Nintendo 3DS Must Haves: Part II - mei 2013 tot en met het heden Special | 19 februari 2015 10:00 | Auteur: Mink

Eergisteren verscheen de eerste helft van onze special, Nintendo 3DS Must Haves. Vandaag maken we het laatste gedeelte van de lijst bekend. De lijst met spellen die je “moet hebben” neemt ons mee naar de eerste Pokémon-games voor de Nintendo 3DS, de eerste handheld-versie van de Super Smash Bros.-serie en de altijd even vrolijke en roze Kirby. In totaal bespreken we elf titels en deze zijn stuk voor stuk echte aanraders voor de handheld.

Pokémon X & Pokémon Y
Het avontuur van de jongen die de beste wilde worden begon oorspronkelijk in Pallet Town, maar in de Nintendo 3DS-game bij Vaniville Town. Met deze telg heeft Game Freak de Pokémon-serie naar een nieuw niveau weten te tillen. Het aantal vernieuwingen is enorm hoog, zo kon je voor het eerst Pocket Monsters in een 3D-animatie bekijken, Wonder Traden, schuin lopen en krijg je jouw eerste monstertje van je nieuwe buren in plaats van de regionale professor. Een van de meest innoverende Pokémon-games ooit gemaakt waar honderden uren in te stoppen zijn. Are you gonna catch ‘m all?

21

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Het directe vervolg van het in 1992 verschenen spel The Legend of Zelda: A Link to the Past verscheen eind november 2013 voor de Nintendo 3DS. Dit top-down action adventure spel heeft overduidelijk bewezen de perfecte verdeling tussen nostalgie en vernieuwing te hebben gevonden. Het spel was iets aan de gemakkelijke kant en het nieuwe huursysteem voor items was totaal niet interessant. Toch heeft het spel dankzij de leuke side-quests, een prachtige presentatie en ideaal gebruik van het onderste beeldscherm een verdiende plek in ons gamershart gekregen. Een waardige opvolger van volgens sommigen de beste game aller tijden.

Bravely Default
Bravely Default is een Role Playing Game pur sang. Je begint met vrijwel niets en gaandeweg neemt je party een grotere vorm aan, wordt de uitrusting vele malen sterker en is het mogelijk om van job te verwisselen en zo de personages krachtiger te maken. Verder is dit spel grafisch enorm indrukwekkend en wellicht wel één van de mooiste ooit. StreetPass, SpotPass en het 3D-effect zijn allemaal goed vertegenwoordigd in deze typische Japanse game. Al met al, een must have voor alle RPG-fans en een echte aanrader voor iedereen met een Nintendo 3DS.

118


Kirby Triple Deluxe
Het nieuwste avontuur van de zeer bekende roze kauwgombal is Kirby Triple Deluxe. Deze Nintendo 3DS-titel wist vriend en vijand van de serie goed te verrassen dankzij de vele vernieuwingen en toch ook bekende elementen. Het meest interessante aspect uit het spel was overduidelijk de goede verhouding tussen 2D en 2.5D. Vijanden, Kirby en zelfs schatkisten wisten zich van de voor- naar de achtergrond te bewegen. De nieuwe Hypernova-krachten brachten tevens leuke puzzels met zich mee. De vele puzzels, geheime verzamelobjecten en leuke eindbaasgevechten zorgden er samen voor dat dit dé 2.5D-platformer is van de Nintendo 3DS.

Tomodachi Life
Het life simulation-spel van Nintendo: dan wordt er in eerste instantie vaak gedacht aan de Animal Crossing-serie. Nintendo besloot echter nog een soortgelijke serie uit te brengen en met veel commercieel succes. De critici waren tevens lovend en dit kwam voornamelijk door de vele features die het spel rijk is. Zo kun je ieder Mii-personage van een naam voorzien, ze eigenschappen geven en de relatie tussen het personage en jouzelf aangeven. Hoewel de hoeveelheid content van het spel sneller op is dan ons lief was, is het spel een absolute topper. De StreetPass- en SpotPass-functies zijn leuk en origineel, het geheel is zeer gemakkelijk op te pakken en het spel biedt dagelijks een hoop plezier. Word je warm van een zeer goede en uitgebreide life simulation-game, dan is Tomodachi Life absoluut een spel voor jou.

