N1ntendo's Top 10 van 2015 Special | 05 januari 2015 19:00 | Auteur: Patrick

Ondertussen zit 2014 er weer op en kunnen we ons gaan richten op 2015. Net als ieder jaar geven we jullie weer een kijk op de games waarvan wij in 2015 het meeste verwachten. Het afgelopen jaar was voor de Wii U een schitterend jaar met toppers als Bayonetta 2 en Super Smash Bros. for Wii U, terwijl bezitters van de Nintendo 3DS er met een karige line-up vanaf komen ten opzichte van 2013. Dit tweede lijkt in 2015 niet te gaan veranderen, want in onze top 10 komt helaas maar één Nintendo 3DS-game voor en dat is ook nog eens een remake van een oude topper. Desondanks belooft het voor de Wii U wederom een fenomenaal jaar te worden met de terugkeer van Star Fox, een nieuwe The Legend of Zelda en Nintendo’s eigen kijk op het shootergenre met Splatoon.

Helaas zijn er net als vorig jaar nog niet heel veel games bevestigd voor Europa in 2015. Deze top 10, en de eervolle vermeldingen die gaan volgen, is samengesteld uit een lijst van ongeveer dertig titels. Iedere redacteur heeft individueel een top 10 samengesteld waarna we door punten toe te kennen tot onderstaande top 10 zijn gekomen. Dit jaar vinden we twee games terug in de lijst die ook in de lijst van vorig jaar stonden en één eervolle vermelding van vorig jaar maakt zijn opwachting in de lijst.

Let erop dat deze top 10 is samengesteld uit games waarvan we al weten dat ze (waarschijnlijk) uit gaan komen dit jaar. Deze lijst is verre van compleet, want er komen gedurende het jaar vast en zeker nog nieuwe games bij.

10. Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)
Onze koddige roze vriend Kirby bijt het spits af in onze top 10. Het afgelopen jaar konden we genieten van Kirby Triple Deluxe voor de Nintendo 3DS. Kirby spatte in al zijn roze pracht en praal van het scherm in 3D en we konden weer hordes vijanden opslokken. In 2015 komt Kirby naar de Wii U, alleen dit keer op een geheel andere manier. Kirby and the Rainbow Paintbrush is een vervolg op de Nintendo DS-klassieker Kirby: Power Paintbrush. In deze klassieker kon Kirby geen vijanden opslokken en bestuurde je Kirby door lijnen te trekken op het touchscreen van de Nintendo DS. Deze gameplay keert in 2015 terug naar de Wii U. Op de Nintendo DS zag de game er al uniek uit en in deze Wii U-versie gaat Nintendo nog net een stapje verder. De wereld en Kirby zijn deze keer geheel van klei gemaakt wat een bijzonder uiterlijk met zich meebrengt. We hebben wel nog onze twijfels over de muziek in de game omdat we alleen nog maar remixes van bestaande deuntjes gehoord hebben, maar we hebben er al het vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

9


9. Mario Party 10 (Wii U)
In 2015 gaat alweer het tiende deel in de Mario Party-reeks uitkomen. Mario Party is de partygame bij uitstek op Nintendo-platforms en van deze jubileumeditie verwachten we veel. We kunnen niet wachten om weer gezellig met vrienden op de bank de vele verschillende minigames te spelen. Helaas is onze speeltijd nog erg beperkt en hebben we alleen enkele van de nieuwe minigames kunnen uittesten waardoor je de game niet hoger terugvindt in deze top 10. Ook is het sinds de E3 akelig stil rondom de game, wat we erg jammer vinden. Tijdens onze korte speelsessie vielen vooral de vijfspeler-minigames op. Eén speler gebruikt hierbij de Wii U GamePad en neemt de rol van Bowser aan. Wat Nintendo buiten vijfspeler-minigames nog meer voor ons in petto heeft moet nog blijken, maar gezien het feit dat dit de tiende game uit de serie is, zou het ons niets verbazen als Nintendo het gehele partygamegenre weet te verfrissen met unieke en innovatieve nieuwe gameplay-elementen.

