Top & Flop 10 van 2014: Wii U, Nintendo 3DS en Nintendo eShop Special | 01 januari 2015 13:10 | Auteur: Mink

Top 10 van de Wii U (eShop)
Met de eerste uurtjes die tikken van het kalenderjaar 2015, kijken wij nog even terug naar een wonderbaarlijke Nintendo-jaar: 2014. Afgelopen jaar verschenen dé grote titels zoals Mario Kart 8 en Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U in de Europese winkelketens en deze wisten de verkoopcijfers van de Wii U en de Nintendo 3DS omhoog te werken. Zoals gebruikelijk hebben we ook ditmaal een lijst samengesteld met onze Top & Flop van 2014. De lijst van de Wii U, met voor het eerst de Nintendo eShop-games meegenomen, is hieronder te bekijken. Het gemiddelde cijfer dat we deze titels hebben gegeven staat op een zeer nette 8,58.

1


10. Bayonetta (7.7)
Platinum Games’ Bayonetta bijt het spits af in de lijst van beste Wii U-games in het jaar 2014. Deze game stamt nog van de vorige generatie aan consoles en Nintendo, SEGA en Platinum Games hebben er alles aan geprobeerd dit spel zo mooi mogelijk te maken op de Wii U. Het spel kent echter enkele slordigheden, maar dat mag de pret niet drukken. Bayonetta heeft daarbij nog enkele unieke features, zoals de Nintendo-outfits, welke op andere varianten niet te vinden zijn. Een zeer geslaagde klassieker met genoeg actie om de speler lang bezig te houden.

-. Skylanders: Trap Team (7.7)
Met Skylanders: Trap Team heeft Toys for Bob weer een nieuwe platformer, puzzel- en avonturenspel op de markt gebracht waarbij speciale figures gekocht dienen te worden. Net zoals Nintendo’s amiibo, kunnen deze figures gebruikt worden om in-game dingen vrij te spelen. Hoewel Trap Team een dikke voldoende kreeg, is het wel het minste deel in de serie. Zo wordt de Wii U GamePad verwaarloosd, zijn er vele multiplayer modi verdwenen en moet je wel heel vaak je portemonnee trekken om figures te halen wil je alles vrijspelen.

-. Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition (7.7)
Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition is de remake van de in 2013 verschenen Nintendo 3DS-titel Batman: Arkham Origins Blackgate. Dit spel had zo zijn mankementen, maar de Deluxe Edition heeft daar gelukkig soms antwoorden op gevonden. Zo is de kaart op de schop genomen en verbeterd, net zoals de vijanden. Grafisch is het niet je-van-het en het spel kent zo zijn mankementen. Maar desalniettemin is het spel een topper welke de plek in de top 10 meer dan verdiend heeft.

7


-. Unepic (7.7)
Unepic is het soort spel dat alleen verwezenlijkt kan worden dankzij indie-ontwikkelaars en de Nintendo eShop. Dit grappige avontuur met Metroidvania-achtige elementen en genoeg kerkers om je zoet te houden. Unepic neemt je mee op avontuur, maar laat je vervolgens keihard vallen en houdt je hand niet onnodig lang vast. Deze Nintendo eShop-game is grafisch niet uitmuntend, denkt soms te grappig te moeten zijn en is soms onoverzichtelijk. Al met al een titel voor een niche doelgroep, maar wel eentje met leuke verwijzingen en een uitstekend gebruik van de Wii U GamePad

9. Captain Toad: Treasure Tracker (8,0)
Onze nummer negen van de top 10 van 2014 is een titel die hier in Europa officieel pas in 2015 verschijnt. Captain Toad: Treasure Tracker wordt ondertussen al uitgedeeld door verschillende Europese winkelketens en vandaar dat we hebben besloten om het spel in de top mee te nemen. Dit is het eerste avontuur van de paddenstoelachtige protagonist. Het spel kent een leuk leveldesign en heeft een zeer strakke presentatie. Helaas is de titel ook zeer kort en soms wat aan de gemakkelijke kant, hoewel dat de pret zeker niet mag verderven. Een must titel voor deze koude winterperiode.

