N1ntendo's eervolle vermeldingen van 2015 Special | 07 januari 2015 10:30 | Auteur: Erik

Helaas kon niet elke titel een plekje krijgen in onze felbegeerde Top 10 van 2015. Toch vonden we dat een aantal games nog wel even onder de aandacht gebracht konden worden. We kijken stiekem ook wel erg uit naar die niet nader te noemen racesimulatie of dat spel waarin de wereld opeens niet meer ronddraait. Hieronder daarom vijf eervolle vermeldingen, alsmede een vluchtige blik op het onbekende in 2015.

Deze lijst is gebaseerd op de titels die nét niet genoeg punten hebben gescoord om in de absolute top te mogen komen. Iedere redacteur heeft individueel een top 10 samengesteld, waaruit een aantal punten werd toegekend. Onderstaande spellen wisten toch nog genoeg punten bijeen te sprokkelen om even in de spotlights te staan. Eén van deze games stond hier vorig jaar ook al, maar de overige vier zijn volledig nieuw!

Project CARS (Wii U)
Vorig jaar was het een ‘eervolle vermelding’ en ook dit jaar weet 'ie net buiten de prijzen te vallen. Dat wil echter niet zeggen dat we niet naar de racesimulatie van Slightly Mad Studios uitkijken. Dat beetje ondersteuning dat Nintendo nu nog ontvangt van derde partijen, verwelkomen we met open armen. Een serieuze racer ontbreekt nog in de bibliotheek van de Wii U en Project CARS lijkt dat gat op ambitieuze wijze in te gaan vullen. De ontwikkelaar belooft bijvoorbeeld dat we een van de meest realistische race-ervaringen ooit gaan krijgen, maar daarnaast krijgt de Wii U-versie een aantal exclusieve features. Zo is de Wii U GamePad te gebruiken als achteruitkijkspiegel en zal de gyroscoop van de controller gebruikt worden. Dit alles wordt gegoten in een prachtig grafisch HD-sausje. Het enige waar we nu nog op wachten is een verschijningsdatum!

34


Code Name S.T.E.A.M. (Nintendo 3DS)
Nintendo heeft op Nintendo 3DS-gebied nog een hoop gaten te vullen in 2015. Toch lijkt Code Name S.T.E.A.M. wat ons betreft een goede poging te doen om het aanbod wat te versterken. Deze gloednieuwe IP van Nintendo speelt zich af in een tijd waarin stoom steeds gebruikelijker wordt en kent een typische ‘steampunk’ setting. De wereld wordt echter opeens aangevallen door een stel kwaadaardige aliens en aan protagonist Fleming en zijn teamgenoten de taak om hen een kopje kleiner te maken. Vanuit de gedachtegang van spellen als Fire Emblem en Advance Wars zal je dit op turn-based wijze moeten doen. Het bijzondere is dat je Code Name S.T.E.A.M. echter vanuit de derde persoon bekijkt en je ‘zet’ gebaseerd is op de hoeveelheid stoom die je kunt gebruiken. Of dit voldoende is om onze Nintendo 3DS-honger te stillen, weten we in het tweede kwartaal van 2015.

9


Earthlock: Festival of Magic (Wii U eShop)
Wat zou er gebeuren als de wereld ineens stopt met ronddraaien? Het rollenspel Earthlock: Festival of Magic speelt met deze interessante gedachte. Op Umbra worden vulkanen weer actief, verdwijnen hele koninkrijken, en verschuiven werelddelen in rap tempo. Maar dat niet alleen: er is geen dag- en nachtcyclus meer. Als Amon de ‘Scavenger’ raak je bij aanvang van het spel verwikkeld in een burgeroorlog en probeer je steeds meer te weten te komen over de geschiedenis van Umbra. Hier raak je ook betrokken bij de nodige gevechten, die hevig leunen op een zogenaamd ‘duo-systeem’. Elk duo bestaat uit een vechtersbaas en een beschermer, wat potentieel voor een hoop interessante tactieken kan zorgen. Ook bevat het spel een vleugje Harvest Moon; het oogsten van hulpstoffen en planten speelt een belangrijke rol. Binnenkort kunnen wij als het goed is Eartlock: Festival of Magic met onze eigen ogen aanschouwen.