1


8. Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)
Captain Toad luidt de start van het nieuwe jaar in en is sinds 2 januari verkrijgbaar in Europa. Onze review is ondertussen alweer een maand geleden verschenen en hierin wist de game een nette 8.0 te scoren. Hiermee heeft Captain Toad: Treasure Tracker onze verwachtingen waargemaakt. De puzzelachtige gameplay komt goed uit de verf, het leveldesign is goed en de game geniet van een erg strakke presentatie. Toch zijn er ook enkele minpuntjes te vinden waardoor je de game op deze achtste positie terugvindt. Zo is de game relatief simpel, erg kort en laat de bediening van de camera soms te wensen over. Toch heeft Nintendo van Captain Toad een mooi baasje weten te maken die samen met Toadette nog vele avonturen tegemoet gaat!

23


7. Mario Maker (Wii U)
Vele modders en programmeurs hebben in de afgelopen jaren getracht nieuwe Super Mario Bros.-levels te maken. Een heuse leveleditor die ook toegankelijk is voor de “gewone” mens is er echter nooit van gekomen. Nintendo gaat in 2015 inspelen op deze vraag met Mario Maker voor de Wii U. In de game kun je jouw eigen 2D Super Mario-levels creëren en vervolgens delen met je vrienden en de wereld. Momenteel zijn er al vier stijlen aangekondigd voor de game en kun je zodoende levels maken in stijl van Super Mario World, Super Mario Bros. 3, Super Mario Bros. en New Super Mario Bros. We zijn erg benieuwd wat er nog meer toegevoegd gaat worden, maar de eerste beelden spreken ons in ieder geval erg aan. Vooral de online mogelijkheden klinken ons als muziek in de oren. Het is nog even afwachten of de uitvoering van de online functies ook volledig tot zijn recht komt, maar als dit het geval is kunnen we in 2015 weer aan de slag met heel erg veel interessante nieuwe Super Mario Bros.-levels. Daar zitten we in ieder geval allemaal op te wachten!6. Star Fox (Wii U)
Het is ondertussen al weer bijna tien jaar geleden dat Star Fox schitterde in een nieuw avontuur, maar in 2015 komt er eindelijk een vervolg. Tijdens de afgelopen E3 kondigde Miyamoto aan druk bezig te zijn met een nieuw Star Fox-avontuur voor de Wii U en in december liet hij weten dat de game eerder uit gaat komen dan de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U. Helaas is er nog vrij weinig bekend over dit nieuwe deel maar deze aankondiging is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Wat wel al bekend is dat de Wii U GamePad een belangrijke rol gaat spelen en dat is iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen. De Wii U GamePad is toch hetgeen de Wii U uniek maakt en helaas zijn er veel te weinig games die echt goed gebruikmaken van de mogelijkheden van het tweede scherm. Met Project Giant Robot en Project Guard liet Miyamoto tijdens de E3 al zien dat hij unieke gameplay kon creëren met de Wii U GamePad en we zijn erg benieuwd hoe hij dit voorwerk gaat gebruiken in Star Fox Wii U.

starfox-miyamoto


5. Xenoblade Chronicles X (Wii U)
Vorig jaar stond Xenoblade Chronicles X nog onder de naam “X” op de derde plaats in onze toplijst. Helaas is de game in 2014 niet meer uitgekomen waardoor je de game ook dit jaar weer in de lijst terugvindt. Nintendo heeft echter niet stilgezeten en zodoende zijn er dit jaar vier titels die een hogere notering genieten in de toplijst. Echter is dit zeker geen reden om niet enthousiast te zijn over deze game, want een vervolg op de ijzersterke Wii-game Xenoblade Chronicles doet onze RPG-harten sneller kloppen. Met Xenoblade Chronicles liet Monolith Software zien dat ze het absolute maximum uit de Wii konden halen en we verwachten dat ze dit nu nog eens stilletjes over gaan doen op de Wii U. Daarnaast was Xenoblade Chronicles al gigantisch met meer dan honderd uur gameplay, maar in dit vervolg propt de ontwikkelaar doodleuk even een wereld die maar liefst vijf keer zo groot is. Daar gaat onze vrije tijd!