33


-. Child of Light (8.0)
Het met UbiArt Framework gemaakte Child of Light is waarachtig een parel voor het oog. Het spel is prachtig met de hand getekend en wordt vergezeld door een zeer interessant verhaal. In deze sidescroller RPG kent een zeer goed vechtsysteem en kan je ruim tien uur bezighouden. Jammer genoeg eindigt dit prachtige verhaal vrij abrupt en kon er meer gehaald worden uit de co-op. Al met al een zeer sterke Nintendo eShop-game.

-. Pullblox World (8.0)
Intelligent System heeft in samenwerking met Nintendo Pullblox World uitgebracht op de Wii U eShop. Dit is het vervolg van de in 2011 verschenen Pullblox voor de Nintendo 3DS eShop. Het spel kent een enorm gezellige sfeer dankzij de prettig ogende kleuren. Qua muziek had het geheel wel iets spannender gemogen en het gebrek om de tutorial over te slaan beviel ons tevens niet. Gelukkig biedt dit spel behalve een gezellige sfeer ook genoeg plezier, in totaal zo’n tien uur. Ook de nieuwe modus Mysterious Pullblox is zeer geslaagd - hoewel er nog genoeg ruimte voor verbetering is. Via Miiverse is het zelfs mogelijk om nieuwe puzzels te downloaden en zelfgemaakte levels te delen.

-. Scram Kitty and his Buddy on Rails (8.0)
De katten zijn weggedreven van aarde door gemene ratten en het is aan de speler om ze te verzamelen en weer terug te sturen naar hun eigen aardbol. Scram Kitty and his Buddy on Rails is een platform-shooter waarbij je van rails naar rails moet springen onderwijl de vele ratten neer te schieten. Een zeer uitdagende game zonder checkpoints. De cartoony-achtige stijl weet zich goed te verlenen voor de abnormale ervaring en geeft het geheel een goed verzorgde sfeer. Voor de gamers die wel uit zijn op dat extra beetje uitdaging is dit Nintendo eShop-spel absoluut een must-buy.

10


-. Stick It To The Man (8.0)
Het zeer bizarre en redelijk unieke Stick It To The Man is een spel waarbij de speller de rol vertolkt van Ray Doewood, een tester van helmen. Tijdens het spel worden er allerlei voorwerpen naar het hoofd gegooid. Het spel neemt zichzelf absoluut niet serieus en biedt heerlijk humoristische, niet eerder gebruikte platform-elementen. Deze laat het spel - mits het goed is uitgewerkt - soms zeer sterk aanvoelen. Zoink Games heeft absoluut een pareltje gemaakt. Jammer dat het absurde avontuur binnen vijf uur uit te spelen. Dat mag de pret echter niet drukken want het puzzelen en het leuke platformen maken een hele hoop goed.

-. Cosmophony (8.0)
Het zeer muzikale Cosmophony doet een worp naar de beste muziek-game van 2014 en namens ons heeft hij die ruimschoots gewonnen. Het spel is zeker niet perfect, maar gelukkig is er genoeg content om alles zeer vermakelijk aan te laten voelen. Het geheel oogt prima, speelt prima en kent een lichtelijk verslavende gameplay. Jammer genoeg heeft dit spel ook niet voldoende content om je lang bezig te houden en gaat de moeilijkheidsgraad exponentieel omhoog. Daar staat tegenover dat de Practice Mode goed en duidelijk in elkaar zit.