3


Affordable Space Adventures (Wii U eShop)
Tijdens het Nintendo Treehouse werd opeens een wel heel mysterieuze titel tentoongesteld voor de Wii U eShop. KnapNok Games liet toen Affordable Space Adventures zien. In dit spel bestuur je een klein ruimteschip door een onbekende planeet. Vrijwel je enige zicht komt van het licht voor op je schip, waardoor je nooit weet wat er voor je zal verschijnen. Je kunt daarnaast het gewicht van het voertuig aanpassen, waardoor je bijvoorbeeld ook de diepten van een oceaan kunt verkennen. De game speelt heel erg in op je nieuwsgierigheid en wil je elk hoekje van de mysterieuze planeet laten uitkammen. Om dit te volbrengen, zal je het licht en de andere attributen van het ruimteschip goed moeten gebruiken om verscheidene puzzels op te lossen. Onze interesse is in ieder geval al gewekt!

1


Harvest Moon: The Lost Valley (Nintendo 3DS)
De nieuwste telg in de Harvest Moon-serie, The Lost Valley, lijkt weer een bijzonder rustgevend avontuur te worden. Je raakt opeens verzeild in een diepe vallei waar het altijd winter is. Zoals een Harvest Moon-titel betaamt, moet je flink oogsten om dit fenomeen ongedaan te maken. Maar daarnaast ga je ook op reis door de vallei en probeer je relaties op te bouwen met de lokale inwoners. We zijn echter vooral gecharmeerd van de mogelijkheid om letterlijk het land te ‘verbouwen’. Op haast Minecraft-achtige wijze kun je met het touch-screen nieuwe gronden scheppen, fris water laten stromen of zelfs heuse nieuwe routes creëren naar voorheen onbegaanbare gebieden. Deze nieuwe gameplay lijkt een nieuwe dimensie te geven aan de normaal conventionele Harvest Moon-serie. We kunnen dan ook niet wachten om de verschillende seizoenen weer terug te laten keren!

3


En verder?
Naast de titels uit onze Top 10 en bovenstaande eervolle vermeldingen, gaat 2015 ongetwijfeld nog een hoop moois bieden. Er liggen nog verscheidene Nintendo Directs in het verschiet en ook de aankomende E3 zal vast een aantal verrassingen opleveren. Wij hopen vooral dat Nintendo ons verrast met een aantal puike titels op de Nintendo 3DS. Zeker omdat 2014 nou ook niet bepaald een geweldig jaar voor de driedimensionale handheld was. Op dit moment zijn er eigenlijk alleen titels bekend die begin 2015 moeten verschijnen.

Gelukkig lijkt een nieuw Pokémon-spel eind dit jaar haast een zekerheidje. Toch zou dit het perfecte jaar zijn om weer een aantal ‘oudere’ franchises weer eens op te poetsen. We hebben al bijvoorbeeld veel te lang geen oorlogje meer gespeeld in Advance Wars en ook de laatste klassieke 2D-Metroid dateert alweer uit 2004. Gelukkig zit 2015 op Wii U-gebied wel snor, al zouden we niet raar opkijken als ook Animal Crossing in niet al te lange tijd de thuisconsole aan gaat doen. Toch zou wat meer third party-support wel wenselijk zijn. We zijn in ieder geval benieuwd hoe dit jaar gaat lopen! Wat zijn de titels waar jij het meeste naar uitkijkt in 2015?
Next articleReclames Kirby and the Rainbow Paintbrush tonen alle kleuren... Previous articleMaak kennis met Henry Fleming uit Code Name: S.T.E.A.M.