3


4. Yoshi’s Woolly World (Wii U)
Dit jaar staat Yoshi’s Woolly World al voor de derde keer in deze top 10, hoewel de game in de vorige lijsten nog "Yarn Yoshi" heette. We hadden de game eigenlijk al in 2013 verwacht maar over de jaren heen bleef het helaas akelig stil rondom deze titel. Dit veranderde afgelopen E3 waar Nintendo met een speelbare demo kwam. Deze demo hebben we uitgebreid kunnen spelen en liet een zeer sterke indruk achter. Vandaar ook dat je de game dit jaar twee plaatsen hoger terugvindt in deze lijst. Het lieflijke uiterlijk waarin alles uit garen bestaat past gewoon geheel binnen een Yoshi-game. Dit spel wordt gezien als een spiritueel vervolg op Kirby’s Epic Yarn dat in 2011 verscheen voor de Wii. Die game wist toen ook hoge ogen te gooien en we verwachten daardoor dat het deze keer ook raak zal zijn. Onze eerste ervaringen zijn erg positief en vooral het co-op gedeelte sprak ons aan. De controllermogelijkheden zijn daarbij nog een kleine kanttekening, want het spelen met een Wii Remote beviel ons minder terwijl het heerlijk wegspeelde op de Wii U GamePad. We hopen snel weer meer informatie over de game te krijgen want we kunnen haast niet wachten om met deze brei van garen aan de slag te gaan.

7


3. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (Nintendo 3DS)
Sinds het verschijnen van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D vraagt de hele wereld naar een Nintendo 3DS-versie van The Legend of Zelda: Majora’s Mask. In 2015 gaat Nintendo gehoor geven aan deze wens, want tijdens de Nintendo Direct van 6 november liet Satoru Iwata weten dat ze druk bezig waren met een opfrissing van deze Nintendo 64-klassieker. In het tweede kwartaal van 2015 kunnen we weer aan de slag met dit grimmige avontuur. Als fans van het origineel kunnen we niet meer doen dan uitkijken naar deze remake want ook wij hadden deze al lang op ons verlanglijstje staan. Met de inhoud van de game zit het wel goed, we kennen het origineel, en als we bekijken wat Nintendo van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D gemaakt heeft hoeven we ons nergens zorgen over te maken! Dit is een game waar menig persoon al jaren op wacht en 2015 gaat wat ons betreft het jaar van Link worden.2. Splatoon (Wii U)
Splatoon is zonder twijfel één van de grootste verrassingen van het afgelopen jaar. Dat deze verrassing goed uitpakt zie je ook terug in onze lijst. Een tweede plaats voor een nieuwe IP waar we eigenlijk nog niet eens heel erg veel van gezien hebben is een bijzondere prestatie. Splatoon is Nintendo’s kijk op het shootergenre en alles aan de eerste indruk laat blijken dat dit een zeer interessante kijk is. Het afschieten van tegenstanders blijft een belangrijk onderdeel van de gameplay maar het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk territorium te bekladden met verf voor jouw team. Alles aan de game straalt 'Nintendo' uit en de innovatieve gameplay-elementen, zoals het kunnen veranderen in een inktvis, leveren direct een uniek gevoel op. De mogelijkheden in de eerste demo waren nog redelijk beperkt en ook over de singleplayer-modus is nog weinig bekend. Toch is voor ons gevoel het enige wat het succes van Splatoon nog in de weg kan zitten de online functionaliteiten. Splatoon is een tactische competitieve shooter die online gespeeld dient te worden. Laat dat nou net iets zijn waar Nintendo over het algemeen niet zo sterk in is. Splatoon zou in het tweede kwartaal van 2015 moeten gaan verschijnen en we hopen zodoende snel meer informatie te krijgen. Niet eerder waren we zo enthousiast over een nieuwe IP, want de eerste indruk kwam ontzettend goed uit de verf!