-. RUSH (8.0)
Dit spel is afkomstig van Nederlandse bodem en is van dezelfde makers als onder meer Toki Tori en EDGE. We hebben het over Two Tribes met de game RUSH voor de Nintendo eShop. Deze puzzelgame weet vanaf het begin te intrigeren en ziet er dankzij de vrolijke presentatie met de vele felle kleuren enorm gezellig uit. Het spel werkt meer dan prima en heeft genoeg content om uren zoet te zijn, maar kent helaas geen alternatieve besturing waardoor het touchscreen van de Wii U GamePad gebruikt moet worden. Iets wat jammerlijk is, maar zeker geen schande aangezien de besturing op de Wii U GamePad meer dan prima werkt.

62


8. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (8,2)
Het nieuwste avontuur van onze behaarde en iconische aap, Donkey Kong, neemt je mee naar ijzige plekken. In Tropical Freeze moet Donkey Kong het wederom opnemen tegen een tot op het bot bevroren bad-guy. De heerlijke setting, geweldige stukjes muziek en intrigerende stukjes gameplay maken dit spel een waardig vervolg van Donkey Kong Country Returns. Dit nieuwste deel bevat zelfs Diddy en Cranky Kong als speelbare personages waardoor het spel genoeg variatie kent. Donkey Kong’s nieuwe avontuur is helaas niet foutloos en kon onze verwachtingen qua levels niet voldoen. De echt unieke levels zijn daarbij op één hand te tellen.

-. NES Remix 2 (8.2)
NES Remix 2 voor de Nintendo eShop kwam relatief snel uit, het eerder verschenen deel werd in december 2013 aangekondigd en uitgebracht en een zelfde soort lot onderging NES Remix 2. In NES Remix 2 is er weer een heel arsenaal aan Nintendo Entertainment System-spellen gebruikt en op alternatieve manieren gebruikt. Iedere klassieker krijgt een WarioWare-achtige make-over en deze kosten vrijwel allemaal maar enkele secondes om te completen. De hoge fun-factor door de nostalgie en de hoge replay-waarde dankzij de online high-scores maken dit spel enorm geslaagd.

7. Swords & Soldiers HD (8,3)
Swords & Soldiers verscheen oorspronkelijk vijf jaar geleden in de WiiWare en dit deel, Swords & Soldiers HD, weet de charme goed over te nemen. Alles oogt een stuk mooier, de co-op is interessant en de campain weet genoeg uren gameplay te bieden. Jammer genoeg heeft het spel geen online multiplayer, iets wat anno 2014 eigenlijk niet weg te denken is en zich perfect verleent bij dit spel. Daarbij heeft de Wii U-versie geen downloadbare content gekregen, wat we zeer zonde vinden. Desalniettemin een uitstekend Nintendo eShop-spel dat voor een hoop co-op plezier kan brengen.

4


6. Squids Odyssey (8,4)
Onderwaterpret met inktvissen en grote zeeschildpadden terwijl je jezelf bezighoudt met vele interessante RPG-elementen, het komt allemaal langs in Squids Odyssey. In dit Nintendo eShop-spel moet je enige tijd spelen voordat het spel uitdagend wordt, maar dat neemt de grote fun-factor niet weg die het spel te bieden heeft. Het spel biedt verder ruim twintig uur aan boeiende content, cross-buy functies en het heeft een hoge replay-waarde. Jammerlijk dat de presentatie wat te wensen overlaat, maar het eindproduct zelf valt bij menig RPG-liefhebber in de smaak.

5. Hyrule Warriors (8,5)
Dit was de grote verrassing van de E3 van 2013, één game van twee zeer populaire series: Dynasty Warriors en The Legend of Zelda. In deze Hack ’N Slash-game speel je met meerdere personages uit het The Legend of Zelda-universum. Het spel maakt gebruik van snelle actie, kent veel toffe personages en kent een zeer prettige presentatie. Jammer genoeg wordt de gameplay vrij snel repetitief en is het verhaal niet zo diepgaand als we gewend zijn van The Legend of Zelda-spellen. De vele downloadbare content maakt een hoop goed en al met al zit het met deze titel wel snor. Dit spel is een aankoop waard voor iedere The Legend of Zelda- en/of Hack ’N Slash-fan.