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 07 januari 2015 10:55 | #245760
Harvest Moon.. Ik heb nog nooit een game uit de serie gespeeld maar ben wel fan van het genre (Fantasy Life en AC New Leaf zijn toffe games!).
Toch maar eens proberen dan dit jaar Very Happy
Avatar
koekiemonster | 07 januari 2015 11:40 | #245764
90s arcade racer is mijn most wanted niet Nintendo game op de WiiU:

http://blog.nicalis.com/2014/02/update-90s-arcade-racer-and-wii-u/

Als deze nog uitkomt, promoot het, koop het en ga ervan houden!
Avatar
Ivo-tje | 07 januari 2015 11:58 | #245770
collapse
Project cars: Release op 20 maart. Komt ook voor de Wii U een limited edition bij uit Wink
Avatar
yjahmesio | 07 januari 2015 14:28 | #245782
Reactie op post #245770 van Ivo-tje
collapse
Wanneer is dat bevestigd?
Avatar
Mink | 07 januari 2015 14:32 | #245784
Reactie op post #245782 van yjahmesio
collapse
Niet, het spel verschijnt op 20 maart in Europa voor alle consoles met uitzondering van de Wii U. De releasedatum van de Wii U-versie is nog onbekend. De releasewindow is 2015.
Avatar
Ivo-tje | 07 januari 2015 20:01 | #245813
Reactie op post #245784 van Mink
collapse
Foregames is degene die de officiële pre-orders mag doen in NL.
Als ik hier kijk staat hij op 20-maart....

Na veel zoeken op de site van project cars zie ik inderdaad pas dat hij voor de Wii U later komt Mad Wat is dat toch altijd om ons te laten wachten....
Avatar
Martijn | 09 januari 2015 14:42 | #245861
Reactie op post #245813 van Ivo-tje
Blijft raar, aangezien de Wii U versie intussen wel het allerlangst in ontwikkeling moet zijn. Die werd toen nog toegejuicht als een paradepaardje voor het systeem, dat liet zien waartoe de Wii U allemaal in staat is. Hopelijk is dat nog steeds zo, al bekruipt mij het gevoel de delen voor de concurrentie in de tussentijd meer prioriteit hebben gekregen. Dat is jammer.

Kan nog steeds een goede titel worden, al geef ik niks om racegames. Hopelijk de beste in zijn genre, op de Wii U. Smile
Avatar
nintendo23 | 07 januari 2015 15:31 | #245791
De wii u heeft harder goede software nodig dan de 3DS dus ik denk dat je op 3DS gebied niet veel kunt verwachten.
Avatar
nintendo23 | 07 januari 2015 15:31 | #245792
De wii u heeft harder goede software nodig dan de 3DS dus ik denk dat je op 3DS gebied niet veel kunt verwachten.
Avatar
koekiemonster | 07 januari 2015 16:08 | #245797
collapse
Zowel de wiiu als de 3DS is nu erg matig voor 2015. Alleen first party of gekochte 3rd-party. Meer is er niet. En Nintendo kan zelf geen 2 apparaten tegelijk voorzien, dus dit jaar de focus op de WiiU en daarom niet op de 3DS. Het is totdat ze met de 2-in-1 komen of WiiU, of 3DS.

2015 is WiiU en dat is nodig, want als Nintendo weinig tot niets levert zijn er simpelweg geen WiiU games!
Avatar
yjahmesio | 07 januari 2015 16:59 | #245801
Reactie op post #245797 van koekiemonster
Daarom is de handheld en homeconsole samen gegaan, om dat probleem te verhelpen, maar dat gaat waarschijnlijk echt van pas zijn bij hun nieuwe console.
Avatar
Tristan | 07 januari 2015 19:11 | #245810
Ik ben zeer benieuwd hoe Legend of Legacy voor de 3DS gaat worden. De game komt deze maand al uit in Japan en zou dus zomaar een verrassende release in Europa in de zomer kunnen krijgen! Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Affordable Space Adventures

Platform: Wii U eShop
Prijs: €18,99
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: KnapNok Games
Uitgever: KnapNok Games
Aantal spelers lokaal: 3
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 09 april 2015

Code Name: S.T.E.A.M.

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Turn-based Strategy
Ontwikkelaar: Nintendo / Intelligent System
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 15 mei 2015

Earthlock: Festival of Magic

Platform: Wii U eShop
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Snowcastle Games
Uitgever: Snowcastle Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 september 2017

Harvest Moon 3D: The Lost Valley

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Natsume
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 19 juni 2015

Project CARS

Platform: Wii U
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios
Uitgever: Bandai Namco
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: Onbekend