12


1. The Legend of Zelda (Wii U)
Het zal niet als een verrassing komen. Eerder lieten we al doorschemeren dat 2015 wat ons betreft het jaar van Link gaat worden. The Legend of Zelda Wii U is de game waar wij in 2015 het meeste naar uitkijken en het meeste van verwachten. Binnen de redactie zijn de meningen over The Legend of Zelda nogal verdeeld. Toch lijkt die verdeling bij deze opkomende titel minder aanwezig te zijn. In een game van Nintendo met een grote open wereld en Link in de hoofdrol kan iedereen zich wel vinden. Mink gaf aan: “Skyrim spelen in de wereld van The Legend of Zelda! Dit is de eerste keer dat ik echt uitkijk naar een nieuwe The Legend of Zelda-game”. De eerste gameplaybeelden die tijdens The Game Awards 2014 geshowd werden waren adembenemend mooi en ook kregen we direct een eerste indruk van de grootte van de wereld. En die indruk loog er niet om. We hebben vele beloften voorbij zien komen het afgelopen jaar en zijn erg benieuwd naar wat Nintendo met deze nieuwe kijk op deze prachtige serie gaat opleveren. Als alle beloften waargemaakt worden luidt dit spel een nieuw tijdperk in voor de The Legend of Zelda-serie. We kijken ontzettend uit naar de E3 van het aankomende jaar, want daar zou veel duidelijk moeten worden maar wat ons betreft hebben we al meer dan genoeg gezien en gehoord om The Legend of Zelda Wii U dit jaar de hoogste notatie te geven in deze lijst.

4


Met The Legend of Zelda Wii U concluderen wij N1ntendo’s Top 10 van 2015. 2015 belooft een topjaar te worden voor de Wii U. Zo komen er negen Wii U-games terug in deze top 10. Toch moet even gemeld worden dat dit dus ook betekent dat er maar één Nintendo 3DS-game is die de top 10 gehaald heeft dit jaar. Hopelijk gaat de komst van de New Nintendo 3DS daar dit jaar nog iets aan doen, want zoals het er nu uitziet wordt 2015 zeker geen goed jaar voor Nintendo 3DS-bezitters. We gaan zien wat 2015 ons verder nog gaat brengen! We zijn erg benieuwd wat jullie gedachtes zijn over dit jaar.
Next articleMario Kart 64 speelt de hoofdrol in een nieuwe Teens React-video Previous articleBenefietevenement Awesome Games Done Quick 2015 van start gegaan

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 05 januari 2015 19:06 | #245601
collapse
Zelda MM, Zelda WiiU en Mario maker voor mij. De rest zou ik geen volle pond voor willen neerleggen.

Als Kirby nou 15 - 20 euro zou zijn, dan zou deze nog interessant kunnen zijn.

Grappig overigens dat een game waar nog geen fuck van bekend is op nummer 6 staat.
Avatar
Nathan | 05 januari 2015 19:25 | #245603
Reactie op post #245601 van koekiemonster
Grappig overigens dat een game waar nog geen fuck van bekend is op nummer 6 staat.


Deze lijst is dan ook samengesteld uit de games waar wij het meeste naar uitkijken, niet waar wij per sé het meeste van verwachten met de kennis die we nu hebben.
Avatar
yjahmesio | 05 januari 2015 19:07 | #245602
Ik vind dit echt een vette lijst, ga veel games halen die hier tussen staan...
Avatar
The Iron Ghoul | 05 januari 2015 19:25 | #245604
collapse
deze lijst is voor mij de reden om ook dit jaar geen ps/4/x1 te kopen.
hoop alleen dat mario party eindelijk weer eens goed wordt. laatste deel waar ik me echt mee heb vermaakt was deel 3
Avatar
yjahmesio | 05 januari 2015 19:31 | #245605
Reactie op post #245604 van The Iron Ghoul
Inderdaad Mario Party's zijn achteruit gegaan, hoop ook dat deze weer eens goed wordt.

Trouwens deze lijst past wel een beetje bij deze video...
Avatar
SMS | 05 januari 2015 19:33 | #245606
collapse
Je weet dat het slecht gaat voor Nintendo wanneer een remake, Captain Toad, en Kirby's Paintbrush op een top 10 lijst staan.