423


-. Teslagrad (8.5)
Het mysterieuze Teslagrad staat op de gedeeltelijke vijfde plaatst. Het spel doet niet de moeite je enige vorm van opheldering te geven via een cut-scene of andere informatiebronnen. Deze mystiek maakt de game opmerkelijk en zet een zeer sterke sfeer neer. De presentatie van het spel is in één woord prachtig te noemen en de puzzels variëren enorm waardoor er geen gevoel van herhaling optreed. Jammerlijk heeft het een zeer hoge moeilijkheidsgraad - wat zich uit in een hoop frustratie. Dit spel is, mits je houdt van de aanwezige uitdaging, een aankoop meer dan waard!

4. The Legend of Zelda X Mario Kart 8 (8,8)
Voor het eerst hebben we een stukje downloadbare content als opzichzelfstaand spel in de top staan. Het eerste pakket van Mario Kart 8, The Legend of Zelda X Mario Kart 8, bracht een hoop nieuwe elementen met zich mee. Zo kwamen er acht banen bij, drie speelbare personages en vier voertuigen om als eerste de finish te behalen. De nieuwe toevoegingen werden door ons zo goed gevonden, dat hij een dikke voldoende van ons kreeg. Wanneer je genoeg plezier hebt ervaren van Mario Kart 8, opzoek bent naar nieuwe banen, personages en banen, dan is de zeer goedkope downloadbare content een absolute verplichte aanschaf voor jou.

106


3. Stealth Inc. 2: A Game of Clones (9,0)
Deze platformer heeft met een geweldige level editor, een goede co-op en een zeer hoge replay-waarde. Het verhaal kent tevens vele uitdagende levels en heeft over het algemeen een lekker hoog niveau. In Stealth Inc. 2: A Game of Clones moet je uitkijken voor camerabeveiliging, vele vallen en exploderende robots. Heerlijk is ook het feit dat ieder level alleen of met een vriend gespeeld kan worden, wat voor de nodige fun kan zorgen. Een zeer nette Nintendo eShop-game die een verdiende derde plaatst heeft gehaald.

-. SteamWorld Dig (9.0)
SteamWorld Dig is een spel wiens charme moeilijk te omschrijven valt. In dit spel speel je Rusty, een robot die in zijn oom’s mijn opzoek is naar mineralen en orbs om zo het stadje Tumbleton tot een economische grootmacht te maken. Dit spel kent veel RPG-elementen waarbij je jouw gereedschap kunt upgraden en telkens nieuwe manoeuvres leert. De hoge verslavingsfactor en de zeer hoge replay-waarde maken dit spel enorm leuk. Wij beloonden dit spel met een dikke negen en is daarmee op de derde plek geëindigd in onze top.

2. Super Smash Bros. for Wii U (9,4)
Iedere Nintendo console wordt beloond met één Super Smash Bros.-game, dit is een traditie sinds de Nintendo 64. De Wii U-versie beloonden wij met een zeer nette 9,4 en komt daarmee op een nette tweede plaatst in onze top van 2014. In dit spel nemen bekende Nintendo-personages het op tegen elkander op bekende stages uit tevens herkenbare Nintendo-series. Dit spel is een must voor iedere Wii U-bezitter. De singleplayer heeft helaas geen sterkere variant van Subspace Emissary ontvangen, maar met de multiplayer zit het meer dan snor. Dankzij de snellere actie en verbeterde balans is online spelen geen lag-festijn, maar een fijne manier om je skills te verbeteren. Tel daarbij op dat je dit spel op de bank met zeven vrienden kunt spelen en je hebt het beste multiplayer-spel dat op dit moment beschikbaar is.

