Nyamyam teleurgesteld in Wii U-verkopen Tengami, Wii U niet uitgesloten in toekomst Nieuws | 30 december 2014 20:32 | Auteur: Nathan | Bron: Nyamyam / NintendoLife

Indie developer Nyamyam heeft in een interview gezegd teleurgesteld te zijn in de verkopen van Tengami voor de Wii U eShop.

In Tengami verken je een papieren wereld bestaande uit 3D pop-up tekeningen, die geïnspireerd zijn door de traditionele Japanse tekenstijl. Tengami is een avontuurlijke game, vol met wonderen en mysteriën, waarbij verschillende donkere sprookjes centraal staan. Je zult de wereld moeten manipuleren om puzzels op te lossen en geheimen te ontrafelen. Zondag publiceerden wij onze review van Tengami, waarin wij de game een nette 7,7 gaven.

Vandaag heeft Phil Tossell, één van de oprichters van Tengami-ontwikkelaar Nyamyam, in een interview gezegd dat hem de verkopen van Tengami in de Wii U eShop tegenvallen (vertaald):

"Tengami heeft het voor ons goed gedaan op het iOS. De wereldwijde Editor's Choice heeft daar zeker bij geholpen. Ik haat het om te denken aan wat gebeurd zou kunnen zijn als we daar niet in waren opgenomen. De verkoopcijfers voor de Wii U zijn echter een beetje teleurstellend, zelfs ondanks het feit dat we van de Wii U eShop-versie lagere cijfers hadden verwacht dan van de iOS-versie."


Op Twitter stroomde hierop de vragen binnen bij Nyamyam. Hierop werd een minder negatief antwoord gegeven (vertaald):

"Ik denk dat de mensen teveel lezen in de woorden van Phil dat de verkopen voor de Wii U teleurstellend zijn, aangezien hij niet zegt wanneer de verkoopcijfers goed zouden zijn. Bepaalde verkoopcijfers kunnen de ene ontwikkelaar tegenvallen, terwijl ze voor een andere studio misschien wel heel goed zijn."


Tevens werd de studio via Twitter gevraagd of het in de toekomst overweegt om exclusieve games te ontwikkelen voor de Wii U eShop (vertaald):

"De Nintendo-community is erg leuk en gezellig. We maken graag games voor hen, maar op dit moment is dat behoorlijk riskant voor ons. Het ligt er vooral aan hoe het platform zich ontwikkelt. Het ligt er ook aan hoe hoog de ontwikkelingskosten van een spel zijn."


Tengami verscheen op 13 november in de Wii U eShop.
Next articleN1ntendo.nl TV - Blooper Reel 2014 Previous articleIwata over het frustrerende werk achter het maken van hardware

Reacties van gebruikers

Avatar
Lupaie | 30 december 2014 21:40 | #245367
Ik denk dat WiiU eigenaren meer van een game verwachten dan mensen die games hoofdzakelijk casual op een iPhone spelen. Omdat ik destijds een review moest schrijven over Tengami (op een site over ex-rare games) heb ik hem uitgespeeld maar behalve de stijl was het echt saai en veel te kort. De gimmick om puzzels op te lossen door met de lagen van papier te spelen was na enkele puzzels wel er van af.
Avatar
MartijnP | 31 december 2014 09:58 | #245389
Verschil is ook het type speler en de concurrentie per platform.

Op ios zijn er geen AAA blockbusters te vinden zoals Nintendo wel heeft gehad afgelopen jaar.

IK geef persoonlijk liever m'n centjes uit aan Donkey Kong, Mario Kart of Smash dan aan een redelijk onbekende Tengami.


EN als je geld gaat uitgeven op ios dan is het eerste wat je doet kijken in de toplijsten van wat zijn de bestverkopende of populairste games. En ben je zeker voor het kleine prijsje wat minder kritisch wat je op je telefoon zet.
Avatar
Calandan | 31 december 2014 10:16 | #245392
iOS = 1.99 dollar
WiiU = 7.99 euro

Goh, zou daar ook niet het verschil zitten, samen met wat MartijnP zeg?
Avatar
koekiemonster | 31 december 2014 12:24 | #245401
WiiU eigenaren kopen ook niet zoveel op de eShop, alleen de games die enorm gepushed worden zoals Shovel Knight.
Avatar
Snader | 02 januari 2015 04:18 | #245487
Jammer dat de ontwikkelaars niet tevreden zijn met het aantal verkopen van een middelmatige game. Twee dingen hadden dit kunnen veranderen:
1) een betere game maken
2) meer adverteren

Mensen die namelijk reviews lezen zullen niet onder de indruk zijn geweest van het oordeel dat het spel heeft gekregen en voor de overige mensen moet het spel hen onder de aandacht gebracht worden, anders zijn ze niet op de hoogte van het bestaan ervan.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Tengami

Platform: Wii U eShop
Prijs: €7.99
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nyamyam
Uitgever: Nyamyam
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 13 november 2014

Screenshots