Ik vrees voor deze E3. De grote focus op Zelda U en Starfox geeft Nintendo een excuus het daarbij te houden. Dan krijgen we mischien NOG MEER Animal Crossing en Nintendogs voor Wii U. Mad

Hopelijk krijgen we in ieder geval 2 goede nieuwe games aangekondigd dit jaar.
Avatar
DarkPixel | 05 januari 2015 20:14 | #245611
Reactie op post #245606 van SMS
Nee joh. Denial
Als Animal Crossing voor de WiiU aangekondigd zou worden zou dat juist helemaal geweldig zijn! Dat zou voor mij dé game van 2015 (of 2016) worden.
Ik heb Animal Crossing New Leaf helemaal platgespeeld, (en speel het nu nogsteeds) en het is sowieso een van mijn favoriete games ooit.
Ik heb echter ook niet heel veel met de games die tot nu toe dit jaar uit gaan komen.
Mario Maker lijkt me wel leuk, maar niet voor de volle retail price, en hoewel Yoshi mijn favoriete personage is weet ik nog niet of Yoshi's Wooly World ga halen. (Dat spel ziet er wel fantastisch uit!)

En nog twee of meer nieuwe games zijn natuurlijk altijd welkom!
Avatar
Hyrule-Warrior | 05 januari 2015 19:42 | #245607
collapse
Waarom zie ik nou geen Starfox, Devil's Third en Forgotton Memories in de top 10 ?
Avatar
Mink | 05 januari 2015 20:00 | #245608
Reactie op post #245607 van Hyrule-Warrior
collapse
Geen idee, StarFox Wii U staat er namelijk gewoon tussen.
Avatar
Hyrule-Warrior | 05 januari 2015 20:09 | #245609
Reactie op post #245608 van Mink
Oh ja! Sorry ik scrolde te snel naar beneden hihi
Avatar
Nintendofan | 05 januari 2015 20:10 | #245610
Zelf verheug ik mij op Mario Maker, Yoshi's Woolly World, Mario Party 10 en Legend of Zelda. Hoop zelf stiekem nog op een verassing dit jaar zoals Animal Crossing U. Smile
Avatar
Hyrule-Warrior | 05 januari 2015 20:24 | #245613
collapse
Is er al een release datum bekend gemaakt van Xenoblade Chronicles X ( Wii U Europe ) ?
Avatar
NintendoJeroen | 11 januari 2015 14:29 | #245901
Reactie op post #245613 van Hyrule-Warrior
Nee, in Japan komt hij volgens mij in Q2 uit, maar er is nog geen Europese releasedatum bekend.
Avatar
Yosher2 | 05 januari 2015 20:36 | #245614
Mijn top game waar ik naar uitkijk is zonder enige twijfel Yoshi's Woolly World! Vooral na het enorm teleurstellende Yoshi's New Island ben ik wel toe aan een LEUKE nieuwe Yoshi game. Kan niet wachten. Very Happy

Andere games waar ik zeker naar uitkijk zijn Mario Maker, Mario Party 10, Zelda Wii U en Majora's Mask, en uiteraard Splatoon. Kirby zou ik daar nog wel bij willen plaatsen, maar ik ben niet zo van de Canvas Curse/Power Paintbrush gameplay, en ook niet echt van de clay-motion animatie stijl. Denk dat ik deze dus lekker aan me voorbij laat gaan. Wel verrassend dat Devil's Third niet op dit lijstje staat, moet ik zeggen.