528


1. Bayonetta 2 (9,5)
Het gebeurt niet vaak dat er in één jaar twee delen van een serie verschijnen en dat deze vervolgens allebei in de top 10 van de beste Wii U-games komt te staan. Bayonetta verscheen als eerste in deze lijst en Bayonetta 2 sluit de lijst dit jaar af met een zeer nette 9,5. Dit actie avonturenspel met vele puzzels en platform actie is te omschrijven als over de top actie met een hoop grafisch geweld. Dat het spel soms de beloofde 60 frames per second niet kan halen, is dan ook zo vergeven. De replay-waarde is zeer hoog en er is genoeg extra content onderweg waarvan sommige elementen gratis. Al met al een aanschaf waard voor iedere Wii U-bezitter.

Next articleSakurai over het kiezen en weghalen van personages uit Super... Previous articleGelukkig nieuwjaar!

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 01 januari 2015 13:33 | #245456
Grappig dat ik nummer 1 en 2 niks aan vind. De rest van de top 10 kan ik me in vinden, hoewel het vredmd is dst jullie MK8 met een 7.5 belonen om vervolgens een DLC vzn de game met een veeeeel hoger cijfer belonen?!
Avatar
yjahmesio | 01 januari 2015 13:43 | #245458
Nummer 1 is bij mij ook Bayonetta 2, wat een game is het zeg, veel content en gruwelijk vecht scenes. Maar Smash is eigenlijk ook mijn nummer 1, want wat een game is dat, nog meer content dan Bayonetta 2, en speelt lekker weg en ziet er gelikt uit. Mijn nummer 2 is Mariokart ook een heerlijk game, mooi om te zien en fucking leuk om te spelen.
Avatar
JORISGUY7XD | 01 januari 2015 19:44 | #245468
Zeker met #1 en #2 eens, maar DKC Tropical Freeze had wel boven Hyrule Warriors gemogen.
Avatar
nintendo23 | 01 januari 2015 23:40 | #245480
collapse
Hoe in godsnaam kan Tropical Freeze de beste platform game met Rayman Legends en dkcr van de laatste jaren onder Hyrule Warriors staan en een stel indi titels. Hoe hadden jullie Hyrule Warriors gevonden als er geen Zelda saus overheen gegoten was? Maar goed jullie zien dus in de toekomst liever een eentonige Hack and Slash game die in het genre niet veel meer is dan middelmaat. Dan een platform game met de beste soundtrack van het jaar afwisselende levels. Grote moeilijkheidsgraad.

Jammer maar ja ieder zijn mening maar het zegt veel over het aantal titels dat indi games de lijst moeten vullen.
Avatar
Dyon | 02 januari 2015 10:19 | #245494
Reactie op post #245480 van nintendo23
De lijst is gebaseerd op de reviewscores van vorig jaar en niet op de mening van alle redactieleden. Dat sommige zaken dan bijvoorbeeld krom overkomen, ja. Vergeet daarentegen niet dat een cijfer is gebaseerd op meerdere factoren waaronder prijs/kwaliteit verhouding, genre, console etcetera. Een eShop-game kan als Eshop-titel wellicht een 8 krijgen, maar als je deze voor 60 euro in de winkels legt slechts een 5 opleveren. Het is appels met peren vergelijken.

En het blijft uiteraard een meningskwestie, gelukkig mogen we hier allemaal een andere mening hebben wat weer heerlijke discussies oplevert :-)
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 10:27 | #245495
collapse
Dan heeft Hyrule Warriors een punt teveel gehad want een 8.5 vind ik veel te hoog voor een eentonige Hack and Slash game
Avatar
Mink | 02 januari 2015 10:30 | #245496
Reactie op post #245495 van nintendo23
collapse
Dat kan, dat vinden wij niet.
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 11:37 | #245499
Reactie op post #245496 van Mink
collapse
Gewoon 2 vragen. Vraag 1 heb jij ooit andere games in het Hack and Slash genre gespeeld. Dan bedoel ik God of War, Ninja Gaiden op de orginele Xbox, Bayonetta 1 en 2?

Dan moet je toch ook tot de conclusie komen dat Hyrule Warriors in het in Hack and Slash genre toch middelmaat is vergeleken het met die games.