10


Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call
Het tweede en gelijk ook laatste muziekspel dat we waardig vinden van een “Must Have”-titel, is Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call. Dit spel neemt het ritmische aspect van een muziekspel en voegt daar een soort RPG-achtige sfeer aan toe. Met je eigen party, van vier man sterk, moet je op de noten van de muziek vechten tegen andere wezens. Door vijanden te verslaan krijg je experience points waardoor de gekozen personages levels stijgen. Dit werkt allemaal meer dan prima en is daarbij enorm leuk. Het spel heeft verder ontzettend veel muziekstukken (200+) die je allemaal kunt spelen, er is veel downloadbare content voor en het geheel heeft net zo'n aantrekkingskracht als een lamp dat doet voor een mug.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS
Je kon a priori niet zeggen of de handheldversie van de Super Smash Bros.-serie een succes zou worden. Nu hij enkele maanden flink is verkocht en mensen het spel nog dagelijks, onderweg of thuis, spelen, kun je wel stellen dat het een groots succes was. Het spel heeft 49 speelbare personages en nummertje vijftig is al onderweg in de vorm van downloadbare content. Met de unieke modus Smash Run kon je via local multiplayer het tegen elkaar opnemen. Hiervoor moest je eerst vijf minuten een hub hebben doorkruist waarbij je personage spelenderwijs sterker wordt. De handheld-versie van de nieuwe Super Smash Bros.-telg is zonder twijfel een must have voor iedere Nintendo-fanaat.

3DS_SmashBros_scrnC04_04_E3


Shovel Knight
Shovel Knight lijkt een ouderwetse platformer uit de jaren negentig. Niets is minder waar, want het spel verscheen nog niet zo lang geleden. Dit spel, dat gebruikmaakt van nostalgie, neemt je mee naar het verhaal van de ridder Shovel en zijn verloren maatje Shield. Het spel kent leuke aspecten zoals de relikwieën die je kunt vinden. Toch waren we niet geheel enthousiast over deze titel, zo had het sterven geen echte consequentie en was het geheel nogal sloom. Desalniettemin is dit een echte topper waarbij de presentatie je het gevoel geeft in het verleden te leven.

Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire
We begonnen vandaag met de eerste telg uit de Pokémon-serie op de Nintendo 3DS en ook het tweede en meest recente deel uit de serie hoort in dit rijtje thuis. Met fenomenale vernieuwingen, zoals het 360 graden ronddraaien en de DexNav, hebben de makers de gehele serie naar een hoger niveau gebracht. Met Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire haal je een spel in huis waar honderden uurtjes plezier in zit, nostalgie te vinden is voor de mensen die het origineel hebben gespeeld en waarin een hoop extra content te vinden is nadat je de credits voor het eerst hebt zien rollen. Al met al een van de beste role playing games beschikbaar op de handheld.

227


Monster Hunter 4 Ultimate
Na lange tijd te hebben gewacht, was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver: Monster Hunter 4 Ultimate verscheen in Europa. In dit deel kun je wederom jezelf als jager omdopen en weldra de allersterkste wezens uit de grootse wereld van Monster Hunter vernietigen. Je begint met simplistische aanvallen, wapens, kledij en vijanden. Alles kun je verbeteren en aanpassen om vervolgens te proberen de allerbeste te zijn. Het spel is ideaal voor de New Nintendo 3DS, maar met de gewone variant is hij gelukkig ook speelbaar. Met geweldige multiplayer-mogelijkheden en interessante speelmechanismes is dit dé game voor iedere jager.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
Op exact dezelfde dag als Monster Hunter 4 Ultimate, verscheen The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. In dit spel speel je als Young Link en moet je telkens drie dagen opnieuw spelen en zo een eind maken aan al het kwaad. In dit vrij lugubere spel moet je verscheidene maskers verzamelen om zo de tirannie van Skull Kid te stoppen. Dit deel in The Legend of Zelda-serie onderscheidt zich van andere delen zonder schade toe te brengen aan het meer dan prima concept van de reeks. Wanneer je deze game nog nooit hebt gespeeld op de Nintendo 64 is dit een absolute aanrader waarbij je zeer vaak verrast zal worden door de duistere kant van Nintendo. Ken je dit spel al, dan benodigt het geen uitleg waarom je linea recta naar de dichtstbijzijnde speelgoedgigant of elektronicawinkel moet gaan om het spel aan te schaffen.

6


Met deze remake sluiten we de special af. We hebben titels voorbij zien komen van verschillende grootte en bekendheid. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen, het zijn uitstekende spellen pur sang voor de Nintendo 3DS. De lijst kent in totaal 26 titels met allerlei genres en voor ieder wat wils. Na vier jaar te hebben bestaan is het arsenaal aan Nintendo 3DS-spellen gigantisch en we kunnen dan ook niet anders dan iedereen aanraden om deze handheld in huis te nemen.
Next articleAonuma vertelt waarom er niet elk jaar een gloednieuwe Zelda-game... Previous articleJapanse verkoopcijfers 9/2/2015 - 15/2/2015: Majora's Mask 3D...

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 19 februari 2015 11:09 | #247600
Leuk artikel, laat je denken over bepaalde games die je niet hebt gespeeld. Wel jammer dat jullie de ene keer een afbeelding onder een stukje tekst zetten en dan er weer boven. Een afbeelding hoort onder een stukje tekst.
Avatar
IJsbeer | 19 februari 2015 19:55 | #247617
Geen Animal Crossing New Leaf? Terwijl die een dik positief cijfer kreeg.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.