Verder hoop ik zelf nog op een nieuwe game in de F-Zero serie. Daar wacht ik echt al sinds de GameCube versie.
Avatar
nintendo23 | 05 januari 2015 20:39 | #245615
collapse
Op de E3 gaan we een teaser of eerst trailer van Mario Galaxy 3 zien. Een Metroid voor of 3DS Wii u. En ik denk Retro studio's nieuwe game dat nog een Dk maakt. Daarnaast Devils Third, Star Fox Zelda en de E3 is redelijk tot goed te noemen
Avatar
Hyrule-Warrior | 05 januari 2015 20:48 | #245616
Reactie op post #245615 van nintendo23
collapse
Hoe kom je aan die info?
Avatar
nintendo23 | 05 januari 2015 21:28 | #245618
Reactie op post #245616 van Hyrule-Warrior
collapse
Gewoon logisch nadenken. Een E3 met alleen Zelda en Star Fox kun je geen E3 winnen. Devils third en X is zijn niet groot genoeg. Nou captain Toad heeft zeker niet alle mankracht gekost. En ik denk niet dat 3D World de Mario van Nintendo was wat liet zien waar de Wii u toe in staat was. Die vorm is zo gekozen omdat er te weinig software aanwezig was. Dus een Mario Galaxy 3 En een nieuwe vorm 3D Mario voor de volgende Wii u console.

De Metroid game de 3DS mist dit jaar aantoonbare goede software en de mensen van Luigi Dark moon zijn al een tijd met een ander project bezig. Ook al zie ik hem graag op de Wii u ik denk dat de klapper voor de 3DS wordt. Retro werkt aan trilogy dat zag je bij Metroid en ik denk dat een DK dat ook wordt. Mede door hun hint in de volgende Dk willen we meer de animal buddies stoppen. Als ze 2 studio's hebben dan is dat 2e project een Metroid, en daarbij Dkc verkocht niet zo best door het lage aantal Wii u verkopen. Dus een mooie kans om nu de laatste Dkc veel te verkopen.

Dus een E3 met:

Zelda
Star Fox
Xenoblade
Metroid
Mario Galaxy 3
Dkc
Devils third zou een geweldig E3 zijn.
Avatar
offensive | 05 januari 2015 22:14 | #245622
Reactie op post #245618 van nintendo23
collapse
Dacht ergens gelezen te hebben dat Bill Trinen heeft gezegd geen main Mario game dit jaar. Kan natuurlijk wel zijn dat deze wel wordt onthuld
Avatar
yjahmesio | 05 januari 2015 23:27 | #245626
Reactie op post #245622 van offensive
Volgens mij bedoelt Bill, dat er geen in 2015 uitkomt, maar waarom niet in 2016. Ik zelf denk ook dat er een Mario game wordt aangekondigd, en dan in 2016 uitkomt. De reden waarom ik Galaxy 3 denk, is vanwege wat Miyamoto een tijd geleden zei over een nieuwe Galaxy versie.
Avatar
Hyrule-Warrior | 05 januari 2015 22:52 | #245624
Reactie op post #245618 van nintendo23
Ik hoop echt dat het een awesome e3 word. Met meer infos over een release titel, release datum en een game trailer. Hopelijk worden onbekende games ook vrijgegeven.
Avatar
The Iron Ghoul | 05 januari 2015 20:53 | #245617
Reactie op post #245615 van nintendo23
van die hoed uit harry potter
Avatar
Tobias | 05 januari 2015 22:05 | #245620
Reactie op post #245615 van nintendo23
collapse
Bij retro duurt het altijd best lang voordat er een nieuwe game aankomt en we hebben vorig jaar al een dk game gehad dus ik vrees geen donkey kong in 2015 of 2016
Avatar
nintendo23 | 05 januari 2015 22:14 | #245621
Reactie op post #245620 van Tobias
collapse
Klopt al denk ik dat Retro studio's nu flink groter is geworden. Ik denk dat we dit jaar al op de E3 wel de game zien van hun. En de game van pas uit komt in 2016.

Dit jaar denk ik Yoshi Woolly World, Splatoon, kirby, Zelda, Star Fox xenoblade X en devils third en een aankondig van de E3
3DS Zelda Majora's Mask, Xenoblade, Metroid, project steam.