2 Had je de game ook zo tof gevonden wanneer Zelda er niet in verwerkt was? De game scoort zo hoog puur en alleen op het Zelda sausje. Erg jammer.

Terwijl Dkctrf qua soundtrack gameplay en graphics een van de beste in zijn genre is. En Hyrule Warriors in het Hack and Slash genre gewoon middelmaat is.


En Emerald wat ik met eentonig bedoel in boven genoemde Hack and Slash games daar heb je ook nog afwisselende gameplay dat is bij Hyrule Warriors niet het geval.
Avatar
Mink | 02 januari 2015 12:54 | #245504
Reactie op post #245499 van nintendo23
collapse
Ik heb Hyrule Warriors niet gespeeld, maar ik vertrouw ten volste op Benjamin's deskundige mening. Als je redenen zoekt waarom we het spel een 8,5 hebben gegeven, kun je de review nog een keertje lezen.

Persoonlijk vond ik Donkey Kong Country: Tropical Freeze helemaal niet zo goed als je doet beweren. Ik ben een groots fan van de behaarde aap, maar dit avontuur vond ik niet zo denderend. De muziek was goed, zonder twijfel, maar het werd voor mij een verbetering van DKCR. Dat moest het niet worden, het moest voor mij een geweldig nieuw avontuur worden met veel meer content dan de game te beiden heeft. Maar goed, iedereen zijn mening natuurlijk.

Overigens is het logisch dat het spel een hoger punt krijgt dankzij het The legend of Zelda-sausje. Als je de serie goed kent en er fan van bent, is het extra leuk om daarmee duizenden vijanden neer te hoeken.
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 13:07 | #245505
Reactie op post #245504 van Mink
Wat ik merk met de Dkc serie is dat we teveel blijven denken aan Snes delen. Maar qua graphics, level design afwisselende levels. De muziek de 3D camera. En ook de Snowmads doen niet onder voor de kremlins. Natuurlijk is de game ook niet perfect. Game had langer moeten zijn. Animal buddies ontbraken op Rambi na. Diddy, Dixie en Cranky kun je in de normal modus niet scheiden van Dk. En de 3D Camera moeten ze meer mee doen. Daarbij moet je Diddy een andere moveset geven en levels meer bouwen dat je sommige levels maar met een speciale buddie kan uitspelen.

Maar daar kunnen ze aan werken in hun laatste dkc game die ze vast nu aan het maken zijn haha. De Animal buddies komen zeker terug dat hebben ze al gezegd dus ik kijk er naar uit
Avatar
Emerald Jirachi | 02 januari 2015 11:00 | #245497
Reactie op post #245495 van nintendo23
Oké Dit slaat negens op.. je zegt gewoon dat het een lager punt verdient.. omdat jij het slecht en eentonig vindt vindt... zonder dat je een reden geeft.. Elk character speelt uniek. Elk wapen voor elk character speelt uniek, Er is DLC die de games content verdubbelt per DLC pack.. er was een free update met 3 nieuwe characters COMPLEET gratis... het was orgineel een DW game... Je kan gerust wel wat mening geven over wat je leuk en niet leuk vindt.. maar je hoeft niet iedereen te gaan beinvloeden
Avatar
wiigamer | 02 januari 2015 12:04 | #245503
collapse
Wat een slechte lijstjes dit, want logisch tellen is er niet bij. Als twee games op de tweede plaats eindigen is er dus geen nummer drie. Maar jullie tellen gewoon door. Klopt geen hout van.

Sowieso die gelijke noteringen.. Dan laten jullie toch een ander feit de doorslag geven? De huidige prijs bijvoorbeekd.

