241645
Ik vind dat jullie wel wat meer 3rd party in de lijst hadden mogen verwerken. Ja oke Nintendo heeft niet echt veel boeiende 3rd party games meer vanaf de n64 maar toch.

Lijstje met Nintygames zou er voor mij ongeveer zo uit zien;
1. Xenoblade Chronicles (Wii)
2. Tales of the Abyss (3DS)
3. Legend of Zelda: Ocarina of Time (3DS/N64)
4. Shin Megami Tensei: Devil Survivor (Overclocked) (DS/3DS)
5. Lego City Undercover (WiiU)
6. The Last Story (Wii)
7. Pokémon Ruby/Sapphire (GBA)
8. Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)
9. Tales of Symphonia (NGC)
10. Pikmin 3 (WiiU)

Ook al is het allemaal niet echt in 10 games samen te vatten haha.
Avatar
Tmeh | 30 september 2014 17:53 | #241652
Mijn top tien:
10. Donkey Kong 64 (N64)
09. Mario Land 2: 6 Golden Coins (GB)
08. Hotel Dusk: Room 215 (DS)
07. Super Mario World (SNES)
06. Donkey Kong Country 3 (SNES)
05. Pokémon Gold/Silver (GBC/DS)
04. The Legend of Zelda: Wind Waker (GC)
03. Super Mario Sunshine (GC)
02. Banjo Kazooie (N64)
01. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)
Avatar
Niek | 30 september 2014 19:00 | #241658
Ik moet zeggen dat ik met interesse de top125 gelezen heb. Daarbij moet ik zeggen dat ik toch nog wat oudere spellen weer eens wil gaan spelen en sommige die ik nog niet gespeeld heb nog eens proberen.

Als iedereen zijn top 10 gaat plaatsen dan doe ik het ook maar doen met een top 20 Razz Al kan ik alleen maar een top 20 maken van spellen die ik ook daadwerkelijk gespeeld heb.

20. Wonderful 101 (WiiU)
19. Lego City Undercover (WiiU)
18. Mario Kart 64 (N64)
17. Pikmin (GCN)
16. Golden Eye 007 (N64)
15. Jet Force Gemini (N64)
14. Pokémon Silver (GBC)
13. Megaman 2 (NES)
12. Super Mario Land 2: 6 Golden Coins (GB)
11. Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS)
10. Street Fighter II (SNES)
09. Super Mario Bros. 3 (NES)
08. Legend of Zelda: Wind Waker (GCN)
07. Fire Emblem Awakening (3DS)
06. Kuru Kuru Kururin (GBA)
05. Secret of Mana (SNES)
04. Super Mario World (SNES)
03. Xenoblade Chronicles (Wii)
02. The Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)
01. The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES)
Avatar
SuperX | 30 september 2014 19:49 | #241668
Goede lijst, het was erg leuk om te lezen.
En dan nu mijn Top 10 beste Nintendo games allertijden:

10. Solatorobo Red the hunter (ds)

09. Zombi U (Wii U)

08. Super Metroid (SNES)

07. Kid Icarus uprising (3ds)

06. The Legend of Zelda Ocarina of Time (3ds/N64)

05. Mario kart ds (ds)

04. Eternal darkness sanity's requiem (NGC)

03. Super Mario bros. 3 (NES)

02. Metroid prime (NGC/Wii)

01. Xenoblade Chronicles (Wii)
Xenoblade benaderd gewoon perfectie: de muziek was geweldig, de wereld was levendig en enorm, het verhaal is geweldig (vele boeken en films kennen slechtere verhalen) en de game ziet er ook nog eens geweldig uit op de Wii!
Avatar
Jordy B. | 30 september 2014 19:49 | #241669
Vindt OOT een klassieker maar onderhand geen nummer 1 meer waard. Toch snap ik wel hoeveel het spel heeft betekent voor de game industrie en waarom jullie het zo hoog noteren.

Persoonlijk is mijn nummer 1 denk ik Metroid Prime 3 Corruption. Hardste game die ik ooit gespeeld heb op een Nintendo console met controls die er perfect voor waren weggelegd.
Avatar
NintendoJeroen | 30 september 2014 21:34 | #241680
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening enzo, maar als 4 uit 8 hier Xenoblade al in de top-3 zet en de redactie ergens op 90 zegt dat wel iets. Zeker aangezien het verder een vrij standaard top-10 is zonder echt opvallende meningen binnen de redactie.
Avatar
Tristan | 30 september 2014 22:43 | #241689
Complimenten aan de redactie voor deze inspirerende lijst! Smile

Een top 10 maken is erg moeilijk omdat er zoveel verschillende genres en systemen zijn. Ik probeer in mijn top 10 te kijken naar games die nu nog steeds leuk zijn om te spelen en niet zozeer omdat ze ooit revolutionair waren. Uiteraard wel met een stevige nostalgische bril waaruit je de tijd wel kunt zien waarin ik opgegroeid ben. Wink

1. Final Fantasy VI (SNES)
2. Xenoblade Chronicles (Wii)
3. Zelda: Ocarina of Time (N64)
4. Super Mario World (SNES)
5. Mario Kart DS (DS)
6. Radiant Historia (DS)
7. Terranigma (SNES)
8. Super Mario Bros. 3 (NES)
9. Lufia II - Rise of the Sinistrals (SNES)
10. Zelda: Link's Awakening (GB)
Avatar
justundress | 01 oktober 2014 09:12 | #241698
Eigenlijk dacht ik. Laat ik maar niet reageren maar ik ga het toch doen!

1: tales of symphonia!!!!
2: baten kaitos eternal wings and the lost ocean!!
Hier wil ik even op in gaan. Want waarom heb ik hem niet voorbij zien komen in de top 25?? Ieder die houd van een rpg raad ik deze glanstitel op de ngc aan.
3:Zelda OoT
4.supersmash bross melee.
5: Zelda windwaker
6: Pokémon gold en silver. En de Remkes mogen jullie hier ook onder verstaan.
7: mario sunshine.
8: tales of the abyss.
9: fire emblem path of radiance
10: mario party 3
Avatar
Tristan | 01 oktober 2014 12:54 | #241706
Beide Baten Kaitos games zouden inderdaad ook in mijn top 20 staan. Helemaal mee eens! Niet zo verwonderlijk trouwens, van dezelfde makers als Xenoblade Chronicles! Smile
Avatar
Ac Rowan | 01 oktober 2014 17:02 | #241717
Dus de originele Pokemon is beter dan de rest. Deze lijst is meer de beste games van toen ze uitgebracht waren.
Avatar
fantasyfreak | 02 oktober 2014 00:08 | #241748
Lastig... Super Mario World is namelijk 1 van m'n favoriete, maar OoT heb ik me ook erg mee vermaakt Razz
Avatar
SuperX | 02 oktober 2014 14:00 | #241772
Jullie zouden eigenlijk ook nog een lijst moeten maken met de slechtste Nintendo games aller tijden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.