Volgend jaar Dkc, Metroid en Mario Galaxy 3.,Wii u

Dan is het een mooie afsluiting voor de Wii u
Avatar
koekiemonster | 05 januari 2015 22:29 | #245623
Reactie op post #245621 van nintendo23
collapse
jij denkt al jaaaren dat Retro ineens magisch bestaat uit meerdere teams Smile
Avatar
nintendo23 | 05 januari 2015 23:05 | #245625
Reactie op post #245623 van koekiemonster
Klopt. Maar als Nintendo slim is hebben ze die studio toch flink uitgebreid.
Avatar
yjahmesio | 05 januari 2015 23:31 | #245627
Reactie op post #245623 van koekiemonster
collapse
Als Retro niet een tweede team had, dan hadden ze dat allang ontkent, want het is namelijk een paar keer aan hun gevraagd in een interview. Maar ze hielden hun mond stijf dicht. Plus een tijdje terug hebben ze ontwikkelaars ingehuurd, en dat was niet voor Donkey kong, maar voor welke game dan wel????

Paar maanden terug hebben ze weer ontwikkelaars in gehuurd. En dat gebeurde toen ze klaar waren met Donkey kong, dus waarschijnlijk zijn ze weer met twee projecten bezig. Waar van een Metroid, dat is trouwens zo goed als bevestigd. Ze zijn bezig met een 2D en een 3D Metroid bezig, ik denk een 3DS en een WiiU versie.
Avatar
nintendo23 | 05 januari 2015 23:54 | #245628
Reactie op post #245627 van yjahmesio
collapse
Nee als ze 2 teams hebben ia de een is met Metroid Prime 4 bezig en de 2D game is een laatste DKC game voor Wii u. En Retro is een Wii u ontwikkelaar. Ik denk dat de 3DS versie gemaakt wordt door de makers van Luigi Mansion Dark moon
Avatar
yjahmesio | 06 januari 2015 00:16 | #245629
Reactie op post #245628 van nintendo23
Ja zou kunnen inderdaad ben benieuwd. Team die LMDM heeft gemaakt, Next Level games, zou zomaar kunnen. Als dat zo is, dan veracht ik deze jaar een 2D Metroid voor de 3DS, want zij zijn nu al bijna 2 jaar met een Project bezig, waar wij helemaal nog niks van afweten. Het zou zomaar een 2D metroid kunnen zijn.
Avatar
jorden1506 | 06 januari 2015 10:30 | #245634
Reactie op post #245621 van nintendo23
Ik hoop echt niet op weer een DKC als ze een DK maken mag het wel eens een 3D DK zijn zoals DK64
Avatar
vhniels | 06 januari 2015 21:17 | #245712
waarom staat monster hunter 4 voor de 3ds er niet tussen :o
Avatar
raceneus | 06 januari 2015 23:11 | #245728
Zeker, Jorden 1506.
Ik kijk toch ook wel erg uit om project cars op de wii u te kunnen spelen.
Avatar
NintendoJeroen | 11 januari 2015 14:27 | #245900
Oh joh, toen ik dit las

"in onze top 10 komt helaas maar één Nintendo 3DS-game voor en dat is ook nog eens een remake van een oude topper"

moest ik meteen aan Devil Survivor 2 denken die volgend jaar ook voor de 3DS verschijnt. Had al niet verwacht dat zo'n soort game jullie top-10 zou halen, al werd Devil Survivor 1 hier volgens mij wel vrij goed beoordeeld.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Captain Toad: Treasure Tracker

Platform: Wii U
Genre: Mini-Maze Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 02 januari 2015

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Platform: Wii U
Genre: Touch Platformer
Ontwikkelaar: HAL LABORATORY, INC.
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 08 mei 2015

Mario Party 10

Platform: Wii U
Genre: Party
Ontwikkelaar: NDCUBE
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 maart 2015

Splatoon

Platform: Wii U
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 29 mei 2015

Star Fox Zero

Platform: Wii U
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 april 2016

Super Mario Maker

Platform: Wii U
Genre: Interactive Course Builder
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 11 september 2015

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Wii U
Genre: Open-Air Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 13 februari 2015

Xenoblade Chronicles X

Platform: Wii U
Genre: Action RPG
Ontwikkelaar: Monolith Software
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2 - 32
Releasedatum: 04 december 2015

Yoshi's Woolly World

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Good Feel
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 26 juni 2015