Journalistiek en wiskundig raakt dit kant noch wal.
Avatar
Benjamin | 02 januari 2015 14:18 | #245519
Reactie op post #245503 van wiigamer
collapse
Nogmaals: we plaatsen de games niet direct in een volgorde en maken daardoor geen beslissing tussen games met hetzelfde cijfer. Het is een lijst met de tien hoogst gegeven cijfers. Het is simpelweg een overzicht van de door ons beoordeelde games van het afgelopen jaar. We vergelijken geen Beyonetta 2 met een Mario Kart 8, want dat slaat nergens op. Daardoor is het geen directe rangschikking van de beste games, maar een rangschikking van de tien hoogst gegeven cijfers. Daar is voor gekozen omdat je het ene cijfer van game X niet zomaar kunt vergelijken met het cijfer van game Y. Wij doen dit nu al voor het vijfde jaar op rij op deze manier en dat bevalt ons nog steeds prima.
Avatar
wiigamer | 03 januari 2015 15:43 | #245549
Reactie op post #245519 van Benjamin
Noem het dan ook geen top 10 en neem eens iets aan van je lezers. Een top 10 heeft maar tien noteringen, zo simpel is het.

Je had het nu beter een overzicht van de beste reviews kunnen noemen of zo maar dit slaat nergens op. Jullie doen maar wat. Erg onprofessioneel en zo wordt het ook niet beter als je niet luistert naar je bezoekers.
Avatar
Banjo | 02 januari 2015 13:27 | #245506
"Donkey Kong’s nieuwe avontuur is helaas niet foutloos en kon onze verwachtingen qua levels niet voldoen."

Haha alsjeblieft zeg. Sorry hoor, maar de redactie hier heeft echt een hele zure smaak als ze het level design niet kunnen waarderen. Zelfs Super Mario 3D World en Rayman Legends hebben niet zo'n strak level design als deze game Smile . (Note: Ik kraak 3D World en Legends niet af, ik ben enkel van mening dat TF's level design veel beter is gedaan dan de twee genoemde games).
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 13:39 | #245508
collapse
Qua reviews is Benjamin een vreemde vogel. Gelukkig zit Hyrule Warriors qua levels veel beter in elkaar is de gameplay gelukkig niet eentonig. En dkctrf geen unieke levels ga je mond spoelen Benjamin. Denk aan bijv aan silhouet levels uit wereld 1, 4 en 6. Denk aan de Minecart levels. Denk aan de gehele wereld 5. Denk aan het Savannah level met de Lion King soundtrack het vuur level. De tornado level. Denk aan het level met die grote octopus.

En dan nog roepen het level design is niet goed. Sorry hoor maar dan heb je idd of geen verstand wat level design inhoud. Of je bent geen Dkc liefhebber of hebt gewoon een zure mening.
Avatar
Benjamin | 02 januari 2015 13:56 | #245513
Reactie op post #245508 van nintendo23
collapse
Kun jij lezen? Ik zeg in de recensie van Donkey Kong Country: Tropical Freeze nergens dat de game geen unieke levels heeft. Ik roep nergens dat het leveldesign niet goed is. Sterker nog, bij de recensie staat bij de pluspunten: + Sterk leveldesign. Ik was zeer te spreken over de game en heb me er goed mee vermaakt, maar er had bij die game meer in kunnen zitten. Lees de recensie nog eens goed (zonder je al teveel te laten beïnvloeden door je eigen mening) en je begrijpt misschien hoe ik op dat cijfer uitgekomen ben. Ik persoonlijk vind Donkey Kong Country: Tropical Freeze een betere game dan Super Mario 3D World.

Nog even voor de goede orde, voor iedereen. Deze lijst is gebaseerd op onze cijfers die wij gegeven hebben het afgelopen jaar. Daardoor zijn er dus meerdere games die op een bepaalde positie in de lijst staan, zoals op de derde plaats bij de Wii U-lijst. Het is dan ook geen lijst met 'de tien beste games van 2014 voor Wii U', maar het is een lijst met de tien hoogst gegeven cijfers van het afgelopen jaar. Als er meerdere games hetzelfde cijfer gekregen hebben, dan zijn er dus meer dan tien games. Het is dan ook niet meer dan een overzicht van games die wij in het afgelopen jaar beoordeeld hebben, op volgorde van gegeven cijfers. De cijfers worden altijd bepaald aan de hand van hoe de game staat tegenover vergelijkbare games uit het genre. Je moet het dan ook niet per se zien als 'Hyrule Warriors is beter dan Donkey Kong Country: Tropical Freeze', zeker niet als cijfers zo dicht bij elkaar liggen dat het om een paar tiende gaat. Natuurlijk is een game die een 4 krijgt minder goed dan een game die een 9 krijgt, zelfs al zijn het twee compleet verschillende genre's en dus totaal andere spellen. Maar als cijfers zo dicht bij elkaar liggen als bij Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Hyrule Warriors, is het geen kwestie van direct vergelijken. Het zijn beiden games die zeer vermakelijk zijn en volgens ons allebei binnen de '8,..' categorie vallen.
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 14:03 | #245515
Reactie op post #245513 van Benjamin
collapse
Staat toch duidelijk onder Dkctrf het volgens Kon ons verwachtingen qua levels niet voldoen. Alleen dat het er wat meer hadden mogen zijn. Vraag ik me af wat voor levels jullie dan hadden gewild.
Avatar
Benjamin | 02 januari 2015 14:10 | #245516
Reactie op post #245515 van nintendo23
collapse
Dit:

Donkey Kong’s nieuwe avontuur is helaas niet foutloos en kon onze verwachtingen qua levels niet voldoen.


is heeeeeeel iets anders dan dit van jou:

En dkctrf geen unieke levels ga je mond spoelen Benjamin. En dan nog roepen het level design is niet goed. Sorry hoor maar dan heb je idd of geen verstand wat level design inhoud.


Donkey Kong Country: Tropical Freeze was qua levels toch voornamelijk een verbetering ten opzichte van Donkey Kong Country Returns. Daarnaast was het gewoon bijzonder spijtig dat de hoeveelheid speciale en unieke levels (zoals die met de wisselende camerapositie) op één hand te tellen is. Wat dat betreft waren onze verwachtingen een stuk hoger, zeker gezien de vele opmerkingen daarover van bijvoorbeeld Reggie en Iwata. Als in bijvoorbeeld Nintendo Directs keer op keer de 'dynamische gameplay met nieuwe cameraposities' genoemd wordt, verwachten wij dat veel te zien en dan valt het simpelweg tegen als dat niet zo blijkt te zijn, waardoor de game in zijn geheel minder vernieuwend is dan gehoopt. Daar doelt die quote op die jij aanhaalt.
Avatar
Dyon | 02 januari 2015 14:15 | #245517
Reactie op post #245516 van Benjamin
Benjamin, doe alsjeblieft geen moeite... Nintendo23 had gewoon heel graag een 9 willen zien bij deze game maar is er sinds de recensie nog steeds gefrustreerd door dat het niet zo is. Hij leest alleen wat hij wilt lezen om zijn gelijk te halen.
Avatar
nintendo23 | 02 januari 2015 14:39 | #245521
collapse
Dyon waarom praat je over mij en vertel je onwaarheden over mij. Als ik kijk naar het genre dan is Dkctrf met Rayman Legends het beste wat er dat gebied te spelen is. En als ik kijk naar het te hoog gewaardeerde Hyrule Warriors dan is dat gewoon in zijn genre middelmaat.
Avatar
Ricardo | 02 januari 2015 15:11 | #245522
Reactie op post #245521 van nintendo23
Dyon waarom praat je over mij en vertel je onwaarheden over mij.


Qua reviews is Benjamin een vreemde vogel.


DyonN23 waarom praat je over mij Benjamin en vertel je onwaarheden over mij hem.?
Avatar
OniRyo | 05 januari 2015 11:28 | #245598
Wat een gezeur om niks weer in de comments. Clown

Als het om mij gaat was Mario Kart 8 voor mij de nummer 1 van 2014, wat een toffe game!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.